Siirry pääsisältöön

Huhtikuun luetut

Huhtikuussa oli monenlaista puuhaa, mutta edelleen ehdin lukea varsin mukavasti.

Perheemme vappupallovalinnat.

Ihminen sodassa -haaste eteni neljän kirjan verran, ja siihen liittyivät myös järisyttävimmät lukukokemukseni. Aivan kuin minua ei olisi ja Punaisten kyynelten talo olivat molemmat vavahduttavia, koskettavia ja suorastaan satuttavia kirjoja. Myös paljon blogeissa esillä ollut ja huhtikuun alussa valkokankaalla ensi-iltansa saanut Kirjavaras vaikutti, mutta ei niin suuresti kuin edellä mainitsemani romaanit. Täällä Pohjantähden alla -trilogian sain loppuun, ja kolmas osa oli edellisten tapaan vahva elämys.

Vive la France! -haaste eteni yhdellä teoksella, ja nyt olen saavuttanut alkuperäisen tavoitteeni eli sinisen raidan Ranskan lipusta. Taidan kuitenkin vielä jatkaa tämän kiinnostavan haasteen parissa. Runohaaste 2014 on periaatteessa osaltani paketissa, sillä haasteeseen pitää lukea vähintään neljä kirjaa, ja sen tavoitteen saavutin lukemalla huhtikuussa kaksi teosta aiemmin lukemieni kahden lisäksi. Luulen kuitenkin hankkivani haasteeseen lisää täydennyksiä, sillä runoja on aina mukava lukea.

Huhtikuuhun kuului kaksi teosta, jotka tarjoavat inspiraatiota ja ideoita kotimaassa matkailevalle: Haltiakuusen alla on viehättävä teos, joka esittelee suomalaisia kirjailijakoteja ja jonka aion hankkia omaan hyllyyni ennemmin tai myöhemmin. Aaveiden Pohjanmaa puolestaan esittelee kummitustarinoista kiinnostuneille matkailukohteita länsirannikollamme. Tähän vuodenaikaan kuuluukin kesän odotus ja kesälomamatkojen suunnitteleminen - tai ainakin niistä haaveileminen.

Luin huhtikuussa yhteensä 25 kirjaa seuraavasti:
 • 12 romaania
 • 5 tietokirjaa
 • yksi novellikokoelma
 • 2 runokokoelmaa
 • 3 nuortenkirjaa
 • 1 lastenkirja
 • 1 sarjakuva-albumi
Täydellisiä kirjapettymyksiä ei tähänkään kuukauteen osunut vaan luin paljon kiehtovia teoksia.

Toukokuukaan ei lukemisen ja bloggaamisen suhteen näytä hullummalta: Lähiaikoina kirjoitan yhdestä klassikosta ja lukupinossa on monia kiinnostavia teoksia odottamassa vuoroaan. Kirjan ja ruusun päivän kunniaksi ostin miki-formaatissa Mia Kankimäen Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin, joka on Donna Tarttin painavan Tiklin jälkeen ainakin fyysisesti mukavan kevyttä luettavaa. Kaupan päälle sain Anna-Leena Härkösen teoksen Takana puhumisen taito, jota olen hieman selaillut. Helsingissä käydessä oli pakko ostaa vielä Jhumpa Lahirin teos Kaima, johon sain kirjailijan signeerauksen. Eli hyvää luettavaa riittää ja mukava lukukuukausi on taas alkamassa!

Hauskaa vappua kaikille!

Kommentit

 1. Minä en ole päässyt Runohaasteen kanssa vielä ajatusta pidemmälle. Yksi kirja kävi lainassa, mutta vaikka kirja oli hienon näköinen, runot eivät oikein auenneet minulle ja palautin kirjan bloggaamatta. No, onneksi tuo haaste jatkuu vielä melko pitkään. :) Hieno kuukausi sinulla takana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Runojen lukemiseen on tuon haasteen puitteissa tosiaan vielä hyvin aikaa. :) Mukavia nuo haasteet, kun tulee hyviä lukuideoita. Nyt mietin, milloin pääsen sinun haasteeseesi tarttumaan! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kassandra Montag: Tulvan jälkeen

Pearl oli vihainen, koska emme olleet yrittäneet auttaa heitä, ja minä yritin muistuttaa hänelle, että meidän oli tärkeää pysyä omissa oloissamme. Järkeilystäni huolimatta pelkäsin, että sydämeni oli kutistunut, kun vedenpinta oli noussut ympärilläni. Paniikki oli täyttänyt minut, kun vesi peitti maan, ja se työnsi tieltään kaiken muun ja kuihdutti sydämeni kovaksi, pieneksi möhkäleeksi, jota en enää tunnistanut. Kassandra Montag: Tulvan jälkeen HarperCollins Nordic 2020 alkuteos After the Flood suomentanut Hanna Arvonen äänikirjan lukija Pihla Pohjolainen kesto 14 h 2 min Suuren tulvan jälkeisessä ajassa eletään Kassandra Montagin romaanissa Tulvan jälkeen . Vesi on peittänyt alleen suuren osan maasta, ja luonnonvaroja on jäljellä enää. Ihmiskunnan rippeet taistelevat vähäisistä resursseista  ja yrittävät ehtiä ennen muita valtaamaan harvoja elinkelpoisia maa-alueita. Ikävät kohtaamiset ihmisten kesken ovat arkipäivää. Romaanin päähenkilö on aikuinen nainen, Myra, joka on jään

Anna-Leena Härkönen: Ihana nähä! ja muita kirjoituksia

"Panin soimaan Lordin levyn. Jos siihen ei Paavo Pesusieni reagoi, niin sitten ei mihinkään. Mitään ei tapahtunut. Paavo makasi edelleen lattialla kuin ruumis." Anna-Leena Härkönen: Ihana nähä! ja muita kirjoituksia (Otava 2015) 173 sivua Anna-Leena Härkösen teos Ihana nähä! ja muita kirjoituksia  sisältää kirjailijan havaintoja, oivalluksia ja omakohtaisia kokemuksia monista aiheista matkustamisesta naisena olemisen vaikeuteen ja äitiydestä vanhustenhoitoon. Kirjoittaja ottaa kantaa vahvasti ja napakasti, huumoria unohtamatta. Kyytiä saavat esimerkiksi asiakaspalvelun möröt ja Suuret Äidit. Moni huomio saa lukijan nyökyttelemään päätään ilahtuneena, sillä Härkönen kirjoittaa tutuista ilmiöistä tunnistettavalla ja kiinnostavalla tavalla. Mielikuvia luodessaan kirjailija saa lukijansa hyrisemään ilosta, ellei jopa nauramaan äänen. Nuorempana näin vanhenemisessa yhden ainoan hyvän puolen: sen kun saa mielenrauhaa ja tasapainoa. Kuvittelin, miten jakelen lempeästi hymy

Delia Owens: Suon villi laulu

He olivat tunteneet Chasen pikkuvauvasta asti. Seuranneet, miten poika oli lipunut läpi elämän ihastuttavasta lapsesta suloiseksi teiniksi, jalkapallokentän tähtipelaajaksi ja kylän kultapojaksi, joka työskenteli vanhempiensa yrityksessä. Ja lopulta komistukseksi, joka oli nainut seudun kauneimman tytön. Nyt hän retkotti siinä yksin, soisessa alennustilassaan. Kuoleman kylmä koura oli vetänyt pidemmän korren, niin kuin se aina teki. Delia Owens: Suon villi laulu WSOY 2020 alkuteos Where the Crawdads Sing suomentanut Maria Lyytinen 416 sivua Ällistyttävä esikoinen , unohtumaton romaani , luvataan kirjan takakannessa, ja odotukset ovat korkealla. Delia Owensin Suon villi laulu  houkuttaa nimellään ja on kannen mukaan maailmanlaajuinen jättimenestys. Tarinassa onkin viehättävyyttä mutta – valitettavasti – myös selkeitä ongelmia. Prologi tuo esille romaanin lähtökohdan: lokakuun 30. päivänä vuonna 1969 Chase Andrewsin ruumis lojuu suolla. Vanhasta palotornista putoaminen ei liene silkka on