Siirry pääsisältöön

Kirjamessuterveisiä kuvin


Kirjojen ystävän taivas avautui Helsingin messukeskukseen viime torstaina, kun Kirjamessut taas avautuivat. Minullekin tuli vihdoin viimein tilaisuus piipahtaa messuilla - valitettavasti vain piipahtaa, sillä muiden velvoitteiden takia en ehtinyt viettää messuilla muutamaa tuntia enempää. Aikaa olisi kulunut helposti monikertainen määrä, niin paljon kiinnostavaa ohjelmaa ja houkuttelevaa nähtävää oli tarjolla.
Onneksi lauantainen visiittini tarjosi kuitenkin mukavia elämyksiä ja herätti innostukseni: messuille on pakko päästä uudelleen. Toivottavasti ensi vuonna!

Koska olin liikkeellä aikataululla, joka vaati kellon vilkuilua, tuli mentyä lähinnä sinne, mihin nenä sattui osoittamaan. En siis suunnitellut kulkemisiani etukäteen, joten seuraavat kuvavälähdyksetkin ovat vain satunnaisia otoksia sieltä, täältä.
Reijo Mäkeä haastateltiin hänen uutuusteoksestaan
Cowboy. Huomatkaa ihanat istuimet!
Vappu Pimiä puhui Suomalaisen Kirjakaupan
osastolla juuri julkaistusta keittokirjastaan.
Toisen asteen opiskelijat valitsivat Marja Björkin
Poika-romaanin Nuori Aleksis -kilpailun voittajaksi.
 Olin seuraamassa, kun toisen asteen opiskelijat valitsivat viime vuonna julkaistujen kirjojen joukosta Nuori Aleksis -kirjallisuuspalkinnon voittajan. Valinta oli kuulemma vaikea, mutta voittajaksi selviytyi Marja Björkin Poika. Kirjailija itse oli erittäin iloinen huomionosoituksesta.

Nuoret lukijat muuten hälvensivät osaltaan pelkoja lukuharrastuksen katoamisesta. He totesivat, että lukeminen tuskin kokonaan loppuu, se vain muuttaa muotoaan.

Virpi Hämeen-Anttila puhui dekkaristaan
Yön sydän on jäätä Liken osastolla.

Tapaksia oli tarjolla.

Apulanta aiheutti jonon Suomalaisen
Kirjakaupan osastolle.

Kirjakahvilan luona Roope Lipasti kertoi
uutuusteoksestaan Kunnon virkamies Virtanen.

Kirjoja, kirjoja, kirjoja!

Kommentit

 1. Kirjoja ja lisää kirjoja! Eikö ole mahtavaa, miten niin moni tulee paikalle tuonne messuhulinaan juuri kirjojen ja kirjakeskustelujen vuoksi? <3

  Harmi, että emme sattumaltakaan nähneet messuilla, mutta ihanaa että pääsit messuille ja koit noin paljon kaikkea kiinnostavaa. Ja nuo tapakset, kerrassaan herkullisen näköisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä messuilla tuli mieleen, että kirjassa on uhkakuvista huolimatta elinvoimaa! Miten eloisa ja ihana tunnelma olikaan syntynyt - ja kirjan ympärille! <3

   Olisikin ollut kiva nähdä, mutta nyt ei sattuma suosinut. Ehkä seuraavalla kerralla. Ja ehkä sitten pystyn nauttimaan messuista muutenkin enemmän, niin paljon jäi tällä kertaa näkemättä ja kokematta. Kova polte jäi! :)

   Poista
 2. Jonna, Suomessa on paljon kirjailijoita, joista en ole kuullutkaan, kuten kaikki tässä mainitsemasi eli REIJO Mäkelä, tiedän ja luen Hannu Mäkelää, Vappu Pimiä ja Roope Lipasti. Toisaalta kotimaani onkin maailmankirjallisuus eli Suomi on lähdössä tasaviivalla muihin nähden eli en lue kirjoja muuta kuin juuri ja vain niiden kiinnostavuuden tähden.

  Olisi voitu tavata: Katjalla on puhelinnumeroni, jolla minut tavoittaa messuilla.

  Joku kauhea kirous vaanii, sillä taaskaan en tavannut Don Rosaa!

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messuilla oli paljon minullekin uusia tuttavuuksia. Monia tavattoman kiinnostavia kirjailijoita jäi näkemättä ja kuulematta, kun aikatauluni oli niin ikävä. Enkä ehtinyt tapaamaan bloggarikollegoitakaan. Olisi ollut niin mukavaa nähdä sinut ja moni muu ihan livenä.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tove Jansson: Muumipappa ja meri

"Eräänä iltapäivänä elokuun lopulla kulki eräs isä puutarhassaan ja tunsi olevansa tarpeeton. Hän ei tiennyt mihin ryhtyisi, sillä kaikki mitä oli tehtävä oli jo tehty, tai sitten joku muu oli juuri siinä puuhassa."
Muumipappa ja meri lähtee liikkeelle hetkestä, kun Muumipappa huomaa olevansa tarpeeton. Hänellä ei ole mitään tekemistä eikä kukaan tunnu häntä tarvitsevan. Hän haaveilee suuresta seikkailusta ja päättää viedä perheensä majakkasaarelle. Vaikka muumiperhe saapuu saarelle yöllä, ei majakan valo pala.
- Ei majakkaa niin vain sammuteta, sanoi isä. - Jos mikään on varma, niin se että majakka palaa. Maailmassa on eräitä ehdottoman varmoja seikkoja, esimerkiksi merivirrat ja vuodenajat ja se, että aurinko nousee aamuisin. Ja että majakkavalot palavat.
Vakuutteluistaan huolimatta Muumipappa joutuu toteamaan, että majakan valo on todellakin sammunut. Majakanvartijaa ei löydy, ja saarella on jotain outoa. Salaperäinen kalastaja asuu pienessä mökissään ja välttelee muita, e…

Kristin Hannah: Satakieli

"Vianne sulki silmänsä ja ajatteli: Tule jo kotiin, Antoine.
Enempää hän ei sallinut itselleen, vain yhden hiljaisen pyynnön. Miten hän selviytyisi yksin tästä kaikesta – sodasta, kapteeni Beckistä, Isabellesta?"


Kristin Hannahin romaani Satakieli tarkastelee toista maailmansotaa ja saksalaisten osuutta siinä näkökulmasta, joka ei usein tule esille: nyt ollaan Ranskassa, jonka natsit ovat miehittäneet. Keskitysleirit jäävät enimmäkseen taustalle, mutta saksalaisten uhka on läsnä vahvasti.

Vianne on nuori perheenäiti, jonka puoliso joutuu sotaan. Vianne huolehtii pariskunnan Sophie-tyttärestä ja yrittää pärjätä säännöstelyn ja pelottavien uutisten keskellä. Elämää saapuu Pariisista sekoittamaan Viannen pikkusisko Isabelle, joka ei halua taipua uhkien ja vallanpidon alle. Nuori nainen liittyy vastarintaliikkeeseen ja on valmis vaarantamaan paljon vastustaakseen vallitsevaa yhteiskunnallista tilaa.

Tarina sijoittuu kahdelle aikatasolle. Liikkeelle lähdetään vuodesta 1995, kun Vi…

Alex Michaelides: Hiljainen potilas

"Alician asianajaja oli niin ikään paikalla, mutta Alicia pysyi vaiti koko tapaamisen ajan. Silloin tällöin hänen kalvakat huulensa värähtelivät, mutta ääntä ei kuulunut. Hän ei vastannut ainoaankaan kuulustelijan esittämään kysymykseen eikä sanonut mitään edes siinä vaiheessa, kun tämä syytti häntä Gabrielin murhasta ja määräsi hänet pidätettäväksi. Alicia ei suostunut sen enempää kiistämään kuin myöntämäänkään syyllisyyttään.
Hän ei puhunut enää koskaan."

Hiljainen potilas kertoo nimensä mukaisesti hiljaisesta potilaasta. Hän ei ole pelkästään hiljainen vaan lähes täysin eristäytynyt muista ja oikeastaan kaiken vuorovaikutuksen ulottumattomissa.

Hiljainen potilas on Alicia Berenson. Hän on taiteilija ja murhaaja, joka ampui raa'asti aviomiehensä ja vaikeni sen jälkeen. Yleisen mielipiteen tuomitsema nainen näyttäytyy tarinassa monenlaisessa valossa: jonkun mielestä hän on väkivaltainen ja arvaamaton, jonkun mielestä herkkä ja kykenemätön tappamaan ketään. Mikä on totuus?