Siirry pääsisältöön

Blogger Recognition Award

Kirja vieköön! -blogin Riitta ojensi minulle palkintohaasteen. Kiitos!

Blogger Recognition Award- hasten ohjeet ovat seuraavanlaiset:
1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen
2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnonsaajiksi
Tässäpä minun ajatuksiani:
2. Kuinka aloitin bloggaamisen? 
Olin äitiyslomalla pienen pojan kanssa, kun päätin vihdoin toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni ja perustaa kirjablogin. Yksi syy aloittamiseen oli se, että kiireen pehmittämä pääni ei millään meinannut muistaa, mitä olen lukenut ja mitä en, ja useamman kerran kävi niin, että jonkun kirjan aloitettuani tajusin, että tässähän on jotain tuttua. Blogista onkin ollut kätevä katsoa, mitä olen lukemistani kirjoista ajatellut ja mitä kirjat ovat käsitelleet.
3. Ohjeita aloitteleville bloggaajille
En varmasti ole mikään oikea henkilö antamaan bloggausohjeita, mutta jos joku ohje on "pakko" antaa, se on seuraava: Jos bloggaaminen kiehtoo, aloita ihmeessä. Maailma ei mullistu, jos into jonkun ajan kuluttua laantuu, mutta todennäköisempää on, että bloggaaminen vie mukanaan ja harrastuksesta saa enemmän kuin osasi etukäteen kuvitellakaan.
5. Palkinnonsaajien nimeäminen
Ai että, tämä nimeäminen on aina niin vaikeaa. Käsittääkseni palkinto on aika moneen blogiin jo päätynyt, joten rikon sääntöjä sen verran, että en kymmentä blogia ala nimetä. Kolme on maaginen luku, joten nimeän seuraavat:

Luettua elämää

Rakkaudesta kirjoihin

Kommentit

 1. Kiitos haasteesta, Jonna! <3 Voisin oikeastaan kopioida nuo vastauksesikin, sillä niin samantapainen historia meillä on blogin perustamisessa ja sitten tuo ohjeiden antaminenkin on vähän vaikeaa, koska en osaa yhtään markkinoida blogiani, kunhan kirjoitan omaksi ilokseni.

  Hyvää lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Omaksi ilokseni minäkin tätä teen. :)

   Poista
 2. Ihan mainio ohje minusta! Jos bloggaaminen kiinnostaa, niin blogi vain pystyyn - mitäpä sitä liikaa miettimään. Blogi muotoutuu kyllä ajallaan oman näköiseksi. Ja sen voi tosiaan lopettaa, jos ei se viekään mukanaan (vaikea kuvitella, ettei veisi!) :)

  Elinalle tuohon ylle sanoisin, että eihän ohjeiden antaminen tarkoita markkinointia tai mainostamista. Minusta ajatus on jopa kummallinen, mutta kuvaa sitten kait tätä nykyaikaa. :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ajattelen kai pikemminkin niin, että voidakseen antaa ohjeita, pitäisi olla huippubloggari ja tuntuu hassulta antaa ohjeita, kun ei blogini ole mitenkään erityisen suosittu tai kunnianhimoinen. Voisin paremminkin neuvoa, että älä ainakaan näin toimi, jos haluat perustaa trendikkään blogin. Harrastamisen iloa voin kyllä levittää ja siitähän tässä haasteessa on enemmänkin kyse. Jonnan ohje on siinä mielessä juuri oikea, eli perustamaan vaan heti, jos siltä tuntuu.

   Poista
  2. Kiitos, Elegia. :)
   Elina, minulla on ihan samansuuntaisia ajatuksia. En koe olevani mikään huippu tässä hommassa, joten jätän mielelläni ohjeiden antamisen muille. Ja mieluusti luen, mitä ohjeita muut antavat.

   Poista
  3. Aivan samanmoisia aatoksia minulla! Olen päätynyt siihen, että on iloekstraa, jos joku erehtyy lukemaan postauksia, kun minulle lukeminen ja siitä kirjoittaminen on itselle tärkeä harraste. Muuta neuvoa ei oikein ole.

   Poista
  4. Kiitos haasteesta! Niin siinä kävi, että kirjabloggaajanharrastusilo ilmenee kantaattina: https://tuijata.wordpress.com/2016/06/12/blogger-recognition-award/

   Poista
 3. Kiva Jonna kun otit haasteen vastaan!

  Minulla on myös hatara pää enkä muista mitä olen lukenut. Aivan sama juttu - jossain puolivälissä kirja alkaa tuntua tutulle! Blogi on hyvä 'muistipankki'!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun haastoit. Tätä oli kiva miettiä!

   Poista
 4. Kiitos maagiseen lukuun päätymisestä. Vastaan kesäkuun kuluessa. Mainio harrastus tämä!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kassandra Montag: Tulvan jälkeen

Pearl oli vihainen, koska emme olleet yrittäneet auttaa heitä, ja minä yritin muistuttaa hänelle, että meidän oli tärkeää pysyä omissa oloissamme. Järkeilystäni huolimatta pelkäsin, että sydämeni oli kutistunut, kun vedenpinta oli noussut ympärilläni. Paniikki oli täyttänyt minut, kun vesi peitti maan, ja se työnsi tieltään kaiken muun ja kuihdutti sydämeni kovaksi, pieneksi möhkäleeksi, jota en enää tunnistanut. Kassandra Montag: Tulvan jälkeen HarperCollins Nordic 2020 alkuteos After the Flood suomentanut Hanna Arvonen äänikirjan lukija Pihla Pohjolainen kesto 14 h 2 min Suuren tulvan jälkeisessä ajassa eletään Kassandra Montagin romaanissa Tulvan jälkeen . Vesi on peittänyt alleen suuren osan maasta, ja luonnonvaroja on jäljellä enää. Ihmiskunnan rippeet taistelevat vähäisistä resursseista  ja yrittävät ehtiä ennen muita valtaamaan harvoja elinkelpoisia maa-alueita. Ikävät kohtaamiset ihmisten kesken ovat arkipäivää. Romaanin päähenkilö on aikuinen nainen, Myra, joka on jään

Anna-Leena Härkönen: Ihana nähä! ja muita kirjoituksia

"Panin soimaan Lordin levyn. Jos siihen ei Paavo Pesusieni reagoi, niin sitten ei mihinkään. Mitään ei tapahtunut. Paavo makasi edelleen lattialla kuin ruumis." Anna-Leena Härkönen: Ihana nähä! ja muita kirjoituksia (Otava 2015) 173 sivua Anna-Leena Härkösen teos Ihana nähä! ja muita kirjoituksia  sisältää kirjailijan havaintoja, oivalluksia ja omakohtaisia kokemuksia monista aiheista matkustamisesta naisena olemisen vaikeuteen ja äitiydestä vanhustenhoitoon. Kirjoittaja ottaa kantaa vahvasti ja napakasti, huumoria unohtamatta. Kyytiä saavat esimerkiksi asiakaspalvelun möröt ja Suuret Äidit. Moni huomio saa lukijan nyökyttelemään päätään ilahtuneena, sillä Härkönen kirjoittaa tutuista ilmiöistä tunnistettavalla ja kiinnostavalla tavalla. Mielikuvia luodessaan kirjailija saa lukijansa hyrisemään ilosta, ellei jopa nauramaan äänen. Nuorempana näin vanhenemisessa yhden ainoan hyvän puolen: sen kun saa mielenrauhaa ja tasapainoa. Kuvittelin, miten jakelen lempeästi hymy

Delia Owens: Suon villi laulu

He olivat tunteneet Chasen pikkuvauvasta asti. Seuranneet, miten poika oli lipunut läpi elämän ihastuttavasta lapsesta suloiseksi teiniksi, jalkapallokentän tähtipelaajaksi ja kylän kultapojaksi, joka työskenteli vanhempiensa yrityksessä. Ja lopulta komistukseksi, joka oli nainut seudun kauneimman tytön. Nyt hän retkotti siinä yksin, soisessa alennustilassaan. Kuoleman kylmä koura oli vetänyt pidemmän korren, niin kuin se aina teki. Delia Owens: Suon villi laulu WSOY 2020 alkuteos Where the Crawdads Sing suomentanut Maria Lyytinen 416 sivua Ällistyttävä esikoinen , unohtumaton romaani , luvataan kirjan takakannessa, ja odotukset ovat korkealla. Delia Owensin Suon villi laulu  houkuttaa nimellään ja on kannen mukaan maailmanlaajuinen jättimenestys. Tarinassa onkin viehättävyyttä mutta – valitettavasti – myös selkeitä ongelmia. Prologi tuo esille romaanin lähtökohdan: lokakuun 30. päivänä vuonna 1969 Chase Andrewsin ruumis lojuu suolla. Vanhasta palotornista putoaminen ei liene silkka on