Siirry pääsisältöön

Esikoistietokirjani Nainen on naiselle tuki on julkaistu

Yksi esikuviin liittyvä haaste on se, että vaikka puhutaan esikuvien ”etsimisestä” ja ”valikoimisesta”, meidän voi olla vaikea tunnistaa esikuvia ja heidän merkitystään. On myös haasteellista sanallistaa esikuvan vaikutusta: tunnistamme jonkun henkilön vaikutuksen mutta on vaikea määritellä, kuinka moneen asiaan hän on meissä vaikuttanut. Esikuva voi olla merkittävä osa arkea tai etäinen henkilö, joka on hi- paissut omaa elämää vain kevyesti mutta antanut vaikuttavan esimerkin mahdollisista tavoista olla ja elää.
Jonna Riikonen: Nainen on naiselle tuki –
Tärkeitä esikuvanaisia
Atena 2022
kansi Anna Makkonen
271 sivua

Esikoistietokirjani Nainen on naiselle tuki (Atena 2022) on julkaistu! Kirjassa 14 naista kertoo elämästään sekä esikuvien merkityksestä omalla polullaan. Kerron kirjassa myös omista esikuvistani ja heidän merkityksestään elämässäni.

Kokemuksellisiin kertomuksiin nivoutuu neljä asiantuntijahaastattelua, joissa avataan esimerkiksi naisen asemaa mediassa ja urheilussa. Teoksen huipentaa presidentti Tarja Halosen haastattelu.

Kirjaa on saatavilla sekä painettuna kirjana että e- ja äänikirjana. Jälkimmäisiä versioita löytyy ainakin Storytelista, Nextorysta, Elisa Kirjasta, Suplasta ja BookBeatista. Äänikirjan ovat lukeneet Vera Kiiskinen ja Irene Omwami.

Kirjaa on mahdollista ostaa esimerkiksi Atenan verkkokaupasta, Suomalaisesta Kirjakaupasta ja Akateemisesta Kirjakaupasta.

Lukuiloa!Kommentit

 1. Onneksi olkoon kirjailijalle. Hieno aihepiiri.
  Mieleeni tuli heti naisia, jotka ovat vaikuttaneet lapsuudesta lähtien elämääni äitini lisäksi. Irja-tätini on heistä rakkain ja ystäväni Airi se läheisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mai! Onpa ihanaa, että sinulla on ollut vaikuttavia naisia lähipiirissäsi.

   Poista
 2. Paljon onnea kirjan julkaisusta! Kuulostaa siltä, että täytyy lukea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anki! Olisipa kivaa, jos lukisit tämän. :)

   Poista
 3. Onnittelut esikoisesta! Tää oliki jo mun lukulistalla.

  VastaaPoista
 4. Isosti onnea esikoisen johdosta! Mainio ja antoisa aihevalinta. Esikuvilla on suuri merkitys, ja ne ovat kantava voimavara kautta elämän ja sen tiukkojen mutkien suoristaja, Toivottavasti kirjaperheesi aikanaan kasvaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Esikuvilla on tosiaan merkitystä, vaikkei sitä aina huomaa pysähtyä pohtimaan. Saapa nähdä, kasvaako kirjaperhe joskus vai jääkö tämä ainokaiseksi. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Herman Koch: Lääkäri

"He haluavat että heidät tutkitaan . He eivät tyydy lääkärin monivuotiseen kokemukseen, hänen kliiniseen katseeseensa joka rekisteröi yhdellä silmäyksellä mikä jotakuta vaivaa, koska on nähnyt saman jo satatuhatta kertaa. Koska hän tietää kokemuksesta, ettei hänen sadannellatuhannennella ensimmäisellä kerralla tarvitse yhtäkkiä pukea kumihansikkaitaan." Herman Koch: Lääkäri Siltala 2013 Hollanninkielinen alkuteos Zomerhuis met zwembad  2011 Suomentanut Sanna van Leeuwen 447 sivua Herman Kochin Lääkäri -romaani tutustuttaa lukijansa yleislääkäri Marc Schlosseriin, joka on varsin omintakeinen tyyppi. Hän on onnistunut luomaan itsestään kuvan lääkärinä, jolla on aikaa. Hänen vastaanotolleen jonotetaan, vaikka hän yrittää olla kuuntelematta potilaitaan ja mieluummin vain katselee ja jättää tutkimatta. Suhtautuminen potilaisiin on kyynistä ja välinpitämätöntä. Heitä on potilaistani selvä enemmistö, useimpia ei vaivaa yhtikäs mikään. He voihkivat ja valittavat, ääntelystä

Lucy Foley: Jahti

Kun hän on lähempänä, huomaan, että hänen piirteensä ovat jähmettyneet järkytyksestä. Tunnen ilmeen. Olen nähnyt sen ennenkin. Juuri tuollaiselta näyttää ihminen, joka on nähnyt jotakin kauhistuttavaa, jotakin, mikä ei kuulu ihmisen tavallisiin kokemuksiin. Avaan oven ja päästän hänet sisään. Hän tuo mukanaan jääkylmää ilmaa ja lunta. – Mitä on tapahtunut, kysyn häneltä. Lucy Foley: Jahti Otava 2020 alkuteos The Hunting Party suomentanut  Satu Leveelahti äänikirjan lukija Outi Vuoriranta kesto 10 h 24 min Jahdissa  uutta vuotta kokoontuu vastaanottamaan yhdeksänhenkinen kaveriporukka Lontoosta. Hyväosainen ja hieman elitistiseltä vaikuttava joukkio suuntaa Skotlantiin syrjäiseen lomakylään perinteitä kunnioittaen: joukkion tapana on ollut hakeutua aika ajoin yhteen vaihtamaan kuulumisia ja muistelemaan menneitä. Mukana on neljä pariskuntaa, yksi lapsi ja yksi sinkku. Aika pian selviää, että henkilöillä ei ole niin lämpimät ja läheiset välit kuin mitä ulospäin yritetään esittää. Muutama

Venla Kuoppamäki: "Sun poika kävi täällä"

Tuntui, että vihdoin kaikkein pahin puristus rinnassani alkoi hellittää, vaikka sairaalassa käynnit olivat edelleen kokonaisuutena raskaita. En silti edes miettinyt vaihtoehtoa, etten olisi siellä käynyt, sillä vielä paljon raskaampaa olisi ollut olla käymättä. Oma pieni rakas poikani. Venla Kuoppamäki: "Sun poika kävi täällä" Teos 2022 ulkoasu Dog Design 224 sivua äänikirjan lukija Vilma Melasniemi kesto 9 t 18 min Venla Kuoppamäen teos "Sun poika kävi täällä"  kertoo äidin näkökulmasta, minkälaista elämä mielenterveysongelmaisen nuoren kanssa on. Kuoppamäen poika Oskari sairastuu alle kaksikymppisenä tyypin 1 kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön. Ajoittain poika on hyvin alakuloinen, ajoittain maaninen ja lopulta myös psykoottinen. "Sun poika kävi täällä"  on päiväkirjamainen kuvaus syksystä 2014 vuoden 2018 lopulle. Kuoppamäki käy töissä, joogaa ja matkustaa, mutta kaiken keskellä on Oskari, joka ei pärjää ilman äitinsä tukea. Äiti tekee kaikkensa saadakse