Siirry pääsisältöön

Kirjaostoksilla


Vaikka olen asettanut itselleni kirjanostokieltoja, oli minun pakko vastata kyllä MarikaOksan kutsuun: Oksan hyllyltä -blogin emäntä haastoi kirjabloggaajat kirjaostoksille. On totta, että kirja omassa kirjahyllyssä on kiva asia, ja minunkin hyllyssäni majailee monia kirjoja, joiden pariin haluan palata yhä uudelleen.

Jostain syystä syyskuu oli kuitenkin niin kiireinen, että ennätin kirjaostoksille vasta eilen. Marssin kotikaupunkini Suomalaiseen kirjakauppaan ostamaan kirjan, joka on itse asiassa määritelty aikakauskirjaksi. Olin jo ennen Grantan kolmannen kotimaisen numeron julkaisemista päättänyt, että ostan kappaleen itselleni täydentämään hyllystäni löytyvien aikaisempien numeroiden sarjaa. Niinpä kotikirjastossani majailee nyt aikakauskirjan erikoisnumero Parhaat suomalaiset kertojat, josta tulen blogissani varmasti myöhemmin kertomaan ajatuksiani.

Vaikka olin kirjaostokseni vakaasti päättänyt jo ennen kauppaan astumista, olin joutua ostomanian valtaan. Pitkään hypistelin esimerkiksi Jane Austenin teosta Ylpeys ja ennakkoluulo, jonka Kersti Juva on hiljattain suomentanut uudelleen ja joka on mielestäni esineenäkin tavattoman viehättävä - kuvan löytää esimerkiksi Sinisen linnan kirjastosta. Pidin kuitenkin pään kylmänä ja hoitovapaalaisen taloudelliset realiteetit mielessä ja tyydyin sijoittamaan hieman yli kaksikymmentä euroa kahteenkymmeneen tarinaan, joiden takaa löytyy esimerkiksi sellaisia suomalaisen nykykirjallisuuden nimiä kuin Sofi Oksanen, Katja Kettu, Juha Itkonen, Philip Teir, Jenni Linturi, Tuomas Kyrö ja Emmi Itäranta. Nyt vain odotan sopivaa hetkeä avata tämä uusin ostokseni!

Kommentit

  1. Tuo ostomania kuulostaa niin kovin tutulta! :D Kun sitä haluaisi kaikki kaupan kirjat.
    Minulla on juuri nyt kesken tuo Granta, mielenkiintoista kuulla sitten mitä mieltä olet kirjasta jahka ehdit siihen tarttua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Kirjoja vain haluaa, vaikka kuinka tietää varojen ja tilojen rajallisuuden. Onneksi joskus yllättää itsensäkin ja onnistuu pitämään ostovimman kurissa. :)
      Onpa kiva kuulla sitten sinun ajatuksiasi Grantasta.

      Poista
  2. Kylläpä Granta-sarja näyttää kauniilta. Ihanat värit! Minulla on vieläkin kaikki Grantat lukematta, vaikka näitä on kirjastossakin näkynyt. Julkaisun idea on todella kiinnostava, ja tuo uusimman numeron kirjoittajaryhmä on aika huikea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoituksenani on hankkia Grantoja hyllyyni sitä mukaa kuin niitä ilmestyy. Idea on hyvä ja novelleihin (sekä muihin lyhyisiin teksteihin) on kiva palata aina aika ajoin uudelleen. Uusimmalta odotan paljon!

      Poista
  3. Pitäisikin ostaa tuo Granta 3. Minulla on kaksi edellistä, tosin kakkonenkin vielä lukematta. Kiinnostava ja tervetullut julkaisu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä pidin kakkosesta ykköstä enemmän.
      Kiinnostava ja tervetullut julkaisu tämä suomalainen Granta tosiaan on! Vielä kun sen saisi tilata, että uusimmat numerot tulisivat automaattisesti kotiin. :)

      Poista
  4. Grantat on lukematta...ehkä joskus...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön, joten odotathan rauhassa, että viestisi tulee näkyviin.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pilvi Hämäläinen: Cinderella

Jade hyrrää hyvästä mielestä. Näin vaan tytöt löytävät ihan täysin sattumalta taas yhden yhteisen jutun! Kyllä tästä taitaa ihan oikea ystävyys muodostua! Vaikka Jaden äiti ei kuulukaan ympäristölautakuntaan, niin Jade sentään on ihminen, joka on kiinnostunut kiinnostavista asioista.  Pilvi Hämäläinen: Cinderella Otava 2022 kansi Elina Warsta 269 sivua Pilvi Hämäläinen on tullut tunnetuksi erityisesti Putous-näyttelijänä, ja nyt häneltä on julkaistu esikoisromaani. Teoksen keskiössä ovat yläkoululainen Jade-Adele, joka häpeää nimeään ja äitiään, Jaden äiti Siru, joka ei häpeä juuri mitään, ja Sirun äiti Sirkka, joka kiinnittää huomionsa Cinderellaan. Samaan sukuun kuuluvien naisten lisäksi yhtenä näkökulmahenkilönä on aikuisikään ehtinyt Jari, joka elää äitinsä katon ja komennon alla. Romaani kuvaa tapahtumia, jotka keskittyvät yhteen päivään. Kun päivä etenee kohti erästä suoraa lähetystä, tapahtuu paljon, ja päivän mittaan henkilöistä paljastuu monenlaista. He joutuvat itse kukin kum

Shelley Read: Minne virta kuljettaa

  Eräänä yönä matalien pilvien riippuessa laakson yllä me kaksi – syntymätön lapseni ja minä – käperryimme pesäämme huopien alle, ja siellä maatessani kuvittelin kaikkien metsän eläinten tekevän samoin, asettuvan levolle, kääriytyvän kerälle omaan lämpöönsä. Mietin, että jotkut metsän äideistä tunsivat lastensa potkivan sisällään aivan samalla tavalla, kun toiset taas ruokkivat ja hoivasivat ja suojelivat jälkeläisiään niin kuin minä pian tekisin. Ajattelin kaikkea sitä elämää, joka alkoi, kesti ja päättyi ympärilläni, suurimmasta karhusta pienimpään hyönteiseen, siemeneen, nuppuun ja kukkaan. Metsässä en ollut yksin. Olin varma, että juuri se oli yksi niistä asioista, joita Wil oli yrittänyt selittää minulle. Syleilin lempeästi vatsani kumpua, sekä lastani että myös jotain muuta, jotain sanoin kuvaamatonta valtavuutta, jonka osa tunsin olevani. Shelley Read: Minne virta kuljettaa Otava 2023 alkuteos Go as a river suomentanut Jaakko Kankaanpää äänikirjan lukija Mirjami Heikkinen kesto

Blogistanian Globalia -äänestyksen voittaja on...

Kirjabloggaajat, -grammaajat ja -tubettajat äänestivät jälleen parhaista lukukokemuksistaan. Vuoden 2023 kirjaparhaimmistoa äänestettiin viime viikolla: Blogistanian Globalia -kategoriassa ääniä antoi 51 äänestäjää ja mainituksi tuli 80 eri teosta. Voittajaksi nousi 15 pisteellä  Martha Wellsin  Hälytystila – Murhabotin päiväkirjat 1  (Hertta Kustannus) , suomentaja Mika Kivimäki! Arvioissa scifisarjan avaavaa teosta on luonnehdittu seuraavasti: Tämä olikin aika hurmaava tapaus tämä Murhabotti . –  Katarooman kirjaimia   Jäi lämmin fiilis . –  @kalmanoudotkirjat Miten mahtava tunne lukea näin hyvää scifiä suomeksi ja toivomme, että suomennoksen myötä teos löytää valtavan määrän uusia lukijoita, sillä sen se todella ansaitsee.      – @reading_with_pet_dragon Claire Keeganin  Nämä pienet asiat  (Tammi) , suomentaja Kristiina Rikman   sijoittui Globaliassa toiseksi yhdellätoista pisteellä. Siitä on todettu muun muassa näin: Sadassa sivussa Keegan luo täyden ja koskettavan kertomuksen, jok