Siirry pääsisältöön

Minna Howard: A Winter Affair

It was early afternoon and the winter light would soon be fading. They drove on a little further and then turned onto a track and ahead she saw a line of fir trees strung with garlands of silver lights, picking out the dark, rich wood of Jacaranda, surrounded by pure white snow. It looked comfortable and stalwart in its place, old and distinguished among the more orange wood of the newer chalets.

Minna Howard: A Winter Affair
Saga Egmont 2022
äänikirjan lukija Jilly Bond
kesto 8 t 32 min

Eloise Brandonilla on edessään yksinäinen joulu. Hän on juuri eronnut ja lapsetkin ovat lentäneet pesästä, eikä seuraa oikein ole tarjolla.

Kun kummisetä soittaa ja tarjoaa mahdollisuutta viettää joulunaikaa Sveitsissä, on asiaa totisesti harkittava. Ja niinhän siinä käy, että Eloise matkustaa viehättävään kylään Sveitsin Alpeilla. Hänen tehtävänään on auttaa alppimaja Jacarandassa, jota luotsaa kummisedän poika Lawrence. Häntä Eloise ei ole tavannut vuosiin, eikä viimeisin tapaaminen jättänyt miehestä kovin miellyttävää kuvaa.

Jacarandaan on suunniteltu suurta joulujuhlaa, ja Eloisen työhön kuuluu valmistella hieno ateria ja muutenkin pitää huolta vaativista vieraista. Lawrencella on paljon pelissä, eikä vierasjoukko tietenkään saavu paikalle aivan ilman yllätyksiä.

A Winter Affair on viihdyttävä romaani, jossa on elävää dialogia ja kiinnostavia henkilöhahmoja. Meno on leppoisaa mutta jotkut henkilöt ja tietyt tapahtumat tuovat kertomukseen sopivasti jännitettä, jotta mielenkiinto pysyy yllä.

Odotin etukäteen, että teoksessa olisi romanttista viritystä enemmän kuin siinä lopulta oli. Itse asiassa lopulta romanttinen osa tuntui hieman päälleliimatulta; tunnepuoli pomppasi esiin vähän yllättäen kaiken muun säädön jälkeen.

Enpä muuten muista, että olisin aiemmin lukenut tai kuunnellut Sveitsiin sijoittuvaa kirjallisuutta. Sellainen kelpaisi kyllä jatkossakin – tässä nimenomaan miljöö tuntui kiehtovalta. Pitääpä katsoa tarjontaa sillä silmällä.

Helmet 2023 -lukuhaaste: 28. Kirjassa on sama vuodenaika kuin lukuhetkellä.

Kommentit

 1. Feelgood silloin tällöin nautittuna tekee hyvää 😊

  Sveitsiin sijoittuvista kirjoista joita olen lukenut voisin suositella Anita Brooknerin Booker-palkittua Rantahotellia. Siinä on sellainen viipyilevä, ihmisiä tarkkaileva tunnelma ja se sijoittuu pieneen kylään kun kesän turistisesonki vetää viimeisiään. Kylä on siinä vahvasti mukana. Kansikuvassa on taivas, nimi liittyy veteen, nainen on matkalla, ne ainakin osuu 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos vinkistä! Pitää ehdottomasti tutustua – jo nimi kuulostaa kiinnostavalta :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Herman Koch: Lääkäri

"He haluavat että heidät tutkitaan . He eivät tyydy lääkärin monivuotiseen kokemukseen, hänen kliiniseen katseeseensa joka rekisteröi yhdellä silmäyksellä mikä jotakuta vaivaa, koska on nähnyt saman jo satatuhatta kertaa. Koska hän tietää kokemuksesta, ettei hänen sadannellatuhannennella ensimmäisellä kerralla tarvitse yhtäkkiä pukea kumihansikkaitaan." Herman Koch: Lääkäri Siltala 2013 Hollanninkielinen alkuteos Zomerhuis met zwembad  2011 Suomentanut Sanna van Leeuwen 447 sivua Herman Kochin Lääkäri -romaani tutustuttaa lukijansa yleislääkäri Marc Schlosseriin, joka on varsin omintakeinen tyyppi. Hän on onnistunut luomaan itsestään kuvan lääkärinä, jolla on aikaa. Hänen vastaanotolleen jonotetaan, vaikka hän yrittää olla kuuntelematta potilaitaan ja mieluummin vain katselee ja jättää tutkimatta. Suhtautuminen potilaisiin on kyynistä ja välinpitämätöntä. Heitä on potilaistani selvä enemmistö, useimpia ei vaivaa yhtikäs mikään. He voihkivat ja valittavat, ääntelystä

Venla Kuoppamäki: "Sun poika kävi täällä"

Tuntui, että vihdoin kaikkein pahin puristus rinnassani alkoi hellittää, vaikka sairaalassa käynnit olivat edelleen kokonaisuutena raskaita. En silti edes miettinyt vaihtoehtoa, etten olisi siellä käynyt, sillä vielä paljon raskaampaa olisi ollut olla käymättä. Oma pieni rakas poikani. Venla Kuoppamäki: "Sun poika kävi täällä" Teos 2022 ulkoasu Dog Design 224 sivua äänikirjan lukija Vilma Melasniemi kesto 9 t 18 min Venla Kuoppamäen teos "Sun poika kävi täällä"  kertoo äidin näkökulmasta, minkälaista elämä mielenterveysongelmaisen nuoren kanssa on. Kuoppamäen poika Oskari sairastuu alle kaksikymppisenä tyypin 1 kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön. Ajoittain poika on hyvin alakuloinen, ajoittain maaninen ja lopulta myös psykoottinen. "Sun poika kävi täällä"  on päiväkirjamainen kuvaus syksystä 2014 vuoden 2018 lopulle. Kuoppamäki käy töissä, joogaa ja matkustaa, mutta kaiken keskellä on Oskari, joka ei pärjää ilman äitinsä tukea. Äiti tekee kaikkensa saadakse

Lucy Foley: Jahti

Kun hän on lähempänä, huomaan, että hänen piirteensä ovat jähmettyneet järkytyksestä. Tunnen ilmeen. Olen nähnyt sen ennenkin. Juuri tuollaiselta näyttää ihminen, joka on nähnyt jotakin kauhistuttavaa, jotakin, mikä ei kuulu ihmisen tavallisiin kokemuksiin. Avaan oven ja päästän hänet sisään. Hän tuo mukanaan jääkylmää ilmaa ja lunta. – Mitä on tapahtunut, kysyn häneltä. Lucy Foley: Jahti Otava 2020 alkuteos The Hunting Party suomentanut  Satu Leveelahti äänikirjan lukija Outi Vuoriranta kesto 10 h 24 min Jahdissa  uutta vuotta kokoontuu vastaanottamaan yhdeksänhenkinen kaveriporukka Lontoosta. Hyväosainen ja hieman elitistiseltä vaikuttava joukkio suuntaa Skotlantiin syrjäiseen lomakylään perinteitä kunnioittaen: joukkion tapana on ollut hakeutua aika ajoin yhteen vaihtamaan kuulumisia ja muistelemaan menneitä. Mukana on neljä pariskuntaa, yksi lapsi ja yksi sinkku. Aika pian selviää, että henkilöillä ei ole niin lämpimät ja läheiset välit kuin mitä ulospäin yritetään esittää. Muutama