Siirry pääsisältöön

Kirjabloggaajien joulukalenteri – luukku 20


Kuva: Niina T. / Yöpöydän kirjat

Joulu se vain on päivä päivältä lähempänä! Nyt ollaan kirjabloggaajien joulukalenterissa jo luukussa numero 20. Eilinen luukku löytyy Kartanon kruunamattoman lukijan sivuilta ja huomenna luukkua kannattaa käydä kurkkaamassa Yöpöydän kirjat -blogissa

Nyt, kun jouluun on enää vain muutama yö, alkaa jännitys tietysti tiivistyä. Jos aika tuntuu pitkältä, voi aivonystyröitä hieroskella tällä pähkinällä: yritäpä tunnistaa, mitä tänä vuonna julkaistuja kirjoja oheisilla emojeilla tarkoitetaan!

  1. 🪨🖌🎶
  2. 🫵🎮❓
  3. 📅 💐🌲
  4. ☠️⛔️⛱
  5. 🥇⛱🌞
  6. 🫥👧🏻👧🏻👧🏻
  7. 🐟🏞🏝
  8.  ☕️🥷
  9. ✋👥🟰⭐️
  10. 🗽✅🛣
  11. ☠️🔥🏝
  12. 🌚✨✨✨
  13. 👤🐦 🎼 👂
  14. ⚫️ ⚫️ ⚫️ 🦷 🦷 🦷
  15. 👩‍🦰🟰👩‍🦰🎗
  16. 🌄🐦🐦🌅🎵🎶
  17. 🛸🪐💤
  18. 🔔🪕👨‍👨‍👦
  19. 🧂©️👩‍👧
  20. ☠️ 🦋✉️


Tästähän saa halutessaan myös joulunviettoon tai tavalliseen arkeen ajanvietettä, jos lähipiirikin kaipaa aivoilleen tekemistä! Vinkkejä arvoituksiin voi hakea blogini Luetut 2022 -sivulta – sieltä löytyy moni luettelon kirjoista, mutta ihan kaikkia ei.

Vinkkinä mainittakoon myös, että kaikki teokset ovat tekijänsä esikoisia ainakin tämänkertaisen julkaisun lajissa. Päädyin rajaamaan arvattavat teokset esikoisiin, koska olen itsekin tämän vuoden esikoiskirjailija ja koska on ollut ilo päästä myös tutustumaan moneen esikoisteoksen tekijään.

Huomio! Oikeat vastaukset löytyvät kuvan alapuolelta. Jos siis haluat vielä arvuutella, älä vielä rullaa sivua alemmas.


Oikeat vastaukset ovat tässä:
  1. 🪨🖌🎶 Anne Martin: Kallioon maalattu laulu (spefiä)
  2. 🫵🎮❓Heli Koskinen: Zeta. Uskallatko pelata? (lanua pelimaailmasta)
  3. 📅 💐🌲 Elina Annola: Kunnes kukkivat puut (psykologinen romaani)
  4. ☠️⛔️⛱ Miia Laine: Kuolema ei lomaile (leppoisa dekkari)
  5. 🥇⛱🌞 Anna Alanko: Ensimmäinen kesäpäivä (parisuhderomaani)
  6. 🫥👧🏻👧🏻👧🏻 Petra Forstén: Kadonneet tytöt (romaani tyttöjen välisestä ystävyydestä)
  7. 🐟🏞🏝 Satu Tähtinen: Kalajoen hiekat (viihderomaani)
  8.  ☕️🥷 Jori Reijula: Lattesamurai (humoristinen romaani)
  9. ✋👥🟰⭐️ Laura Pollari: Täällä jokainen on tähti (novelleja naisista eri puolilta maailmaa)
  10. 🗽✅🛣 Annastiina Heikkilä: Vapaus valita kohtalonsa (Ranskaan sijoittuva romaani)
  11. ☠️🔥🏝 Laura Andersson: Kuolema Kulosaaressa (historiallinen dekkari)
  12. 🌚✨✨✨ Sanni Ylimartimo: Pimeässä hohtavat tähdet (nuorten säeromaani)
  13. 👤🐦 🎼 👂 Sinikka Koyama: Joka kurjen laulua kuuntelee (nuorten aikuisten romaani)
  14. ⚫️⚫️⚫️🦷🦷🦷 Mikko Granroth: Mustat juuret (yllättäviä novelleja)
  15. 👩‍🦰🟰👩‍🦰🎗 Jonna Riikonen: Nainen on naiselle tuki (tietokirja)
  16. 🌄🐦🐦🌅🎵🎶 Katri Kauppinen: Laakson linnut, Aavan laulut (historiallinen nuortenromaani)
  17. 🛸🪐💤 Johanna Ikonen: Tuntemattoman planeetan unia (runokokoelma)
  18. 🔔🪕👨‍👨‍👦 Eeva Hietajärvi: Kellonsoittajan sukua (romaani sukuhistoriasta)
  19. 🧂©️👩‍👧 Kaisa Åkerman: Hajusteentekijän tytär (historiallinen romaani)
  20. ☠️ 🦋✉️ Ulpu-Maria Lehtinen: Kalmanperhon kutsu (fantasiatrilogian avaus)


Jos esikoisteokset kiinnostavat, vinkkinä edellä mainittujen lisäksi muutama kiinnostava tämän vuoden esikoinen vaikkapa vuodenvaihteen vapailla luettavaksi tai pukinkonttiin hankittavaksi:

Eeva Åkerblad: Huolenpitoja (runollinen kylpyläfantasia)

Minna Haapasalo: Tilkkuterapiaa (elämänmuutosromaani)

Hanna Päivärinta: Pidä minua vielä (romaani naiseudesta ja äitiydestä)

Johanna Annola ja Taru Kumara-Moisio: Tenho (IRC-maailmaa ja 1990-lukua kuvaava romaani)

Reetta Vuokko-Syrjänen: Syntykeho (spefiä)

Maiju Talvisto: Backstagella – Artistituottajan käsikirja (tietokirja)


Mukavaa joulunaikaa! 🌟🎄

Kommentit

  1. Mainio visaluukku! Olen melko pihalla suomalaisesta uutuuskirjallisuudesta, mutta tuon kohdan 20 taidan tietää. Olisko Ulpu-Maria Lehtisen Kalmanperhon kutsu... Luin sen kesällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin tiesit, Kalmanperhon kutsuun tuossa kohdassa tosiaan viitataan!

      Poista
  2. Onpa tosiaan hieno idea! On vain sen verran visainen, ettei älyni tähän riitä. :D

    VastaaPoista
  3. Onpa hauska ja hienosti toteutettu idea! En tiedä uutuuskirjoista paljon mitään, mutta pähkäilin tätä eilen kauan tuon luettujen kirjojen listasi avulla, ja sain numerot 2, 3, 4, 9, 10, 12 ja 16 oikein. Kuutonenkin oli sikäli oikein, että "Kadonneet tytöt" oli vastausvaihtoehtojeni joukossa, mutta ajattelin, että se voisi olla myös "Tyttö, nainen, toinen" tai "Omat kuvat". Numeron 13 "Joka kurjen laulua kuuntelee" olin tulkinnut kirjaksi "Kenelle naakat laulavat" :). Kiitos oivallisesta kirjallisesta aivopähkinästä, tätä oli kiva miettiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tästä oli iloa! Tosiaan, numero 13 voisi hyvinkin olla myös upea Kenelle naakat laulavat -romaani!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön, joten odotathan rauhassa, että viestisi tulee näkyviin.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pilvi Hämäläinen: Cinderella

Jade hyrrää hyvästä mielestä. Näin vaan tytöt löytävät ihan täysin sattumalta taas yhden yhteisen jutun! Kyllä tästä taitaa ihan oikea ystävyys muodostua! Vaikka Jaden äiti ei kuulukaan ympäristölautakuntaan, niin Jade sentään on ihminen, joka on kiinnostunut kiinnostavista asioista.  Pilvi Hämäläinen: Cinderella Otava 2022 kansi Elina Warsta 269 sivua Pilvi Hämäläinen on tullut tunnetuksi erityisesti Putous-näyttelijänä, ja nyt häneltä on julkaistu esikoisromaani. Teoksen keskiössä ovat yläkoululainen Jade-Adele, joka häpeää nimeään ja äitiään, Jaden äiti Siru, joka ei häpeä juuri mitään, ja Sirun äiti Sirkka, joka kiinnittää huomionsa Cinderellaan. Samaan sukuun kuuluvien naisten lisäksi yhtenä näkökulmahenkilönä on aikuisikään ehtinyt Jari, joka elää äitinsä katon ja komennon alla. Romaani kuvaa tapahtumia, jotka keskittyvät yhteen päivään. Kun päivä etenee kohti erästä suoraa lähetystä, tapahtuu paljon, ja päivän mittaan henkilöistä paljastuu monenlaista. He joutuvat itse kukin kum

Shelley Read: Minne virta kuljettaa

  Eräänä yönä matalien pilvien riippuessa laakson yllä me kaksi – syntymätön lapseni ja minä – käperryimme pesäämme huopien alle, ja siellä maatessani kuvittelin kaikkien metsän eläinten tekevän samoin, asettuvan levolle, kääriytyvän kerälle omaan lämpöönsä. Mietin, että jotkut metsän äideistä tunsivat lastensa potkivan sisällään aivan samalla tavalla, kun toiset taas ruokkivat ja hoivasivat ja suojelivat jälkeläisiään niin kuin minä pian tekisin. Ajattelin kaikkea sitä elämää, joka alkoi, kesti ja päättyi ympärilläni, suurimmasta karhusta pienimpään hyönteiseen, siemeneen, nuppuun ja kukkaan. Metsässä en ollut yksin. Olin varma, että juuri se oli yksi niistä asioista, joita Wil oli yrittänyt selittää minulle. Syleilin lempeästi vatsani kumpua, sekä lastani että myös jotain muuta, jotain sanoin kuvaamatonta valtavuutta, jonka osa tunsin olevani. Shelley Read: Minne virta kuljettaa Otava 2023 alkuteos Go as a river suomentanut Jaakko Kankaanpää äänikirjan lukija Mirjami Heikkinen kesto

Blogistanian Globalia -äänestyksen voittaja on...

Kirjabloggaajat, -grammaajat ja -tubettajat äänestivät jälleen parhaista lukukokemuksistaan. Vuoden 2023 kirjaparhaimmistoa äänestettiin viime viikolla: Blogistanian Globalia -kategoriassa ääniä antoi 51 äänestäjää ja mainituksi tuli 80 eri teosta. Voittajaksi nousi 15 pisteellä  Martha Wellsin  Hälytystila – Murhabotin päiväkirjat 1  (Hertta Kustannus) , suomentaja Mika Kivimäki! Arvioissa scifisarjan avaavaa teosta on luonnehdittu seuraavasti: Tämä olikin aika hurmaava tapaus tämä Murhabotti . –  Katarooman kirjaimia   Jäi lämmin fiilis . –  @kalmanoudotkirjat Miten mahtava tunne lukea näin hyvää scifiä suomeksi ja toivomme, että suomennoksen myötä teos löytää valtavan määrän uusia lukijoita, sillä sen se todella ansaitsee.      – @reading_with_pet_dragon Claire Keeganin  Nämä pienet asiat  (Tammi) , suomentaja Kristiina Rikman   sijoittui Globaliassa toiseksi yhdellätoista pisteellä. Siitä on todettu muun muassa näin: Sadassa sivussa Keegan luo täyden ja koskettavan kertomuksen, jok