Siirry pääsisältöön

Karoliina Timonen: Suolaa iholla

Kun vihdoin nousen lähteäkseni ja käännyn kohti oviaukkoa, hätkähdän nähdessäni tyhjäksi luulemassani tilassa miehen. Katson suoraan silmiin miestä, joka on seissyt ties kuinka kauan takanani – ja jonka kohtasin myös eilen Sorollan kotikadulla, kun kuvasin laattaa taiteilijan lapsuudenkodin paikalla olevan rakennuksen seinässä. Ei voi olla totta, ajattelen. Ei voi oikeasti olla.
Karoliina Timonen: Suolaa iholla
WSOY 2020
äänikirjan lukija Karoliina Timonen
kesto 4 t 36 min

Kesäistä viihdettä tarjoaa Karoliina Timosen Suolaa iholla, joka on julkaistu ääni- ja e-kirjana. Romaani vie lukijansa Espanjaan, mihin 36-vuotias Lisa lähtee kirjoittamaan graduaan ja mietiskelemään elämäänsä. Gradun aiheena on espanjalainen taiteilija Joaquín Sorolla, jonka jäljissä Lisa suuntaa Valenciaan. 

Valenciassa Lisa tapaa miehen, joka valtaa pian hänen ajatuksensa kovin kokonaisvaltaisesti. Ajatuksissa pyörii toki myös kotona oleva aviomies Lasse, jonka kanssa elämä ei ole enää hetkeen ollut niin tyydyttävää kuin vaimo toivoisi. Vai odottaako Lisa liikoja? Pitäisikö hänen tyytyä vähempään?

Suolaa iholla on kiinnostava kurkistus aikuisen naisen mielenmaisemaan, kun elämä on jo vakiintunut uomiinsa mutta silti jotain tuntuu puuttuvan. Romantiikkaa voi kuitenkin lähes nelikymppinenkin elämäänsä löytää. Olennainen kysymys kuitenkin on, mitä Lisa elämästään oikein haluaa – ei se, mitä muut häneltä odottavat. 

Espanja hehkuu romaanin sivuilla matkakuumetta nostattavasti ja saa kaipaamaan valencialaisen auringon alle. Kevyttä kesälukemista kaipaavalle Suolaa iholla voi olla hyvä vaihtoehto. Erityisesti suosittelen kesälukemiseksi Timosen aiempaa romaania Kesäinen illuusioni, johon ihastuin puolenkymmentä vuotta sitten.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kassandra Montag: Tulvan jälkeen

Pearl oli vihainen, koska emme olleet yrittäneet auttaa heitä, ja minä yritin muistuttaa hänelle, että meidän oli tärkeää pysyä omissa oloissamme. Järkeilystäni huolimatta pelkäsin, että sydämeni oli kutistunut, kun vedenpinta oli noussut ympärilläni. Paniikki oli täyttänyt minut, kun vesi peitti maan, ja se työnsi tieltään kaiken muun ja kuihdutti sydämeni kovaksi, pieneksi möhkäleeksi, jota en enää tunnistanut. Kassandra Montag: Tulvan jälkeen HarperCollins Nordic 2020 alkuteos After the Flood suomentanut Hanna Arvonen äänikirjan lukija Pihla Pohjolainen kesto 14 h 2 min Suuren tulvan jälkeisessä ajassa eletään Kassandra Montagin romaanissa Tulvan jälkeen . Vesi on peittänyt alleen suuren osan maasta, ja luonnonvaroja on jäljellä enää. Ihmiskunnan rippeet taistelevat vähäisistä resursseista  ja yrittävät ehtiä ennen muita valtaamaan harvoja elinkelpoisia maa-alueita. Ikävät kohtaamiset ihmisten kesken ovat arkipäivää. Romaanin päähenkilö on aikuinen nainen, Myra, joka on jään

Anna-Leena Härkönen: Ihana nähä! ja muita kirjoituksia

"Panin soimaan Lordin levyn. Jos siihen ei Paavo Pesusieni reagoi, niin sitten ei mihinkään. Mitään ei tapahtunut. Paavo makasi edelleen lattialla kuin ruumis." Anna-Leena Härkönen: Ihana nähä! ja muita kirjoituksia (Otava 2015) 173 sivua Anna-Leena Härkösen teos Ihana nähä! ja muita kirjoituksia  sisältää kirjailijan havaintoja, oivalluksia ja omakohtaisia kokemuksia monista aiheista matkustamisesta naisena olemisen vaikeuteen ja äitiydestä vanhustenhoitoon. Kirjoittaja ottaa kantaa vahvasti ja napakasti, huumoria unohtamatta. Kyytiä saavat esimerkiksi asiakaspalvelun möröt ja Suuret Äidit. Moni huomio saa lukijan nyökyttelemään päätään ilahtuneena, sillä Härkönen kirjoittaa tutuista ilmiöistä tunnistettavalla ja kiinnostavalla tavalla. Mielikuvia luodessaan kirjailija saa lukijansa hyrisemään ilosta, ellei jopa nauramaan äänen. Nuorempana näin vanhenemisessa yhden ainoan hyvän puolen: sen kun saa mielenrauhaa ja tasapainoa. Kuvittelin, miten jakelen lempeästi hymy

Delia Owens: Suon villi laulu

He olivat tunteneet Chasen pikkuvauvasta asti. Seuranneet, miten poika oli lipunut läpi elämän ihastuttavasta lapsesta suloiseksi teiniksi, jalkapallokentän tähtipelaajaksi ja kylän kultapojaksi, joka työskenteli vanhempiensa yrityksessä. Ja lopulta komistukseksi, joka oli nainut seudun kauneimman tytön. Nyt hän retkotti siinä yksin, soisessa alennustilassaan. Kuoleman kylmä koura oli vetänyt pidemmän korren, niin kuin se aina teki. Delia Owens: Suon villi laulu WSOY 2020 alkuteos Where the Crawdads Sing suomentanut Maria Lyytinen 416 sivua Ällistyttävä esikoinen , unohtumaton romaani , luvataan kirjan takakannessa, ja odotukset ovat korkealla. Delia Owensin Suon villi laulu  houkuttaa nimellään ja on kannen mukaan maailmanlaajuinen jättimenestys. Tarinassa onkin viehättävyyttä mutta – valitettavasti – myös selkeitä ongelmia. Prologi tuo esille romaanin lähtökohdan: lokakuun 30. päivänä vuonna 1969 Chase Andrewsin ruumis lojuu suolla. Vanhasta palotornista putoaminen ei liene silkka on