Siirry pääsisältöön

Novellihaasteen koonti


Ompun novellihaaste on tullut päätökseensä. Ihan en ennättänyt niin paljoa novelleja lukea kuin etukäteen ajattelin, mutta mukavasti haaste innosti taas tarttumaan proosan lyhyeen muotoon.

Haasteeseen luin yhteensä 23 novellia: Christian Rönnbackan Hautalehdon joulu oli äänikirjana mukavaa kuunneltavaa joulukuussa, Tuuve Aron Lihanleikkaajan kaksitoista tarinaa nautiskelin perinteisenä painettuna kirjana ja Maritta Lintusen kymmenestä tekstistä koostuva Takapiru puolestaan oli e-kirja. Sattumalta tulin siis lukeneeksi novelleja useassa eri muodossa.

Olipas kiva uutinen Ompun blogissa: novellihaaste jatkuu! Toivon, että seuraava haaste innoittaa minut vielä mittavampaan novellisaldoon.

Reader, why did I marry him -blogin haastekoonti löytyy täältä.

Kommentit

 1. Onpa ihanat krookukset kuvassa :)
  Uskon, että Rönnbackan novellit sopivat juuri jouluun jo nimensäkin puolesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuten saakin kevään merkkejä etsiskellä. :( Jouluisia tekstejä ei tähän aikaan vuodesta kaipaile, mutta ensi joulua varten kannattaa Rönnbackan novelli pitää mielessä.

   Poista
 2. Minä ihastuin Maritta Lintuse novelleihin tämän haasteen aikana, luin niitä kaksi. Takapirua en ole tosin vielä lukenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis luin Lintuselta kaksi novellikokoelmaa, en vain kahta novellia.

   Poista
  2. Minä olen lukenut Lintuselta Mozartin hiukset aiemmin, mutta Takapirun myötä muistin, että pitää lukea enemmänkin. Lintunen on taitava kirjoittaja.

   Poista
 3. Toive Aron novelleja olen joskus lukenutkin ja pitänyt niistä. Taitavaa kerrontaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuuve muuttuu ihanasti toiveeksi tässä tekstinsyötössä. ;)

   Poista
  2. Autocorrect välillä yllättää! :) Aro kirjoittaa taitavasti, usein hänen maailmansa ovat mukavasti vinksallaan.

   Poista
 4. Kivoja vinkkejä jatkoa ajatellen, kun kaikki nimet ovat minulle vieraita. Ihanaa kun haaste jatkuu! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tieto haasteen jatkumisesta kyllä ilahdutti! :)

   Poista
 5. Outoja nimiä minullekin, Lintunen etenkin kiinnostaa.

  VastaaPoista
 6. Minuakin alkoi kiinnostaa Lintunen. En tiedä, miksen ole hänestäkään koskaan kuullut. Klikkasin Takapirun muistiin Goodreadsiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tutustua, Lintunen kirjoittaa niin sujuvasanaisesti.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Venla Kuoppamäki: "Sun poika kävi täällä"

Tuntui, että vihdoin kaikkein pahin puristus rinnassani alkoi hellittää, vaikka sairaalassa käynnit olivat edelleen kokonaisuutena raskaita. En silti edes miettinyt vaihtoehtoa, etten olisi siellä käynyt, sillä vielä paljon raskaampaa olisi ollut olla käymättä. Oma pieni rakas poikani. Venla Kuoppamäki: "Sun poika kävi täällä" Teos 2022 ulkoasu Dog Design 224 sivua äänikirjan lukija Vilma Melasniemi kesto 9 t 18 min Venla Kuoppamäen teos "Sun poika kävi täällä"  kertoo äidin näkökulmasta, minkälaista elämä mielenterveysongelmaisen nuoren kanssa on. Kuoppamäen poika Oskari sairastuu alle kaksikymppisenä tyypin 1 kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön. Ajoittain poika on hyvin alakuloinen, ajoittain maaninen ja lopulta myös psykoottinen. "Sun poika kävi täällä"  on päiväkirjamainen kuvaus syksystä 2014 vuoden 2018 lopulle. Kuoppamäki käy töissä, joogaa ja matkustaa, mutta kaiken keskellä on Oskari, joka ei pärjää ilman äitinsä tukea. Äiti tekee kaikkensa saadakse

Anthony Doerr: Taivaanrannan taa

Kun Anna lakaisee ompelimon työhuoneen lattiaa, kun hän raahaa taas kangaspakkaa tai hiilisankoa, kun hän istuu ompelimossa Marian vieressä sormet turtina ja hengitys silkin yllä huuruten, hän harjoittelee kirjaintensa piirtämistä mielensä tuhannelle tyhjälle sivulle. Joka merkki edustaa äännettä ja äänteitä yhdistelemällä muodostetaan sanoja ja sanoja yhdistelemällä rakennetaan maailmoja. Anthony Doerr: Taivaanrannan taa WSOY 2022 alkuteos Cloud Cuckoo Land suomentaja Seppo Raudaskoski kansi Martti Ruokonen 554 sivua äänikirjan lukija Jukka Pitkänen kesto 16 t 38 min Kolme eri aikakautta, kolme eri paikkaa, kolme päähenkilöä: keskiaika, nykypäivä ja tulevaisuus; Konstantinopoli, Idaho ja avaruus; Anna, Zeno ja Konstance. Anna on orpotyttö, joka oppii lukemaan. Keskiajalla se ei todellakaan ole mikään itsestäänselvyys varsinkaan, kun Anna sattuu olemaan tyttö. Annan rinnalle asettuu toinen keskiajan tärkeä hahmo, Omeir, joka on joutunut jo pienenä jättämään kotiseutunsa. Kotinsa hän jä

Miranda Cowley Heller: Paperipalatsi

Ja sitten se hetki, jona tiesin sen tapahtuvan: kaikki se viini, Jonasin kaunis lausuntaääni, mieheni Peter sohvalla grappahuuruissaan, kolme lastani unten mailla mökissään, äiti jo pesemässä astioita tiskialtaassa kirkkaankeltaiset kumihanskat käsissään illallisvieraista vähät välittämättä. Katseemme viipyivät toisissaan sykäyksen liian pitkään.  Miranda Cowley Heller: Paperipalatsi Tammi 2022 alkuteos The Paper Palace 2021 suomentanut Tuulia Tipa alkuperäiskansi Lauren Peters-Collaer 403 sivua Kesä Cape Codissa. Koolla koko perhe; Elle ja Peter, heidän lapsensa, Ellen äiti. Lapsuuden tuttu mökkikylä Perämetsä ja kaikki on kuten tavallisesti. Vaan ei sittenkään ole. Edellisyönä Ellen maailma on nyrjähtänyt tavanomaisilta raiteiltaan. Hän on pettänyt aviomiestään Jonasin kanssa. Jonasin, jonka hän on tuntenut ikuisuuden ja jonka kanssa hänen piti mennä naimisiin. Niin sovittiin jo teini-iässä. Elämä kuitenkin tuli sopimuksen tielle. Tapahtui liian paljon, ja kertomuksen nykyhetkessä El