Siirry pääsisältöön

Catherine Isaac: Sinusta, minusta, kaikesta

Arvelen, että hänen innostuksensa syynä ei ole niinkään itse koskenlasku, vaan Adam. Hän ei malta odottaa, että saa olla yhdessä isänsä kanssa. Kurkkuani kuristaa, kun tunteet saavat yllättäen vallan mielessäni. En edes tiedä, miksi juuri tämä nimenomainen hetki tuo ne pintaan.
Catherine Isaac: Sinusta, minusta, kaikesta
Bazar 2020
alkuteos You Me Everything
suomentanut Pirjo Ruti
400 sivua
äänikirjan lukija Hannamaija Nikander
kesto 10 t 22 min

Jessica matkustaa 10-vuotiaan poikansa Williamin kanssa Ranskaan kesäksi. Kyseessä ei ole mikään tavanomainen turistireissu vaan äiti ja poika asettuvat dorgognelaiseen vanhaan linnaan, jota isännöi Williamin isä Adam, hurmaava hulttio. Jessica lähtee matkaan vastentahtoisesti mutta haluaa tukea isän ja pojan välistä suhdetta ja toisaalta kunnioittaa vakavasti sairaan äitinsä toivetta.

Matkan alku ei suju kommelluksitta, eikä perille saapumista helpota Adamin tyrmäävä ja nuori tyttöystävä saati se, että Adam ei lupauksistaan huolimatta ole ottamassa poikaansa avosylin vastaan. Eikä loman jatkokaan lupaa hyvää, sillä Jessican käsitys Adamin vastuuttomuudesta tuntuu vain saavan lisää todisteita.

Samaan aikaan, kun Jessica ja William lomailevat Ranskassa, on Jessican äiti hoitokodissa vaikean sairauden kourissa. Isä käy tapaamassa vaimoaan päivittäin ja välittää tyttärelleen äidin kuulumisia. Samalla Jessica joutuu miettimään omaa terveyttään, mikä tuo kepeähköön romaaniin vakavamman sävyn ja tuo lukijalle tietoa Huntingtonin taudista, joka voi periytyä.

Sinusta, minusta, kaikesta on kepeää kesälukemista tummemmalla twistillä. Jos kaipaa vetävää tarinaa, joka ei ole vain vaaleanpunaista höttöä vaan sisältää vakavampaakin pohdinnan aihetta, on tämä romaani oiva valinta. Chick lit -genreen Isaacin teos istuu vallan mukavasti ja sisältää sopivasti siirappia, sopivasti huumoria ja sopivasti syvyyttä.

Helmet 2020: 18. Sinulle tuntematonta aihetta käsittelevä kirja. Huntingtonin tauti on ollut minulle nimenä tuttu mutta kirjasta sain uutta tietoa sairaudesta.

Kommentit

  1. Minulla tämä odottaa lukukirjana vuoroaan. Hyvä vaan, ettei ole ihan höttöä, jotkut kirjat kun osoittautuvat viihteellisemmiksi kuin osaisi juonikuvauksesta odottaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höttöäkin on mukana, mutta minusta ei liikaa. Kokonaisuus on varsin viihdyttävä.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kassandra Montag: Tulvan jälkeen

Pearl oli vihainen, koska emme olleet yrittäneet auttaa heitä, ja minä yritin muistuttaa hänelle, että meidän oli tärkeää pysyä omissa oloissamme. Järkeilystäni huolimatta pelkäsin, että sydämeni oli kutistunut, kun vedenpinta oli noussut ympärilläni. Paniikki oli täyttänyt minut, kun vesi peitti maan, ja se työnsi tieltään kaiken muun ja kuihdutti sydämeni kovaksi, pieneksi möhkäleeksi, jota en enää tunnistanut. Kassandra Montag: Tulvan jälkeen HarperCollins Nordic 2020 alkuteos After the Flood suomentanut Hanna Arvonen äänikirjan lukija Pihla Pohjolainen kesto 14 h 2 min Suuren tulvan jälkeisessä ajassa eletään Kassandra Montagin romaanissa Tulvan jälkeen . Vesi on peittänyt alleen suuren osan maasta, ja luonnonvaroja on jäljellä enää. Ihmiskunnan rippeet taistelevat vähäisistä resursseista  ja yrittävät ehtiä ennen muita valtaamaan harvoja elinkelpoisia maa-alueita. Ikävät kohtaamiset ihmisten kesken ovat arkipäivää. Romaanin päähenkilö on aikuinen nainen, Myra, joka on jään

Anna-Leena Härkönen: Ihana nähä! ja muita kirjoituksia

"Panin soimaan Lordin levyn. Jos siihen ei Paavo Pesusieni reagoi, niin sitten ei mihinkään. Mitään ei tapahtunut. Paavo makasi edelleen lattialla kuin ruumis." Anna-Leena Härkönen: Ihana nähä! ja muita kirjoituksia (Otava 2015) 173 sivua Anna-Leena Härkösen teos Ihana nähä! ja muita kirjoituksia  sisältää kirjailijan havaintoja, oivalluksia ja omakohtaisia kokemuksia monista aiheista matkustamisesta naisena olemisen vaikeuteen ja äitiydestä vanhustenhoitoon. Kirjoittaja ottaa kantaa vahvasti ja napakasti, huumoria unohtamatta. Kyytiä saavat esimerkiksi asiakaspalvelun möröt ja Suuret Äidit. Moni huomio saa lukijan nyökyttelemään päätään ilahtuneena, sillä Härkönen kirjoittaa tutuista ilmiöistä tunnistettavalla ja kiinnostavalla tavalla. Mielikuvia luodessaan kirjailija saa lukijansa hyrisemään ilosta, ellei jopa nauramaan äänen. Nuorempana näin vanhenemisessa yhden ainoan hyvän puolen: sen kun saa mielenrauhaa ja tasapainoa. Kuvittelin, miten jakelen lempeästi hymy

Delia Owens: Suon villi laulu

He olivat tunteneet Chasen pikkuvauvasta asti. Seuranneet, miten poika oli lipunut läpi elämän ihastuttavasta lapsesta suloiseksi teiniksi, jalkapallokentän tähtipelaajaksi ja kylän kultapojaksi, joka työskenteli vanhempiensa yrityksessä. Ja lopulta komistukseksi, joka oli nainut seudun kauneimman tytön. Nyt hän retkotti siinä yksin, soisessa alennustilassaan. Kuoleman kylmä koura oli vetänyt pidemmän korren, niin kuin se aina teki. Delia Owens: Suon villi laulu WSOY 2020 alkuteos Where the Crawdads Sing suomentanut Maria Lyytinen 416 sivua Ällistyttävä esikoinen , unohtumaton romaani , luvataan kirjan takakannessa, ja odotukset ovat korkealla. Delia Owensin Suon villi laulu  houkuttaa nimellään ja on kannen mukaan maailmanlaajuinen jättimenestys. Tarinassa onkin viehättävyyttä mutta – valitettavasti – myös selkeitä ongelmia. Prologi tuo esille romaanin lähtökohdan: lokakuun 30. päivänä vuonna 1969 Chase Andrewsin ruumis lojuu suolla. Vanhasta palotornista putoaminen ei liene silkka on