Siirry pääsisältöön

Kirjabloggaajien joulukalenteri – luukku 20


Kuva: Niina T. / Yöpöydän kirjat

Joulu se vain on päivä päivältä lähempänä! Nyt ollaan kirjabloggaajien joulukalenterissa jo luukussa numero 20. Eilinen luukku löytyy Kartanon kruunamattoman lukijan sivuilta ja huomenna luukkua kannattaa käydä kurkkaamassa Yöpöydän kirjat -blogissa

Nyt, kun jouluun on enää vain muutama yö, alkaa jännitys tietysti tiivistyä. Jos aika tuntuu pitkältä, voi aivonystyröitä hieroskella tällä pähkinällä: yritäpä tunnistaa, mitä tänä vuonna julkaistuja kirjoja oheisilla emojeilla tarkoitetaan!

 1. 🪨🖌🎶
 2. 🫵🎮❓
 3. 📅 💐🌲
 4. ☠️⛔️⛱
 5. 🥇⛱🌞
 6. 🫥👧🏻👧🏻👧🏻
 7. 🐟🏞🏝
 8.  ☕️🥷
 9. ✋👥🟰⭐️
 10. 🗽✅🛣
 11. ☠️🔥🏝
 12. 🌚✨✨✨
 13. 👤🐦 🎼 👂
 14. ⚫️ ⚫️ ⚫️ 🦷 🦷 🦷
 15. 👩‍🦰🟰👩‍🦰🎗
 16. 🌄🐦🐦🌅🎵🎶
 17. 🛸🪐💤
 18. 🔔🪕👨‍👨‍👦
 19. 🧂©️👩‍👧
 20. ☠️ 🦋✉️


Tästähän saa halutessaan myös joulunviettoon tai tavalliseen arkeen ajanvietettä, jos lähipiirikin kaipaa aivoilleen tekemistä! Vinkkejä arvoituksiin voi hakea blogini Luetut 2022 -sivulta – sieltä löytyy moni luettelon kirjoista, mutta ihan kaikkia ei.

Vinkkinä mainittakoon myös, että kaikki teokset ovat tekijänsä esikoisia ainakin tämänkertaisen julkaisun lajissa. Päädyin rajaamaan arvattavat teokset esikoisiin, koska olen itsekin tämän vuoden esikoiskirjailija ja koska on ollut ilo päästä myös tutustumaan moneen esikoisteoksen tekijään.

Huomio! Oikeat vastaukset löytyvät kuvan alapuolelta. Jos siis haluat vielä arvuutella, älä vielä rullaa sivua alemmas.


Oikeat vastaukset ovat tässä:
 1. 🪨🖌🎶 Anne Martin: Kallioon maalattu laulu (spefiä)
 2. 🫵🎮❓Heli Koskinen: Zeta. Uskallatko pelata? (lanua pelimaailmasta)
 3. 📅 💐🌲 Elina Annola: Kunnes kukkivat puut (psykologinen romaani)
 4. ☠️⛔️⛱ Miia Laine: Kuolema ei lomaile (leppoisa dekkari)
 5. 🥇⛱🌞 Anna Alanko: Ensimmäinen kesäpäivä (parisuhderomaani)
 6. 🫥👧🏻👧🏻👧🏻 Petra Forstén: Kadonneet tytöt (romaani tyttöjen välisestä ystävyydestä)
 7. 🐟🏞🏝 Satu Tähtinen: Kalajoen hiekat (viihderomaani)
 8.  ☕️🥷 Jori Reijula: Lattesamurai (humoristinen romaani)
 9. ✋👥🟰⭐️ Laura Pollari: Täällä jokainen on tähti (novelleja naisista eri puolilta maailmaa)
 10. 🗽✅🛣 Annastiina Heikkilä: Vapaus valita kohtalonsa (Ranskaan sijoittuva romaani)
 11. ☠️🔥🏝 Laura Andersson: Kuolema Kulosaaressa (historiallinen dekkari)
 12. 🌚✨✨✨ Sanni Ylimartimo: Pimeässä hohtavat tähdet (nuorten säeromaani)
 13. 👤🐦 🎼 👂 Sinikka Koyama: Joka kurjen laulua kuuntelee (nuorten aikuisten romaani)
 14. ⚫️⚫️⚫️🦷🦷🦷 Mikko Granroth: Mustat juuret (yllättäviä novelleja)
 15. 👩‍🦰🟰👩‍🦰🎗 Jonna Riikonen: Nainen on naiselle tuki (tietokirja)
 16. 🌄🐦🐦🌅🎵🎶 Katri Kauppinen: Laakson linnut, Aavan laulut (historiallinen nuortenromaani)
 17. 🛸🪐💤 Johanna Ikonen: Tuntemattoman planeetan unia (runokokoelma)
 18. 🔔🪕👨‍👨‍👦 Eeva Hietajärvi: Kellonsoittajan sukua (romaani sukuhistoriasta)
 19. 🧂©️👩‍👧 Kaisa Åkerman: Hajusteentekijän tytär (historiallinen romaani)
 20. ☠️ 🦋✉️ Ulpu-Maria Lehtinen: Kalmanperhon kutsu (fantasiatrilogian avaus)


Jos esikoisteokset kiinnostavat, vinkkinä edellä mainittujen lisäksi muutama kiinnostava tämän vuoden esikoinen vaikkapa vuodenvaihteen vapailla luettavaksi tai pukinkonttiin hankittavaksi:

Eeva Åkerblad: Huolenpitoja (runollinen kylpyläfantasia)

Minna Haapasalo: Tilkkuterapiaa (elämänmuutosromaani)

Hanna Päivärinta: Pidä minua vielä (romaani naiseudesta ja äitiydestä)

Johanna Annola ja Taru Kumara-Moisio: Tenho (IRC-maailmaa ja 1990-lukua kuvaava romaani)

Reetta Vuokko-Syrjänen: Syntykeho (spefiä)

Maiju Talvisto: Backstagella – Artistituottajan käsikirja (tietokirja)


Mukavaa joulunaikaa! 🌟🎄

Kommentit

 1. Mainio visaluukku! Olen melko pihalla suomalaisesta uutuuskirjallisuudesta, mutta tuon kohdan 20 taidan tietää. Olisko Ulpu-Maria Lehtisen Kalmanperhon kutsu... Luin sen kesällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin tiesit, Kalmanperhon kutsuun tuossa kohdassa tosiaan viitataan!

   Poista
 2. Onpa tosiaan hieno idea! On vain sen verran visainen, ettei älyni tähän riitä. :D

  VastaaPoista
 3. Onpa hauska ja hienosti toteutettu idea! En tiedä uutuuskirjoista paljon mitään, mutta pähkäilin tätä eilen kauan tuon luettujen kirjojen listasi avulla, ja sain numerot 2, 3, 4, 9, 10, 12 ja 16 oikein. Kuutonenkin oli sikäli oikein, että "Kadonneet tytöt" oli vastausvaihtoehtojeni joukossa, mutta ajattelin, että se voisi olla myös "Tyttö, nainen, toinen" tai "Omat kuvat". Numeron 13 "Joka kurjen laulua kuuntelee" olin tulkinnut kirjaksi "Kenelle naakat laulavat" :). Kiitos oivallisesta kirjallisesta aivopähkinästä, tätä oli kiva miettiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tästä oli iloa! Tosiaan, numero 13 voisi hyvinkin olla myös upea Kenelle naakat laulavat -romaani!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Herman Koch: Lääkäri

"He haluavat että heidät tutkitaan . He eivät tyydy lääkärin monivuotiseen kokemukseen, hänen kliiniseen katseeseensa joka rekisteröi yhdellä silmäyksellä mikä jotakuta vaivaa, koska on nähnyt saman jo satatuhatta kertaa. Koska hän tietää kokemuksesta, ettei hänen sadannellatuhannennella ensimmäisellä kerralla tarvitse yhtäkkiä pukea kumihansikkaitaan." Herman Koch: Lääkäri Siltala 2013 Hollanninkielinen alkuteos Zomerhuis met zwembad  2011 Suomentanut Sanna van Leeuwen 447 sivua Herman Kochin Lääkäri -romaani tutustuttaa lukijansa yleislääkäri Marc Schlosseriin, joka on varsin omintakeinen tyyppi. Hän on onnistunut luomaan itsestään kuvan lääkärinä, jolla on aikaa. Hänen vastaanotolleen jonotetaan, vaikka hän yrittää olla kuuntelematta potilaitaan ja mieluummin vain katselee ja jättää tutkimatta. Suhtautuminen potilaisiin on kyynistä ja välinpitämätöntä. Heitä on potilaistani selvä enemmistö, useimpia ei vaivaa yhtikäs mikään. He voihkivat ja valittavat, ääntelystä

Venla Kuoppamäki: "Sun poika kävi täällä"

Tuntui, että vihdoin kaikkein pahin puristus rinnassani alkoi hellittää, vaikka sairaalassa käynnit olivat edelleen kokonaisuutena raskaita. En silti edes miettinyt vaihtoehtoa, etten olisi siellä käynyt, sillä vielä paljon raskaampaa olisi ollut olla käymättä. Oma pieni rakas poikani. Venla Kuoppamäki: "Sun poika kävi täällä" Teos 2022 ulkoasu Dog Design 224 sivua äänikirjan lukija Vilma Melasniemi kesto 9 t 18 min Venla Kuoppamäen teos "Sun poika kävi täällä"  kertoo äidin näkökulmasta, minkälaista elämä mielenterveysongelmaisen nuoren kanssa on. Kuoppamäen poika Oskari sairastuu alle kaksikymppisenä tyypin 1 kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön. Ajoittain poika on hyvin alakuloinen, ajoittain maaninen ja lopulta myös psykoottinen. "Sun poika kävi täällä"  on päiväkirjamainen kuvaus syksystä 2014 vuoden 2018 lopulle. Kuoppamäki käy töissä, joogaa ja matkustaa, mutta kaiken keskellä on Oskari, joka ei pärjää ilman äitinsä tukea. Äiti tekee kaikkensa saadakse

Lucy Foley: Jahti

Kun hän on lähempänä, huomaan, että hänen piirteensä ovat jähmettyneet järkytyksestä. Tunnen ilmeen. Olen nähnyt sen ennenkin. Juuri tuollaiselta näyttää ihminen, joka on nähnyt jotakin kauhistuttavaa, jotakin, mikä ei kuulu ihmisen tavallisiin kokemuksiin. Avaan oven ja päästän hänet sisään. Hän tuo mukanaan jääkylmää ilmaa ja lunta. – Mitä on tapahtunut, kysyn häneltä. Lucy Foley: Jahti Otava 2020 alkuteos The Hunting Party suomentanut  Satu Leveelahti äänikirjan lukija Outi Vuoriranta kesto 10 h 24 min Jahdissa  uutta vuotta kokoontuu vastaanottamaan yhdeksänhenkinen kaveriporukka Lontoosta. Hyväosainen ja hieman elitistiseltä vaikuttava joukkio suuntaa Skotlantiin syrjäiseen lomakylään perinteitä kunnioittaen: joukkion tapana on ollut hakeutua aika ajoin yhteen vaihtamaan kuulumisia ja muistelemaan menneitä. Mukana on neljä pariskuntaa, yksi lapsi ja yksi sinkku. Aika pian selviää, että henkilöillä ei ole niin lämpimät ja läheiset välit kuin mitä ulospäin yritetään esittää. Muutama