Riemukkaat sävelet ja serenadit nostattavat mielen kevyeksi. Vapun väriloisto innostaa tanssahtelemaan itse elämää ja iloa. Karkailevat ilmapallot pomppivat pilviä päin. Nyt nostetaan poreilevat maljat, nautitaan kulaukset pilvistä pudonneita pisaroita.
Jatta Heinlahti & Jonna Monola:
Sadonkaari – satokauden kutsuvimmat reseptit ja ideat
Aula & Co 2021
173 sivua
Ruokatoimittaja ja stylisti Jatta Heinlahden ja valokuvaaja Jonna Monolan teos Sadonkaari – satokauden kutsuvimmat reseptit ja ideat ei ole pelkkä reseptikokoelma. Ennemminkin se on tunnelmamatka vuodenkiertoon; eräänlainen kokoelma ajatuksia siitä, miten eri vuodenajat näkyvät keittiössä ja ylipäätään elämässä. Resepteistä löytyy ideoita lautaselle mutta myös keittiön ulkopuolelle.
Sadonkaari rakentuu vuodenkierron mukaan. Syksyn sävelestä kuljetaan kohti talvea ja ystävänpäivää, keväällä nautitaan pääsiäisen tunnelmasta ja kevään karnevaalista, alkukesän juhlista siirrytään keskikesän taikaan ja sadonkorjuuseen. Matkan varrella voidaan nauttia kurpitsakakkua, joululeipää ja paahdettua parsaa, koristeeksi voidaan rakentaa syysseppele ja hemmottelua varten sopii laventelinen ruusukuorinta.
Sadonkaari – satokauden kutsuvimmat reseptit ja ideat on mainio lahjavinkki tunnelmoijalle ja nautiskelijalle. Omaan hyllyynkin se sopii mainiosti, kirjan äärelle palaa mielellään useampia kertoja vaikka vain katselemaan silmää hivelevää kokonaisuutta.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!
Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön, joten odotathan rauhassa, että viestisi tulee näkyviin.