Siirry pääsisältöön

KesähaasteKaisa Reetta heitti minulle kesähaasteen, jota olen innolla blogeissa jo aiemminkin seuraillut. On ollut kiintoisaa lueskella muiden postauksia, mutta omien vastausten miettiminen olikin sitten hieman kinkkisempää. Tässä silti aatoksiani:

1.  Kerro jotain mitä emme tiedä sinusta.
Koska olen blogissani keskittynyt lähinnä kirjoihin, on paljonkin asioita, joita blogini lukijat eivät minusta tiedä. Kaiken kaikkiaan olen aika varovainen sen suhteen, mitä itsestäni paljastan verkossa - edes omassa Facebook-profiilissani. Perhettäni en nettiin tuo, joskin se lienee useimmilla tiedossa, että minulla on perhettä. Moni on varmasti huomannut myös sen, että pidän kirjojen ohella luonnosta ja matkustelemisesta.

Tässä kohtaa voin paljastaa, että vaikka olen rauhallinen,  rakastan vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Olen istunut ralliauton kyydissä ja nauttinut vauhdin hurmasta, ja minä olen perheestäni viimeinen, joka kieltäytyy huvipuistolaitteiden pyörityksestä. Tosin esikoiseni alkaa olla vielä minua rohkeampi. Ehkä jonain päivänä käykin niin, että minä katselen jalat turvallisesti maan pinnalla, kun häntä viedään.

Toinen asia, jota harva minusta tietää, on se, että olen vihdoin toteuttamassa haaveen, jota olen vuosia vaalinut: aion osallistua tänä syksynä juoksutapahtumaan ja taivaltaa kymmenen kilometriä. Se on ollut ajatuksissani jo pitkään, mutta vasta tänä vuonna ajatuksen kipinä on roihahtanut kunnolla liekkeihin ja olen saanut harjoiteltua systemaattisesti niin, että uskallan lähteä "julkisesti" juoksemaan. Nyt vain toivon, että vältyn alkavan syksyn flunssalta ja pääsen mukaan kaavailemaani tapahtumaan.

2.  Onko sillä väliä mitä lukijat ajattelevat blogistasi ja miksi?
On sillä väliä, vaikka aluksi kirjoittelin kirjoista lähinnä omaksi huvikseni ja muistaakseni, mitä kirjoja olen lukenut. Onneksi blogiani on helppo välttää, jos tyylini ärsyttää. :)

3. Miten blogiminä eroaa reaaliminästäsi?
On vaikea sanoa, millainen vaikutelma teksteistäni lukijoille herää, mutta uskoisin olevani todellisuudessa hieman blogiminääni humoristisempi ja eloisampi. Painotan sanaa hieman!


4. Mikä saa sinut nauramaan?
Tilannekomiikka naurattaa, samoin laadukas huumori. Mikä sitten on laadukasta, riippuu varmaan määrittelijästä, mutta rasvaiset jutut eivät naurata, yhtään.

5. Mitä luovuus sinulle merkitsee?
Luovuutta voi olla niin monenlaista, että mielestäni ihan jokainen voi olla omalla tavallaan luova. Minun luovuuteeni kuuluu varmaan se, että yritän aika ajoin keksiä uudenlaisia, helpompia ja kätevämpiä tapoja tehdä asioita vanhojen tapojen sijaan.
Muiden luovuuden hedelmistä nauttiminen on minulle tärkeää. On ilo lukea hyvää kirjaa tai kuunnella hyvää musiikkia, ja aina siellä takana on roima annos luovuutta.

6.  Ketä läheistäsi ihailet?
Ihailen lapsiani ja heidän kykyään iloita elämästä avoimin mielin.

7.  Mikä sinussa ärsyttää itseäsi?
Väsyneenä olen äreä ja negatiivinen. Silloin ajattelen asioista paljon synkemmin kuin olisi aihetta, näen mörköjä ympärilläni turhan paljon ja kulutan suotta voimavarojani murehtien asioita, joille en voi mitään tai joita ei edes ole olemassa.

8.  Mikä sinussa ihastuttaa muita?
Ei varmaan mikään, tekee ensimmäisenä mieli sanoa. Mutta olen joskus saanut kuulla olevani näppärä kommentoimaan humoristisesti arkipäiväisiä asioita ja tilanteita. Hiljattain eräs työtoverini sanoi, että suhtaudun uusiin asioihin mukavan rauhallisesti, hätäilemättä.

9.  Mikä sinusta tulee isona?
Toivottavasti tasapainoinen ja onnellinen ihminen, joka osaa vielä nykyistä enemmän nauttia asioista ympärillään ja olla läsnä elämässä.

10.  Uskotko onnellisiin loppuihin?
Haluan uskoa.

Kiitos Kaisa Reetalle haasteesta! Tämä on jo sen verran kiertänyt, että en enää haasta ketään mukaan, mutta silti toivon saavani lukea bloggaajien postauksia tästä aiheesta.

Kommentit

 1. Tätä oli kiva lukea. :) Minä kierrän huvipuistohärvelit kaukaa, ralliautoista nyt puhumattakaan... enpä olisi arvannut, että blogia kirjoittaa noin vauhdikas nainen. :) Tsemppiä tulevaan juoksutapahtumaan!

  VastaaPoista
 2. Kiva että otit haasteen vastaan! <3

  Oli ihana kurkistaa kirjakaapin oven taa, nämä tällaiset haasteet ovat hauskoja vaikka moni kysymys olikin, ainakin minun mielestäni - aika kimurantti.

  Minäkin toivottelen potkua juoksuun! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun haastoit minut mukaan! <3
   Kimurantteja kysymyksiä joukossa tosiaan oli, joten pitkään tuli postausta mietittyä.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kassandra Montag: Tulvan jälkeen

Pearl oli vihainen, koska emme olleet yrittäneet auttaa heitä, ja minä yritin muistuttaa hänelle, että meidän oli tärkeää pysyä omissa oloissamme. Järkeilystäni huolimatta pelkäsin, että sydämeni oli kutistunut, kun vedenpinta oli noussut ympärilläni. Paniikki oli täyttänyt minut, kun vesi peitti maan, ja se työnsi tieltään kaiken muun ja kuihdutti sydämeni kovaksi, pieneksi möhkäleeksi, jota en enää tunnistanut. Kassandra Montag: Tulvan jälkeen HarperCollins Nordic 2020 alkuteos After the Flood suomentanut Hanna Arvonen äänikirjan lukija Pihla Pohjolainen kesto 14 h 2 min Suuren tulvan jälkeisessä ajassa eletään Kassandra Montagin romaanissa Tulvan jälkeen . Vesi on peittänyt alleen suuren osan maasta, ja luonnonvaroja on jäljellä enää. Ihmiskunnan rippeet taistelevat vähäisistä resursseista  ja yrittävät ehtiä ennen muita valtaamaan harvoja elinkelpoisia maa-alueita. Ikävät kohtaamiset ihmisten kesken ovat arkipäivää. Romaanin päähenkilö on aikuinen nainen, Myra, joka on jään

Anna-Leena Härkönen: Ihana nähä! ja muita kirjoituksia

"Panin soimaan Lordin levyn. Jos siihen ei Paavo Pesusieni reagoi, niin sitten ei mihinkään. Mitään ei tapahtunut. Paavo makasi edelleen lattialla kuin ruumis." Anna-Leena Härkönen: Ihana nähä! ja muita kirjoituksia (Otava 2015) 173 sivua Anna-Leena Härkösen teos Ihana nähä! ja muita kirjoituksia  sisältää kirjailijan havaintoja, oivalluksia ja omakohtaisia kokemuksia monista aiheista matkustamisesta naisena olemisen vaikeuteen ja äitiydestä vanhustenhoitoon. Kirjoittaja ottaa kantaa vahvasti ja napakasti, huumoria unohtamatta. Kyytiä saavat esimerkiksi asiakaspalvelun möröt ja Suuret Äidit. Moni huomio saa lukijan nyökyttelemään päätään ilahtuneena, sillä Härkönen kirjoittaa tutuista ilmiöistä tunnistettavalla ja kiinnostavalla tavalla. Mielikuvia luodessaan kirjailija saa lukijansa hyrisemään ilosta, ellei jopa nauramaan äänen. Nuorempana näin vanhenemisessa yhden ainoan hyvän puolen: sen kun saa mielenrauhaa ja tasapainoa. Kuvittelin, miten jakelen lempeästi hymy

Delia Owens: Suon villi laulu

He olivat tunteneet Chasen pikkuvauvasta asti. Seuranneet, miten poika oli lipunut läpi elämän ihastuttavasta lapsesta suloiseksi teiniksi, jalkapallokentän tähtipelaajaksi ja kylän kultapojaksi, joka työskenteli vanhempiensa yrityksessä. Ja lopulta komistukseksi, joka oli nainut seudun kauneimman tytön. Nyt hän retkotti siinä yksin, soisessa alennustilassaan. Kuoleman kylmä koura oli vetänyt pidemmän korren, niin kuin se aina teki. Delia Owens: Suon villi laulu WSOY 2020 alkuteos Where the Crawdads Sing suomentanut Maria Lyytinen 416 sivua Ällistyttävä esikoinen , unohtumaton romaani , luvataan kirjan takakannessa, ja odotukset ovat korkealla. Delia Owensin Suon villi laulu  houkuttaa nimellään ja on kannen mukaan maailmanlaajuinen jättimenestys. Tarinassa onkin viehättävyyttä mutta – valitettavasti – myös selkeitä ongelmia. Prologi tuo esille romaanin lähtökohdan: lokakuun 30. päivänä vuonna 1969 Chase Andrewsin ruumis lojuu suolla. Vanhasta palotornista putoaminen ei liene silkka on