Venetsia oli ihanteellinen kaupunki kuljeskeluun – ainakin matkailijoille, jotka tahtomattaankin hidastivat askeleitaan nähdessään tämän pienen ihmeen, joka näytti koostuvan pelkästään vaaleanpunaisista palatseista, kivisilloista ja laguunivedestä, joka loiskui vienosti kanaaleissa, kallellaan olevista taloista, pienistä torneista ja mutkittelevista kujista, jotka aina välillä paljastivat yllättäen näkymän jollekin campolle, aukiolle, joiden kylkeen pienet liikkeet ja baarit olivat käpertyneet. San Polo sijaitsi Venetsian sydämessä, eikä Nelly saanut tarpeekseen Santa Maria Gloriosa dei Frarin lumoavasta kirkosta, jota hän jaksoi aina vain kierrellä.
Nicolas Barreau: Pienten ihmeiden kahvila
Tammi 2020
alkuteos Das Café der kleinen Wunder 2016
suomentanut Kristiina Vaara
268 sivua
äänikirjan lukija Liisa Sofia Pöntinen
kesto 8 t 34 min
Kaipasin lomalle kepeää kesälukemista, ja sellaiselta Nicolas Barreaun Pienten ihmeiden kahvila tuntui kansikuvaa ja kuvaustekstiä myöten. Viehättävä, lämmin rakkausromaani ujosta opiskelijatytöstä ja taianomaisesta kahvilasta Venetsiassa, kustantaja lupaa.
Romaanin päähenkilö on nuori Nelly Delacourt, joka rakastuu valitettavan yksipuolisesti. Kun hänelle selviää, että rakkaudenkohteen tunteet suuntautuvat aivan toisaalle, on hän tietenkin murheenmurtama. Kotiaan siivotessaan hän löytää isoäidilleen kuuluneen kirjan, jossa on salaperäinen omistuskirjoitus. Kirja itsessäänkin on kiinnostava, ja pian Nelly karistaa ranskalaiset kotikulmat kannoiltaan ja matkaa muutamaksi viikoksi talviseen Venetsiaan parannellakseen sydäntään ja tutkiakseen isoäitinsä rakkautta Italiaa kohtaan.
Pienten ihmeiden kahvila on ehtaa viihteellistä romantiikkaa. Ilmassa on rakkautta ja sydämen tutkiskelua, eikä onnettomilta yhteensattumuksilta vältytä. Miljöönä Venetsia on tietenkin aivan oiva: gondolieerit laulavat rakkaudesta ja italialaisilla kujilla voi tapahtua mitä tahansa tunteita herättävää. Nellykin tapaa ennen pitkää miehen, joka on sekä komea että hieman epäilyttävä. Alkuosassa romantiikkaan sekoittuu jonkin verran filosofiaa, sillä Nelly työstää graduaan Pariisissa, mutta loppua kohti tarina taipuu ihan puhtaasti tunteiden tutkiskeluksi.
Mitään suurta muistijälkeä Pienten ihmeiden kahvila ei jälkeensä jätä. Viihdyttävää ja kevyttä lukemista kaipaavalle romaani on kuitenkin kelpo valinta.
Muualla: Kirja ja keittiö – Letteratura in cucina.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!
Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön, joten odotathan rauhassa, että viestisi tulee näkyviin.