Siirry pääsisältöön

Kirjaostoksilla!

Taapero nukkui huonosti yön, eikä itku ollut kaukana, kun tuo elämäni valo avasi silmänsä ammolleen kello 5.40. Väsytti armottomasti eikä mielikään ollut virkein mahdollinen. Haukotellen vein lapsen päivähoitoon ja päätin ennen työpäivän alkua käväistä kirjakaupassa, kun en eilen, virallisena Kirjan ja ruusun päivänä, ostoksille ehtinyt. 

Lähtökohdat päivälle eivät siis olleet parhaat mahdolliset. Kaupungille päästyäni huomasin, että kirjakauppa ei vielä ollutkaan auki. Kipakassa tuulessa värjötteleminen ei houkutellut, joten menin läheiseen kahvilaan odottelemaan. Päivän lehteä rauhassa lueskellessa ja kahvia siemaillessa alkoi mieliala yllättäen kääntyä nousuun, ja lopulta ihmettelin, miksei rauhallinen kahvituokio kaupungilla ole aiemmin kuulunut päiväohjelmaani edes vaikka kerran vuodessa. Ennemminkin olen kulkenut samaa rataa kotoa lapsen hoitopaikan kautta töihin ja iltapäivällä sama rata toisinpäin, joskus välissä kiireinen kauppareissu.


Kahviteltuani pääsin kirjakauppaan ja hämmennyin kirjojen keskellä niin, että unohdin, mitä kirjoja olin ajatellut etukäteen, kun pohdin ostosvaihtoehtoja. Kirjakaupan ihana myyjä suositteli Elina Hirvosen uutuutta, ja se kädessä marssin viimein kassalle, mistä sain mukaani myös tämän vuoden kaupanpäällisen, Kari Hotakaisen Kantajan.

Olen iloinen siitä, että Kirjan ja ruusun päivän kampanjaa on pidennetty kolmeen päivään. Eilen en olisi millään ehtinyt ostoksille, mutta tänään aikaa onneksi oli. Ostosterapia teki tehtävänsä ja tätä kirjoittaessani olen huomattavasti paremmalla tuulella kuin pari tuntia sitten. Kirjat sulostuttavat elämääni jälleen kerran!

Kommentit

  1. Kirjallisuus on aina yhtä ihanan hellivää, samoin kuin ne omat pienet hetket :) Ja voi, kylläpä tuo kirjoituksesi ensimmäinen virke nosti muistoja mieleen... Mutta kyllä, elämän valo se huonosti nukkuva ja liian aikaisin heräilevä lapsi silti on <3 Ihania kirjahetkiä ja valosäteilyä sinulle - ja parempiunisia öitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin totta: vaikka välillä riepoo, on tuo pieni ihminen niin suuri ja tärkeä osa elämää. ♥ Kiitos Katja, ihanaa valoa viikonloppuusi ja hyviä lukuhetkiä! ☺

      Poista
  2. Pienikin irtiotto normiarjesta piristää todella paljon eli kahvitteluhetkestä saa voimaa :). Mukavaa, että ehdit ostoksille kaiken kiireen ja muun keskellä. Sinä näemmä sait myös ruusun, minulta se vielä uupuu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain ruusun itse asiassa jo eilen, virallisena päivänä. Se oli mukava yllätys. ☺

      Poista
  3. On ne kirjat vaan ihme tyyppejä. Pari päivää sitten, kun oli hyvin sininen päivä, niin lohduksi raahasin kirjastosta ison läjän kirjoja.

    Ostin K&R:n varjolla tyttärelleni yhden Keplo Leutokalman, jota hän on himoinnut jo viikkoa. Näin en tullut pettäneeksi lupaustani olla ostamatta itselleni vähään aikaan kirjoja. :) Tuon Hirvosen luin justiinsa. Odottelen aatoksiasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoissa on tosiaan ihmeellistä voimaa.
      Minun olisi korkea aika taas ryhtyä ostolakkoon. Kummallisesti ja vaivihkaa on kotiin hiipinyt kirjoja, jotka olen ihan itse tullut ostaneeksi. Hassuja veitikoita ovat nuo kirjat, kun niin omia reittejään hiippailevat.

      Poista
  4. Teit hyvän ostoksen! Ja miten hyvä hetki aamuun!

    Minua hymyilytti tuo aamukuvauksesi, sillä niin monta kertaa poikkeaminen kirjakaupassa tai kirjastossa on tasoitellut omia kaoottisia tai väsymyksen täyttämiä päiviäni. Kirjoilla on rauhoittava vaikutus. En olisi myöskään ikinä uskonut, miten tärkeiksi ovat tulleet ne muutamat arkipäivät, jolloin mies vie lapsen hoitoon ja minä luen bussissa työmatkat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy tosiaan ottaa asiaksi, että edes joskus "varastaa" itselle omaa aikaa ja käy kirjakaupassa vaikka vain haistelemassa ilmaa. Liian usein olen (muka) kamalan kiireinen ja kuljen laput silmillä työpaikan ja kodin väliä.
      Uskon, että ostokseni on hyvä. Kunpa vain ehtisin kirjan pariin pian! Hotakaisen jo luinkin.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön, joten odotathan rauhassa, että viestisi tulee näkyviin.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pilvi Hämäläinen: Cinderella

Jade hyrrää hyvästä mielestä. Näin vaan tytöt löytävät ihan täysin sattumalta taas yhden yhteisen jutun! Kyllä tästä taitaa ihan oikea ystävyys muodostua! Vaikka Jaden äiti ei kuulukaan ympäristölautakuntaan, niin Jade sentään on ihminen, joka on kiinnostunut kiinnostavista asioista.  Pilvi Hämäläinen: Cinderella Otava 2022 kansi Elina Warsta 269 sivua Pilvi Hämäläinen on tullut tunnetuksi erityisesti Putous-näyttelijänä, ja nyt häneltä on julkaistu esikoisromaani. Teoksen keskiössä ovat yläkoululainen Jade-Adele, joka häpeää nimeään ja äitiään, Jaden äiti Siru, joka ei häpeä juuri mitään, ja Sirun äiti Sirkka, joka kiinnittää huomionsa Cinderellaan. Samaan sukuun kuuluvien naisten lisäksi yhtenä näkökulmahenkilönä on aikuisikään ehtinyt Jari, joka elää äitinsä katon ja komennon alla. Romaani kuvaa tapahtumia, jotka keskittyvät yhteen päivään. Kun päivä etenee kohti erästä suoraa lähetystä, tapahtuu paljon, ja päivän mittaan henkilöistä paljastuu monenlaista. He joutuvat itse kukin kum

Shelley Read: Minne virta kuljettaa

  Eräänä yönä matalien pilvien riippuessa laakson yllä me kaksi – syntymätön lapseni ja minä – käperryimme pesäämme huopien alle, ja siellä maatessani kuvittelin kaikkien metsän eläinten tekevän samoin, asettuvan levolle, kääriytyvän kerälle omaan lämpöönsä. Mietin, että jotkut metsän äideistä tunsivat lastensa potkivan sisällään aivan samalla tavalla, kun toiset taas ruokkivat ja hoivasivat ja suojelivat jälkeläisiään niin kuin minä pian tekisin. Ajattelin kaikkea sitä elämää, joka alkoi, kesti ja päättyi ympärilläni, suurimmasta karhusta pienimpään hyönteiseen, siemeneen, nuppuun ja kukkaan. Metsässä en ollut yksin. Olin varma, että juuri se oli yksi niistä asioista, joita Wil oli yrittänyt selittää minulle. Syleilin lempeästi vatsani kumpua, sekä lastani että myös jotain muuta, jotain sanoin kuvaamatonta valtavuutta, jonka osa tunsin olevani. Shelley Read: Minne virta kuljettaa Otava 2023 alkuteos Go as a river suomentanut Jaakko Kankaanpää äänikirjan lukija Mirjami Heikkinen kesto

Blogistanian Globalia -äänestyksen voittaja on...

Kirjabloggaajat, -grammaajat ja -tubettajat äänestivät jälleen parhaista lukukokemuksistaan. Vuoden 2023 kirjaparhaimmistoa äänestettiin viime viikolla: Blogistanian Globalia -kategoriassa ääniä antoi 51 äänestäjää ja mainituksi tuli 80 eri teosta. Voittajaksi nousi 15 pisteellä  Martha Wellsin  Hälytystila – Murhabotin päiväkirjat 1  (Hertta Kustannus) , suomentaja Mika Kivimäki! Arvioissa scifisarjan avaavaa teosta on luonnehdittu seuraavasti: Tämä olikin aika hurmaava tapaus tämä Murhabotti . –  Katarooman kirjaimia   Jäi lämmin fiilis . –  @kalmanoudotkirjat Miten mahtava tunne lukea näin hyvää scifiä suomeksi ja toivomme, että suomennoksen myötä teos löytää valtavan määrän uusia lukijoita, sillä sen se todella ansaitsee.      – @reading_with_pet_dragon Claire Keeganin  Nämä pienet asiat  (Tammi) , suomentaja Kristiina Rikman   sijoittui Globaliassa toiseksi yhdellätoista pisteellä. Siitä on todettu muun muassa näin: Sadassa sivussa Keegan luo täyden ja koskettavan kertomuksen, jok