Siirry pääsisältöön

Kirjamessuterveisiä kuvin


Kirjojen ystävän taivas avautui Helsingin messukeskukseen viime torstaina, kun Kirjamessut taas avautuivat. Minullekin tuli vihdoin viimein tilaisuus piipahtaa messuilla - valitettavasti vain piipahtaa, sillä muiden velvoitteiden takia en ehtinyt viettää messuilla muutamaa tuntia enempää. Aikaa olisi kulunut helposti monikertainen määrä, niin paljon kiinnostavaa ohjelmaa ja houkuttelevaa nähtävää oli tarjolla.
Onneksi lauantainen visiittini tarjosi kuitenkin mukavia elämyksiä ja herätti innostukseni: messuille on pakko päästä uudelleen. Toivottavasti ensi vuonna!

Koska olin liikkeellä aikataululla, joka vaati kellon vilkuilua, tuli mentyä lähinnä sinne, mihin nenä sattui osoittamaan. En siis suunnitellut kulkemisiani etukäteen, joten seuraavat kuvavälähdyksetkin ovat vain satunnaisia otoksia sieltä, täältä.
Reijo Mäkeä haastateltiin hänen uutuusteoksestaan
Cowboy. Huomatkaa ihanat istuimet!
Vappu Pimiä puhui Suomalaisen Kirjakaupan
osastolla juuri julkaistusta keittokirjastaan.
Toisen asteen opiskelijat valitsivat Marja Björkin
Poika-romaanin Nuori Aleksis -kilpailun voittajaksi.
 Olin seuraamassa, kun toisen asteen opiskelijat valitsivat viime vuonna julkaistujen kirjojen joukosta Nuori Aleksis -kirjallisuuspalkinnon voittajan. Valinta oli kuulemma vaikea, mutta voittajaksi selviytyi Marja Björkin Poika. Kirjailija itse oli erittäin iloinen huomionosoituksesta.

Nuoret lukijat muuten hälvensivät osaltaan pelkoja lukuharrastuksen katoamisesta. He totesivat, että lukeminen tuskin kokonaan loppuu, se vain muuttaa muotoaan.

Virpi Hämeen-Anttila puhui dekkaristaan
Yön sydän on jäätä Liken osastolla.

Tapaksia oli tarjolla.

Apulanta aiheutti jonon Suomalaisen
Kirjakaupan osastolle.

Kirjakahvilan luona Roope Lipasti kertoi
uutuusteoksestaan Kunnon virkamies Virtanen.

Kirjoja, kirjoja, kirjoja!

Kommentit

 1. Kirjoja ja lisää kirjoja! Eikö ole mahtavaa, miten niin moni tulee paikalle tuonne messuhulinaan juuri kirjojen ja kirjakeskustelujen vuoksi? <3

  Harmi, että emme sattumaltakaan nähneet messuilla, mutta ihanaa että pääsit messuille ja koit noin paljon kaikkea kiinnostavaa. Ja nuo tapakset, kerrassaan herkullisen näköisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä messuilla tuli mieleen, että kirjassa on uhkakuvista huolimatta elinvoimaa! Miten eloisa ja ihana tunnelma olikaan syntynyt - ja kirjan ympärille! <3

   Olisikin ollut kiva nähdä, mutta nyt ei sattuma suosinut. Ehkä seuraavalla kerralla. Ja ehkä sitten pystyn nauttimaan messuista muutenkin enemmän, niin paljon jäi tällä kertaa näkemättä ja kokematta. Kova polte jäi! :)

   Poista
 2. Jonna, Suomessa on paljon kirjailijoita, joista en ole kuullutkaan, kuten kaikki tässä mainitsemasi eli REIJO Mäkelä, tiedän ja luen Hannu Mäkelää, Vappu Pimiä ja Roope Lipasti. Toisaalta kotimaani onkin maailmankirjallisuus eli Suomi on lähdössä tasaviivalla muihin nähden eli en lue kirjoja muuta kuin juuri ja vain niiden kiinnostavuuden tähden.

  Olisi voitu tavata: Katjalla on puhelinnumeroni, jolla minut tavoittaa messuilla.

  Joku kauhea kirous vaanii, sillä taaskaan en tavannut Don Rosaa!

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messuilla oli paljon minullekin uusia tuttavuuksia. Monia tavattoman kiinnostavia kirjailijoita jäi näkemättä ja kuulematta, kun aikatauluni oli niin ikävä. Enkä ehtinyt tapaamaan bloggarikollegoitakaan. Olisi ollut niin mukavaa nähdä sinut ja moni muu ihan livenä.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kassandra Montag: Tulvan jälkeen

Pearl oli vihainen, koska emme olleet yrittäneet auttaa heitä, ja minä yritin muistuttaa hänelle, että meidän oli tärkeää pysyä omissa oloissamme. Järkeilystäni huolimatta pelkäsin, että sydämeni oli kutistunut, kun vedenpinta oli noussut ympärilläni. Paniikki oli täyttänyt minut, kun vesi peitti maan, ja se työnsi tieltään kaiken muun ja kuihdutti sydämeni kovaksi, pieneksi möhkäleeksi, jota en enää tunnistanut. Kassandra Montag: Tulvan jälkeen HarperCollins Nordic 2020 alkuteos After the Flood suomentanut Hanna Arvonen äänikirjan lukija Pihla Pohjolainen kesto 14 h 2 min Suuren tulvan jälkeisessä ajassa eletään Kassandra Montagin romaanissa Tulvan jälkeen . Vesi on peittänyt alleen suuren osan maasta, ja luonnonvaroja on jäljellä enää. Ihmiskunnan rippeet taistelevat vähäisistä resursseista  ja yrittävät ehtiä ennen muita valtaamaan harvoja elinkelpoisia maa-alueita. Ikävät kohtaamiset ihmisten kesken ovat arkipäivää. Romaanin päähenkilö on aikuinen nainen, Myra, joka on jään

Anna-Leena Härkönen: Ihana nähä! ja muita kirjoituksia

"Panin soimaan Lordin levyn. Jos siihen ei Paavo Pesusieni reagoi, niin sitten ei mihinkään. Mitään ei tapahtunut. Paavo makasi edelleen lattialla kuin ruumis." Anna-Leena Härkönen: Ihana nähä! ja muita kirjoituksia (Otava 2015) 173 sivua Anna-Leena Härkösen teos Ihana nähä! ja muita kirjoituksia  sisältää kirjailijan havaintoja, oivalluksia ja omakohtaisia kokemuksia monista aiheista matkustamisesta naisena olemisen vaikeuteen ja äitiydestä vanhustenhoitoon. Kirjoittaja ottaa kantaa vahvasti ja napakasti, huumoria unohtamatta. Kyytiä saavat esimerkiksi asiakaspalvelun möröt ja Suuret Äidit. Moni huomio saa lukijan nyökyttelemään päätään ilahtuneena, sillä Härkönen kirjoittaa tutuista ilmiöistä tunnistettavalla ja kiinnostavalla tavalla. Mielikuvia luodessaan kirjailija saa lukijansa hyrisemään ilosta, ellei jopa nauramaan äänen. Nuorempana näin vanhenemisessa yhden ainoan hyvän puolen: sen kun saa mielenrauhaa ja tasapainoa. Kuvittelin, miten jakelen lempeästi hymy

Delia Owens: Suon villi laulu

He olivat tunteneet Chasen pikkuvauvasta asti. Seuranneet, miten poika oli lipunut läpi elämän ihastuttavasta lapsesta suloiseksi teiniksi, jalkapallokentän tähtipelaajaksi ja kylän kultapojaksi, joka työskenteli vanhempiensa yrityksessä. Ja lopulta komistukseksi, joka oli nainut seudun kauneimman tytön. Nyt hän retkotti siinä yksin, soisessa alennustilassaan. Kuoleman kylmä koura oli vetänyt pidemmän korren, niin kuin se aina teki. Delia Owens: Suon villi laulu WSOY 2020 alkuteos Where the Crawdads Sing suomentanut Maria Lyytinen 416 sivua Ällistyttävä esikoinen , unohtumaton romaani , luvataan kirjan takakannessa, ja odotukset ovat korkealla. Delia Owensin Suon villi laulu  houkuttaa nimellään ja on kannen mukaan maailmanlaajuinen jättimenestys. Tarinassa onkin viehättävyyttä mutta – valitettavasti – myös selkeitä ongelmia. Prologi tuo esille romaanin lähtökohdan: lokakuun 30. päivänä vuonna 1969 Chase Andrewsin ruumis lojuu suolla. Vanhasta palotornista putoaminen ei liene silkka on