Siirry pääsisältöön

Vuosi kuvina: toukokuu


Ihana kesä on täällä! Tänään on lämmintä 27 astetta ja elämä vauvan kanssa on muuttunut hurjasti, kun enää ei tarvitse pukea haalareita ja pipoja päälle pientäkin ulkona piipahdusta varten. Pienet varpaat ovat jo tunnustelleet vihreää nurmikkoa ja hellepuvut on otettu käyttöön.


Upeista säistä huolimatta olen kärsinyt isosta väsymyksestä ja melkoisesta lukujumista. Kirjojen lukeminen on takunnut ja takana on pisin bloggaustauko koko blogini olemassaoloaikana. En kuitenkaan ole viitsinyt liikaa asiasta stressata vaan uskon, että kyllä se lukuilo taas palaa.


Toivoin saavani tähän postaukseen kuvan kukkivista tulppaaneista, jotka lupaavasti nostivat päätään kukkapenkistä. Kutsumaton vieras päätti toisin: myyrä on käynyt kaivamassa tulppaanit yksi kerrallaan kukkapenkistä ylös ja jättänyt kuopan jälkeensä ikään kuin merkiksi: tässä kukan piti kasvaa. Nyt olisivat siis hyvät neuvot tarpeen!
Onneksi kirsikkapuu kuitenkin aloittaa juuri nyt upeaa kukintaansa.

Kommentit

 1. Terveisiä samoin täältä Suomen Tahitilta, joksi Alvar Aalto huvilasaarensa niemsi: Hellepäivä on tulossa.

  Myyrät sallivat meille muutamia tulppaaneja, mutta kun illalla viimein olisi aurinko ollut pois kuvausta häiritsemästä, unohdin jo koko asian. Meiltä lumeton talvi vie noin 10 Repandaa, joka on sellainen kiva maanpeittohavu, jonka alle rikkaruohot eivät mahdu. Kätevää jyrkissä rinteissä, mutta sitä onnea ei enää ole.

  Minua vaivasi järkyttävä uupumus melkein koko huhtikuun. Ehkä se on nyt ohi.

  Toivotan sinulle iloa ja jaksamista♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tulppaanit tosiaan tekevät liian hyvin kauppansa. Mutta pitääpä googlata tuo havukasvi, kuulostaa kiinnostavalta.
   Kiitos, Leena! ♡

   Poista
 2. Sä olet blogannut ihan hurjia määriä, joten ehkä pieni hengähdys välillä on ihan hyväkin juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, pitääkin ajatella noin. :) Ja toisaalta on ihanaa, kun on kesä ja paljon puuhaa. Kun vain väsymyksestä pääsisi eroon... :)

   Poista
 3. Helle ja vauva, tulee mieleen muutaman vuoden takaiset ajat (kesät 2006 ja 2008). Mutta aika ihanaa tämä lämmin silti on. :)

  Ja voi kurjuus myyriä. Meillä on myyrävapaa piha, mistä olen iloinen. Onneksi hedelmäpuut kukkivat kauniisti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä ihanaa aikaa, vauva nauttii kun ei tarvitse pukea paljon päälle. Isommat lapset nauttivat lämmöstä kovasti.
   Ostin laitteen, jonka värinän pitäisi karkottaa myyrät muualle. Saa nähdä, toimiiko se.

   Poista
 4. (Hiukan myöhässä: Kiitos Maria Aution Varjopuutarhaa käsittelevästä postauksestasi, johon pistin kommentin. Mahdatko enää löytää kun vasta nyt sen löysin.)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kassandra Montag: Tulvan jälkeen

Pearl oli vihainen, koska emme olleet yrittäneet auttaa heitä, ja minä yritin muistuttaa hänelle, että meidän oli tärkeää pysyä omissa oloissamme. Järkeilystäni huolimatta pelkäsin, että sydämeni oli kutistunut, kun vedenpinta oli noussut ympärilläni. Paniikki oli täyttänyt minut, kun vesi peitti maan, ja se työnsi tieltään kaiken muun ja kuihdutti sydämeni kovaksi, pieneksi möhkäleeksi, jota en enää tunnistanut. Kassandra Montag: Tulvan jälkeen HarperCollins Nordic 2020 alkuteos After the Flood suomentanut Hanna Arvonen äänikirjan lukija Pihla Pohjolainen kesto 14 h 2 min Suuren tulvan jälkeisessä ajassa eletään Kassandra Montagin romaanissa Tulvan jälkeen . Vesi on peittänyt alleen suuren osan maasta, ja luonnonvaroja on jäljellä enää. Ihmiskunnan rippeet taistelevat vähäisistä resursseista  ja yrittävät ehtiä ennen muita valtaamaan harvoja elinkelpoisia maa-alueita. Ikävät kohtaamiset ihmisten kesken ovat arkipäivää. Romaanin päähenkilö on aikuinen nainen, Myra, joka on jään

Anna-Leena Härkönen: Ihana nähä! ja muita kirjoituksia

"Panin soimaan Lordin levyn. Jos siihen ei Paavo Pesusieni reagoi, niin sitten ei mihinkään. Mitään ei tapahtunut. Paavo makasi edelleen lattialla kuin ruumis." Anna-Leena Härkönen: Ihana nähä! ja muita kirjoituksia (Otava 2015) 173 sivua Anna-Leena Härkösen teos Ihana nähä! ja muita kirjoituksia  sisältää kirjailijan havaintoja, oivalluksia ja omakohtaisia kokemuksia monista aiheista matkustamisesta naisena olemisen vaikeuteen ja äitiydestä vanhustenhoitoon. Kirjoittaja ottaa kantaa vahvasti ja napakasti, huumoria unohtamatta. Kyytiä saavat esimerkiksi asiakaspalvelun möröt ja Suuret Äidit. Moni huomio saa lukijan nyökyttelemään päätään ilahtuneena, sillä Härkönen kirjoittaa tutuista ilmiöistä tunnistettavalla ja kiinnostavalla tavalla. Mielikuvia luodessaan kirjailija saa lukijansa hyrisemään ilosta, ellei jopa nauramaan äänen. Nuorempana näin vanhenemisessa yhden ainoan hyvän puolen: sen kun saa mielenrauhaa ja tasapainoa. Kuvittelin, miten jakelen lempeästi hymy

Delia Owens: Suon villi laulu

He olivat tunteneet Chasen pikkuvauvasta asti. Seuranneet, miten poika oli lipunut läpi elämän ihastuttavasta lapsesta suloiseksi teiniksi, jalkapallokentän tähtipelaajaksi ja kylän kultapojaksi, joka työskenteli vanhempiensa yrityksessä. Ja lopulta komistukseksi, joka oli nainut seudun kauneimman tytön. Nyt hän retkotti siinä yksin, soisessa alennustilassaan. Kuoleman kylmä koura oli vetänyt pidemmän korren, niin kuin se aina teki. Delia Owens: Suon villi laulu WSOY 2020 alkuteos Where the Crawdads Sing suomentanut Maria Lyytinen 416 sivua Ällistyttävä esikoinen , unohtumaton romaani , luvataan kirjan takakannessa, ja odotukset ovat korkealla. Delia Owensin Suon villi laulu  houkuttaa nimellään ja on kannen mukaan maailmanlaajuinen jättimenestys. Tarinassa onkin viehättävyyttä mutta – valitettavasti – myös selkeitä ongelmia. Prologi tuo esille romaanin lähtökohdan: lokakuun 30. päivänä vuonna 1969 Chase Andrewsin ruumis lojuu suolla. Vanhasta palotornista putoaminen ei liene silkka on