Siirry pääsisältöön

Kirjakuva päivässä -haasteen ensimmäinen kolmannes

Elokuuta on piristänyt Emilien Kirjakuva päivässä -haaste, johon olen innolla ottanut osaa Instagramissa. Neljän ensimmäisen kuvan koosteen julkaisin aiemmin blogissani, ja tässä on nyt esillä kuusi viimeisintä kuvaa.

Ylinnä vasemmalla on kuva päivältä numero 5, jolloin tehtävänä oli kuvata kirja ja herkuttelua. Tuo päivä toi silmieni eteen monta ihanaa herkkua! Itse menin tylsähkösti suklaan kanssa.

Kirjanmerkkikuvan julkaisin aiemmin jo blogissanikin, mutta uusinta ei liene kiellettyä.

Kirja reissussa -kuva on otettu automatkalla kotinurkilla, ja päivän numero 8 kuvassa on lukunurkkani, eli sohvan kulmaus, johon on ihana käpertyä iltaisin hyvän kirjan kanssa. Televisiota katson melko vähän, mutta luen mielelläni samassa tilassa, jossa muu perhe on syventynyt tv-tarjontaan.

Kirjabloggarin työpiste -kuva on hieman kuvitteellinen sikäli, että tekstejä tulee kirjoitettua hyvin monenlaisissa paikoissa. Kun olen kotona ja kirjoitusaikaa on mukavasti tarjolla, asetun mielelläni pöydän ääreen.

Kirja-aarteesi-kuvaan olisi ollut useita ehdokkaita, mutta lopulta päädyin valitsemaan Sofi Oksasen Puhdistuksen. Aikanaan romaani tarjosi upean lukuelämyksen ja varsinainen aarre siitä tuli, kun sain kappaleeseeni kirjailijan omistuskirjoituksen.

Nyt kirjakuvahaastetta on takana kutakuinkin kolmannes. Mukavia tehtäviä on vielä edessä!

Kommentit

  1. Tätä haastetta on ollut kiva seurata. Meinasin itsekin osallistua, mutta tuntuu että elokuun alkuun on kasautunut niin paljon kaikkea. Mutta ehkä tämän voisi tehdä syyskuussakin. :) Olen omalla FB-sivullani osallistunut monta kertaa kuva päivässä -haasteeseen ja se on ollut aina iso ilo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ollut antoisaa sekä seurata haastetta että olla siinä mukana. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kassandra Montag: Tulvan jälkeen

Pearl oli vihainen, koska emme olleet yrittäneet auttaa heitä, ja minä yritin muistuttaa hänelle, että meidän oli tärkeää pysyä omissa oloissamme. Järkeilystäni huolimatta pelkäsin, että sydämeni oli kutistunut, kun vedenpinta oli noussut ympärilläni. Paniikki oli täyttänyt minut, kun vesi peitti maan, ja se työnsi tieltään kaiken muun ja kuihdutti sydämeni kovaksi, pieneksi möhkäleeksi, jota en enää tunnistanut. Kassandra Montag: Tulvan jälkeen HarperCollins Nordic 2020 alkuteos After the Flood suomentanut Hanna Arvonen äänikirjan lukija Pihla Pohjolainen kesto 14 h 2 min Suuren tulvan jälkeisessä ajassa eletään Kassandra Montagin romaanissa Tulvan jälkeen . Vesi on peittänyt alleen suuren osan maasta, ja luonnonvaroja on jäljellä enää. Ihmiskunnan rippeet taistelevat vähäisistä resursseista  ja yrittävät ehtiä ennen muita valtaamaan harvoja elinkelpoisia maa-alueita. Ikävät kohtaamiset ihmisten kesken ovat arkipäivää. Romaanin päähenkilö on aikuinen nainen, Myra, joka on jään

Anna-Leena Härkönen: Ihana nähä! ja muita kirjoituksia

"Panin soimaan Lordin levyn. Jos siihen ei Paavo Pesusieni reagoi, niin sitten ei mihinkään. Mitään ei tapahtunut. Paavo makasi edelleen lattialla kuin ruumis." Anna-Leena Härkönen: Ihana nähä! ja muita kirjoituksia (Otava 2015) 173 sivua Anna-Leena Härkösen teos Ihana nähä! ja muita kirjoituksia  sisältää kirjailijan havaintoja, oivalluksia ja omakohtaisia kokemuksia monista aiheista matkustamisesta naisena olemisen vaikeuteen ja äitiydestä vanhustenhoitoon. Kirjoittaja ottaa kantaa vahvasti ja napakasti, huumoria unohtamatta. Kyytiä saavat esimerkiksi asiakaspalvelun möröt ja Suuret Äidit. Moni huomio saa lukijan nyökyttelemään päätään ilahtuneena, sillä Härkönen kirjoittaa tutuista ilmiöistä tunnistettavalla ja kiinnostavalla tavalla. Mielikuvia luodessaan kirjailija saa lukijansa hyrisemään ilosta, ellei jopa nauramaan äänen. Nuorempana näin vanhenemisessa yhden ainoan hyvän puolen: sen kun saa mielenrauhaa ja tasapainoa. Kuvittelin, miten jakelen lempeästi hymy

Delia Owens: Suon villi laulu

He olivat tunteneet Chasen pikkuvauvasta asti. Seuranneet, miten poika oli lipunut läpi elämän ihastuttavasta lapsesta suloiseksi teiniksi, jalkapallokentän tähtipelaajaksi ja kylän kultapojaksi, joka työskenteli vanhempiensa yrityksessä. Ja lopulta komistukseksi, joka oli nainut seudun kauneimman tytön. Nyt hän retkotti siinä yksin, soisessa alennustilassaan. Kuoleman kylmä koura oli vetänyt pidemmän korren, niin kuin se aina teki. Delia Owens: Suon villi laulu WSOY 2020 alkuteos Where the Crawdads Sing suomentanut Maria Lyytinen 416 sivua Ällistyttävä esikoinen , unohtumaton romaani , luvataan kirjan takakannessa, ja odotukset ovat korkealla. Delia Owensin Suon villi laulu  houkuttaa nimellään ja on kannen mukaan maailmanlaajuinen jättimenestys. Tarinassa onkin viehättävyyttä mutta – valitettavasti – myös selkeitä ongelmia. Prologi tuo esille romaanin lähtökohdan: lokakuun 30. päivänä vuonna 1969 Chase Andrewsin ruumis lojuu suolla. Vanhasta palotornista putoaminen ei liene silkka on