Siirry pääsisältöön

Kolme kirjaa

Sain sekä Katjalta että Leenalta kolmen kirjan haasteen - kiitos! Ideana siis on nimetä kolme kirjaa, joista on kirjoittanut blogiin ja jotka haluaisi lukea uudelleen. Valintaa helpottaa suuresti tuo ensimmäinen ehto: jos saisi valita kaikista elämän aikana luetuista kirjoista, veisi prosessi varmasti aikaa. Tosin ei tässä nytkään helpolla päässyt: monta hyvää kirjaa ja hienoa lukukokemusta jää mainitsematta.

Nykyään luen kirjoja uudelleen enää harvoin. Tuntuu, että kiinnostavaa uutta luettavaa tulee koko ajan niin paljon, että harvemmin maltan tarttua enää kirjoihin, jotka olen jo lukenut. Mutta silti on teoksia, joita lukiessani jo mietin, että haluaisin vielä palata niiden pariin.

Mitkä kolme kirjaa minä siis lukisin vielä uudelleen?


  1. Melko itsestään selvä valinta on Victor Hugon Kurjat (1862). Kertakaikkisen hieno romaani valosta ja varjosta, ihmisestä ja elämästä. Huikea elämys, jonka pohjalta tehty elokuva on edelleen kokematta - jälleen ihmettelen, miksi.


  2. Tove Janssonin Kesäkirja (1972) kuuluu niihin teoksiin, joiden pariin palaamista mietin jo kirjaa lukiessani. Varsinkin nyt kesällä kaunis teos on palannut mieleeni moneen kertaan.


  3. Kolmantena nostan esille Per Pettersonin Hevosvarkaat (2009), joka viimeistään nosti Pettersonin yhdeksi suosikkikirjailijakseni. Vähäeleinen tyyli ja hieno tarina jäivät vahvasti mieleeni, ja kirjaan tartun varmasti vielä joskus, kun haluan nauttia jostain täydellisyyttä hipovasta.
En muista, missä blogeissa tämä haaste on jo kiertänyt, mutta siitä huolimatta toivon kuulevani ainakin Kristan, Norkun ja Kuuttaren kirjavalintoja.

Kommentit

  1. Kiva, meillä on yksi sama kirjavalinta, Kurjat. Huikea teos. Kesäkirjan olen lukenut ja Pettersonilta Kirottu ajan katoava virta teoksen. Luen varmaan myös Hevosvarkaat jossakin vaiheessa ja Kesäkirja pitää lukea uudestaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurjat on tosiaan huikea. Kirottu ajan katoava virta on myös hieno, mutta Hevosvarkaat on minulle ykkönen. :)

      Poista
  2. Ooh, sinulla on Kesäkirja tuolla kannella? Siinä on juuri se kesäisen meren väri ja tunnelma, helteisen päivän jälkeen... Hyvä kirja, luin alkukesästä itsekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti Kesäkirja oli minulla vain kirjastosta lainassa, olisi kivaa saada omaksi kappale juuri tuolla kannella.

      Poista
  3. Komppaan Mai Laaksoa, Kurjat on huipputeos ! Tosiaan, siitähän on tehty elokuva. Kyllä se on jossain vaiheessa nähtävä :)

    VastaaPoista
  4. Tuo Hevosvarkaat täytyykin laittaa muistiin. Kurjat on kyllä niin mahtava.

    VastaaPoista
  5. Sinulla on tässä sellaiset kirjat, joists olen kovasti kuullut kehuja mutta eipä ole tullut luettua. Pitääpä taas laajentaa lukulistaa. :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos haasteesta! Pitääpä ruveta miettimään mitkä kolme valitsen. Onneksi valinta on tehtävä vain blogiin kirjoitetuista kirjoista, muuten tehtävä olisi aika vaikea.

    Valitsemasi kirjat ovat kaikki lukulistallani, mutta vielä en ole niihin tarttunut. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! :) Onneksi valikoitavien kirjojen listassa tosiaan on rajausta, muuten olisi liian hankalaa.
      Olisikin kiva lukea ajatuksiasi, jos jossain vaiheessa päädyt kolmikosta jotain lukemaan.

      Poista
  7. Olen lukenut Kurjat kolme kertaa. Hieno valinta. Olen nähnyt myös musikaaliin perustuvan elokuvan, mutta sen voi minusta hyvin jättää katsomatta. Hevosvarkaat on myös hieno kirja. Nolona tunnustan, että en ole lukenut Kesäkirjaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kolme kertaa - kunnioitettava suoritus! Ehkä en elokuvan kanssa hätäile, tai ainakaan en kuluta aikaani murehtiakseni sitä, että elokuva on katsomatta.

      Poista
  8. Saitkin siis haasteen tuplana :) Kurjat haluan jonakin päivänä lukea, samoin Kesäkirjan... Ainakin nämä joskus ehdin, vaikka luenkin niin paljon samoja kirjoja uudestaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskasti sattui, kun haaste tuli teiltä molemmilta vielä samana päivänä. :) Toivottavasti tartut jonain päivänä noihin molempiin kirjoihin. Mielelläni kuulisin ajatuksiasi niistä.

      Poista
  9. Kesäkirja löytynee minunkin listaltani, jahka ehdin listani laatimaan. Se on ihanista ihanin kirja.

    Kurjat on lukematta, joten se voisi olla seuraava klassikkohaasteeni. Per Pettersonia löytyy jo hyllystä, kunhan ehtisin vain lukemaan. Hienoja kirjoja onkin listallasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäkirjaa olen uusintalukuun kaipaillut, siinä on niin suloinen tunnelma. Sopisi hyvin sulostuttamaan sateisia päiviä. :)

      Kiitos, Elina. Toivottavasti Kurjat ja Hevosvarkaat päätyvät jonain päivänä luettavaksesi!

      Poista
  10. Kiitos että ehdit vastata<3 Kurjat: Samaa mieltä! Kesäkirjaa en ole lukenut...Luin Pettersonilta erään tosi hyvän ja nyt kadun, että lahjoitin sen pois, olisin lukenut uudelleen. Se oli se Kirottu ajan katoava virta. hevosvarkaatkin lukisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kun haastoit! <3 Kirottu ajan katoava virta oli hieno, mutta Hevosvarkaat vei sydämeni. Olenpa iloinen, kun olen Pettersoniin tutustunut.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön, joten odotathan rauhassa, että viestisi tulee näkyviin.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pilvi Hämäläinen: Cinderella

Jade hyrrää hyvästä mielestä. Näin vaan tytöt löytävät ihan täysin sattumalta taas yhden yhteisen jutun! Kyllä tästä taitaa ihan oikea ystävyys muodostua! Vaikka Jaden äiti ei kuulukaan ympäristölautakuntaan, niin Jade sentään on ihminen, joka on kiinnostunut kiinnostavista asioista.  Pilvi Hämäläinen: Cinderella Otava 2022 kansi Elina Warsta 269 sivua Pilvi Hämäläinen on tullut tunnetuksi erityisesti Putous-näyttelijänä, ja nyt häneltä on julkaistu esikoisromaani. Teoksen keskiössä ovat yläkoululainen Jade-Adele, joka häpeää nimeään ja äitiään, Jaden äiti Siru, joka ei häpeä juuri mitään, ja Sirun äiti Sirkka, joka kiinnittää huomionsa Cinderellaan. Samaan sukuun kuuluvien naisten lisäksi yhtenä näkökulmahenkilönä on aikuisikään ehtinyt Jari, joka elää äitinsä katon ja komennon alla. Romaani kuvaa tapahtumia, jotka keskittyvät yhteen päivään. Kun päivä etenee kohti erästä suoraa lähetystä, tapahtuu paljon, ja päivän mittaan henkilöistä paljastuu monenlaista. He joutuvat itse kukin kum

Shelley Read: Minne virta kuljettaa

  Eräänä yönä matalien pilvien riippuessa laakson yllä me kaksi – syntymätön lapseni ja minä – käperryimme pesäämme huopien alle, ja siellä maatessani kuvittelin kaikkien metsän eläinten tekevän samoin, asettuvan levolle, kääriytyvän kerälle omaan lämpöönsä. Mietin, että jotkut metsän äideistä tunsivat lastensa potkivan sisällään aivan samalla tavalla, kun toiset taas ruokkivat ja hoivasivat ja suojelivat jälkeläisiään niin kuin minä pian tekisin. Ajattelin kaikkea sitä elämää, joka alkoi, kesti ja päättyi ympärilläni, suurimmasta karhusta pienimpään hyönteiseen, siemeneen, nuppuun ja kukkaan. Metsässä en ollut yksin. Olin varma, että juuri se oli yksi niistä asioista, joita Wil oli yrittänyt selittää minulle. Syleilin lempeästi vatsani kumpua, sekä lastani että myös jotain muuta, jotain sanoin kuvaamatonta valtavuutta, jonka osa tunsin olevani. Shelley Read: Minne virta kuljettaa Otava 2023 alkuteos Go as a river suomentanut Jaakko Kankaanpää äänikirjan lukija Mirjami Heikkinen kesto

Blogistanian Globalia -äänestyksen voittaja on...

Kirjabloggaajat, -grammaajat ja -tubettajat äänestivät jälleen parhaista lukukokemuksistaan. Vuoden 2023 kirjaparhaimmistoa äänestettiin viime viikolla: Blogistanian Globalia -kategoriassa ääniä antoi 51 äänestäjää ja mainituksi tuli 80 eri teosta. Voittajaksi nousi 15 pisteellä  Martha Wellsin  Hälytystila – Murhabotin päiväkirjat 1  (Hertta Kustannus) , suomentaja Mika Kivimäki! Arvioissa scifisarjan avaavaa teosta on luonnehdittu seuraavasti: Tämä olikin aika hurmaava tapaus tämä Murhabotti . –  Katarooman kirjaimia   Jäi lämmin fiilis . –  @kalmanoudotkirjat Miten mahtava tunne lukea näin hyvää scifiä suomeksi ja toivomme, että suomennoksen myötä teos löytää valtavan määrän uusia lukijoita, sillä sen se todella ansaitsee.      – @reading_with_pet_dragon Claire Keeganin  Nämä pienet asiat  (Tammi) , suomentaja Kristiina Rikman   sijoittui Globaliassa toiseksi yhdellätoista pisteellä. Siitä on todettu muun muassa näin: Sadassa sivussa Keegan luo täyden ja koskettavan kertomuksen, jok