Siirry pääsisältöön

Haastevastauksia

Omppu haastoi minut kertomaan itsestäni ja vastaamaan kysymyksiinsä - kiitos haasteesta! Tästä lähtee:

  Ensin 11 asiaa minusta:
  1. Sairastan kroonista matkakuumetta. Nyt odotan innolla kesän Ranskan-matkaa ja haaveilen koko ajan uusista reissuista.
  2. Viihdyn yksin.
  3. Olen leijonaemo.
  4. Joskus olen tavattoman kärsimätön.
  5. Kun kiinnostun jostain asiasta, yritän hankkia siitä tietoa mahdollisimman paljon. Toisaalta kuitenkin olen oppinut, että toisinaan tieto tosiaan lisää tuskaa.
  6. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan kaipaavani ja tarvitsevani luontoa.
  7. Olen huomannut, että omalla asenteella voi vaikuttaa paljon siihen, miltä asiat tuntuvat.
  8. Osaan olla raivostuttavan ihastuttavan itsepäinen.
  9. Pidän autourheilusta.
  10. Katson televisiota todella vähän ja valikoin tarkoin, mitä katson. Kesän 2012 vietin käytännössä kokonaan ilman televisiota, ja se oli minusta virkistävää.
  11. Haluaisin Savonlinnan oopperajuhlille.

  Sitten vastaukseni Ompun kysymyksiin:
  1. Jos sinulla olisi taikasauva, minkä asian muuttaisit maailmassa?
   • Poistaisin ihmisten ilkeyden kokonaan.
  2. Kuka on esikuvasi?
   • Näin juhlavuonna pitää vastata, että Minna Canth. Upea oman aikansa edelläkävijä, joka uskoi asiaansa muiden suhtautumisesta huolimatta.
  3. Miten sinusta tuli sinä?
   • Monen mutkan ja kipeänkin kokemuksen kautta.
  4. Alkuvuotesi hulluin tapahtuma?
   • Kauheasti ei ole ehtinyt hulluja tapahtua, koska olen ollut niin paljon kotona vauvan kanssa. Pari kertaa olen autossa miettinyt, unohdinko vauvan kotiin.
  5. Lempikaupunkisi?
   • Ihana, upea, valloittava Lontoo! ♡
  6. Lausahdus, jolla kuittaat hankalan tilanteen?
   • Riippuu tilanteesta. Jos jotain on hukassa, totean mielelläni, että maailman laidalta ei mikään tipu.
  7. Mikä on parasta ihmisessä?
   • Hyväntahtoisuus.
  8. Biisi, jota useimmiten hyräilet?
   • En oikeastaan koskaan hyräile, mutta liian usein päässäni soi Cheekin Sokka irti.
  9. Lempipuheenaiheesi saunassa?
   • Arkiset tapahtumat ja fiilikset.
  10. Mikä on hyvä tapa aloittaa päivä?
   • Kuppi kahvia, voileipä ja jugurtti sanomalehden kera. Kiireettömästi nautiskellen ja mielellään auringonpaisteessa.
  11. Aurinkorasvasi suojakerroin?
   • Pakko tunnustaa: käytän liian harvoin aurinkorasvaa.

  Haasteen ohjeet ovat tässä:
  1. Jokaisen haastajan pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
  2. Pitää vastata saamiinsa 11 kysymykseen.
  3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
  4. Haaste tulee laittaa eteenpäin 11 bloggaajalle, joilla on alle 200 lukijaa.
  5. Postauksessa tulee kertoa, ketkä on haastettu.
  6. Ei takaisin haastamista.
  Ja kysymykseni haastetuille ovat seuraavat:
  1. Päivän paras hetki?
  2. Mikä sinusta piti tulla isona?
  3. Millaisista asioista innostut?
  4. Mistä et pidä?
  5. Jos sinulla olisi aikaa ja rahaa rajattomasti, mihin matkustaisit?
  6. Ketä ihailet?
  7. Mitä osaat erityisen hyvin?
  8. Mistä haaveilet?
  9. Mitä olisit, jos olisit kasvi/rakennus/tuoksu/kuuluisuus/säätila?
  10. Elämäsi tähtihetki?
  11. Mikä on kaunista?

  Kommentit

  1. Kiitos Jonna, otan haasteen vastaan jollain aikavälillä.

   Kivoja juttuja sinusta. Aamunaloituksesi kuulostaa juuri sellaiselta, millaisena minäkin aamuni haluan.

   Ranskaan matkustan minäkin tänä vuonna, ja onneksi jo ihan pian. Ihanaaaaa!!!!

   Iloa vauva-arkeen!

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Kiitos, Jaana! Vauva-arki on kyllä ollut ihanan iloista ja onnellista, nautin tästä kovasti.

    Eikös ole mukavaa, kun on matka, jota odottaa? Ranska on niin upea maa. Pariisissa olen käynyt, samoin luoteisosissa. Ensi kesänä matkaamme kaakkoon.

    Kivaa, jos ehdit vastata haasteeseen jossain välissä. ✿✿✿

    Poista
  2. Tuo "Maailman laidalta ei mikään tipu" kuulostaa meille sopivalta lausahdukselta. Etenkin kun lapset etsivät jotakin. Jo pitkään keväthattuani ja tyttären toista juhlakenkää etsiessäni tuntuu kyllä, että ne ovat jollain tavalla varmasti päätyneet avaruuteen. ;)

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Tuo lausahdus tuli vastaani kerran, kun työkaverini oli kadottanut oikeasti tärkeitä papereita. Itse olisin siinä tilanteessa kironnut syntymäni ja repinyt hiukset päästäni, mutta hän totesi tyynesti, että ei ole maailman laidalta ennenkään mikään tippunut. Ajattelin, että tuosta asenteesta täytyy ottaa mallia. Myöhemmin olen todennut, että toteamus rauhoittaa kummasti ja pitää vielä yleensä paikkansakin. :)

    Poista
  3. Kiitoksia, ryhdynkin heti vastailemaan! :D

   VastaaPoista
  4. Kivoja vastauksia ja kysymyksiä. Olivat molemmat jotenkin ihan sinun kuuloisia ja tyylisiä. Tuosta maailmanlaidalta tippumisesta tuli mieleen, että mummollani oli aina tapana sanoa: Löyty se Silvon patakin vaikka Turuntielle hukkui. Hänkään ei kyllä tiennyt, kuka oli tuo mystinen Silvo.:) Jännä sinänsä, miten paljon tällaisissa sanonnoissa voi olla voimaa.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Kiitos! :)
    Enpä ole tuollaista sanontaa ennen kuullutkaan! Mutta se on ihan totta, että sanonnoissa on ihmeellistä voimaa. Joskus olen menettää yöuneni jonkun kadoksissa olevan asian takia, mutta kun totean itselleni, että maailman laidalta ei mikään tipu, huomaan rauhoittuvani kummasti.

    Poista

  Lähetä kommentti

  Kiitos kommentistasi!

  Tämän blogin suosituimmat tekstit

  Laura Lindstedt: Oneiron

  "Rivi on kaunis kuin kaunein hautajaissaatto, surullinen kuin surullisin sävel, lohdullinen kuin äiti maan syli. Rivi on täydellinen. Naiset eivät pelkää."
  Laura Lindstedtin Finlandia-palkittu Oneiron tuli minulle joululahjaksi, ja taisin viime vuoden viimeisinä päivinä kirjan lukea loppuun. Kirjasta kirjoittaminen on kuitenkin venynyt uuden vuoden puolelle, sillä tuntui, että kovin pian lukemisen jälkeen oli romaanista vaikea sanoa yhtään mitään.

  Nyt, kun olen ehtinyt makustella, tunnustella ja mietiskellä, totean: Oneiron on huimaava, jäljet jättävä romaani, jonka vaikutus ei hetkessä katoa.
  Tarina keskittyy seitsemään naiseen. Newyorkilainen Shlomith, moskovalainen Polina, brasilialainen Rosa, marseillelainen Nina, hollantilainen Wlbgis, senegalilainen Maimuna ja itävaltalainen Ulrike ovat kaikki kuolleet. Romaani kertoo siitä, mitä tapahtuu kuoleman jälkeisenä aikana, keskellä valkeutta, ja mitä naisten elämässä oikein tapahtui. Huomasin, että alkuun minua kutkutti tietä…

  Tove Jansson: Muumipappa ja meri

  "Eräänä iltapäivänä elokuun lopulla kulki eräs isä puutarhassaan ja tunsi olevansa tarpeeton. Hän ei tiennyt mihin ryhtyisi, sillä kaikki mitä oli tehtävä oli jo tehty, tai sitten joku muu oli juuri siinä puuhassa."
  Muumipappa ja meri lähtee liikkeelle hetkestä, kun Muumipappa huomaa olevansa tarpeeton. Hänellä ei ole mitään tekemistä eikä kukaan tunnu häntä tarvitsevan. Hän haaveilee suuresta seikkailusta ja päättää viedä perheensä majakkasaarelle. Vaikka muumiperhe saapuu saarelle yöllä, ei majakan valo pala.
  - Ei majakkaa niin vain sammuteta, sanoi isä. - Jos mikään on varma, niin se että majakka palaa. Maailmassa on eräitä ehdottoman varmoja seikkoja, esimerkiksi merivirrat ja vuodenajat ja se, että aurinko nousee aamuisin. Ja että majakkavalot palavat.
  Vakuutteluistaan huolimatta Muumipappa joutuu toteamaan, että majakan valo on todellakin sammunut. Majakanvartijaa ei löydy, ja saarella on jotain outoa. Salaperäinen kalastaja asuu pienessä mökissään ja välttelee muita, e…

  John Irving: Kaikki isäni hotellit

  "Jos sinulla oli salaisuus, äiti säilytti sen: jos halusit demokraattista asioiden puintia ja keskustelua, joka saattoi venyä tuntikausia, pahimmassa tapauksessa viikkokausia - jopa kuukausia - pitkäksi, silloin toit asiasi isälle."
  John Irvingin romaani Kaikki isäni hotellit on perhetarina. Keskiössä on Berryn perhe, jonka isä Winslow ei jätä toteuttamatta haaveitaan, joita muut eivät välttämättä pidä realistisina. Perheen äiti Mary on haudannut omat opiskelu- ja urahaaveensa voidakseen huolehtia iäkkäistä vanhemmistaan. Esikoispoika Frank on homoseksuaali ja tytär Franny valmissanainen selviytyjä. Tarinan minäkertoja John rakastaa Franny-sisartaan yli kaiken. Pikkusisko Lilly on lopettanut alle kymmenvuotiaana kasvamisen ja kuopus Egg rakastaa tavaroita ja pukeutumusta eikä tunnu kuulevan juuri mitään - tai sitten hän kuulee vain sen, mitä haluaa. Perhe on eittämättä epätavallinen, vaikka Franny ja minäkertoja väittävätkin toista:
  "Ei me olla mitenkään erikoisia"…