Siirry pääsisältöön

Josie Silver: Ole minun

" – Minä olen miettinyt, Sarah sanoo rötköttäessään sohvan toisessa päässä. – Töissä on yksi uusi tyyppi, ja minusta tuntuu, että sinä voisit pitää hänestä.
– Minä en halua muita kuin bussipojan, sanon ja huokaisen teatraalisen pateettisesti.
– Mutta mitä jos löydät hänet ja hän onkin idiootti? Sarah kysyy."

Josie Silver: Ole minun
Otava 2018
Alkuteos One day in December
Kääntäjä Satu Leveelahti
429 sivua
Äänikirjan lukija Kati Tamminen
Kesto 12 t 38 min.

Romantiikan nälkäiselle tässä on nyt jotain! Kansikuvasta lähtien Josie Silverin romaani Ole minun tarjoaa suuria tunteita siirapilla makeutettuna – jonkun makuun makeutta on varmasti liikaakin, toisen makuun juuri sopivasti.

Romaanin keskiössä on parikymppinen Laurie, joka näkee bussipysäkillä miehen ja rakastuu sydänjuuriaan myöten. (Tässä on pieni kompastuskivi, jos lukija ei usko pikarakastumiseen, jota voi vaalia mielessään kevyesti vuodenkin verran.) Sitten tietenkin käy niin, että lopulta Laurie tapaa kaihoamansa mystisen miehen, Jackin, mutta pariskunnan välillä on aika iso este. (Mitäpä kerrottavaa olisikaan, jos rakastuneet voisivat vajota toistensa syliin tuosta vain, vuoden odoteltuaan?)

Tarinassa on paljon ennalta arvattavia käänteitä, mutta kyllä tarina osaa myös yllättää käänteillään. Ja vaikka kertomuksessa on naiiviutta ja epäuskottavuutta, on siinä samalla jotain kovin hellyttävää ja suloista. Ole minun onkin mainiota luettavaa tai kuunneltavaa talvisiin hetkiin, kun kaipaa arjen keskelle pientä todellisuuspakoa ja romantiikkaa. Erityisesti romaani sopii joulun aikaan, sillä joululla on Laurien ja Jackin välillä varsin iso merkitys.

Romanttisesta rakkaustarinasta kertovat myös Kirsi ja Heidi. Helmet 2019 -lukuhaasteessa Ole minun asettuu itseoikeutetusti kohtaan 6, rakkausromaani.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kassandra Montag: Tulvan jälkeen

Pearl oli vihainen, koska emme olleet yrittäneet auttaa heitä, ja minä yritin muistuttaa hänelle, että meidän oli tärkeää pysyä omissa oloissamme. Järkeilystäni huolimatta pelkäsin, että sydämeni oli kutistunut, kun vedenpinta oli noussut ympärilläni. Paniikki oli täyttänyt minut, kun vesi peitti maan, ja se työnsi tieltään kaiken muun ja kuihdutti sydämeni kovaksi, pieneksi möhkäleeksi, jota en enää tunnistanut. Kassandra Montag: Tulvan jälkeen HarperCollins Nordic 2020 alkuteos After the Flood suomentanut Hanna Arvonen äänikirjan lukija Pihla Pohjolainen kesto 14 h 2 min Suuren tulvan jälkeisessä ajassa eletään Kassandra Montagin romaanissa Tulvan jälkeen . Vesi on peittänyt alleen suuren osan maasta, ja luonnonvaroja on jäljellä enää. Ihmiskunnan rippeet taistelevat vähäisistä resursseista  ja yrittävät ehtiä ennen muita valtaamaan harvoja elinkelpoisia maa-alueita. Ikävät kohtaamiset ihmisten kesken ovat arkipäivää. Romaanin päähenkilö on aikuinen nainen, Myra, joka on jään

Anna-Leena Härkönen: Ihana nähä! ja muita kirjoituksia

"Panin soimaan Lordin levyn. Jos siihen ei Paavo Pesusieni reagoi, niin sitten ei mihinkään. Mitään ei tapahtunut. Paavo makasi edelleen lattialla kuin ruumis." Anna-Leena Härkönen: Ihana nähä! ja muita kirjoituksia (Otava 2015) 173 sivua Anna-Leena Härkösen teos Ihana nähä! ja muita kirjoituksia  sisältää kirjailijan havaintoja, oivalluksia ja omakohtaisia kokemuksia monista aiheista matkustamisesta naisena olemisen vaikeuteen ja äitiydestä vanhustenhoitoon. Kirjoittaja ottaa kantaa vahvasti ja napakasti, huumoria unohtamatta. Kyytiä saavat esimerkiksi asiakaspalvelun möröt ja Suuret Äidit. Moni huomio saa lukijan nyökyttelemään päätään ilahtuneena, sillä Härkönen kirjoittaa tutuista ilmiöistä tunnistettavalla ja kiinnostavalla tavalla. Mielikuvia luodessaan kirjailija saa lukijansa hyrisemään ilosta, ellei jopa nauramaan äänen. Nuorempana näin vanhenemisessa yhden ainoan hyvän puolen: sen kun saa mielenrauhaa ja tasapainoa. Kuvittelin, miten jakelen lempeästi hymy

Delia Owens: Suon villi laulu

He olivat tunteneet Chasen pikkuvauvasta asti. Seuranneet, miten poika oli lipunut läpi elämän ihastuttavasta lapsesta suloiseksi teiniksi, jalkapallokentän tähtipelaajaksi ja kylän kultapojaksi, joka työskenteli vanhempiensa yrityksessä. Ja lopulta komistukseksi, joka oli nainut seudun kauneimman tytön. Nyt hän retkotti siinä yksin, soisessa alennustilassaan. Kuoleman kylmä koura oli vetänyt pidemmän korren, niin kuin se aina teki. Delia Owens: Suon villi laulu WSOY 2020 alkuteos Where the Crawdads Sing suomentanut Maria Lyytinen 416 sivua Ällistyttävä esikoinen , unohtumaton romaani , luvataan kirjan takakannessa, ja odotukset ovat korkealla. Delia Owensin Suon villi laulu  houkuttaa nimellään ja on kannen mukaan maailmanlaajuinen jättimenestys. Tarinassa onkin viehättävyyttä mutta – valitettavasti – myös selkeitä ongelmia. Prologi tuo esille romaanin lähtökohdan: lokakuun 30. päivänä vuonna 1969 Chase Andrewsin ruumis lojuu suolla. Vanhasta palotornista putoaminen ei liene silkka on