Siirry pääsisältöön

Valmistautumista lukumaratoniin

Kuva Denise Kerbs, CC BY 2.0
Logoksi muokannut Emmi T.
Blogistanian tämän kesän toinen yhteinen lukumaraton on käsillä, ja minäkin olen ilmoittautunut mukaan. Kerta on minulle ensimmäinen, joten pientä jännitystä on ilmassa!

Tarkoituksenani on lähteä tähän elämäni ensimmäiseen lukumaratoniin mukaan tiiliskiven kanssa. Aion lukea Leo Tolstoin klassikkoa Anna Karenina sen verran kuin ehdin, jaksan ja pystyn - lukemisen iloa kuitenkaan unohtamatta. Tolstoin teos on jo pitkään ollut lukulistallani ja ajattelin, että nyt on hyvä hetki tarttua tähän lähes 1000-sivuiseen tarinaan, jonka lukeminen toki jatkuu maratonin päätyttyäkin. Romaanihan löytyy niin oman kirjahyllyni lukemattomien kirjojen joukosta kuin myös tuolta Keskisuomalaisen listalta, jonka kirjoja yritän vähitellen saada luetuksi.


Tämänkertaista kesälukumaratonia emännöi Lukutoukan ruokalistan Emmi, ja hänen postauksestaan pääsee kertaamaan vaikkapa maratonin sääntöjä.

Aloittelen lukumaratonia jo tiistain 15.7. puolella ja jatkoa seuraa sitten varsinaisena maratonpäivänä eli 16.7. Tarkkoja aikatauluja en uskalla vielä merkitä, sillä aloittamiseen vaikuttaa esimerkiksi vauva, joka tulee olemaan seuranani. Kuulumisiani päivitän blogiini, mikäli mökin nettiyhteys sen vain sallii. Lisäksi urakan etenemistä voi seurata Instagramissa (nimellä kirjakummitus) ja Twitterissä (@Kirjakaapinkumm).

Kommentit

 1. Jee joku muukin aikoo tiiliskivimaratoonata. :)

  Anna Kareninan luin kymmenisen vuotta sitten ja silloin ainakin tykkäsin paljon. Toivottavasti sinäkin pidät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sinäkin tartut tiiliskiveen! :) Pitääkin sitten seurata urakaksi etenemistä.
   Anna Karenina on ollut niin pitkään lukulistallani, että on hienoa ja samalla vähän pelottavaa alkaa sitä lukea.

   Poista
 2. Minä en ole ikinä kokeillut tiiliskivimaratonia. Se voisi olla kiinnostavaa, mutta toisaalta itse taidan olla liian levoton keskittyäkseni yhteen kirjaan niin pitkään. (Siksi luen muutenkin aina useampaa kirjaa yhtä aikaa.) Tsemppiä maratonille, Anna Karenina on hieno kirja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, oliko tiiliskivi hyvä valinta ekalle lukumaratonille, mutta huomennahan se alkaa selvitä. Ja ehkä tämä suunnitelmani ei ole niin tiukasti kiveen kirjattu, etten voisi vaihtaa kirjaa lennossa, jos lukeminen ei etene. :) Kiitos!

   Poista
 3. Intoa maratonille! Ihailen ideaasi lukea tiiliskiviä, jään innolla odottamaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En voi kehua idean olevan omani, jostain tulin ajatuksen napanneeksi. Saapa nähdä, kuinka käy. :)

   Poista
 4. Tsemppiä maratoniin! Itsekin luin Anna Kareninaa viime kesän yhteislukumaratonilla muutaman muun kirjan ohessa. Itselleni noin paksu kirja ei tainnut olla maratonille ideaali, sillä lukeminen takkusi aika ajoin, mutta taisin minä muutaman sata sivua päästä eteenpäin. Kyseisen teoksen lukemista suosittelen kyllä, sillä saatuani sen maratonin jälkeen loppuun, pidin siitä paljon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun kerroit kokemuksestasi! Voi olla, että joku kevyempi kirja toimisi paremmin, mutta mennään nyt Anna Kareninan kanssa katsomaan, kuinka käy. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tove Jansson: Muumipappa ja meri

"Eräänä iltapäivänä elokuun lopulla kulki eräs isä puutarhassaan ja tunsi olevansa tarpeeton. Hän ei tiennyt mihin ryhtyisi, sillä kaikki mitä oli tehtävä oli jo tehty, tai sitten joku muu oli juuri siinä puuhassa."
Muumipappa ja meri lähtee liikkeelle hetkestä, kun Muumipappa huomaa olevansa tarpeeton. Hänellä ei ole mitään tekemistä eikä kukaan tunnu häntä tarvitsevan. Hän haaveilee suuresta seikkailusta ja päättää viedä perheensä majakkasaarelle. Vaikka muumiperhe saapuu saarelle yöllä, ei majakan valo pala.
- Ei majakkaa niin vain sammuteta, sanoi isä. - Jos mikään on varma, niin se että majakka palaa. Maailmassa on eräitä ehdottoman varmoja seikkoja, esimerkiksi merivirrat ja vuodenajat ja se, että aurinko nousee aamuisin. Ja että majakkavalot palavat.
Vakuutteluistaan huolimatta Muumipappa joutuu toteamaan, että majakan valo on todellakin sammunut. Majakanvartijaa ei löydy, ja saarella on jotain outoa. Salaperäinen kalastaja asuu pienessä mökissään ja välttelee muita, e…

Laura Lindstedt: Oneiron

"Rivi on kaunis kuin kaunein hautajaissaatto, surullinen kuin surullisin sävel, lohdullinen kuin äiti maan syli. Rivi on täydellinen. Naiset eivät pelkää."
Laura Lindstedtin Finlandia-palkittu Oneiron tuli minulle joululahjaksi, ja taisin viime vuoden viimeisinä päivinä kirjan lukea loppuun. Kirjasta kirjoittaminen on kuitenkin venynyt uuden vuoden puolelle, sillä tuntui, että kovin pian lukemisen jälkeen oli romaanista vaikea sanoa yhtään mitään.

Nyt, kun olen ehtinyt makustella, tunnustella ja mietiskellä, totean: Oneiron on huimaava, jäljet jättävä romaani, jonka vaikutus ei hetkessä katoa.
Tarina keskittyy seitsemään naiseen. Newyorkilainen Shlomith, moskovalainen Polina, brasilialainen Rosa, marseillelainen Nina, hollantilainen Wlbgis, senegalilainen Maimuna ja itävaltalainen Ulrike ovat kaikki kuolleet. Romaani kertoo siitä, mitä tapahtuu kuoleman jälkeisenä aikana, keskellä valkeutta, ja mitä naisten elämässä oikein tapahtui. Huomasin, että alkuun minua kutkutti tietä…

John Irving: Kaikki isäni hotellit

"Jos sinulla oli salaisuus, äiti säilytti sen: jos halusit demokraattista asioiden puintia ja keskustelua, joka saattoi venyä tuntikausia, pahimmassa tapauksessa viikkokausia - jopa kuukausia - pitkäksi, silloin toit asiasi isälle."
John Irvingin romaani Kaikki isäni hotellit on perhetarina. Keskiössä on Berryn perhe, jonka isä Winslow ei jätä toteuttamatta haaveitaan, joita muut eivät välttämättä pidä realistisina. Perheen äiti Mary on haudannut omat opiskelu- ja urahaaveensa voidakseen huolehtia iäkkäistä vanhemmistaan. Esikoispoika Frank on homoseksuaali ja tytär Franny valmissanainen selviytyjä. Tarinan minäkertoja John rakastaa Franny-sisartaan yli kaiken. Pikkusisko Lilly on lopettanut alle kymmenvuotiaana kasvamisen ja kuopus Egg rakastaa tavaroita ja pukeutumusta eikä tunnu kuulevan juuri mitään - tai sitten hän kuulee vain sen, mitä haluaa. Perhe on eittämättä epätavallinen, vaikka Franny ja minäkertoja väittävätkin toista:
"Ei me olla mitenkään erikoisia"…