Siirry pääsisältöön

Minna Howard: A Winter Affair

It was early afternoon and the winter light would soon be fading. They drove on a little further and then turned onto a track and ahead she saw a line of fir trees strung with garlands of silver lights, picking out the dark, rich wood of Jacaranda, surrounded by pure white snow. It looked comfortable and stalwart in its place, old and distinguished among the more orange wood of the newer chalets.

Minna Howard: A Winter Affair
Saga Egmont 2022
äänikirjan lukija Jilly Bond
kesto 8 t 32 min

Eloise Brandonilla on edessään yksinäinen joulu. Hän on juuri eronnut ja lapsetkin ovat lentäneet pesästä, eikä seuraa oikein ole tarjolla.

Kun kummisetä soittaa ja tarjoaa mahdollisuutta viettää joulunaikaa Sveitsissä, on asiaa totisesti harkittava. Ja niinhän siinä käy, että Eloise matkustaa viehättävään kylään Sveitsin Alpeilla. Hänen tehtävänään on auttaa alppimaja Jacarandassa, jota luotsaa kummisedän poika Lawrence. Häntä Eloise ei ole tavannut vuosiin, eikä viimeisin tapaaminen jättänyt miehestä kovin miellyttävää kuvaa.

Jacarandaan on suunniteltu suurta joulujuhlaa, ja Eloisen työhön kuuluu valmistella hieno ateria ja muutenkin pitää huolta vaativista vieraista. Lawrencella on paljon pelissä, eikä vierasjoukko tietenkään saavu paikalle aivan ilman yllätyksiä.

A Winter Affair on viihdyttävä romaani, jossa on elävää dialogia ja kiinnostavia henkilöhahmoja. Meno on leppoisaa mutta jotkut henkilöt ja tietyt tapahtumat tuovat kertomukseen sopivasti jännitettä, jotta mielenkiinto pysyy yllä.

Odotin etukäteen, että teoksessa olisi romanttista viritystä enemmän kuin siinä lopulta oli. Itse asiassa lopulta romanttinen osa tuntui hieman päälleliimatulta; tunnepuoli pomppasi esiin vähän yllättäen kaiken muun säädön jälkeen.

Enpä muuten muista, että olisin aiemmin lukenut tai kuunnellut Sveitsiin sijoittuvaa kirjallisuutta. Sellainen kelpaisi kyllä jatkossakin – tässä nimenomaan miljöö tuntui kiehtovalta. Pitääpä katsoa tarjontaa sillä silmällä.

Helmet 2023 -lukuhaaste: 28. Kirjassa on sama vuodenaika kuin lukuhetkellä.

Kommentit

 1. Feelgood silloin tällöin nautittuna tekee hyvää 😊

  Sveitsiin sijoittuvista kirjoista joita olen lukenut voisin suositella Anita Brooknerin Booker-palkittua Rantahotellia. Siinä on sellainen viipyilevä, ihmisiä tarkkaileva tunnelma ja se sijoittuu pieneen kylään kun kesän turistisesonki vetää viimeisiään. Kylä on siinä vahvasti mukana. Kansikuvassa on taivas, nimi liittyy veteen, nainen on matkalla, ne ainakin osuu 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos vinkistä! Pitää ehdottomasti tutustua – jo nimi kuulostaa kiinnostavalta :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön, joten odotathan rauhassa, että viestisi tulee näkyviin.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pilvi Hämäläinen: Cinderella

Jade hyrrää hyvästä mielestä. Näin vaan tytöt löytävät ihan täysin sattumalta taas yhden yhteisen jutun! Kyllä tästä taitaa ihan oikea ystävyys muodostua! Vaikka Jaden äiti ei kuulukaan ympäristölautakuntaan, niin Jade sentään on ihminen, joka on kiinnostunut kiinnostavista asioista.  Pilvi Hämäläinen: Cinderella Otava 2022 kansi Elina Warsta 269 sivua Pilvi Hämäläinen on tullut tunnetuksi erityisesti Putous-näyttelijänä, ja nyt häneltä on julkaistu esikoisromaani. Teoksen keskiössä ovat yläkoululainen Jade-Adele, joka häpeää nimeään ja äitiään, Jaden äiti Siru, joka ei häpeä juuri mitään, ja Sirun äiti Sirkka, joka kiinnittää huomionsa Cinderellaan. Samaan sukuun kuuluvien naisten lisäksi yhtenä näkökulmahenkilönä on aikuisikään ehtinyt Jari, joka elää äitinsä katon ja komennon alla. Romaani kuvaa tapahtumia, jotka keskittyvät yhteen päivään. Kun päivä etenee kohti erästä suoraa lähetystä, tapahtuu paljon, ja päivän mittaan henkilöistä paljastuu monenlaista. He joutuvat itse kukin kum

Shelley Read: Minne virta kuljettaa

  Eräänä yönä matalien pilvien riippuessa laakson yllä me kaksi – syntymätön lapseni ja minä – käperryimme pesäämme huopien alle, ja siellä maatessani kuvittelin kaikkien metsän eläinten tekevän samoin, asettuvan levolle, kääriytyvän kerälle omaan lämpöönsä. Mietin, että jotkut metsän äideistä tunsivat lastensa potkivan sisällään aivan samalla tavalla, kun toiset taas ruokkivat ja hoivasivat ja suojelivat jälkeläisiään niin kuin minä pian tekisin. Ajattelin kaikkea sitä elämää, joka alkoi, kesti ja päättyi ympärilläni, suurimmasta karhusta pienimpään hyönteiseen, siemeneen, nuppuun ja kukkaan. Metsässä en ollut yksin. Olin varma, että juuri se oli yksi niistä asioista, joita Wil oli yrittänyt selittää minulle. Syleilin lempeästi vatsani kumpua, sekä lastani että myös jotain muuta, jotain sanoin kuvaamatonta valtavuutta, jonka osa tunsin olevani. Shelley Read: Minne virta kuljettaa Otava 2023 alkuteos Go as a river suomentanut Jaakko Kankaanpää äänikirjan lukija Mirjami Heikkinen kesto

Nguyễn Phan Quế Mai: Vuorten laulu

Kuunnellessani sinä yönä Đat-enon tarinaa tajusin, miten hirvittävä asia sota oli. Sen osalliset joko kuolivat tai menettivät osan sielustaan niin, etteivät enää koskaan tunteneet itseään kokonaisiksi. Nguy ễ n Phan Qu ế  Mai: Vuorten laulu Sitruuna 2022 englanninkielinen alkuteos The Mountains Sing suomentanut Elina Salonen 349 sivua Vuorten laulun mukana tulee matkanneeksi nykyajasta menneisyyteen. Romaani avaa 1900-luvun jälkipuoliskoa vietnamilaisten näkökulmasta, kun isoäiti kertoo H ươ ngille, lapsenlapselleen, elämäntarinaansa. Isoäiti  Diệu Lan  on eräänlainen suvun keskushahmo, joka pitää lankoja käsissään kriisistä toiseen siinä määrin kuin kykenee. Kriisejä nimittäin riittää. Jo kommunistinen vallankumous ajaa perheen ahtaalle, ja kun maanomistajat rinnastetaan riistäjiin, joutuu Diệu Lan pakenemaan lastensa kanssa kauas kotoaan. Pakomatkalla hän joutuu tekemään vaikeita ratkaisuja, mutta silti hän odottaa saavansa koota perheensä luokseen sitten, kun ajat ovat suotuisammat