Siirry pääsisältöön

Blogistanian Globalia -äänestyksen voittaja on...

Kirjabloggaajat, -grammaajat ja -tubettajat äänestivät jälleen parhaista lukukokemuksistaan. Vuoden 2023 kirjaparhaimmistoa äänestettiin viime viikolla: Blogistanian Globalia -kategoriassa ääniä antoi 51 äänestäjää ja mainituksi tuli 80 eri teosta.

Voittajaksi nousi 15 pisteellä Martha Wellsin Hälytystila – Murhabotin päiväkirjat 1 (Hertta Kustannus), suomentaja Mika Kivimäki!


Arvioissa scifisarjan avaavaa teosta on luonnehdittu seuraavasti:

Tämä olikin aika hurmaava tapaus tämä Murhabotti. – Katarooman kirjaimia 

Jäi lämmin fiilis. – @kalmanoudotkirjat

Miten mahtava tunne lukea näin hyvää scifiä suomeksi ja toivomme, että suomennoksen myötä teos löytää valtavan määrän uusia lukijoita, sillä sen se todella ansaitsee.   – @reading_with_pet_dragonClaire Keeganin Nämä pienet asiat (Tammi), suomentaja Kristiina Rikman sijoittui Globaliassa toiseksi yhdellätoista pisteellä. Siitä on todettu muun muassa näin:

Sadassa sivussa Keegan luo täyden ja koskettavan kertomuksen, joka on sanasta sanaan ja kohtauksesta kohtaukseen harkittu. Upea pieni teos, jota tahdon suositella lämmöllä.  @lukemattomiin
Claire Keeganin teos pysäytti miettimään, miten minä voin auttaa toisia omilla teoillani. Pieni, painava kirja. – Kirsin Book Club Kolmannesta sijasta käytiinkin tiukka taisto, sillä kolmelle teokselle kertyi yhdeksän pistettä. Pronssia sai lopulta suurimmalla ykkössijojen määrällä Gabrielle Zevinin Huomenna, huomenna ja huomenna (Gummerus), suom. Taina Helkamo. Blogi- ja Instagram-arvioissa romaanista on todettu seuraavaa:

Huomenna, huomenna ja huomenna imaisi minut sisuksiinsa äkkiarvaamatta. – Kirjapöllön huhuiluja

Tarina oli koskettava ja vei mukanaan, viihdyin todella tämän parissa! – @sivujapitkin

Yhdeksän pistettä äänestyksessä saivat myös nämä teokset: Édouard Louis: Muutos: metodi (Tammi), suom. Lotta Toivanen, ja Leigh Bardugo: Salatun tiedon seura (Aula & Co), suom. Meri Kapari.

Kahdeksaan pisteeseen ylsivät Elizabeth Stroutin Lucy meren rannalla (Tammi), suom. Kristiina Rikman ja Valérie Perrinin Vettä kukille (WSOY), suom. Saara Pääkkönen.

Seitsemän pistettä saivat puolestaan nämä kärkikymmenikköön mahtuneet romaanit: Pip Williams, Kadonneiden sanojen kirja (Into), suom. Tuulia Tipa, Deborah Levy, Kuumaa maitoa (S&S), suom. Sari Karhulahti ja Sarah J. Maas, Maan ja veren huone (Gummerus), suom. Sarianna Silvonen.

Blogistanian Globalia -äänestyksessä hylättiin yhteensä neljä ääntä. Hylkäämisiin päädyttiin puuttuvien linkkien ja väärän äänestyskategorian vuoksi.

Lämpimät onnittelut kaikille kilpailussa menestyneille ja suurkiitos jokaiselle äänestäjälle! Kuten pisteistä näkyy, jokaisella äänellä oli tälläkin kertaa merkitystä.

Muiden kategorioiden tulokset löytyvät seuraavista blogeista:

Kaikkien kategorioiden voittajat palkitaan kunniakirjoilla. Palkintojenjakotilaisuus järjestetään tiistaina 9.4.2024 klo 17–18 Tekstin talon baarissa Helsingissä (Lintulahdenkatu 3, 1. krs, katso saapumisohjeet). Tervetuloa mukaan!


Kommentit

 1. KK

  olisi mukava saada tietää kaikki ääniä saaneet kirjat: näin saisi lukuvihjeitä.
  Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, minulla ei nyt ole valitettavasti aikaa tai voimia tehdä sellaista listausta, jossa olisivat kaikki kirjat kirjoittajineen, nimineen, kustantajineen ja kääntäjineen. Tästä listasta löytyvät äänestettyjen kirjojen nimet:
   Atlas, Papa Saltin tarina
   Babel
   Babetta
   Evelyn Hugon seitsemän aviomiestä
   Haava
   Harmaat mehiläiset
   Hetki ennen lähtöä
   Huomenna, huomenna ja huomenna
   Hutiluoti
   Hälytystila
   Häviäminen
   In Memoriam
   Iso kirja
   Joka päivä laiturilla 5
   Kadonneet sydämemme
   Kadonneiden sanojen kirja
   Kadotettujen puiden saari
   Kaikki särkyneet paikat
   Keinotekoinen olotila
   Kesytön saari
   Kesä
   Kiirehdi rakkain
   Kiltti tyttö, julma kosto
   Kipeästi
   Kolmas valhe
   Koodinimi Hélène
   Kotiapulainen
   Kuinka murhata mies ja päästä pälkähästä
   Kuolema kintereillä
   Kuolema sisäoppilaitoksessa
   Kuumaa maitoa
   Laavalasikammio
   Lainakengissä
   Loistavat vuodet
   Lucrezian muotokuva
   Lucy meren rannalla
   Maailman kauhea vihreys
   Maan ja veren huone
   Mary
   Minne virta kuljettaa
   Muutos: metodi
   Nuori Mungo
   Nämä pienet asiat
   Onneksi äitini kuoli
   Paratiisi
   Peilisalissa
   Petosten talo
   Pohjoisessa kahvi on juotu mustana
   Poikkeama
   Pommisuojan lukupiiri
   Punaiset seireenit
   Ruttoyöt
   Salatun tiedon seura
   Se Alkaa Meistä
   Se päättyy meihin
   Sinuun en ainakaan rakastu
   Sokcho talvella
   Sudenluola
   Syyllisyyden taakka
   Särö pimeydessä
   Takaisin kotiin
   Tapaus
   The Witcher: Kuvitettu opas Andrjez Sapkowskin noiturin maailmaan
   Todiste
   Tule kanssani kulman taa
   Tyttö, 1983
   Tähtien tahto
   Tällä tavalla hävitään aikasota
   Unelma puusta
   Unohdettu tyttö
   Unta kymmenen yötä ja muita kertomuksia
   Verityn varjo
   Vettä kukille
   Vieras
   Viimeinen tuolihissi
   Väärässä paikassa väärään aikaan
   Yksityiskohdat
   Yli-ihmisiä
   Ystävistä parhain
   Äidit

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön, joten odotathan rauhassa, että viestisi tulee näkyviin.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pilvi Hämäläinen: Cinderella

Jade hyrrää hyvästä mielestä. Näin vaan tytöt löytävät ihan täysin sattumalta taas yhden yhteisen jutun! Kyllä tästä taitaa ihan oikea ystävyys muodostua! Vaikka Jaden äiti ei kuulukaan ympäristölautakuntaan, niin Jade sentään on ihminen, joka on kiinnostunut kiinnostavista asioista.  Pilvi Hämäläinen: Cinderella Otava 2022 kansi Elina Warsta 269 sivua Pilvi Hämäläinen on tullut tunnetuksi erityisesti Putous-näyttelijänä, ja nyt häneltä on julkaistu esikoisromaani. Teoksen keskiössä ovat yläkoululainen Jade-Adele, joka häpeää nimeään ja äitiään, Jaden äiti Siru, joka ei häpeä juuri mitään, ja Sirun äiti Sirkka, joka kiinnittää huomionsa Cinderellaan. Samaan sukuun kuuluvien naisten lisäksi yhtenä näkökulmahenkilönä on aikuisikään ehtinyt Jari, joka elää äitinsä katon ja komennon alla. Romaani kuvaa tapahtumia, jotka keskittyvät yhteen päivään. Kun päivä etenee kohti erästä suoraa lähetystä, tapahtuu paljon, ja päivän mittaan henkilöistä paljastuu monenlaista. He joutuvat itse kukin kum

Shelley Read: Minne virta kuljettaa

  Eräänä yönä matalien pilvien riippuessa laakson yllä me kaksi – syntymätön lapseni ja minä – käperryimme pesäämme huopien alle, ja siellä maatessani kuvittelin kaikkien metsän eläinten tekevän samoin, asettuvan levolle, kääriytyvän kerälle omaan lämpöönsä. Mietin, että jotkut metsän äideistä tunsivat lastensa potkivan sisällään aivan samalla tavalla, kun toiset taas ruokkivat ja hoivasivat ja suojelivat jälkeläisiään niin kuin minä pian tekisin. Ajattelin kaikkea sitä elämää, joka alkoi, kesti ja päättyi ympärilläni, suurimmasta karhusta pienimpään hyönteiseen, siemeneen, nuppuun ja kukkaan. Metsässä en ollut yksin. Olin varma, että juuri se oli yksi niistä asioista, joita Wil oli yrittänyt selittää minulle. Syleilin lempeästi vatsani kumpua, sekä lastani että myös jotain muuta, jotain sanoin kuvaamatonta valtavuutta, jonka osa tunsin olevani. Shelley Read: Minne virta kuljettaa Otava 2023 alkuteos Go as a river suomentanut Jaakko Kankaanpää äänikirjan lukija Mirjami Heikkinen kesto