Siirry pääsisältöön

Rauhallista joulun aikaa!


Vaikka täällä Keski-Suomessa nurmikko vihertää ja on kovin vetistä, on joulumieli hyvä. Parasta on, kun saa rauhoittua läheisten ihmisten kanssa joulunviettoon. Hyvää ruokaa, juomaa - ja varmasti myös hyvä kirja, jota lukiessa saa antaa itselle luvan herkutteluun.
Rauhallista joulun aikaa ja monia hyviä lukuhetkiä!

Kommentit

 1. Samoin sinulle, Jonna! Tiivistit joulun parhaat asiat hyvin, juuri niin minäkin koen.

  VastaaPoista
 2. Täälläkin nurmikko vihertää mutta joulutunnelma on silti saapunut. Mukavaa ja kirjaisaa joulua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että vihertävä nurmikko ei vie joulutunnelmaa pois. :) Hyvää joulua!

   Poista
 3. Kovin on vetistä Oulun seudullakin, vaikka hiven lunta maassa vielä onkin. Mutta joulufiilis tulee sisältä päin... tunnelmallista joulunaikaa!

  VastaaPoista
 4. Vettä räimii Turussa, mutta ei se haittaa. Joulupukki toi uuden kirjan (Jokapäiväinen elämämme)...

  Hyvää ja rauhallista Joulua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saman kirjan toi joulupukki myös minulle. Ei haittaa, vaikka sen ehdinkin jo lukea, sen pariin voi palata jossain vaiheessa uudelleen. Finlandia-voittaja on kiva saada omaksi. :) Hyvää joulun aikaa!

   Poista
 5. Suloisia välipäiviä sinulle!

  Meillä sataa täällä Päijänteen saaressa vettä, mutta jotenkin en enää välitä vaan nautin, että saa vain olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, Leena!
   Huonolla säällä usein tuntuukin, että on erityisen sallittua vain olla. Siitä pitääkin nyt ottaa kaikki irti!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laura Lindstedt: Oneiron

"Rivi on kaunis kuin kaunein hautajaissaatto, surullinen kuin surullisin sävel, lohdullinen kuin äiti maan syli. Rivi on täydellinen. Naiset eivät pelkää."
Laura Lindstedtin Finlandia-palkittu Oneiron tuli minulle joululahjaksi, ja taisin viime vuoden viimeisinä päivinä kirjan lukea loppuun. Kirjasta kirjoittaminen on kuitenkin venynyt uuden vuoden puolelle, sillä tuntui, että kovin pian lukemisen jälkeen oli romaanista vaikea sanoa yhtään mitään.

Nyt, kun olen ehtinyt makustella, tunnustella ja mietiskellä, totean: Oneiron on huimaava, jäljet jättävä romaani, jonka vaikutus ei hetkessä katoa.
Tarina keskittyy seitsemään naiseen. Newyorkilainen Shlomith, moskovalainen Polina, brasilialainen Rosa, marseillelainen Nina, hollantilainen Wlbgis, senegalilainen Maimuna ja itävaltalainen Ulrike ovat kaikki kuolleet. Romaani kertoo siitä, mitä tapahtuu kuoleman jälkeisenä aikana, keskellä valkeutta, ja mitä naisten elämässä oikein tapahtui. Huomasin, että alkuun minua kutkutti tietä…

Tove Jansson: Muumipappa ja meri

"Eräänä iltapäivänä elokuun lopulla kulki eräs isä puutarhassaan ja tunsi olevansa tarpeeton. Hän ei tiennyt mihin ryhtyisi, sillä kaikki mitä oli tehtävä oli jo tehty, tai sitten joku muu oli juuri siinä puuhassa."
Muumipappa ja meri lähtee liikkeelle hetkestä, kun Muumipappa huomaa olevansa tarpeeton. Hänellä ei ole mitään tekemistä eikä kukaan tunnu häntä tarvitsevan. Hän haaveilee suuresta seikkailusta ja päättää viedä perheensä majakkasaarelle. Vaikka muumiperhe saapuu saarelle yöllä, ei majakan valo pala.
- Ei majakkaa niin vain sammuteta, sanoi isä. - Jos mikään on varma, niin se että majakka palaa. Maailmassa on eräitä ehdottoman varmoja seikkoja, esimerkiksi merivirrat ja vuodenajat ja se, että aurinko nousee aamuisin. Ja että majakkavalot palavat.
Vakuutteluistaan huolimatta Muumipappa joutuu toteamaan, että majakan valo on todellakin sammunut. Majakanvartijaa ei löydy, ja saarella on jotain outoa. Salaperäinen kalastaja asuu pienessä mökissään ja välttelee muita, e…

John Irving: Kaikki isäni hotellit

"Jos sinulla oli salaisuus, äiti säilytti sen: jos halusit demokraattista asioiden puintia ja keskustelua, joka saattoi venyä tuntikausia, pahimmassa tapauksessa viikkokausia - jopa kuukausia - pitkäksi, silloin toit asiasi isälle."
John Irvingin romaani Kaikki isäni hotellit on perhetarina. Keskiössä on Berryn perhe, jonka isä Winslow ei jätä toteuttamatta haaveitaan, joita muut eivät välttämättä pidä realistisina. Perheen äiti Mary on haudannut omat opiskelu- ja urahaaveensa voidakseen huolehtia iäkkäistä vanhemmistaan. Esikoispoika Frank on homoseksuaali ja tytär Franny valmissanainen selviytyjä. Tarinan minäkertoja John rakastaa Franny-sisartaan yli kaiken. Pikkusisko Lilly on lopettanut alle kymmenvuotiaana kasvamisen ja kuopus Egg rakastaa tavaroita ja pukeutumusta eikä tunnu kuulevan juuri mitään - tai sitten hän kuulee vain sen, mitä haluaa. Perhe on eittämättä epätavallinen, vaikka Franny ja minäkertoja väittävätkin toista:
"Ei me olla mitenkään erikoisia"…