Siirry pääsisältöön

Camilla Davidsson: Pikkuinen unelmien kaksio

Sofia pyyhälsi hänen ohitseen vastaamatta mitään ja kiiruhti alas portaita. Hän ei antaisi miehen sekoittaa ajatuksiaan, olivatpa tämän paidat kuinka tiukkoja tahansa, silmät kuinka siniset tahansa tai silmäripset kuinka tuuheat tahansa. Ja tuo ”Missä Sophie” -juttu, jota tyyppi jankkasi, oli pelkästään tylsä.

Camilla Davidsson: Pikkuinen unelmien kaksio
Into 2023
alkuteos Liten tvåa med potential
suomentanut Sirpa Parviainen
kansi Laura Noponen
321 sivua

Kaipasin reissuun kevyttä ja viihdyttävää lukemista. Monesti sitä matkaillessa huomaa, että ei oikein jaksa syventyä mihinkään vaativampaan, joten jonkinlainen viihdeteos tuntui hyvältä matkakumppanilta.

Kirjaston uutuushyllystä poimin mukaaniCamilla Davidssonin hiljan suomeksi ilmestyneen romaanin Pikkuinen unelmien kaksio. Ruotsiin sijoittuvan viihteellisen kertomuksen luvataan olevan ”ihastuttava romaani uskalluksesta, rakkaudesta ja itsensä löytämisestä”.

Kertomuksen päähenkilö on Sofia, joka seurustelee virkamiesmäisen Oliverin kanssa ja on juuri ostanut itselleen pienen kaksion hyvältä paikalta Tukholmassa. Asunnossa tosin on remontin tarvetta melkoisesti, ja Sofia saakin avukseen Arvidin, jolla on siniset silmät, vaalea parransänki ja pörröinen hiuspehko. 

Ei tarvitse olla kummoinen ennustaja arvatakseen, miten työn tilaajalle ja työn tekijälle lopulta käy. Monta mutkaa matkaan tosin mahtuu ja sinänsä ihan kiinnostaviakin käänteitä, kun sivujuonteena on niin työuupumusta kuin haastavaa isäsuhdettakin.

Mutta ei Pikkuinen unelmien kaksio ollut loppujen lopuksi oikeastaan yhtään minun kirjani. Jos se ei olisi ollut ainoa reissussa mukanani ollut kirja, olisin varmaan jättänyt sen kesken. Mutta kun muutakaan ei ollut mukana, tulipahan luettua. Väsyneiden iltojen huviksi romaani sopi ihan hyvin, vaikka ajoittain suorastaan kiusaannuin kankeasta kerronnasta ja jahkaavasta päähenkilöstä.

Kommentit

  1. En ollutkaan tähän kiinnittänyt huomiota aiemmin. Nyt kesän mittaan on tullut kuunneltua muutama tämän tyyppinen viihdekirja. Harkitaan, vaikket kehunutkaan 🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa harkita, on tässä mutinoistani huolimatta paljon kiinnostavaa!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön, joten odotathan rauhassa, että viestisi tulee näkyviin.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pilvi Hämäläinen: Cinderella

Jade hyrrää hyvästä mielestä. Näin vaan tytöt löytävät ihan täysin sattumalta taas yhden yhteisen jutun! Kyllä tästä taitaa ihan oikea ystävyys muodostua! Vaikka Jaden äiti ei kuulukaan ympäristölautakuntaan, niin Jade sentään on ihminen, joka on kiinnostunut kiinnostavista asioista.  Pilvi Hämäläinen: Cinderella Otava 2022 kansi Elina Warsta 269 sivua Pilvi Hämäläinen on tullut tunnetuksi erityisesti Putous-näyttelijänä, ja nyt häneltä on julkaistu esikoisromaani. Teoksen keskiössä ovat yläkoululainen Jade-Adele, joka häpeää nimeään ja äitiään, Jaden äiti Siru, joka ei häpeä juuri mitään, ja Sirun äiti Sirkka, joka kiinnittää huomionsa Cinderellaan. Samaan sukuun kuuluvien naisten lisäksi yhtenä näkökulmahenkilönä on aikuisikään ehtinyt Jari, joka elää äitinsä katon ja komennon alla. Romaani kuvaa tapahtumia, jotka keskittyvät yhteen päivään. Kun päivä etenee kohti erästä suoraa lähetystä, tapahtuu paljon, ja päivän mittaan henkilöistä paljastuu monenlaista. He joutuvat itse kukin kum

Tiina Raevaara: Minä, koira ja ihmiskunta – Lajien välisen yhteiselon historia

Ihmisen kulttuuri ja yhteiskunta eivät kuitenkaan sisällä pelkästään ihmisiä. Ei ole olemassa mitään puhtaasti ihmistä sisältävää kokonaisuutta. Elämme pienellä pallollamme yhdessä toisten lajien kanssa. Muut eläimet ovat muokanneet kulttuuriamme ja rakentaneet yhteiskuntaamme. Tai ehkä asia pitäisi sanoa näin: ihmiskunta on muokannut itseään ja maailmaansa muiden eläinlajien avulla. Tiina Raevaara: Minä, koira ja ihmiskunta – Lajien välisen yhteiselon historia Otava 2022 317 sivua Tiina Raevaara on suunnattoman taitava kirjoittaja, ja siitä on osoitus tämäkin: Minä, koira ja ihmiskunta – Lajien välisen yhteiselon historia  on kiehtova ja hyvin kirjoitettu tietoteos ihmisen ja hänen parhaan ystävänsä yhteisestä taipaleesta historian hämäristä nykypäivään. Kokonaisuuteen nivoutuu luontevasti anekdootteja kirjailijan kokemuksista koirien ja muiden eläinten kanssa. Kimmoke kirjan olemassaoloon löytyy mitä ilmeisemmin kirjailijasta itsestään: "Kaikista eläinlajeista nimenomaan koira o

Nguyễn Phan Quế Mai: Vuorten laulu

Kuunnellessani sinä yönä Đat-enon tarinaa tajusin, miten hirvittävä asia sota oli. Sen osalliset joko kuolivat tai menettivät osan sielustaan niin, etteivät enää koskaan tunteneet itseään kokonaisiksi. Nguy ễ n Phan Qu ế  Mai: Vuorten laulu Sitruuna 2022 englanninkielinen alkuteos The Mountains Sing suomentanut Elina Salonen 349 sivua Vuorten laulun mukana tulee matkanneeksi nykyajasta menneisyyteen. Romaani avaa 1900-luvun jälkipuoliskoa vietnamilaisten näkökulmasta, kun isoäiti kertoo H ươ ngille, lapsenlapselleen, elämäntarinaansa. Isoäiti  Diệu Lan  on eräänlainen suvun keskushahmo, joka pitää lankoja käsissään kriisistä toiseen siinä määrin kuin kykenee. Kriisejä nimittäin riittää. Jo kommunistinen vallankumous ajaa perheen ahtaalle, ja kun maanomistajat rinnastetaan riistäjiin, joutuu Diệu Lan pakenemaan lastensa kanssa kauas kotoaan. Pakomatkalla hän joutuu tekemään vaikeita ratkaisuja, mutta silti hän odottaa saavansa koota perheensä luokseen sitten, kun ajat ovat suotuisammat