Siirry pääsisältöön

Blogistanian äänestykset
Osallistun Blogistanian Finlandia -äänestykseen seuraavasti:
 1. Anni Kytömäen Kultarinta saa minulta 3 pistettä.
 2. Sirpa Kähkösen Graniittimies saa 2 pistettä.
 3. Pajtim Statovcin Kissani Jugoslavia saa yhden pisteen.

 


Blogistanian Globalia -äänestykseen annan pisteitä tähän tapaan:
 1. Jhumpa Lahirin Tulvaniitty saa 3 pistettä.
 2. Rachel Joycen romaani Harold Fryn odottamaton toivioretki saa kaksi pistettä. 
 3. Kate Mortonin Hylätty puutarha saa yhden pisteen.

Blogistanian Kuopukseen äänestän näin:
 1. Iiro Küttnerin ja Ville Tietäväisen Puiden tarinoita - Puuseppä saa kolme pistettä.
 2. Mila Teräksen ja Karoliina Portamon Olga Orava ja metsän salaisuus saa kaksi pistettä.
 3. Suvi-Tuuli Junttilan Minne matka, lapanen? saa yhden pisteen.
Ja sitten vielä Blogistanian Tieto:
 1. Minna Maijalan Herkkä, hellä, hehkuvainen saa kolme pistettä
 2. Merete Mazzarellan Sielun pimeä puoli saa kaksi pistettä.

Ilokseni olen saanut lukea monta hienoa, vakuuttavaa ja vaikuttavaa vuonna 2014 julkaistua kirjaa. Listani ulkopuolelle jäi upeita teoksia, jotka olisivat varmasti huomiota ansainneet. Tämä lista on nyt kuitenkin minun häpeilemättömän subjektiivinen kokemukseni siitä, mitkä teokset jäivät kirkkaimpina mieleeni.

Kommentit

 1. Harold Fry... onkin ihana! Samoin Hylätty puutarha. En itse miettinyt niistä kumpaakaan ehdolle, mutta nautin kummastakin.

  Puuseppä ja Kultarinta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuo ihanuus vetosi minuun. :) Kävin muuten ihan viime hetkellä vielä muuttamassa Globalia-ääniäni, jotenkin päätöksen tekeminen oli tällä kertaa kammottavan vaikeaa. Mutta huh, nyt on päätetty. :)

   Poista
 2. Uskomatonta, meillä on samat ykkössijat kaikissa kategorioissa Kuopusta lukuunottamatta! :) Harmittaa vaan, kun en ehtinyt lukea Graniittimiestä ajoissa.

  VastaaPoista
 3. Meillä ei yhtään samaa eli se on tätä Bloigstanian rikkautta. Graniittimies olisi voinut olla, mutta kun se ei tullut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rikkautta tosiaan! Olisi kamalaa, jos lukisimme kaikki samoja kirjoja ja vielä pitäisimme juuri samoista. Nyt pitääkin mennä kurkkaamaan, mille sinä annoit ääniä.

   Poista
 4. Graniittimies ja Herkkä, hellä, hehkuvainen ovat niin, niin hienoja teoksia! Kultarinta odottelee minua vielä, uskon että hieno on sekin... Seurailen äänestystä vain täältä sivusta, kun kuljen kirjamaailmassa(kin) hieman viiveellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin luulen, että pitäisit Kultarinnasta. Se vaatii aikaa ja keskittymistä (ainakin minun mielestäni) mutta on ehdottomasti sille uhratun ajan arvoinen.

   Poista
 5. Koetin lukea tuota Maijalan kirjaa, mutta se uuvutti minut 200 sivun paikkeilla... minua kiinnosti oikeastaan eniten Canthin elämänvaiheet, ja ne selvisivät aika lailla kirjan alkupuolella. :) Muita äänestämiäsi en olekaan lukenut, mutta Mortonin kirja odottelee hyllyssäni. Ehkä keväällä tai viimeistään kesällä sen kimppuun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. onkin hyvä, etteivät kaikki lue samoja kirjoja vaan löytyy hajontaa äänestyksissä. Minä huomasin monen antaneen Globaliassa pisteitä Kate Atkinsonin Elämä elämältä -teokselle, joka on minua kiinnostanut jo muutenkin kovasti. Ehkäpä se tulee minun luettavakseni kevään tai kesän mittaan. :) Kiva sitten kuulla ajatuksiasi Mortonista.

   Poista
 6. Lapanen olisi ollut minunkin listallani jos olisin äänestänyt :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Itse asiassa vähän odottelinkin sinun listaasi Kuopukseen.

   Poista
 7. Kyllä häpeämättömällä subjektiivisuudella pitää näissä kisoissa mennä. Hauska nähdä sinunkin listallasi Graniittimies.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, listani kirjat ovat luettelo teoksista, jotka jäivät viime vuonna parhaiten mieleen. Toki ulkopuolelle jäi moni hyvä kirja, sillä vuosi 2014 nyt vain sattui olemaan aika hieno.

   Poista
 8. Kissani Jugoslavia oli minun kakkonen :)
  Hienoja kirjavalintoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mai. :) Finlandia-valinnat olivat tällä kertaa Globaliaa helpompia.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kassandra Montag: Tulvan jälkeen

Pearl oli vihainen, koska emme olleet yrittäneet auttaa heitä, ja minä yritin muistuttaa hänelle, että meidän oli tärkeää pysyä omissa oloissamme. Järkeilystäni huolimatta pelkäsin, että sydämeni oli kutistunut, kun vedenpinta oli noussut ympärilläni. Paniikki oli täyttänyt minut, kun vesi peitti maan, ja se työnsi tieltään kaiken muun ja kuihdutti sydämeni kovaksi, pieneksi möhkäleeksi, jota en enää tunnistanut. Kassandra Montag: Tulvan jälkeen HarperCollins Nordic 2020 alkuteos After the Flood suomentanut Hanna Arvonen äänikirjan lukija Pihla Pohjolainen kesto 14 h 2 min Suuren tulvan jälkeisessä ajassa eletään Kassandra Montagin romaanissa Tulvan jälkeen . Vesi on peittänyt alleen suuren osan maasta, ja luonnonvaroja on jäljellä enää. Ihmiskunnan rippeet taistelevat vähäisistä resursseista  ja yrittävät ehtiä ennen muita valtaamaan harvoja elinkelpoisia maa-alueita. Ikävät kohtaamiset ihmisten kesken ovat arkipäivää. Romaanin päähenkilö on aikuinen nainen, Myra, joka on jään

Anna-Leena Härkönen: Ihana nähä! ja muita kirjoituksia

"Panin soimaan Lordin levyn. Jos siihen ei Paavo Pesusieni reagoi, niin sitten ei mihinkään. Mitään ei tapahtunut. Paavo makasi edelleen lattialla kuin ruumis." Anna-Leena Härkönen: Ihana nähä! ja muita kirjoituksia (Otava 2015) 173 sivua Anna-Leena Härkösen teos Ihana nähä! ja muita kirjoituksia  sisältää kirjailijan havaintoja, oivalluksia ja omakohtaisia kokemuksia monista aiheista matkustamisesta naisena olemisen vaikeuteen ja äitiydestä vanhustenhoitoon. Kirjoittaja ottaa kantaa vahvasti ja napakasti, huumoria unohtamatta. Kyytiä saavat esimerkiksi asiakaspalvelun möröt ja Suuret Äidit. Moni huomio saa lukijan nyökyttelemään päätään ilahtuneena, sillä Härkönen kirjoittaa tutuista ilmiöistä tunnistettavalla ja kiinnostavalla tavalla. Mielikuvia luodessaan kirjailija saa lukijansa hyrisemään ilosta, ellei jopa nauramaan äänen. Nuorempana näin vanhenemisessa yhden ainoan hyvän puolen: sen kun saa mielenrauhaa ja tasapainoa. Kuvittelin, miten jakelen lempeästi hymy

Delia Owens: Suon villi laulu

He olivat tunteneet Chasen pikkuvauvasta asti. Seuranneet, miten poika oli lipunut läpi elämän ihastuttavasta lapsesta suloiseksi teiniksi, jalkapallokentän tähtipelaajaksi ja kylän kultapojaksi, joka työskenteli vanhempiensa yrityksessä. Ja lopulta komistukseksi, joka oli nainut seudun kauneimman tytön. Nyt hän retkotti siinä yksin, soisessa alennustilassaan. Kuoleman kylmä koura oli vetänyt pidemmän korren, niin kuin se aina teki. Delia Owens: Suon villi laulu WSOY 2020 alkuteos Where the Crawdads Sing suomentanut Maria Lyytinen 416 sivua Ällistyttävä esikoinen , unohtumaton romaani , luvataan kirjan takakannessa, ja odotukset ovat korkealla. Delia Owensin Suon villi laulu  houkuttaa nimellään ja on kannen mukaan maailmanlaajuinen jättimenestys. Tarinassa onkin viehättävyyttä mutta – valitettavasti – myös selkeitä ongelmia. Prologi tuo esille romaanin lähtökohdan: lokakuun 30. päivänä vuonna 1969 Chase Andrewsin ruumis lojuu suolla. Vanhasta palotornista putoaminen ei liene silkka on