Siirry pääsisältöön

Camilla Davidsson: Pikkuinen unelmien kaksio

Sofia pyyhälsi hänen ohitseen vastaamatta mitään ja kiiruhti alas portaita. Hän ei antaisi miehen sekoittaa ajatuksiaan, olivatpa tämän paidat kuinka tiukkoja tahansa, silmät kuinka siniset tahansa tai silmäripset kuinka tuuheat tahansa. Ja tuo ”Missä Sophie” -juttu, jota tyyppi jankkasi, oli pelkästään tylsä.

Camilla Davidsson: Pikkuinen unelmien kaksio
Into 2023
alkuteos Liten tvåa med potential
suomentanut Sirpa Parviainen
kansi Laura Noponen
321 sivua

Kaipasin reissuun kevyttä ja viihdyttävää lukemista. Monesti sitä matkaillessa huomaa, että ei oikein jaksa syventyä mihinkään vaativampaan, joten jonkinlainen viihdeteos tuntui hyvältä matkakumppanilta.

Kirjaston uutuushyllystä poimin mukaaniCamilla Davidssonin hiljan suomeksi ilmestyneen romaanin Pikkuinen unelmien kaksio. Ruotsiin sijoittuvan viihteellisen kertomuksen luvataan olevan ”ihastuttava romaani uskalluksesta, rakkaudesta ja itsensä löytämisestä”.

Kertomuksen päähenkilö on Sofia, joka seurustelee virkamiesmäisen Oliverin kanssa ja on juuri ostanut itselleen pienen kaksion hyvältä paikalta Tukholmassa. Asunnossa tosin on remontin tarvetta melkoisesti, ja Sofia saakin avukseen Arvidin, jolla on siniset silmät, vaalea parransänki ja pörröinen hiuspehko. 

Ei tarvitse olla kummoinen ennustaja arvatakseen, miten työn tilaajalle ja työn tekijälle lopulta käy. Monta mutkaa matkaan tosin mahtuu ja sinänsä ihan kiinnostaviakin käänteitä, kun sivujuonteena on niin työuupumusta kuin haastavaa isäsuhdettakin.

Mutta ei Pikkuinen unelmien kaksio ollut loppujen lopuksi oikeastaan yhtään minun kirjani. Jos se ei olisi ollut ainoa reissussa mukanani ollut kirja, olisin varmaan jättänyt sen kesken. Mutta kun muutakaan ei ollut mukana, tulipahan luettua. Väsyneiden iltojen huviksi romaani sopi ihan hyvin, vaikka ajoittain suorastaan kiusaannuin kankeasta kerronnasta ja jahkaavasta päähenkilöstä.

Kommentit

  1. En ollutkaan tähän kiinnittänyt huomiota aiemmin. Nyt kesän mittaan on tullut kuunneltua muutama tämän tyyppinen viihdekirja. Harkitaan, vaikket kehunutkaan 🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa harkita, on tässä mutinoistani huolimatta paljon kiinnostavaa!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön, joten odotathan rauhassa, että viestisi tulee näkyviin.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Herman Koch: Lääkäri

"He haluavat että heidät tutkitaan . He eivät tyydy lääkärin monivuotiseen kokemukseen, hänen kliiniseen katseeseensa joka rekisteröi yhdellä silmäyksellä mikä jotakuta vaivaa, koska on nähnyt saman jo satatuhatta kertaa. Koska hän tietää kokemuksesta, ettei hänen sadannellatuhannennella ensimmäisellä kerralla tarvitse yhtäkkiä pukea kumihansikkaitaan." Herman Koch: Lääkäri Siltala 2013 Hollanninkielinen alkuteos Zomerhuis met zwembad  2011 Suomentanut Sanna van Leeuwen 447 sivua Herman Kochin Lääkäri -romaani tutustuttaa lukijansa yleislääkäri Marc Schlosseriin, joka on varsin omintakeinen tyyppi. Hän on onnistunut luomaan itsestään kuvan lääkärinä, jolla on aikaa. Hänen vastaanotolleen jonotetaan, vaikka hän yrittää olla kuuntelematta potilaitaan ja mieluummin vain katselee ja jättää tutkimatta. Suhtautuminen potilaisiin on kyynistä ja välinpitämätöntä. Heitä on potilaistani selvä enemmistö, useimpia ei vaivaa yhtikäs mikään. He voihkivat ja valittavat, ääntelystä

Lucy Foley: Jahti

Kun hän on lähempänä, huomaan, että hänen piirteensä ovat jähmettyneet järkytyksestä. Tunnen ilmeen. Olen nähnyt sen ennenkin. Juuri tuollaiselta näyttää ihminen, joka on nähnyt jotakin kauhistuttavaa, jotakin, mikä ei kuulu ihmisen tavallisiin kokemuksiin. Avaan oven ja päästän hänet sisään. Hän tuo mukanaan jääkylmää ilmaa ja lunta. – Mitä on tapahtunut, kysyn häneltä. Lucy Foley: Jahti Otava 2020 alkuteos The Hunting Party suomentanut  Satu Leveelahti äänikirjan lukija Outi Vuoriranta kesto 10 h 24 min Jahdissa  uutta vuotta kokoontuu vastaanottamaan yhdeksänhenkinen kaveriporukka Lontoosta. Hyväosainen ja hieman elitistiseltä vaikuttava joukkio suuntaa Skotlantiin syrjäiseen lomakylään perinteitä kunnioittaen: joukkion tapana on ollut hakeutua aika ajoin yhteen vaihtamaan kuulumisia ja muistelemaan menneitä. Mukana on neljä pariskuntaa, yksi lapsi ja yksi sinkku. Aika pian selviää, että henkilöillä ei ole niin lämpimät ja läheiset välit kuin mitä ulospäin yritetään esittää. Muutama

Pilvi Hämäläinen: Cinderella

Jade hyrrää hyvästä mielestä. Näin vaan tytöt löytävät ihan täysin sattumalta taas yhden yhteisen jutun! Kyllä tästä taitaa ihan oikea ystävyys muodostua! Vaikka Jaden äiti ei kuulukaan ympäristölautakuntaan, niin Jade sentään on ihminen, joka on kiinnostunut kiinnostavista asioista.  Pilvi Hämäläinen: Cinderella Otava 2022 kansi Elina Warsta 269 sivua Pilvi Hämäläinen on tullut tunnetuksi erityisesti Putous-näyttelijänä, ja nyt häneltä on julkaistu esikoisromaani. Teoksen keskiössä ovat yläkoululainen Jade-Adele, joka häpeää nimeään ja äitiään, Jaden äiti Siru, joka ei häpeä juuri mitään, ja Sirun äiti Sirkka, joka kiinnittää huomionsa Cinderellaan. Samaan sukuun kuuluvien naisten lisäksi yhtenä näkökulmahenkilönä on aikuisikään ehtinyt Jari, joka elää äitinsä katon ja komennon alla. Romaani kuvaa tapahtumia, jotka keskittyvät yhteen päivään. Kun päivä etenee kohti erästä suoraa lähetystä, tapahtuu paljon, ja päivän mittaan henkilöistä paljastuu monenlaista. He joutuvat itse kukin kum