Siirry pääsisältöön

Sabrina Fauda-Rôle: Yhden kattilan pastat

"Kaikki pasta-ainekset kypsyvät ja hautuvat samaan aikaan rajatussa vesimäärässä. Pastasta vapautuu keitettäessä tärkkelystä, josta syntyy muiden raaka-aineiden kanssa pehmeä ja maukas kastike. Herkullinen pasta-ateria valmistuu nopeasti - ja lähes ilman tiskiä."
Sabrina Fauda-Rôle: Yhden kattilan pastat
(Atena 2017)
Kuvat Akiko Ida
Ranskankielinen alkuteos Pastamagiques 2015
Suomentanut Anna Kuitunen
72 sivua
En ole aikoihin ostanut itselleni keittokirjaa, vaikka kokkaaminen kuuluukin lähes päivittäisiin tekemisiini. Netistä löytyy reseptejä pilvin pimein, joten reseptejä sisältävien kirjojen hankkiminen ei ole tuntunut tarpeelliselta. Kuitenkin nyt, lyhyen kirjastotuttavuuden jälkeen, olisin valmis vakiinnuttamaan suhteeni Sabrina Fauda-Rôlen teokseen Yhden kattilan pastat - tuntuu suorastaan vaikealta palauttaa mainio pastaopas kirjastoon, joten eiköhän reseptikokoelma pidä ihan omaksi hankkia.

Yhden kattilan pastat -kirjan idea käy ilmi jo kirjan nimestä: kirja sisältää reseptejä, joiden tekemiseen riittää yksi kattila. Jokaisen reseptin ydin on sama, eli kaikki raaka-aineet laitetaan kattilaan samaan aikaan, keitetään viisitoista minuuttia, annetaan saostua viisi minuuttia ja nautitaan. Ihanan helppoa ja nopeaa, joten pasta-ateriat sopivat oivasti arkeen.

Muutamia reseptejä ehdin kokeilla, ennen kuin kirjaston laina-aika umpeutui. Parsa-pekoni-yhdistelmää piti ilman muuta testata, kun parsa-aika oli parhaimmillaan. Ateria maistui koko perheelle mainiosti! Hullumpaa ei myöskään ollut ruoka, johon tuli kanaa ja ricotta-juustoa - reseptiin kuuluneet kaltatut pistaasipähkinät tosin jäivät uupumaan, koska niitä ei lähikaupasta löytynyt. Tomaatti-oliivi-vuohenjuusto-pasta toimi sekin vallan mainiosti.

Uskon, että Fauda-Rôlen pastateos soveltuu hyvin myös kokemattomammallekin kokille, sillä perusidea on yksinkertainen. Joidenkin raaka-aineiden löytäminen voi olla haastavaa, mutta soveltamalla pärjää kyllä.

Yhden kattilan pastat -teoksesta ovat kirjoittaneet myös Ulla ja Suvikukkasia.

Kommentit

 1. Vakaumukseni mukaan kaikki italialainen ruoka on hyvää! Luotan myös italialaisiin ruoanvalmistusvälineisiin, mm. kattiloihin, pannuihin ja mutteripannuun kahvinkeitossa. Yhden pastakirjan olen ostanut, kirjoittajana Carla Bardi. Jälleen laatua! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpäs etsiskellä tuo Bardin pastakirja, sillä minäkin luotan italialaiseen ruokaan ja pastaa teen mielelläni. :)

   Poista
 2. Olen pannut tämän kirjan merkille juuri sen sisältämän yksinkertaisen idean vuoksi. Kiva kuulla, että reseptit toimivat myös käytännössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arjessa ruoanlaiton yksinkertaisuus on monesti hyvästä. Kivaa, että yksinkertaisesti ja nopeasti voi saada aikaan maittavaa ruokaa.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kassandra Montag: Tulvan jälkeen

Pearl oli vihainen, koska emme olleet yrittäneet auttaa heitä, ja minä yritin muistuttaa hänelle, että meidän oli tärkeää pysyä omissa oloissamme. Järkeilystäni huolimatta pelkäsin, että sydämeni oli kutistunut, kun vedenpinta oli noussut ympärilläni. Paniikki oli täyttänyt minut, kun vesi peitti maan, ja se työnsi tieltään kaiken muun ja kuihdutti sydämeni kovaksi, pieneksi möhkäleeksi, jota en enää tunnistanut. Kassandra Montag: Tulvan jälkeen HarperCollins Nordic 2020 alkuteos After the Flood suomentanut Hanna Arvonen äänikirjan lukija Pihla Pohjolainen kesto 14 h 2 min Suuren tulvan jälkeisessä ajassa eletään Kassandra Montagin romaanissa Tulvan jälkeen . Vesi on peittänyt alleen suuren osan maasta, ja luonnonvaroja on jäljellä enää. Ihmiskunnan rippeet taistelevat vähäisistä resursseista  ja yrittävät ehtiä ennen muita valtaamaan harvoja elinkelpoisia maa-alueita. Ikävät kohtaamiset ihmisten kesken ovat arkipäivää. Romaanin päähenkilö on aikuinen nainen, Myra, joka on jään

Anna-Leena Härkönen: Ihana nähä! ja muita kirjoituksia

"Panin soimaan Lordin levyn. Jos siihen ei Paavo Pesusieni reagoi, niin sitten ei mihinkään. Mitään ei tapahtunut. Paavo makasi edelleen lattialla kuin ruumis." Anna-Leena Härkönen: Ihana nähä! ja muita kirjoituksia (Otava 2015) 173 sivua Anna-Leena Härkösen teos Ihana nähä! ja muita kirjoituksia  sisältää kirjailijan havaintoja, oivalluksia ja omakohtaisia kokemuksia monista aiheista matkustamisesta naisena olemisen vaikeuteen ja äitiydestä vanhustenhoitoon. Kirjoittaja ottaa kantaa vahvasti ja napakasti, huumoria unohtamatta. Kyytiä saavat esimerkiksi asiakaspalvelun möröt ja Suuret Äidit. Moni huomio saa lukijan nyökyttelemään päätään ilahtuneena, sillä Härkönen kirjoittaa tutuista ilmiöistä tunnistettavalla ja kiinnostavalla tavalla. Mielikuvia luodessaan kirjailija saa lukijansa hyrisemään ilosta, ellei jopa nauramaan äänen. Nuorempana näin vanhenemisessa yhden ainoan hyvän puolen: sen kun saa mielenrauhaa ja tasapainoa. Kuvittelin, miten jakelen lempeästi hymy

Delia Owens: Suon villi laulu

He olivat tunteneet Chasen pikkuvauvasta asti. Seuranneet, miten poika oli lipunut läpi elämän ihastuttavasta lapsesta suloiseksi teiniksi, jalkapallokentän tähtipelaajaksi ja kylän kultapojaksi, joka työskenteli vanhempiensa yrityksessä. Ja lopulta komistukseksi, joka oli nainut seudun kauneimman tytön. Nyt hän retkotti siinä yksin, soisessa alennustilassaan. Kuoleman kylmä koura oli vetänyt pidemmän korren, niin kuin se aina teki. Delia Owens: Suon villi laulu WSOY 2020 alkuteos Where the Crawdads Sing suomentanut Maria Lyytinen 416 sivua Ällistyttävä esikoinen , unohtumaton romaani , luvataan kirjan takakannessa, ja odotukset ovat korkealla. Delia Owensin Suon villi laulu  houkuttaa nimellään ja on kannen mukaan maailmanlaajuinen jättimenestys. Tarinassa onkin viehättävyyttä mutta – valitettavasti – myös selkeitä ongelmia. Prologi tuo esille romaanin lähtökohdan: lokakuun 30. päivänä vuonna 1969 Chase Andrewsin ruumis lojuu suolla. Vanhasta palotornista putoaminen ei liene silkka on