Siirry pääsisältöön

Terveisiä Espanjasta

Näkymä loma-asuntomme terassilta.
Juuri nyt, kun katselen koti-Suomessa ikkunasta ulos, sataa vettä ja ulkolämpötila on noin kahdeksan astetta. Onkin siis hyvä hetki palauttaa mieleen kesäkuun alun Espanjan-matka, jonka aikana sai tankata niin lämpöä kuin aurinkoakin mukavan paljon.

Tällä kertaa suuntasimme Málagan lähelle Benalmádenaan, joka on noin 66 000 asukkaan kaupunki Costa del Solilla. Loma-asunnoltamme oli Välimeren rantaan nelisen kilometriä, mutta meri näkyi vuoristoisen alueen ansiosta asunnolle saakka.

Hieman Benalmádenan keskustan ulkopuolella sijaitsee Pueblon kylä, jonka kyljessä asuimme matkamme ajan. Kaupungin vanhinta osaa edustava Pueblo on todella viehättävä, andalusialainen valkoinen kylä, jonne turistikojut eivät ole ainakaan vielä juuri päätyneet, toisin kuin varsinaiselle kaupunkialueelle.Kesäkuun alkupuoli oli ainakin tällä kertaa oivaa aikaa matkustaa eteläiseen Espanjaan: Joka puolella, moottoritien varressakin, oli valtavasti kukkia, joita ihastella. Lisäksi suomalaiseen makuun ulkolämpötila oli varsin mukava. Noin kolmenkymmenen asteen lämpötilaa kevensi merituuli.Kaukana siintää meri.
Benalmádenaa voin suositella lämpimästi matkakohteeksi. Málagan lentokentältä kaupunkiin ajaa noin kahdessakymmenessä minuutissa ja rantaa riittää sitä kaipaaville.

Kommentit

 1. Oi Espanja! Minun suosikkikohteeni. Olen enemmänkin kaupunki- kuin aurinkomatkailija, mutta meikäläisessä kesäsäässä Andalusia kelpaisi kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ole ensisijaisesti mikään rantalomailija, mutta nautin leppoisasta menosta ja pikkukylistä. Eikä Málaga ole kaukana, jos haluaa kaupunkielämää haistella. :)

   Poista
 2. Teillä oli kyllä loistava ajoitus matkanne suhteen! Kuten olet varmasti kuullut, kotimaassa on ollut niin koleaa, ettei sitä tahdo enää jaksaa. Tuli aurinkoinen mieli kuviasi katsoessakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos postaus toi aurinkoisen mielen. :) Kovin harmaata on meillä ainakin ollut, joten kaihoten on tullut matkaa ajateltua. Ihanaa oli saada kunnon aurinkoannos alkukesään.

   Poista
 3. Ihania lomakuvia, niin upean kesäisiä. Kesäkuu on omien kokemusteni mukaankin hyvää aikaa lomailla etelä-Euroopassa. Ei ole liian kuumaa eikä liikaa turisteja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kesäkuu on hyvä matka-aikaa. Myös sen vuoksi, että Suomessa alkukesällä saa usein helteistä vain haaveilla. :)

   Poista
 4. Pidin jokin aika sitten hulta kodista, jonka isäntäväki oli tuolla lomailemassa. Teillä oli parempi sääajoitus, sillä täällä on kesän tulo kuin pysähtynyt...Tyttäreni rakastaa Malagan seutua. Nuo kuvat saavat nyt lämmittää: Palelen koko ajan. Nytkin on villasukat jalassa.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajoituksemme oli tosiaan hyvä, nyt saa Suomessa tosiaan turvautua villasukkiin ja lämpimiin vaatteisiin. Toivottavasti kesävaatteidenkin aika vielä koittaa.

   Poista
 5. Ah, ihanalta näyttää. Penalmadena ja Mijas ovat suosikkipaikkojani Costa Del Solilla. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mijasiin ihastuin viime joulun tienoilla, kun kävimme siellä. Benalmádenan Pueblo oli kiva yllätys, siinä on hyvin samanlaista fiilistä kuin Mijasissa.

   Poista
 6. Oi miten ihania lomakuvia. ♥ Etelä-Espanja on ihana. Olen ollut Andalusiassa (Málaga, Córdoba ym.) viimeksi kolmisen vuotta sitten, ja viimeistään näitä kuviasi katsellessa herää kaipuu päästä sinne meren äärelle taas. Teillä oli varmasti ihana loma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sara, loma oli kyllä ihana. Sateen ja koleuden keskellä on ollut mukavaa muistella matkaa. Toivottavasti jossain vaiheessa matka suuntautuu taas Andalusiaan päin - niin sinulla kuin minulla. :)

   Poista
 7. Olin vapun aikaan samoilla seuduilla. Jari Sillanpäällä on muuten hulppea 3 makuuhuoneen asunto siinä Benalmadenan satamassa. Hän tarjosi sitä silloin vuokralle alueen suomalaisten lehdessä.
  Ollapa nyt juuri Espanjassa. Tänäänkin liikuin käsineet kädessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä: ollapa nyt Espanjassa. Juuri eilen puhuimme ääneen, että olisihan tuolla saman tien voinut viipyä juhannukseen asti.

   Poista
 8. Ihanat etelän värit kuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt noita värejä totisesti kaipaa, kun meillä päin sataa ja on harmaata.

   Poista
 9. Voi miten ihana matkakuvakertomus! Nuo sävyt ovat huimat! <3

  VastaaPoista
 10. Ihania maisemia <3 Kuvia katsellessa voi melkein haistaa meren ja tuntea lämpimän tuulen iholla :) Varsinkin kun omasta Espanjan (Teneriffan) matkasta ei ole niin hirveän pitkä aika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Villis. Kuvien myötä on ihanaa palata lomatunnelmissa varsinkin, kun Suomen kesä ei ole juuri helteillä vielä hellinyt... :(

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tove Jansson: Muumipappa ja meri

"Eräänä iltapäivänä elokuun lopulla kulki eräs isä puutarhassaan ja tunsi olevansa tarpeeton. Hän ei tiennyt mihin ryhtyisi, sillä kaikki mitä oli tehtävä oli jo tehty, tai sitten joku muu oli juuri siinä puuhassa."
Muumipappa ja meri lähtee liikkeelle hetkestä, kun Muumipappa huomaa olevansa tarpeeton. Hänellä ei ole mitään tekemistä eikä kukaan tunnu häntä tarvitsevan. Hän haaveilee suuresta seikkailusta ja päättää viedä perheensä majakkasaarelle. Vaikka muumiperhe saapuu saarelle yöllä, ei majakan valo pala.
- Ei majakkaa niin vain sammuteta, sanoi isä. - Jos mikään on varma, niin se että majakka palaa. Maailmassa on eräitä ehdottoman varmoja seikkoja, esimerkiksi merivirrat ja vuodenajat ja se, että aurinko nousee aamuisin. Ja että majakkavalot palavat.
Vakuutteluistaan huolimatta Muumipappa joutuu toteamaan, että majakan valo on todellakin sammunut. Majakanvartijaa ei löydy, ja saarella on jotain outoa. Salaperäinen kalastaja asuu pienessä mökissään ja välttelee muita, e…

Laura Lindstedt: Oneiron

"Rivi on kaunis kuin kaunein hautajaissaatto, surullinen kuin surullisin sävel, lohdullinen kuin äiti maan syli. Rivi on täydellinen. Naiset eivät pelkää."
Laura Lindstedtin Finlandia-palkittu Oneiron tuli minulle joululahjaksi, ja taisin viime vuoden viimeisinä päivinä kirjan lukea loppuun. Kirjasta kirjoittaminen on kuitenkin venynyt uuden vuoden puolelle, sillä tuntui, että kovin pian lukemisen jälkeen oli romaanista vaikea sanoa yhtään mitään.

Nyt, kun olen ehtinyt makustella, tunnustella ja mietiskellä, totean: Oneiron on huimaava, jäljet jättävä romaani, jonka vaikutus ei hetkessä katoa.
Tarina keskittyy seitsemään naiseen. Newyorkilainen Shlomith, moskovalainen Polina, brasilialainen Rosa, marseillelainen Nina, hollantilainen Wlbgis, senegalilainen Maimuna ja itävaltalainen Ulrike ovat kaikki kuolleet. Romaani kertoo siitä, mitä tapahtuu kuoleman jälkeisenä aikana, keskellä valkeutta, ja mitä naisten elämässä oikein tapahtui. Huomasin, että alkuun minua kutkutti tietä…

John Irving: Kaikki isäni hotellit

"Jos sinulla oli salaisuus, äiti säilytti sen: jos halusit demokraattista asioiden puintia ja keskustelua, joka saattoi venyä tuntikausia, pahimmassa tapauksessa viikkokausia - jopa kuukausia - pitkäksi, silloin toit asiasi isälle."
John Irvingin romaani Kaikki isäni hotellit on perhetarina. Keskiössä on Berryn perhe, jonka isä Winslow ei jätä toteuttamatta haaveitaan, joita muut eivät välttämättä pidä realistisina. Perheen äiti Mary on haudannut omat opiskelu- ja urahaaveensa voidakseen huolehtia iäkkäistä vanhemmistaan. Esikoispoika Frank on homoseksuaali ja tytär Franny valmissanainen selviytyjä. Tarinan minäkertoja John rakastaa Franny-sisartaan yli kaiken. Pikkusisko Lilly on lopettanut alle kymmenvuotiaana kasvamisen ja kuopus Egg rakastaa tavaroita ja pukeutumusta eikä tunnu kuulevan juuri mitään - tai sitten hän kuulee vain sen, mitä haluaa. Perhe on eittämättä epätavallinen, vaikka Franny ja minäkertoja väittävätkin toista:
"Ei me olla mitenkään erikoisia"…