Siirry pääsisältöön

Kirjankansibingo 2019

MarikaOksa loihti kesälle kirjankansibingon, josta löytyy lisätietoa täältä. Olikin hauskaa taas kiinnittää erityishuomiota kirjojen kansiin, ja jonkin verran valikoin luettavaa sillä perusteella, mikä kansi sopii bingoruudukkoon.

Sainkin bingoruudukkoon merkintöjä varsin mainiosti: täysbingo jäi vain yhtä ruutua vajaaksi: Ei kuvaa -ruutuun en löytänyt kirjaa.Tässä bingoon lukemani kirjat:

Ensimmäinen vaakarivi:
Romantiikka: Kate Morton, Kellontekijän tytär
Kirja: Penelope Fitzgerald, The Bookshop
Yö: Sami Makkonen, Kalevala
Puu: Virpi Hämeen-Anttila, Tiergartenin teurastaja
Huonekalu: Domenico Starnone, Kepponen


Toinen vaakarivi
Ruutuja: Rachel Cusk, Ääriviivat
Lempiväri: Liane Moriarty, Yhdeksän hyvää, kymmenen kaunista
Nainen: Jojo Moyes, Ne jotka ymmärtävät kauneutta
Ei kuvaa:
Lomahaave: Elly Griffiths, Korppikuningas


Kolmas vaakarivi:
Harrastus: Merete Mazzarella, Varovainen matkailija
Hauska kansi: Roope Lipasti, Jälkikasvukausi
Matkalla: Erin Kelly, Älä jää pimeään
Jännitys: Anna Ekberg, Salattu nainen
Vähintään 5 eri väriä: Johanna Venho, Ensimmäinen nainen


Neljäs vaakarivi
Ovi: Sofie Sarenbrant, Avoimet ovet
Mies: Andre Aciman, Kutsu minua nimelläsi
Piirroskuva: Nina Lykke, Ei, ei ja vielä kerran ei
Kotieläin: Suvi Ratinen, Matkaystävä
Juoma: Laura Honkasalo, Vie minut jonnekin


Viides vaakarivi
Unenomainen: Ruth Ware, Rouva Westaway on kuollut
Numeroita: Ruth Ware, Nainen hytissä 10
Kaunis vaate: Pauliina Vanhatalo, Tuulesta temmattu elämä
Eksotiikka: Kim Thuy, Ru
Raitoja: Heather Morris, Auschwitzin tatuoija

Kiitos MarikaOksalle bingohaasteen emännöimisestä. Kivaahan tuo jälleen oli!

Kommentit

 1. Sinulla oli hieno bingokesä. :) Niin paljon kauniita kansia... minulla oli omassa ruudukossa muutamia todella rumiakin, mutta sinulla on tosi näyttävä kansikuvajoukko. Älä jää pimeään ja Tuulesta temmattu elämä ovat erityisesti minun makuuni (ja voisin kyllä lukea ne ihan sisällönkin puolesta). :) Kiitos, kun innostuit haasteeseen mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihastelin itsekin noita kansia, ja nyt niihin tuli kiinnitettyä aivan erityisesti huomiota. Samoja suosikkeja on minullakin, mutta erityisesti mieleen jäi Ensimmäinen nainen, jonka kansi on mielestäni upea.
   Kiitos sinulle haasteesta!

   Poista
 2. Sullahan meni hyvin, onnittelut! Nopealla vilkaisulla meillä on kolme samaa: Ääriviivat, Ensimmäinen nainen ja Kutsu minua nimelläsi, tosin eri kohdissa. Kepposen luin jo aiemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yllättävän hyvin sain kesän aikana luettua ja kuunneltua kirjoja. Nyt huomaa, että töiden alkaminen taas hidastaa lukutahtia.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tove Jansson: Muumipappa ja meri

"Eräänä iltapäivänä elokuun lopulla kulki eräs isä puutarhassaan ja tunsi olevansa tarpeeton. Hän ei tiennyt mihin ryhtyisi, sillä kaikki mitä oli tehtävä oli jo tehty, tai sitten joku muu oli juuri siinä puuhassa."
Muumipappa ja meri lähtee liikkeelle hetkestä, kun Muumipappa huomaa olevansa tarpeeton. Hänellä ei ole mitään tekemistä eikä kukaan tunnu häntä tarvitsevan. Hän haaveilee suuresta seikkailusta ja päättää viedä perheensä majakkasaarelle. Vaikka muumiperhe saapuu saarelle yöllä, ei majakan valo pala.
- Ei majakkaa niin vain sammuteta, sanoi isä. - Jos mikään on varma, niin se että majakka palaa. Maailmassa on eräitä ehdottoman varmoja seikkoja, esimerkiksi merivirrat ja vuodenajat ja se, että aurinko nousee aamuisin. Ja että majakkavalot palavat.
Vakuutteluistaan huolimatta Muumipappa joutuu toteamaan, että majakan valo on todellakin sammunut. Majakanvartijaa ei löydy, ja saarella on jotain outoa. Salaperäinen kalastaja asuu pienessä mökissään ja välttelee muita, e…

Kristin Hannah: Satakieli

"Vianne sulki silmänsä ja ajatteli: Tule jo kotiin, Antoine.
Enempää hän ei sallinut itselleen, vain yhden hiljaisen pyynnön. Miten hän selviytyisi yksin tästä kaikesta – sodasta, kapteeni Beckistä, Isabellesta?"


Kristin Hannahin romaani Satakieli tarkastelee toista maailmansotaa ja saksalaisten osuutta siinä näkökulmasta, joka ei usein tule esille: nyt ollaan Ranskassa, jonka natsit ovat miehittäneet. Keskitysleirit jäävät enimmäkseen taustalle, mutta saksalaisten uhka on läsnä vahvasti.

Vianne on nuori perheenäiti, jonka puoliso joutuu sotaan. Vianne huolehtii pariskunnan Sophie-tyttärestä ja yrittää pärjätä säännöstelyn ja pelottavien uutisten keskellä. Elämää saapuu Pariisista sekoittamaan Viannen pikkusisko Isabelle, joka ei halua taipua uhkien ja vallanpidon alle. Nuori nainen liittyy vastarintaliikkeeseen ja on valmis vaarantamaan paljon vastustaakseen vallitsevaa yhteiskunnallista tilaa.

Tarina sijoittuu kahdelle aikatasolle. Liikkeelle lähdetään vuodesta 1995, kun Vi…

Alex Michaelides: Hiljainen potilas

"Alician asianajaja oli niin ikään paikalla, mutta Alicia pysyi vaiti koko tapaamisen ajan. Silloin tällöin hänen kalvakat huulensa värähtelivät, mutta ääntä ei kuulunut. Hän ei vastannut ainoaankaan kuulustelijan esittämään kysymykseen eikä sanonut mitään edes siinä vaiheessa, kun tämä syytti häntä Gabrielin murhasta ja määräsi hänet pidätettäväksi. Alicia ei suostunut sen enempää kiistämään kuin myöntämäänkään syyllisyyttään.
Hän ei puhunut enää koskaan."

Hiljainen potilas kertoo nimensä mukaisesti hiljaisesta potilaasta. Hän ei ole pelkästään hiljainen vaan lähes täysin eristäytynyt muista ja oikeastaan kaiken vuorovaikutuksen ulottumattomissa.

Hiljainen potilas on Alicia Berenson. Hän on taiteilija ja murhaaja, joka ampui raa'asti aviomiehensä ja vaikeni sen jälkeen. Yleisen mielipiteen tuomitsema nainen näyttäytyy tarinassa monenlaisessa valossa: jonkun mielestä hän on väkivaltainen ja arvaamaton, jonkun mielestä herkkä ja kykenemätön tappamaan ketään. Mikä on totuus?