Siirry pääsisältöön

Haastevastauksia

Omppu haastoi minut kertomaan itsestäni ja vastaamaan kysymyksiinsä - kiitos haasteesta! Tästä lähtee:

  Ensin 11 asiaa minusta:
  1. Sairastan kroonista matkakuumetta. Nyt odotan innolla kesän Ranskan-matkaa ja haaveilen koko ajan uusista reissuista.
  2. Viihdyn yksin.
  3. Olen leijonaemo.
  4. Joskus olen tavattoman kärsimätön.
  5. Kun kiinnostun jostain asiasta, yritän hankkia siitä tietoa mahdollisimman paljon. Toisaalta kuitenkin olen oppinut, että toisinaan tieto tosiaan lisää tuskaa.
  6. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan kaipaavani ja tarvitsevani luontoa.
  7. Olen huomannut, että omalla asenteella voi vaikuttaa paljon siihen, miltä asiat tuntuvat.
  8. Osaan olla raivostuttavan ihastuttavan itsepäinen.
  9. Pidän autourheilusta.
  10. Katson televisiota todella vähän ja valikoin tarkoin, mitä katson. Kesän 2012 vietin käytännössä kokonaan ilman televisiota, ja se oli minusta virkistävää.
  11. Haluaisin Savonlinnan oopperajuhlille.

  Sitten vastaukseni Ompun kysymyksiin:
  1. Jos sinulla olisi taikasauva, minkä asian muuttaisit maailmassa?
   • Poistaisin ihmisten ilkeyden kokonaan.
  2. Kuka on esikuvasi?
   • Näin juhlavuonna pitää vastata, että Minna Canth. Upea oman aikansa edelläkävijä, joka uskoi asiaansa muiden suhtautumisesta huolimatta.
  3. Miten sinusta tuli sinä?
   • Monen mutkan ja kipeänkin kokemuksen kautta.
  4. Alkuvuotesi hulluin tapahtuma?
   • Kauheasti ei ole ehtinyt hulluja tapahtua, koska olen ollut niin paljon kotona vauvan kanssa. Pari kertaa olen autossa miettinyt, unohdinko vauvan kotiin.
  5. Lempikaupunkisi?
   • Ihana, upea, valloittava Lontoo! ♡
  6. Lausahdus, jolla kuittaat hankalan tilanteen?
   • Riippuu tilanteesta. Jos jotain on hukassa, totean mielelläni, että maailman laidalta ei mikään tipu.
  7. Mikä on parasta ihmisessä?
   • Hyväntahtoisuus.
  8. Biisi, jota useimmiten hyräilet?
   • En oikeastaan koskaan hyräile, mutta liian usein päässäni soi Cheekin Sokka irti.
  9. Lempipuheenaiheesi saunassa?
   • Arkiset tapahtumat ja fiilikset.
  10. Mikä on hyvä tapa aloittaa päivä?
   • Kuppi kahvia, voileipä ja jugurtti sanomalehden kera. Kiireettömästi nautiskellen ja mielellään auringonpaisteessa.
  11. Aurinkorasvasi suojakerroin?
   • Pakko tunnustaa: käytän liian harvoin aurinkorasvaa.

  Haasteen ohjeet ovat tässä:
  1. Jokaisen haastajan pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
  2. Pitää vastata saamiinsa 11 kysymykseen.
  3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
  4. Haaste tulee laittaa eteenpäin 11 bloggaajalle, joilla on alle 200 lukijaa.
  5. Postauksessa tulee kertoa, ketkä on haastettu.
  6. Ei takaisin haastamista.
  Ja kysymykseni haastetuille ovat seuraavat:
  1. Päivän paras hetki?
  2. Mikä sinusta piti tulla isona?
  3. Millaisista asioista innostut?
  4. Mistä et pidä?
  5. Jos sinulla olisi aikaa ja rahaa rajattomasti, mihin matkustaisit?
  6. Ketä ihailet?
  7. Mitä osaat erityisen hyvin?
  8. Mistä haaveilet?
  9. Mitä olisit, jos olisit kasvi/rakennus/tuoksu/kuuluisuus/säätila?
  10. Elämäsi tähtihetki?
  11. Mikä on kaunista?

  Kommentit

  1. Kiitos Jonna, otan haasteen vastaan jollain aikavälillä.

   Kivoja juttuja sinusta. Aamunaloituksesi kuulostaa juuri sellaiselta, millaisena minäkin aamuni haluan.

   Ranskaan matkustan minäkin tänä vuonna, ja onneksi jo ihan pian. Ihanaaaaa!!!!

   Iloa vauva-arkeen!

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Kiitos, Jaana! Vauva-arki on kyllä ollut ihanan iloista ja onnellista, nautin tästä kovasti.

    Eikös ole mukavaa, kun on matka, jota odottaa? Ranska on niin upea maa. Pariisissa olen käynyt, samoin luoteisosissa. Ensi kesänä matkaamme kaakkoon.

    Kivaa, jos ehdit vastata haasteeseen jossain välissä. ✿✿✿

    Poista
  2. Tuo "Maailman laidalta ei mikään tipu" kuulostaa meille sopivalta lausahdukselta. Etenkin kun lapset etsivät jotakin. Jo pitkään keväthattuani ja tyttären toista juhlakenkää etsiessäni tuntuu kyllä, että ne ovat jollain tavalla varmasti päätyneet avaruuteen. ;)

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Tuo lausahdus tuli vastaani kerran, kun työkaverini oli kadottanut oikeasti tärkeitä papereita. Itse olisin siinä tilanteessa kironnut syntymäni ja repinyt hiukset päästäni, mutta hän totesi tyynesti, että ei ole maailman laidalta ennenkään mikään tippunut. Ajattelin, että tuosta asenteesta täytyy ottaa mallia. Myöhemmin olen todennut, että toteamus rauhoittaa kummasti ja pitää vielä yleensä paikkansakin. :)

    Poista
  3. Kiitoksia, ryhdynkin heti vastailemaan! :D

   VastaaPoista
  4. Kivoja vastauksia ja kysymyksiä. Olivat molemmat jotenkin ihan sinun kuuloisia ja tyylisiä. Tuosta maailmanlaidalta tippumisesta tuli mieleen, että mummollani oli aina tapana sanoa: Löyty se Silvon patakin vaikka Turuntielle hukkui. Hänkään ei kyllä tiennyt, kuka oli tuo mystinen Silvo.:) Jännä sinänsä, miten paljon tällaisissa sanonnoissa voi olla voimaa.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Kiitos! :)
    Enpä ole tuollaista sanontaa ennen kuullutkaan! Mutta se on ihan totta, että sanonnoissa on ihmeellistä voimaa. Joskus olen menettää yöuneni jonkun kadoksissa olevan asian takia, mutta kun totean itselleni, että maailman laidalta ei mikään tipu, huomaan rauhoittuvani kummasti.

    Poista

  Lähetä kommentti

  Kiitos kommentistasi!

  Tämän blogin suosituimmat tekstit

  Herman Koch: Lääkäri

  "He haluavat että heidät tutkitaan . He eivät tyydy lääkärin monivuotiseen kokemukseen, hänen kliiniseen katseeseensa joka rekisteröi yhdellä silmäyksellä mikä jotakuta vaivaa, koska on nähnyt saman jo satatuhatta kertaa. Koska hän tietää kokemuksesta, ettei hänen sadannellatuhannennella ensimmäisellä kerralla tarvitse yhtäkkiä pukea kumihansikkaitaan." Herman Koch: Lääkäri Siltala 2013 Hollanninkielinen alkuteos Zomerhuis met zwembad  2011 Suomentanut Sanna van Leeuwen 447 sivua Herman Kochin Lääkäri -romaani tutustuttaa lukijansa yleislääkäri Marc Schlosseriin, joka on varsin omintakeinen tyyppi. Hän on onnistunut luomaan itsestään kuvan lääkärinä, jolla on aikaa. Hänen vastaanotolleen jonotetaan, vaikka hän yrittää olla kuuntelematta potilaitaan ja mieluummin vain katselee ja jättää tutkimatta. Suhtautuminen potilaisiin on kyynistä ja välinpitämätöntä. Heitä on potilaistani selvä enemmistö, useimpia ei vaivaa yhtikäs mikään. He voihkivat ja valittavat, ääntelystä

  Venla Kuoppamäki: "Sun poika kävi täällä"

  Tuntui, että vihdoin kaikkein pahin puristus rinnassani alkoi hellittää, vaikka sairaalassa käynnit olivat edelleen kokonaisuutena raskaita. En silti edes miettinyt vaihtoehtoa, etten olisi siellä käynyt, sillä vielä paljon raskaampaa olisi ollut olla käymättä. Oma pieni rakas poikani. Venla Kuoppamäki: "Sun poika kävi täällä" Teos 2022 ulkoasu Dog Design 224 sivua äänikirjan lukija Vilma Melasniemi kesto 9 t 18 min Venla Kuoppamäen teos "Sun poika kävi täällä"  kertoo äidin näkökulmasta, minkälaista elämä mielenterveysongelmaisen nuoren kanssa on. Kuoppamäen poika Oskari sairastuu alle kaksikymppisenä tyypin 1 kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön. Ajoittain poika on hyvin alakuloinen, ajoittain maaninen ja lopulta myös psykoottinen. "Sun poika kävi täällä"  on päiväkirjamainen kuvaus syksystä 2014 vuoden 2018 lopulle. Kuoppamäki käy töissä, joogaa ja matkustaa, mutta kaiken keskellä on Oskari, joka ei pärjää ilman äitinsä tukea. Äiti tekee kaikkensa saadakse

  Lucy Foley: Jahti

  Kun hän on lähempänä, huomaan, että hänen piirteensä ovat jähmettyneet järkytyksestä. Tunnen ilmeen. Olen nähnyt sen ennenkin. Juuri tuollaiselta näyttää ihminen, joka on nähnyt jotakin kauhistuttavaa, jotakin, mikä ei kuulu ihmisen tavallisiin kokemuksiin. Avaan oven ja päästän hänet sisään. Hän tuo mukanaan jääkylmää ilmaa ja lunta. – Mitä on tapahtunut, kysyn häneltä. Lucy Foley: Jahti Otava 2020 alkuteos The Hunting Party suomentanut  Satu Leveelahti äänikirjan lukija Outi Vuoriranta kesto 10 h 24 min Jahdissa  uutta vuotta kokoontuu vastaanottamaan yhdeksänhenkinen kaveriporukka Lontoosta. Hyväosainen ja hieman elitistiseltä vaikuttava joukkio suuntaa Skotlantiin syrjäiseen lomakylään perinteitä kunnioittaen: joukkion tapana on ollut hakeutua aika ajoin yhteen vaihtamaan kuulumisia ja muistelemaan menneitä. Mukana on neljä pariskuntaa, yksi lapsi ja yksi sinkku. Aika pian selviää, että henkilöillä ei ole niin lämpimät ja läheiset välit kuin mitä ulospäin yritetään esittää. Muutama