Siirry pääsisältöön

Blogistania-ääniä

Jälleen on aika Blogistania-äänestysten. Kirjabloggaajat äänestävät vuoden 2015 parhaita kirjoja neljässä eri kategoriassa: kotimaisessa kaunokirjallisuudessa, käännetyssä kaunokirjallisuudessa, tietokirjallisuudessa sekä lasten- ja nuortenkirjallisuudessa. Mnä luin niin vähän viime vuonna julkaistua tietokirjallisuutta, että sen osalta jätän äänestämättä. Mutta tässä tulevat omat listani Finlandia-, Globalia- ja Kuopus-mittelöissä.

Logo: Marja-Leena Liipo

Blogistanian Finlandia -sarjassa äänestän seuraavasti:

Logo: Marja-Leena Liipo

Blogistanian Globaliassa taisto kärkisijoista oli todella tiukka, mutta lopulta päädyin jakamaan pisteeni näin:

Logo: Marja-Leena Liipo

Blogistanian Kuopuksessa äänestän tähän tapaan:
Nyt sitten jännitetään, kuinka äänestyksissä käy! Tuloksia kuullaan emäntäblogeissa huomenna kello 10. Emäntäblogit vielä tässä:

Kommentit

 1. Mageen Sopimus näyttää löytyvän monelta listalta, minultakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin sen viime keväänä, ja vieläkin tarinan yksityiskohtia palautuu mieleen. Todella vaikuttava teos!

   Poista
 2. Kurjaa, kun en ikinä pääse alkamaan Itärantaa...Taidan menettää siinä jotain ainutlaatuista.

  Ihanaa, että sinulla on Sopimus mukana<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itäranta on upea kirjoittaja, jospa jossain vaiheessa pääset hänen tuotantoaan alkamaan.

   Sopimus on niin vaikuttava!

   Poista
 3. Sopimus ja Oneiron sinullakin. :) Harmillisesti en saanut Itärantaa käsiini ennen äänestystä. Kirjastossa niin pitkät jonot. Muutoin sekin olisi listallani ollut. Yöperhonen ja etenkin Stoner ovat saaneet paljon ääniä, mitä olen näitä äänestyspostauksia lukenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat molemmat niin hienoja! Stoner vain kiilasi loppumetreillä Sopimuksen ohitse, ja se tosiaan näyttää olevan äänestyksessä vahvoilla.

   Poista
 4. Kudottujen kujien kaupunki, yöperhonen ja Tähtimosaiikki olivat meillä yhteisiä :)

  VastaaPoista
 5. Stoner ja Sopimus samassa järjestyksessä, Oneiron ykkösenä - samanmielisyyttä. Ja kiinnostavia poikkeamia. Hauskaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, kun on sekä poikkeamia että samanmielisyyttä.

   Poista
 6. Stonerin ja Kudottujen kujien kaupungin laitoin minäkin listalleni. Monia hienoja kirjoja on kyllä lukemattakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, vaikka vuoteen 2015 osui monta hienoa kirjaelämystä.

   Poista
 7. Monia tuttuja hienoja kirjoja listallasi :) Kudottujen kujien kaupunki odottelee minulla lukemistaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiinnolla odotan pääseväni lukemaan, mitä Itärannan teoksesta ajattelet.

   Poista
 8. Stoner, Merenkulkija ja Oneironhan täältä löytyivät! Koskettavia kirjoja kaikki omalla tavallaan.

  Mageen kirja saa pisteitä, joten se menee lukulistalleni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, erilaisia mutta omalla tavallaan koskettavia. Mageen kirja oli niin vahva, että se palautuu yhä edelleen ajoittain mieleeni.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kassandra Montag: Tulvan jälkeen

Pearl oli vihainen, koska emme olleet yrittäneet auttaa heitä, ja minä yritin muistuttaa hänelle, että meidän oli tärkeää pysyä omissa oloissamme. Järkeilystäni huolimatta pelkäsin, että sydämeni oli kutistunut, kun vedenpinta oli noussut ympärilläni. Paniikki oli täyttänyt minut, kun vesi peitti maan, ja se työnsi tieltään kaiken muun ja kuihdutti sydämeni kovaksi, pieneksi möhkäleeksi, jota en enää tunnistanut. Kassandra Montag: Tulvan jälkeen HarperCollins Nordic 2020 alkuteos After the Flood suomentanut Hanna Arvonen äänikirjan lukija Pihla Pohjolainen kesto 14 h 2 min Suuren tulvan jälkeisessä ajassa eletään Kassandra Montagin romaanissa Tulvan jälkeen . Vesi on peittänyt alleen suuren osan maasta, ja luonnonvaroja on jäljellä enää. Ihmiskunnan rippeet taistelevat vähäisistä resursseista  ja yrittävät ehtiä ennen muita valtaamaan harvoja elinkelpoisia maa-alueita. Ikävät kohtaamiset ihmisten kesken ovat arkipäivää. Romaanin päähenkilö on aikuinen nainen, Myra, joka on jään

Anna-Leena Härkönen: Ihana nähä! ja muita kirjoituksia

"Panin soimaan Lordin levyn. Jos siihen ei Paavo Pesusieni reagoi, niin sitten ei mihinkään. Mitään ei tapahtunut. Paavo makasi edelleen lattialla kuin ruumis." Anna-Leena Härkönen: Ihana nähä! ja muita kirjoituksia (Otava 2015) 173 sivua Anna-Leena Härkösen teos Ihana nähä! ja muita kirjoituksia  sisältää kirjailijan havaintoja, oivalluksia ja omakohtaisia kokemuksia monista aiheista matkustamisesta naisena olemisen vaikeuteen ja äitiydestä vanhustenhoitoon. Kirjoittaja ottaa kantaa vahvasti ja napakasti, huumoria unohtamatta. Kyytiä saavat esimerkiksi asiakaspalvelun möröt ja Suuret Äidit. Moni huomio saa lukijan nyökyttelemään päätään ilahtuneena, sillä Härkönen kirjoittaa tutuista ilmiöistä tunnistettavalla ja kiinnostavalla tavalla. Mielikuvia luodessaan kirjailija saa lukijansa hyrisemään ilosta, ellei jopa nauramaan äänen. Nuorempana näin vanhenemisessa yhden ainoan hyvän puolen: sen kun saa mielenrauhaa ja tasapainoa. Kuvittelin, miten jakelen lempeästi hymy

Delia Owens: Suon villi laulu

He olivat tunteneet Chasen pikkuvauvasta asti. Seuranneet, miten poika oli lipunut läpi elämän ihastuttavasta lapsesta suloiseksi teiniksi, jalkapallokentän tähtipelaajaksi ja kylän kultapojaksi, joka työskenteli vanhempiensa yrityksessä. Ja lopulta komistukseksi, joka oli nainut seudun kauneimman tytön. Nyt hän retkotti siinä yksin, soisessa alennustilassaan. Kuoleman kylmä koura oli vetänyt pidemmän korren, niin kuin se aina teki. Delia Owens: Suon villi laulu WSOY 2020 alkuteos Where the Crawdads Sing suomentanut Maria Lyytinen 416 sivua Ällistyttävä esikoinen , unohtumaton romaani , luvataan kirjan takakannessa, ja odotukset ovat korkealla. Delia Owensin Suon villi laulu  houkuttaa nimellään ja on kannen mukaan maailmanlaajuinen jättimenestys. Tarinassa onkin viehättävyyttä mutta – valitettavasti – myös selkeitä ongelmia. Prologi tuo esille romaanin lähtökohdan: lokakuun 30. päivänä vuonna 1969 Chase Andrewsin ruumis lojuu suolla. Vanhasta palotornista putoaminen ei liene silkka on