Siirry pääsisältöön

Kuvaterveisiä Espanjasta

Sattui niin, että ensimmäistä kertaa elämässäni olin kotimaan ulkopuolella joulun. Suuntasimme perheen kanssa Fuengirolaan, ja tässä muutamia kuvia matkaltamme.


Joulu näkyi tukikohdassamme Fuengirolassa jouluvaloin:Mijasin kylästä olin ennen matkaa kuullut paljon, ja se oli ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Joulun alla ruuhkaa ei ollut, joten saimme kaikessa rauhassa ihastella kaunista vuoristokylää:

Varsin hulppeita jouluvaloja sai ihastella Malagassa. Piipahdimme siellä eräänä iltana juuri kuuluisan jouluvalaistuksen takia, ja matka kannatti - ruuhkista huolimatta. Yli 500 000 euron panostus valaistukseen todella näkyi.


Espanjan Aurinkorannikko oli kiinnostava, uusi tuttavuus. Suomalaisia alueella majailee paljon, mikä ei ole ihme: Suomea edullisempi hintataso, kohtuulliset lentomatkat ja miellyttävä ilmasto houkuttelevat varmasti. Ykkössuosikkikohteekseni Fuengirola ei nouse, mutta en myöskään näe syytä, miksen voisi tuohon rannikkokaupunkiin uudelleen palata. Fuengirolasta on helppo tehdä tutustumisretkiä lähikyliin ja -kaupunkeihin. Nyt ehdimme vain hieman raapaista pintaa.

Kommentit

 1. Olen viettänyt pari joulua Kanarialla, ja tuli aivan ne muistot mieleen näistä kuvista. Jouluvalot eivät tosin olleet laisinkaan noin komeat ainakaan siellä, missä me liikuimme. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas en ole Kanarialla käynyt lainkaan. Malagan jouluvalot ilmeisesti ovat suorastaan kuuluisat, eikä ihme. Hulppeat olivat.

   Poista
 2. Mukava kuvaraportti. Pidin erityisesti kuvasta, jossa oli siniset kukkaruukut.

  VastaaPoista
 3. Nämä kuvat eivät ainakaan helpota pahasti oireilevaa matkakuumetta :D Jumituin pitkäksi aikaa tuohon kuvaan, jossa on vene puun alla ja taustalla ranta ja meri... Siinä kelpaisi viettää hetki varjossa hyvän kirjan kanssa... Ah, pakko päästä lämpimään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tosiaan: täydellinen paikka lukemiseen tuo vene. :)

   Poista
 4. Oih, joulu lämmössä! <3

  Kaunis kuvakavalkadi matkaltanne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulu palmujen alla oli kyllä mukavan erilainen kokemus. :)
   Kiitos, Kaisa Reetta!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kassandra Montag: Tulvan jälkeen

Pearl oli vihainen, koska emme olleet yrittäneet auttaa heitä, ja minä yritin muistuttaa hänelle, että meidän oli tärkeää pysyä omissa oloissamme. Järkeilystäni huolimatta pelkäsin, että sydämeni oli kutistunut, kun vedenpinta oli noussut ympärilläni. Paniikki oli täyttänyt minut, kun vesi peitti maan, ja se työnsi tieltään kaiken muun ja kuihdutti sydämeni kovaksi, pieneksi möhkäleeksi, jota en enää tunnistanut. Kassandra Montag: Tulvan jälkeen HarperCollins Nordic 2020 alkuteos After the Flood suomentanut Hanna Arvonen äänikirjan lukija Pihla Pohjolainen kesto 14 h 2 min Suuren tulvan jälkeisessä ajassa eletään Kassandra Montagin romaanissa Tulvan jälkeen . Vesi on peittänyt alleen suuren osan maasta, ja luonnonvaroja on jäljellä enää. Ihmiskunnan rippeet taistelevat vähäisistä resursseista  ja yrittävät ehtiä ennen muita valtaamaan harvoja elinkelpoisia maa-alueita. Ikävät kohtaamiset ihmisten kesken ovat arkipäivää. Romaanin päähenkilö on aikuinen nainen, Myra, joka on jään

Anna-Leena Härkönen: Ihana nähä! ja muita kirjoituksia

"Panin soimaan Lordin levyn. Jos siihen ei Paavo Pesusieni reagoi, niin sitten ei mihinkään. Mitään ei tapahtunut. Paavo makasi edelleen lattialla kuin ruumis." Anna-Leena Härkönen: Ihana nähä! ja muita kirjoituksia (Otava 2015) 173 sivua Anna-Leena Härkösen teos Ihana nähä! ja muita kirjoituksia  sisältää kirjailijan havaintoja, oivalluksia ja omakohtaisia kokemuksia monista aiheista matkustamisesta naisena olemisen vaikeuteen ja äitiydestä vanhustenhoitoon. Kirjoittaja ottaa kantaa vahvasti ja napakasti, huumoria unohtamatta. Kyytiä saavat esimerkiksi asiakaspalvelun möröt ja Suuret Äidit. Moni huomio saa lukijan nyökyttelemään päätään ilahtuneena, sillä Härkönen kirjoittaa tutuista ilmiöistä tunnistettavalla ja kiinnostavalla tavalla. Mielikuvia luodessaan kirjailija saa lukijansa hyrisemään ilosta, ellei jopa nauramaan äänen. Nuorempana näin vanhenemisessa yhden ainoan hyvän puolen: sen kun saa mielenrauhaa ja tasapainoa. Kuvittelin, miten jakelen lempeästi hymy

Delia Owens: Suon villi laulu

He olivat tunteneet Chasen pikkuvauvasta asti. Seuranneet, miten poika oli lipunut läpi elämän ihastuttavasta lapsesta suloiseksi teiniksi, jalkapallokentän tähtipelaajaksi ja kylän kultapojaksi, joka työskenteli vanhempiensa yrityksessä. Ja lopulta komistukseksi, joka oli nainut seudun kauneimman tytön. Nyt hän retkotti siinä yksin, soisessa alennustilassaan. Kuoleman kylmä koura oli vetänyt pidemmän korren, niin kuin se aina teki. Delia Owens: Suon villi laulu WSOY 2020 alkuteos Where the Crawdads Sing suomentanut Maria Lyytinen 416 sivua Ällistyttävä esikoinen , unohtumaton romaani , luvataan kirjan takakannessa, ja odotukset ovat korkealla. Delia Owensin Suon villi laulu  houkuttaa nimellään ja on kannen mukaan maailmanlaajuinen jättimenestys. Tarinassa onkin viehättävyyttä mutta – valitettavasti – myös selkeitä ongelmia. Prologi tuo esille romaanin lähtökohdan: lokakuun 30. päivänä vuonna 1969 Chase Andrewsin ruumis lojuu suolla. Vanhasta palotornista putoaminen ei liene silkka on