Siirry pääsisältöön

Oman kirjahyllyn kaivelemista

Oksan hyllyltä -blogista löytyi idea oman kirjahyllyn lukuprojektista. MarikaOksa taas oli napannut idean alun perin Täällä toisen tähden alla -blogista. Molemmissa siis on ajatuksena se, että omasta kirjahyllystä luetaan niitä kirjoja, joita ei vielä ole aiemmin tullut tavattua.

Tähän samankaltaiseen projektiin olen ryhtymässä minäkin: etsin kirjahyllystäni ne kirjat, joita en ole vielä lukenut - ja hämmästyin. Arvelin, että muutama varmaan löytyy, mutta että 26 kirjaa! Pelkään pahoin, että tässä eivät edes ole kaikki kirjat, sillä olen tilanpuutteen vuoksi joutunut ripottelemaan kirjoja vähän sinne ja tänne.
Nämä kirjat ovat lojuneet hyllyissäni lukemattomina.
Huh. On siis korkea aika ryhtyä lukemaan näitä lukemattomia kirjoja ja jarrutella hieman kirjastolainojen ja erityisesti uusien kirjaostosten tekemistä!

Varovaiseksi tavoitteekseni asetan, että vuoden kuluttua, helmikuun 2015 loppuun mennessä, olen lukenut kirjoista puolet eli 13 kappaletta. Näin ollen minun pitäisi lukea yksi kirja kuukaudessa sekä yksi bonuskirja. Lukusuunnitelmani olen tehnyt niin, että jokaiselle kuukaudelle on olemassa kaksi vaihtoehtoa ja kahdelle kuukaudelle kolme. Näin tulen listanneeksi kaikki kirjat, joita en ole vielä lukenut.


Maaliskuu 2014
 • Delijani, Sahar: Jakarandapuun lapset
 • Llosa, Mario Vargas: Tuhma tyttö
Huhtikuu 2014
 • Linna, Väinö: Täällä Pohjantähden alla, osa 3
 • Valli, Suvi: Ohijuoksija
 • Zusak, Markus: Kirjavaras
Toukokuu 2014
 • Hugo, Victor: Kurjat
 • Lähteenmäki, Laura: Kaaso
Kesäkuu 2014
 • Jansson, Tove: Vaarallinen juhannus
 • Snellman, Anja: Pääoma
Heinäkuu 2014
 • Hustvedt, Siri; Kesä ilman miehiä
 • Tolstoi, Leo: Anna Karenina
Elokuu 2014
 • Bulgakov, Mihail: Saatana saapuu Moskovaan
 • Honkasalo, Laura: Sinun lapsesi eivät ole sinun
 • Laulajainen, Leena: Keinu meren yllä
Syyskuu 2014
 • Adichie, Chimamanda Ngozi: Huominen on liian kaukana
 • Irving, John: Vapauttakaa karhut!
Lokakuu 2014
 • Dostojevski, F.M.: Riivaajat
 • Susi, Pauliina: Ruuhkavuosi
Marraskuu 2014
 • Márguez, Gabriel García: Sadan vuoden yksinäisyys
 • Karjalainen, Tuula: Tove Jansson. tee työtä ja rakasta.
Joulukuu 2014
 • Kinsella, Sophie: Minishoppaaja
 • Hesse, Hermann: Siddhartha
Tammikuu 2015
 • Tabermann, Tommy: Vernazzan valot
 • Nicholls, David: Kaikki peliin
Helmikuu 2015
 • Melleri, Arto: Pääkallolipun alla
 • Coelho, Paulo: Zahir
Asetan tästä siis itselleni projektin, joka päättyy 28.2.2015. Yritän lukea näistä lukemattomista kirjoista vähintään puolet, mutta jos saan enemmänkin luettua, olen oikein tyytyväinen. Jos onnistun tässä hankkeessa, annan itselleni luvan mennä hyvällä omallatunnolla taas kirjaostoksille!

Kommentit

 1. Oi miten kiva, että aloitat oman hyllyprojektin. :) Kivan kuuloisia kirjoja sinulla on listalla, erityisesti heinäkuu näyttää lupaavalta. Ihana Anna Karenina on minullakin lukusuunnitelmissa, mutta omaan hyllyyn se ei ole vielä päätynyt. Sehän näissä hyllynprojekteissa on tosin vikana, että kun jotain saa luettua niin uutta kirjaa jotenkin vaan ilmestyy lukemattomien jatkoksi. Tsemppiä projektiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Sitä minäkin pelkään, että projektin päättyessä lukemattomia kirjoja on vain entistä enemmän. Mistä niitä aina kertyykin...
   Mutta kiva projekti tämä kyllä on. Tuli pitkästä aikaa katseltua omia kirjavarastoja tarkasti. Löytyi monta kirjaa, joiden lukemista odotan innolla - tosin on niitäkin, joita kohtaan ei ole kovin suuria odotuksia. ;)

   Poista
 2. Luen juuri parhaillaan Täällä Pohjantähden alla osaa 3 osana Tea With Anna Karenina -blogin Noran alullepanemaa kimppalukua. 2 ekaa osaa on jo luettu ja bloggaus osasta 2 tulee keskiviikkona.

  Tuossa kimppaluvussa on huhtikuussa muuten luettavana Hugon Kurjat. Minullakin on se lukemattomana hyllyssä, mutta en ole vielä päättänyt, osallistunko kimppalukuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei minäkin olen kimppaluvussa mukana! :) Helmikuun alussa kirjoitin ykkösosasta ja keskiviikkona postaan kakkosesta. Hugon Kurjat ajattelin myös lukea kimppaluvussa, jotta se tulisi vihdoin luettua.

   Poista
 3. Näistä olen lukenut Minishoppaajan ja Kirjavarkaan ja pidin molemmista kovasti, Kirjavaras on oikeastaan yksi lempikirjoistani <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjavarkaan sainkin luettua, mutta Minishoppaaja odottelee edelleen hyllyssä. Ensin mainitusta en täysin hurmaantunut mutta jokin siinä osui ja jäi vahvasti mieleen.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kassandra Montag: Tulvan jälkeen

Pearl oli vihainen, koska emme olleet yrittäneet auttaa heitä, ja minä yritin muistuttaa hänelle, että meidän oli tärkeää pysyä omissa oloissamme. Järkeilystäni huolimatta pelkäsin, että sydämeni oli kutistunut, kun vedenpinta oli noussut ympärilläni. Paniikki oli täyttänyt minut, kun vesi peitti maan, ja se työnsi tieltään kaiken muun ja kuihdutti sydämeni kovaksi, pieneksi möhkäleeksi, jota en enää tunnistanut. Kassandra Montag: Tulvan jälkeen HarperCollins Nordic 2020 alkuteos After the Flood suomentanut Hanna Arvonen äänikirjan lukija Pihla Pohjolainen kesto 14 h 2 min Suuren tulvan jälkeisessä ajassa eletään Kassandra Montagin romaanissa Tulvan jälkeen . Vesi on peittänyt alleen suuren osan maasta, ja luonnonvaroja on jäljellä enää. Ihmiskunnan rippeet taistelevat vähäisistä resursseista  ja yrittävät ehtiä ennen muita valtaamaan harvoja elinkelpoisia maa-alueita. Ikävät kohtaamiset ihmisten kesken ovat arkipäivää. Romaanin päähenkilö on aikuinen nainen, Myra, joka on jään

Anna-Leena Härkönen: Ihana nähä! ja muita kirjoituksia

"Panin soimaan Lordin levyn. Jos siihen ei Paavo Pesusieni reagoi, niin sitten ei mihinkään. Mitään ei tapahtunut. Paavo makasi edelleen lattialla kuin ruumis." Anna-Leena Härkönen: Ihana nähä! ja muita kirjoituksia (Otava 2015) 173 sivua Anna-Leena Härkösen teos Ihana nähä! ja muita kirjoituksia  sisältää kirjailijan havaintoja, oivalluksia ja omakohtaisia kokemuksia monista aiheista matkustamisesta naisena olemisen vaikeuteen ja äitiydestä vanhustenhoitoon. Kirjoittaja ottaa kantaa vahvasti ja napakasti, huumoria unohtamatta. Kyytiä saavat esimerkiksi asiakaspalvelun möröt ja Suuret Äidit. Moni huomio saa lukijan nyökyttelemään päätään ilahtuneena, sillä Härkönen kirjoittaa tutuista ilmiöistä tunnistettavalla ja kiinnostavalla tavalla. Mielikuvia luodessaan kirjailija saa lukijansa hyrisemään ilosta, ellei jopa nauramaan äänen. Nuorempana näin vanhenemisessa yhden ainoan hyvän puolen: sen kun saa mielenrauhaa ja tasapainoa. Kuvittelin, miten jakelen lempeästi hymy

Delia Owens: Suon villi laulu

He olivat tunteneet Chasen pikkuvauvasta asti. Seuranneet, miten poika oli lipunut läpi elämän ihastuttavasta lapsesta suloiseksi teiniksi, jalkapallokentän tähtipelaajaksi ja kylän kultapojaksi, joka työskenteli vanhempiensa yrityksessä. Ja lopulta komistukseksi, joka oli nainut seudun kauneimman tytön. Nyt hän retkotti siinä yksin, soisessa alennustilassaan. Kuoleman kylmä koura oli vetänyt pidemmän korren, niin kuin se aina teki. Delia Owens: Suon villi laulu WSOY 2020 alkuteos Where the Crawdads Sing suomentanut Maria Lyytinen 416 sivua Ällistyttävä esikoinen , unohtumaton romaani , luvataan kirjan takakannessa, ja odotukset ovat korkealla. Delia Owensin Suon villi laulu  houkuttaa nimellään ja on kannen mukaan maailmanlaajuinen jättimenestys. Tarinassa onkin viehättävyyttä mutta – valitettavasti – myös selkeitä ongelmia. Prologi tuo esille romaanin lähtökohdan: lokakuun 30. päivänä vuonna 1969 Chase Andrewsin ruumis lojuu suolla. Vanhasta palotornista putoaminen ei liene silkka on