Siirry pääsisältöön

Unpopular bookish opinions -haaste
Sain Hannalta Unpopular bookish opinions -haasteen - kiitos! Tämä onkin kiintoisa haaste, johon liittyviä postauksia olen mieluusti lueskellut. Mutta voi vietävä, miten vaikeaa on ollut keksiä kysymyksiin omia vastauksia. Yritetäänpä kuitenkin!


Tässä haasteen säännöt:

1. Linkitä haasteen antaja blogipostaukseesi ja lisää haasteen säännöt postaukseen.
2. Vastaa haasteen kysymyksiin.
3. Lähetä haaste vähintään kolmelle henkilölle ja linkitä heidän bloginsa postaukseesi.
4. Ilmoita haasteen saajille haasteesta ja linkitä heille postauksesi, jotta he tietävät,
    mikä on homman nimi.


Ja sitten minun vastauksiini:

1. Kirja tai kirjasarja, josta kaikki muut pitävät, mutta sinä et?
Paul Auster tuntuu kirjoineen olevan ulottumattomissani, vaikka moni häntä ylistää. Näkymätöntä on kehuttu paljon, mutta minä en romaanista innostunut. Ajatuksiani löytyy täältä.

2. Kirja tai kirjasarja, josta sinä pidät, mutta kukaan muu ei pidä?
Kirjamakuni ei taida olla niin originelli, että voisin tähän vastata oikein mitään. "Kukaan muu" on lisäksi aika vahvasti sanottu - kuten on myös tuo edellisen kohdan "kaikki muut".

3. Kolmiodraama, jossa päähenkilö päätyy yhteen sen kanssa, jonka et olisi halunnut? 
Mitä olisi seurannut, jos William Stoner olisi valinnut toisin?


4. Suosittu kirjagenre, josta et pidä tai josta haluaisit pitää, mutta et pysty:
Olen viime vuosina huomannut, että chick lit ei vain enää uppoa. Joskus luin esimerkiksi Himoshoppaajia paljonkin, mutta nykyään ne eivät enää onnistu viihdyttämään. Romantiikka ei myöskään kuulu suosikkilukemistooni.

5. Pidetty, suosittu tai rakastettu hahmo, josta et pidä?
Enpä keksi tähän kohtaan yhtään mitään. 


6. Kirjailija, josta monet pitävät, mutta sinä et?
Tähän kohtaan sopisi hyvin tuo ykköskysymyksen vastaus, mutta jos nyt en palaa Austeriin, voisin tähän mainita länsinaapurimme dekkaristin Anna Janssonin. Haudan takaa oli niin tuskastuttava kokemus, että menetin uskoni Janssoniin (kirjoitukseni löytyy täältä). Toisaalta Haudankaivaja kyllä viehätti, joten ehkä minun pitäisi antaa Janssonille vielä mahdollisuus.


7. Suosittu sarja, jonka lukemiseen sinulla ei ole mielenkiintoa?
Taisteluni-sarjaa on kehuttu ja jopa minulle suoraan suositeltu, mutta luulen, että se jää silti lukematta. Samoin olen kuullut kehuttavan Erik Axl Sundin Varistyttö-trilogiaa, johon en myöskään usko tarttuvani. En sano, etteikö kiinnostaisi, mutta minulla on sellainen käsitys, että se voisi viedä yöuneni.

8. Kirja joka on huonompi kuin siitä tehty elokuva?
Petri Karran romaani Haarautuvan rakkauden talo ei minua viehättänyt lainkaan, ja aika pitkään sen kanssa kituutin ennen kuin jätin lukemisen kesken. Elokuva sen sijaan oli ihan viihdyttävä.


Tämä haaste on kiertänyt blogeissa niin laajasti, että en enää haasta ketään mukaan. Toivon toki vielä pääseväni lukemaan Unpopular bookish opinions -postauksia, joten jos et ole haastetta vielä vastaanottanut, nappaathan sen tästä mukaasi!


Nyt on se aika vuodesta, kun pakataan laukkuja ja suunnataan juhannuksen viettoon rakkaisiin järvimaisemiin. Mukaan lähtee tietysti kirjoja, niitä kun on taas kertynyt yöpöydän nurkalle ja vähän muuallekin. Ainakin eräs dekkari, yksi esikoisromaani ja muuan esseekokoelma kulkevat matkassani kallioiselle rannalle.

Hyvää juhannusta!

Kommentit

 1. Hyvää juhannusta Jonna! Minuakaan ei Taisteluni erityisemmin kuumota, kun on noita taisteluita ihan riittämiin omasta takaa. :D

  VastaaPoista
 2. Hahmottelin juuri omia vastauksiani tähän, ja on kinkkinen haaste :). Paul Austerin kirjat eivät ole minullekaan avautuneet. New York -trilogiaa kokeilin, mutta Auster jäi minun osaltani siihen. Upeita kuvia olet ottanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tähän kovin nopeasti saanut vastauksia muotoiltua. Kiva kuulla, että muuallakin on havaittu Auster-"ongelmaa". :) Kiitos!

   Poista
 3. Sinnittelin Varistyttöä kaksi kirjaa, ja sitten päätin, että noin kamalaa minun ei tarvitse lukea, enkä ole lukenut herrojen uusimpiakaan kirjoja.
  Taisteluni jäi minultakin siihen ensimmäiseen ja ainoaan kirjaan.
  Minusta Karran kirja oli aika huvittava ja voin kuvitella sen kesäteatterilavalla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varistyttöä en ole halunnut lukea juuri pelkäämäni kamaluuden takia. Taisteluni on jäänyt niin etäiseksi, että en ole sitä edes lähietäisyydeltä katsellut. :) Minä olin varmaan liian tosikko Karran tarinalle, vaikka elokuvana se olikin ihan jees.

   Poista
 4. Tämä on kyllä kinkkinen haaste, mutta kumminkin aika hauskakin :) Hyvää juhannusta sinulle Jonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan noita vastauksia kiva miettiä. Kiitos samoin, Katja!

   Poista
 5. Kiva kuulla, että kaikki muutkaan eivät ole taisteluita lukeneet :) Austeriltakaan en ole tainnut lukea kuin yhden kirjan enkä edes muista, mikä se oli. Rentouttavaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, Hanna! Ja kiitos vielä haasteesta.

   Poista
 6. No täällähän tämä olikin :D Yritin aikaisemminkin jo etsiä kun epäilin, että olisit saattanut sen jo tehdä, mutta silloin ei vain pistänyt silmään.


  -Lilli-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kuitenkin, kun haastoit minut, Lilli! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tove Jansson: Muumipappa ja meri

"Eräänä iltapäivänä elokuun lopulla kulki eräs isä puutarhassaan ja tunsi olevansa tarpeeton. Hän ei tiennyt mihin ryhtyisi, sillä kaikki mitä oli tehtävä oli jo tehty, tai sitten joku muu oli juuri siinä puuhassa."
Muumipappa ja meri lähtee liikkeelle hetkestä, kun Muumipappa huomaa olevansa tarpeeton. Hänellä ei ole mitään tekemistä eikä kukaan tunnu häntä tarvitsevan. Hän haaveilee suuresta seikkailusta ja päättää viedä perheensä majakkasaarelle. Vaikka muumiperhe saapuu saarelle yöllä, ei majakan valo pala.
- Ei majakkaa niin vain sammuteta, sanoi isä. - Jos mikään on varma, niin se että majakka palaa. Maailmassa on eräitä ehdottoman varmoja seikkoja, esimerkiksi merivirrat ja vuodenajat ja se, että aurinko nousee aamuisin. Ja että majakkavalot palavat.
Vakuutteluistaan huolimatta Muumipappa joutuu toteamaan, että majakan valo on todellakin sammunut. Majakanvartijaa ei löydy, ja saarella on jotain outoa. Salaperäinen kalastaja asuu pienessä mökissään ja välttelee muita, e…

Laura Lindstedt: Oneiron

"Rivi on kaunis kuin kaunein hautajaissaatto, surullinen kuin surullisin sävel, lohdullinen kuin äiti maan syli. Rivi on täydellinen. Naiset eivät pelkää."
Laura Lindstedtin Finlandia-palkittu Oneiron tuli minulle joululahjaksi, ja taisin viime vuoden viimeisinä päivinä kirjan lukea loppuun. Kirjasta kirjoittaminen on kuitenkin venynyt uuden vuoden puolelle, sillä tuntui, että kovin pian lukemisen jälkeen oli romaanista vaikea sanoa yhtään mitään.

Nyt, kun olen ehtinyt makustella, tunnustella ja mietiskellä, totean: Oneiron on huimaava, jäljet jättävä romaani, jonka vaikutus ei hetkessä katoa.
Tarina keskittyy seitsemään naiseen. Newyorkilainen Shlomith, moskovalainen Polina, brasilialainen Rosa, marseillelainen Nina, hollantilainen Wlbgis, senegalilainen Maimuna ja itävaltalainen Ulrike ovat kaikki kuolleet. Romaani kertoo siitä, mitä tapahtuu kuoleman jälkeisenä aikana, keskellä valkeutta, ja mitä naisten elämässä oikein tapahtui. Huomasin, että alkuun minua kutkutti tietä…

Laura Manninen: Kaikki anteeksi

"Me olimme se vihreän puutalon uusi onnellinen perhe, jolla oli vanhemmat. Ja liikaa salaisuuksia. Ehkä joku oli nähnyt kun meillä kävi poliisiauto, kenties huomannut lastensuojelun kotikäynnillä, pannut merkille miten Mikko huusi minulle pihassa. Ehkä joku lasten kavereista oli kuullut kyläillessään asioita. Mutta jos joku olikin jotain huomannut, me kaikki teeskentelimme ettei se ollut mitään."Kaikki anteeksi on kuvaus parisuhdeväkivallasta, johon sisältyy niin laaja kavalkadi väkivallan muotoja, että tarinan asiantuntijatkin kavahtavat ja suosittelevat jo eroa. Päähenkilö Laura yrittää kuitenkin viimeiseen saakka pysyä yhdessä Mikon kanssa, vaikka Mikko lyö, uhkailee, puhuu rumasti ja satuttaa lukemattomin eri tavoin.

Laura on itsellinen nainen, joka kohtaa Mikon, eronneen kolmen lapsen isän. Alkuun kaikki vaikuttaa (tietenkin!) täydelliseltä, sillä mies osaa hurmata ja puhua kauniisti. Mutta sitten Mikon pimeä puoli alkaa kaivautua esiin ja saa vähitellen yhä enemmän til…