Siirry pääsisältöön

Hyvää juhannusta!

Hyvää juhannusta!
Toivottavasti keskikesän juhlaan mahtuu hyviä lukuhetkiä. Minä olen pakannut reissulaukkuun kirjoja sen verran, että lukeminen ei varmasti lopu kesken. Sadekaan ei haittaa, kun voi syventyä lukemiseen. Omaan lukemistooni kuuluvat muun muassa erään kanssabloggaajan juhannukseksi suosittelema kirja ja muuan teos, joka vie viime vuosisadan kulttuurielämään. Molemmista lisää myöhemmin.
Kommentit

 1. Mukavaa juhnannusta <3 Illaksi on luvassa arurnkoa, joten terassilla mee sydänsuven juhla kera tyttären koiruuksien.

  Luen nyt niin hyvää kirjaa, että taitaa olla lupåuvodesta kuumassa ryhmässä, mutta nyt vietän perheaikaa, joten ehkä en paljoa lue.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Leena! <3
   Oi, nyt herätit mielenkiintoni. Odotan innolla kuulevani lisää tuosta mainitsemastasi kirjasta.

   Poista
 2. Voi miten kauniita juhannuskuvia! Hyvää juhannusta hyvien kirjojen parissa.

  VastaaPoista
 3. Hyvää juhannusreissua ja hyviä lukuhetkiä!

  VastaaPoista
 4. Oikein leppoisaa juhannusta ja hyviä lukuhetkiä. :)

  VastaaPoista
 5. Kesäsade rummuttelee pisaroitaan pilvistä, joiden takana aurinko piilottelee lämpöään. Takkatuli tuhisee ja puhisee ja hieman kohisee lempeitä lämpöjä. Hyvää juhannusta sinulle :)

  VastaaPoista
 6. Ihanaa juhannuspäivää sinulle! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laura Lindstedt: Oneiron

"Rivi on kaunis kuin kaunein hautajaissaatto, surullinen kuin surullisin sävel, lohdullinen kuin äiti maan syli. Rivi on täydellinen. Naiset eivät pelkää."
Laura Lindstedtin Finlandia-palkittu Oneiron tuli minulle joululahjaksi, ja taisin viime vuoden viimeisinä päivinä kirjan lukea loppuun. Kirjasta kirjoittaminen on kuitenkin venynyt uuden vuoden puolelle, sillä tuntui, että kovin pian lukemisen jälkeen oli romaanista vaikea sanoa yhtään mitään.

Nyt, kun olen ehtinyt makustella, tunnustella ja mietiskellä, totean: Oneiron on huimaava, jäljet jättävä romaani, jonka vaikutus ei hetkessä katoa.
Tarina keskittyy seitsemään naiseen. Newyorkilainen Shlomith, moskovalainen Polina, brasilialainen Rosa, marseillelainen Nina, hollantilainen Wlbgis, senegalilainen Maimuna ja itävaltalainen Ulrike ovat kaikki kuolleet. Romaani kertoo siitä, mitä tapahtuu kuoleman jälkeisenä aikana, keskellä valkeutta, ja mitä naisten elämässä oikein tapahtui. Huomasin, että alkuun minua kutkutti tietä…

Tove Jansson: Muumipappa ja meri

"Eräänä iltapäivänä elokuun lopulla kulki eräs isä puutarhassaan ja tunsi olevansa tarpeeton. Hän ei tiennyt mihin ryhtyisi, sillä kaikki mitä oli tehtävä oli jo tehty, tai sitten joku muu oli juuri siinä puuhassa."
Muumipappa ja meri lähtee liikkeelle hetkestä, kun Muumipappa huomaa olevansa tarpeeton. Hänellä ei ole mitään tekemistä eikä kukaan tunnu häntä tarvitsevan. Hän haaveilee suuresta seikkailusta ja päättää viedä perheensä majakkasaarelle. Vaikka muumiperhe saapuu saarelle yöllä, ei majakan valo pala.
- Ei majakkaa niin vain sammuteta, sanoi isä. - Jos mikään on varma, niin se että majakka palaa. Maailmassa on eräitä ehdottoman varmoja seikkoja, esimerkiksi merivirrat ja vuodenajat ja se, että aurinko nousee aamuisin. Ja että majakkavalot palavat.
Vakuutteluistaan huolimatta Muumipappa joutuu toteamaan, että majakan valo on todellakin sammunut. Majakanvartijaa ei löydy, ja saarella on jotain outoa. Salaperäinen kalastaja asuu pienessä mökissään ja välttelee muita, e…

John Irving: Kaikki isäni hotellit

"Jos sinulla oli salaisuus, äiti säilytti sen: jos halusit demokraattista asioiden puintia ja keskustelua, joka saattoi venyä tuntikausia, pahimmassa tapauksessa viikkokausia - jopa kuukausia - pitkäksi, silloin toit asiasi isälle."
John Irvingin romaani Kaikki isäni hotellit on perhetarina. Keskiössä on Berryn perhe, jonka isä Winslow ei jätä toteuttamatta haaveitaan, joita muut eivät välttämättä pidä realistisina. Perheen äiti Mary on haudannut omat opiskelu- ja urahaaveensa voidakseen huolehtia iäkkäistä vanhemmistaan. Esikoispoika Frank on homoseksuaali ja tytär Franny valmissanainen selviytyjä. Tarinan minäkertoja John rakastaa Franny-sisartaan yli kaiken. Pikkusisko Lilly on lopettanut alle kymmenvuotiaana kasvamisen ja kuopus Egg rakastaa tavaroita ja pukeutumusta eikä tunnu kuulevan juuri mitään - tai sitten hän kuulee vain sen, mitä haluaa. Perhe on eittämättä epätavallinen, vaikka Franny ja minäkertoja väittävätkin toista:
"Ei me olla mitenkään erikoisia"…