Siirry pääsisältöön

Esikoistietokirjani Nainen on naiselle tuki on julkaistu

Yksi esikuviin liittyvä haaste on se, että vaikka puhutaan esikuvien ”etsimisestä” ja ”valikoimisesta”, meidän voi olla vaikea tunnistaa esikuvia ja heidän merkitystään. On myös haasteellista sanallistaa esikuvan vaikutusta: tunnistamme jonkun henkilön vaikutuksen mutta on vaikea määritellä, kuinka moneen asiaan hän on meissä vaikuttanut. Esikuva voi olla merkittävä osa arkea tai etäinen henkilö, joka on hi- paissut omaa elämää vain kevyesti mutta antanut vaikuttavan esimerkin mahdollisista tavoista olla ja elää.
Jonna Riikonen: Nainen on naiselle tuki –
Tärkeitä esikuvanaisia
Atena 2022
kansi Anna Makkonen
271 sivua

Esikoistietokirjani Nainen on naiselle tuki (Atena 2022) on julkaistu! Kirjassa 14 naista kertoo elämästään sekä esikuvien merkityksestä omalla polullaan. Kerron kirjassa myös omista esikuvistani ja heidän merkityksestään elämässäni.

Kokemuksellisiin kertomuksiin nivoutuu neljä asiantuntijahaastattelua, joissa avataan esimerkiksi naisen asemaa mediassa ja urheilussa. Teoksen huipentaa presidentti Tarja Halosen haastattelu.

Kirjaa on saatavilla sekä painettuna kirjana että e- ja äänikirjana. Jälkimmäisiä versioita löytyy ainakin Storytelista, Nextorysta, Elisa Kirjasta, Suplasta ja BookBeatista. Äänikirjan ovat lukeneet Vera Kiiskinen ja Irene Omwami.

Kirjaa on mahdollista ostaa esimerkiksi Atenan verkkokaupasta, Suomalaisesta Kirjakaupasta ja Akateemisesta Kirjakaupasta.

Lukuiloa!Kommentit

 1. Onneksi olkoon kirjailijalle. Hieno aihepiiri.
  Mieleeni tuli heti naisia, jotka ovat vaikuttaneet lapsuudesta lähtien elämääni äitini lisäksi. Irja-tätini on heistä rakkain ja ystäväni Airi se läheisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mai! Onpa ihanaa, että sinulla on ollut vaikuttavia naisia lähipiirissäsi.

   Poista
 2. Paljon onnea kirjan julkaisusta! Kuulostaa siltä, että täytyy lukea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anki! Olisipa kivaa, jos lukisit tämän. :)

   Poista
 3. Onnittelut esikoisesta! Tää oliki jo mun lukulistalla.

  VastaaPoista
 4. Isosti onnea esikoisen johdosta! Mainio ja antoisa aihevalinta. Esikuvilla on suuri merkitys, ja ne ovat kantava voimavara kautta elämän ja sen tiukkojen mutkien suoristaja, Toivottavasti kirjaperheesi aikanaan kasvaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Esikuvilla on tosiaan merkitystä, vaikkei sitä aina huomaa pysähtyä pohtimaan. Saapa nähdä, kasvaako kirjaperhe joskus vai jääkö tämä ainokaiseksi. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön, joten odotathan rauhassa, että viestisi tulee näkyviin.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pilvi Hämäläinen: Cinderella

Jade hyrrää hyvästä mielestä. Näin vaan tytöt löytävät ihan täysin sattumalta taas yhden yhteisen jutun! Kyllä tästä taitaa ihan oikea ystävyys muodostua! Vaikka Jaden äiti ei kuulukaan ympäristölautakuntaan, niin Jade sentään on ihminen, joka on kiinnostunut kiinnostavista asioista.  Pilvi Hämäläinen: Cinderella Otava 2022 kansi Elina Warsta 269 sivua Pilvi Hämäläinen on tullut tunnetuksi erityisesti Putous-näyttelijänä, ja nyt häneltä on julkaistu esikoisromaani. Teoksen keskiössä ovat yläkoululainen Jade-Adele, joka häpeää nimeään ja äitiään, Jaden äiti Siru, joka ei häpeä juuri mitään, ja Sirun äiti Sirkka, joka kiinnittää huomionsa Cinderellaan. Samaan sukuun kuuluvien naisten lisäksi yhtenä näkökulmahenkilönä on aikuisikään ehtinyt Jari, joka elää äitinsä katon ja komennon alla. Romaani kuvaa tapahtumia, jotka keskittyvät yhteen päivään. Kun päivä etenee kohti erästä suoraa lähetystä, tapahtuu paljon, ja päivän mittaan henkilöistä paljastuu monenlaista. He joutuvat itse kukin kum

Shelley Read: Minne virta kuljettaa

  Eräänä yönä matalien pilvien riippuessa laakson yllä me kaksi – syntymätön lapseni ja minä – käperryimme pesäämme huopien alle, ja siellä maatessani kuvittelin kaikkien metsän eläinten tekevän samoin, asettuvan levolle, kääriytyvän kerälle omaan lämpöönsä. Mietin, että jotkut metsän äideistä tunsivat lastensa potkivan sisällään aivan samalla tavalla, kun toiset taas ruokkivat ja hoivasivat ja suojelivat jälkeläisiään niin kuin minä pian tekisin. Ajattelin kaikkea sitä elämää, joka alkoi, kesti ja päättyi ympärilläni, suurimmasta karhusta pienimpään hyönteiseen, siemeneen, nuppuun ja kukkaan. Metsässä en ollut yksin. Olin varma, että juuri se oli yksi niistä asioista, joita Wil oli yrittänyt selittää minulle. Syleilin lempeästi vatsani kumpua, sekä lastani että myös jotain muuta, jotain sanoin kuvaamatonta valtavuutta, jonka osa tunsin olevani. Shelley Read: Minne virta kuljettaa Otava 2023 alkuteos Go as a river suomentanut Jaakko Kankaanpää äänikirjan lukija Mirjami Heikkinen kesto

Nguyễn Phan Quế Mai: Vuorten laulu

Kuunnellessani sinä yönä Đat-enon tarinaa tajusin, miten hirvittävä asia sota oli. Sen osalliset joko kuolivat tai menettivät osan sielustaan niin, etteivät enää koskaan tunteneet itseään kokonaisiksi. Nguy ễ n Phan Qu ế  Mai: Vuorten laulu Sitruuna 2022 englanninkielinen alkuteos The Mountains Sing suomentanut Elina Salonen 349 sivua Vuorten laulun mukana tulee matkanneeksi nykyajasta menneisyyteen. Romaani avaa 1900-luvun jälkipuoliskoa vietnamilaisten näkökulmasta, kun isoäiti kertoo H ươ ngille, lapsenlapselleen, elämäntarinaansa. Isoäiti  Diệu Lan  on eräänlainen suvun keskushahmo, joka pitää lankoja käsissään kriisistä toiseen siinä määrin kuin kykenee. Kriisejä nimittäin riittää. Jo kommunistinen vallankumous ajaa perheen ahtaalle, ja kun maanomistajat rinnastetaan riistäjiin, joutuu Diệu Lan pakenemaan lastensa kanssa kauas kotoaan. Pakomatkalla hän joutuu tekemään vaikeita ratkaisuja, mutta silti hän odottaa saavansa koota perheensä luokseen sitten, kun ajat ovat suotuisammat