Siirry pääsisältöön

Blake Crouch: Wayward Pines - ei pakotietä

"Hän ajatteli Wayward Pinesin viktoriaanisia taloja ja niissä asuvia perheitä. Kuinka moni asukas - vanki - esitti päivät pitkät vahvaa ja huoletonta mutta valvoi öisin peloissaan, yritti kuumeisesti ymmärtää, miksi heidät oli suljettu tähän maisemavankilaan?"
Blake Crouch:
Wayward Pines - ei pakotietä
(Tammi 2015)
Alkuteos Pines 2012
Suomentanut Ilkka Rekiaro
330 sivua
Jopas on vetävästi liikkeelle lähtevä dekkari! Wayward Pines - ei pakotietä vie lukijansa suoraan keskelle tapahtumia, kun salaisen palvelun agentti Ethan Burke herää ulkosalta loukkaantuneena ja vailla minkäänlaisia henkilöpapereita, puhelimesta tai lompakosta puhumattakaan. Vähitellen muistikuvat palaavat: Burke on ajanut kollegansa Stallingsin kanssa Wayward Pines -nimiseen vuoristojen ympäröimään kylään etsimään kahta kadonnutta agenttia. Kaupunkiin saavuttuaan hän joutuu rajuun kolariin, jonka jälkeen kaikki on toisin. Yhteyttä ulkomaailmaan ei tunnu saavan ja myös kaupungista poistuminen tuntuu olevan täysin mahdotonta.

Kun Burke yrittää päästä selville tapahtuneesta, häntä ei oteta tosissaan. Alkaa vaikuttaa siltä, että agentti on suuressa vaarassa kaupungissa, jossa tavallisen maailman lait eivät päde ja jossa asukkaita hallitaan pelolla.

Blake Cruchin dekkari on sitä lajia, joka pakottaa lukijansa äärelleen. Tunnelma on vahvan ja vakuuttavan mystinen ensimmäisiltä sivuilta saakka ja tuo eittämättä mieleen Twin Peaksin. Takaa-ajokohtaus on minun makuuni turhan pitkitetty, mutta scifi-maustetun dekkarin ystäville kirjaa voi ehdottomasti suositella. Loppuratkaisu on yllättävä eikä täysin mieleeni, mutta kirjan pohjalta tehdyn tv-sarjan aion kyllä katsoa, mikäli se vain sopivasti saataville ilmaantuu.

Ethan Burken mukana Wayward Pinesiin ovat matkanneet myös Krista, Nina Mari, Susa, Heidi, JuhaVillis ja Annika.

Kiitän kustantajaa jännittävistä lukuhetkistä!

Kirjankansibingossa Wayward Pines - ei pakotietä
asettuu ruutuun Mies.

Kommentit

 1. Minullakin tämä odottelee lukupinossa. Twin peaksista en aikoinaan innostunut, mutta tämä vaikuttaa tosi hyvältä bloggausten perusteella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että aiot tämän lukea. Kuulen mielelläni ajatuksiasi. :)

   Poista
 2. Scifi-mausteet vähän epäilyttävät kaikista kehuista huolimatta. Pidän realistisista dekkareista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Scifi-mausteet tulivat loppupuolella ja olisin ilmankin pärjännyt. :) Tunnelma tarinassa on kyllä hieno kaikessa mystisyydessään.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kassandra Montag: Tulvan jälkeen

Pearl oli vihainen, koska emme olleet yrittäneet auttaa heitä, ja minä yritin muistuttaa hänelle, että meidän oli tärkeää pysyä omissa oloissamme. Järkeilystäni huolimatta pelkäsin, että sydämeni oli kutistunut, kun vedenpinta oli noussut ympärilläni. Paniikki oli täyttänyt minut, kun vesi peitti maan, ja se työnsi tieltään kaiken muun ja kuihdutti sydämeni kovaksi, pieneksi möhkäleeksi, jota en enää tunnistanut. Kassandra Montag: Tulvan jälkeen HarperCollins Nordic 2020 alkuteos After the Flood suomentanut Hanna Arvonen äänikirjan lukija Pihla Pohjolainen kesto 14 h 2 min Suuren tulvan jälkeisessä ajassa eletään Kassandra Montagin romaanissa Tulvan jälkeen . Vesi on peittänyt alleen suuren osan maasta, ja luonnonvaroja on jäljellä enää. Ihmiskunnan rippeet taistelevat vähäisistä resursseista  ja yrittävät ehtiä ennen muita valtaamaan harvoja elinkelpoisia maa-alueita. Ikävät kohtaamiset ihmisten kesken ovat arkipäivää. Romaanin päähenkilö on aikuinen nainen, Myra, joka on jään

Anna-Leena Härkönen: Ihana nähä! ja muita kirjoituksia

"Panin soimaan Lordin levyn. Jos siihen ei Paavo Pesusieni reagoi, niin sitten ei mihinkään. Mitään ei tapahtunut. Paavo makasi edelleen lattialla kuin ruumis." Anna-Leena Härkönen: Ihana nähä! ja muita kirjoituksia (Otava 2015) 173 sivua Anna-Leena Härkösen teos Ihana nähä! ja muita kirjoituksia  sisältää kirjailijan havaintoja, oivalluksia ja omakohtaisia kokemuksia monista aiheista matkustamisesta naisena olemisen vaikeuteen ja äitiydestä vanhustenhoitoon. Kirjoittaja ottaa kantaa vahvasti ja napakasti, huumoria unohtamatta. Kyytiä saavat esimerkiksi asiakaspalvelun möröt ja Suuret Äidit. Moni huomio saa lukijan nyökyttelemään päätään ilahtuneena, sillä Härkönen kirjoittaa tutuista ilmiöistä tunnistettavalla ja kiinnostavalla tavalla. Mielikuvia luodessaan kirjailija saa lukijansa hyrisemään ilosta, ellei jopa nauramaan äänen. Nuorempana näin vanhenemisessa yhden ainoan hyvän puolen: sen kun saa mielenrauhaa ja tasapainoa. Kuvittelin, miten jakelen lempeästi hymy

Delia Owens: Suon villi laulu

He olivat tunteneet Chasen pikkuvauvasta asti. Seuranneet, miten poika oli lipunut läpi elämän ihastuttavasta lapsesta suloiseksi teiniksi, jalkapallokentän tähtipelaajaksi ja kylän kultapojaksi, joka työskenteli vanhempiensa yrityksessä. Ja lopulta komistukseksi, joka oli nainut seudun kauneimman tytön. Nyt hän retkotti siinä yksin, soisessa alennustilassaan. Kuoleman kylmä koura oli vetänyt pidemmän korren, niin kuin se aina teki. Delia Owens: Suon villi laulu WSOY 2020 alkuteos Where the Crawdads Sing suomentanut Maria Lyytinen 416 sivua Ällistyttävä esikoinen , unohtumaton romaani , luvataan kirjan takakannessa, ja odotukset ovat korkealla. Delia Owensin Suon villi laulu  houkuttaa nimellään ja on kannen mukaan maailmanlaajuinen jättimenestys. Tarinassa onkin viehättävyyttä mutta – valitettavasti – myös selkeitä ongelmia. Prologi tuo esille romaanin lähtökohdan: lokakuun 30. päivänä vuonna 1969 Chase Andrewsin ruumis lojuu suolla. Vanhasta palotornista putoaminen ei liene silkka on