Siirry pääsisältöön

Vive la France! -haasteen koonti


Annamin Vive la France! -haaste vei matkalle ranskalaiseen kirjallisuuteen. Ehdin saada Ranskan lipusta kokoon kaksi raitaa, punainen raita jäi yhtä kirjaa vajaaksi.

Uudemmasta ranskalaisesta kirjallisuudesta luin seuraavat teokset:

Nobel-palkittu klassikko puolestaan oli Victor Hugon Kurjat, joka oli pitkään roikkunut lukulistallani ja johon vihdoin sain haasteen ansiosta tartuttua. Onneksi tartuin, sillä romaani on todella hieno.

Uudemmasta kirjallisuudesta mieleen jäivät erityisesti Michèle Lesbren Punainen sohva ja Cyril Pedrosan sarjakuvaromaani Kolme varjoa. Upeita kirjoja molemmat!

Kiitos Annamille kivasta haasteesta!
Cannes, Ranska.

Kommentit

 1. Olet löytänyt minulle ennestään tuntemattomia kirjoja luettavaksesi, paitsi Hugon Kurjat on pitkään ollut tutustuttavien listalla. Mukava, miten näistä haasteista saa hyviä lukuvinkkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä haasteissa on mukavaa juuri se, kun tulee tutustuneeksi kirjoihin, joihin ei muuten ehkä tarttuisi. Esimerkiksi Kolme varjoa -sarjakuvaromaanin bongasin Oksan hyllyltä -blogista, ja kun se sopi tähän haasteeseen, oli kirja ihan pakko lukea. :)

   Poista
 2. Kurjat... tuo pitäisi todellakin lukea, olen lukenut siitä paljon kehuja. Koetin lukea Kulinaristin kuolemaa, mutta siinä oli liikaa ruokajuttuja. En vaan jaksanut sitä kymmentä sivua enempää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurjat oli kyllä hieno kokemus. Olen iloinen, että sain sen luettua.
   Kulinaristin kuolemassa on tosiaan ruokaa yllin kyllin. :) Minä kuitenkin pidin kirjasta, vaikkei se parhaisiin lukuelämyksiini lukeudukaan.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kassandra Montag: Tulvan jälkeen

Pearl oli vihainen, koska emme olleet yrittäneet auttaa heitä, ja minä yritin muistuttaa hänelle, että meidän oli tärkeää pysyä omissa oloissamme. Järkeilystäni huolimatta pelkäsin, että sydämeni oli kutistunut, kun vedenpinta oli noussut ympärilläni. Paniikki oli täyttänyt minut, kun vesi peitti maan, ja se työnsi tieltään kaiken muun ja kuihdutti sydämeni kovaksi, pieneksi möhkäleeksi, jota en enää tunnistanut. Kassandra Montag: Tulvan jälkeen HarperCollins Nordic 2020 alkuteos After the Flood suomentanut Hanna Arvonen äänikirjan lukija Pihla Pohjolainen kesto 14 h 2 min Suuren tulvan jälkeisessä ajassa eletään Kassandra Montagin romaanissa Tulvan jälkeen . Vesi on peittänyt alleen suuren osan maasta, ja luonnonvaroja on jäljellä enää. Ihmiskunnan rippeet taistelevat vähäisistä resursseista  ja yrittävät ehtiä ennen muita valtaamaan harvoja elinkelpoisia maa-alueita. Ikävät kohtaamiset ihmisten kesken ovat arkipäivää. Romaanin päähenkilö on aikuinen nainen, Myra, joka on jään

Anna-Leena Härkönen: Ihana nähä! ja muita kirjoituksia

"Panin soimaan Lordin levyn. Jos siihen ei Paavo Pesusieni reagoi, niin sitten ei mihinkään. Mitään ei tapahtunut. Paavo makasi edelleen lattialla kuin ruumis." Anna-Leena Härkönen: Ihana nähä! ja muita kirjoituksia (Otava 2015) 173 sivua Anna-Leena Härkösen teos Ihana nähä! ja muita kirjoituksia  sisältää kirjailijan havaintoja, oivalluksia ja omakohtaisia kokemuksia monista aiheista matkustamisesta naisena olemisen vaikeuteen ja äitiydestä vanhustenhoitoon. Kirjoittaja ottaa kantaa vahvasti ja napakasti, huumoria unohtamatta. Kyytiä saavat esimerkiksi asiakaspalvelun möröt ja Suuret Äidit. Moni huomio saa lukijan nyökyttelemään päätään ilahtuneena, sillä Härkönen kirjoittaa tutuista ilmiöistä tunnistettavalla ja kiinnostavalla tavalla. Mielikuvia luodessaan kirjailija saa lukijansa hyrisemään ilosta, ellei jopa nauramaan äänen. Nuorempana näin vanhenemisessa yhden ainoan hyvän puolen: sen kun saa mielenrauhaa ja tasapainoa. Kuvittelin, miten jakelen lempeästi hymy

Delia Owens: Suon villi laulu

He olivat tunteneet Chasen pikkuvauvasta asti. Seuranneet, miten poika oli lipunut läpi elämän ihastuttavasta lapsesta suloiseksi teiniksi, jalkapallokentän tähtipelaajaksi ja kylän kultapojaksi, joka työskenteli vanhempiensa yrityksessä. Ja lopulta komistukseksi, joka oli nainut seudun kauneimman tytön. Nyt hän retkotti siinä yksin, soisessa alennustilassaan. Kuoleman kylmä koura oli vetänyt pidemmän korren, niin kuin se aina teki. Delia Owens: Suon villi laulu WSOY 2020 alkuteos Where the Crawdads Sing suomentanut Maria Lyytinen 416 sivua Ällistyttävä esikoinen , unohtumaton romaani , luvataan kirjan takakannessa, ja odotukset ovat korkealla. Delia Owensin Suon villi laulu  houkuttaa nimellään ja on kannen mukaan maailmanlaajuinen jättimenestys. Tarinassa onkin viehättävyyttä mutta – valitettavasti – myös selkeitä ongelmia. Prologi tuo esille romaanin lähtökohdan: lokakuun 30. päivänä vuonna 1969 Chase Andrewsin ruumis lojuu suolla. Vanhasta palotornista putoaminen ei liene silkka on