Siirry pääsisältöön

Lynn Messina: Murhatun rakastajan tapaus (Dekkariviikko)

Bea puhui päättäväisesti ja vakuuttavasti, ikään kuin hän olisi poliisi tai jotakin sitäkin mielikuvituksellisempaa, kuten erikoistutkija, joka tarjosi palveluksiaan pientä maksua vastaan. Todellisuudessa hän vain teki valistuneen arvauksen siitä, mikä olisi paras tapa edetä, sillä hän oli tehnyt tämän vain kahdesti aikaisemmin. Hän kutsuisi itseään parhaimmillaankin vain asioista perillä olevaksi amatööriksi.

Lynn Messina: Murhatun rakastajan tapaus
Aula & Co 2024
alkuteos An Infamous Betrayal
suomentanut Nelli Hietala
kansi Noora Karlsson
äänikirjan lukija Rosanna Kemppi
kesto 9 t 14 min

Beatrice Hyde-Clare ratkaisee -sarja on edennyt kolmanteen osaansa. Nyt ”ikäneito”, hieman alle kolmekymppinen Beatrice on jälleen kuolemantapausta ratkomassa: aiemmista edesottamuksista tuttu nuorukainen tulee pyytämään Bealta apua, sillä miehen morsiamen äidin rakastaja on menehtynyt aamulla kärsittyään ensin selvästi kovia tuskia. Kaikki merkit viittaavat siihen, että kuolema ei ole luonnollinen.

Bea tarttuu tutkintatehtävään mielellään, sillä hän haluaa karistaa mielestään Kesgraven herttuan, jonka kanssa on aiemmin päätynyt rikostutkintaan. Nyt Bealle sopii oikein hyvin, että hän ryhtyy rikostutkintaan aivan yksinään. Järisyttävä yllätys ei tosin ole se, että herttua ilmaantuu sopivasti paikalle ja että kaksikko käy epäselvän tapauksen kimppuun lopulta yhteisvoimin.

Sarjan edellisistä osista tuttu tunnelma on läsnä myös tässä jännärissä: Beatrice Hyde-Clare on kiinnostava ja toimelias päähenkilö, jonka rikostutkintaa on mukavaa seurata. Pidän tässä sarjassa myös siitä, että väkivaltaa ja veriroiskeita ei tarvitse pelätä. Meno on mukavan leppoisaa ja vanhanaikaista.

En kuitenkaan innostunut tästä kolmannesta osasta aivan niin paljon kuin edellisistä. Alussa oli ihan mukavasti muistelua siitä, mitä aiemmin on tapahtunut, mutta sitä oli siinä määrin runsaasti, että tämänkertaisen kertomuksen käynnistyminen tuntui vievän turhan kauan. Ehkä alun tahmeudesta jäi jotain leijumaan ilmaan pidempäänkin, sillä jotenkin himmeäksi tämä kuuntelukokemus nyt jäi.

Silti pidän Lynn Messinan luomasta maailmasta ja siitä, miten reipasotteinen päähenkilö sarjassa on. Muissakin henkilöissä on mielenkiintoa sen verran, että mielelläni palaisin sarjan pariin jatkossakin.

Nyt on jännityskirjallisuuden aika, jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan.
Dekkariviikkoa kirjablogeissa luotsaa Kirsin kirjanurkka.


Kommentit

  1. Kiitos panoksestasi dekkariviikkotempaukseen! Ihanaa kesää <3

    VastaaPoista
  2. Tämä on hauska ja viihdyttävä sarja. Dekkareina kevyttä höttöä enkä ole varma ajankuvastaka, mutta hupaisaa on.

    VastaaPoista
  3. Ai tämä on jo kolmas osa! Kuuntelin sen ensimmäisen mutta sain siitä tahtomattani parodian viboja, niin ei ole vielä tullut kuunneltua jatkoa. Saatan kyllä joskus tarttuakin, kun keopaa historiallista hömppää 😊

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön, joten odotathan rauhassa, että viestisi tulee näkyviin.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pilvi Hämäläinen: Cinderella

Jade hyrrää hyvästä mielestä. Näin vaan tytöt löytävät ihan täysin sattumalta taas yhden yhteisen jutun! Kyllä tästä taitaa ihan oikea ystävyys muodostua! Vaikka Jaden äiti ei kuulukaan ympäristölautakuntaan, niin Jade sentään on ihminen, joka on kiinnostunut kiinnostavista asioista.  Pilvi Hämäläinen: Cinderella Otava 2022 kansi Elina Warsta 269 sivua Pilvi Hämäläinen on tullut tunnetuksi erityisesti Putous-näyttelijänä, ja nyt häneltä on julkaistu esikoisromaani. Teoksen keskiössä ovat yläkoululainen Jade-Adele, joka häpeää nimeään ja äitiään, Jaden äiti Siru, joka ei häpeä juuri mitään, ja Sirun äiti Sirkka, joka kiinnittää huomionsa Cinderellaan. Samaan sukuun kuuluvien naisten lisäksi yhtenä näkökulmahenkilönä on aikuisikään ehtinyt Jari, joka elää äitinsä katon ja komennon alla. Romaani kuvaa tapahtumia, jotka keskittyvät yhteen päivään. Kun päivä etenee kohti erästä suoraa lähetystä, tapahtuu paljon, ja päivän mittaan henkilöistä paljastuu monenlaista. He joutuvat itse kukin kum

Tiina Raevaara: Minä, koira ja ihmiskunta – Lajien välisen yhteiselon historia

Ihmisen kulttuuri ja yhteiskunta eivät kuitenkaan sisällä pelkästään ihmisiä. Ei ole olemassa mitään puhtaasti ihmistä sisältävää kokonaisuutta. Elämme pienellä pallollamme yhdessä toisten lajien kanssa. Muut eläimet ovat muokanneet kulttuuriamme ja rakentaneet yhteiskuntaamme. Tai ehkä asia pitäisi sanoa näin: ihmiskunta on muokannut itseään ja maailmaansa muiden eläinlajien avulla. Tiina Raevaara: Minä, koira ja ihmiskunta – Lajien välisen yhteiselon historia Otava 2022 317 sivua Tiina Raevaara on suunnattoman taitava kirjoittaja, ja siitä on osoitus tämäkin: Minä, koira ja ihmiskunta – Lajien välisen yhteiselon historia  on kiehtova ja hyvin kirjoitettu tietoteos ihmisen ja hänen parhaan ystävänsä yhteisestä taipaleesta historian hämäristä nykypäivään. Kokonaisuuteen nivoutuu luontevasti anekdootteja kirjailijan kokemuksista koirien ja muiden eläinten kanssa. Kimmoke kirjan olemassaoloon löytyy mitä ilmeisemmin kirjailijasta itsestään: "Kaikista eläinlajeista nimenomaan koira o

Nguyễn Phan Quế Mai: Vuorten laulu

Kuunnellessani sinä yönä Đat-enon tarinaa tajusin, miten hirvittävä asia sota oli. Sen osalliset joko kuolivat tai menettivät osan sielustaan niin, etteivät enää koskaan tunteneet itseään kokonaisiksi. Nguy ễ n Phan Qu ế  Mai: Vuorten laulu Sitruuna 2022 englanninkielinen alkuteos The Mountains Sing suomentanut Elina Salonen 349 sivua Vuorten laulun mukana tulee matkanneeksi nykyajasta menneisyyteen. Romaani avaa 1900-luvun jälkipuoliskoa vietnamilaisten näkökulmasta, kun isoäiti kertoo H ươ ngille, lapsenlapselleen, elämäntarinaansa. Isoäiti  Diệu Lan  on eräänlainen suvun keskushahmo, joka pitää lankoja käsissään kriisistä toiseen siinä määrin kuin kykenee. Kriisejä nimittäin riittää. Jo kommunistinen vallankumous ajaa perheen ahtaalle, ja kun maanomistajat rinnastetaan riistäjiin, joutuu Diệu Lan pakenemaan lastensa kanssa kauas kotoaan. Pakomatkalla hän joutuu tekemään vaikeita ratkaisuja, mutta silti hän odottaa saavansa koota perheensä luokseen sitten, kun ajat ovat suotuisammat