Siirry pääsisältöön

Tiina Laukkanen - Katja Ravi: Tervetuloa joulu

"Kynttilöiden valo, kaunis kukka-asetelma, hauska tuohinen porokoriste ja huopakankainen valosarja antavat lisää jouluista tunnelmaa eteisen vanhan kaapin päälle."
Tiina Laukkanen - Katja Ravi:
Tervetuloa joulu. Kolme tunnelmallista joulukotia
(Tammi 2012)
152 sivua
Joulutunnelmaan voi virittäytyä vaikkapa katselemalla kuvia kauniista joulukodeista. Erityisen antoisia joulukotikirjat ovat silloin, jos ei itse jaksa joulua isommin kotiin laittaa. Oman kodin arkisuuden sijaan voi silmäillä tunnelmallisia sisustuksia kodeista, joissa jouluun suhtaudutaan antaumuksella. Antoisia kirjat toki ovat myös silloin, jos etsii vinkkejä oman kodin joulusisustukseen.

Tiina Laukkasen ja Katja Ravin teos Tervetuloa joulu - Kolme tunnelmallista joulukotia tarjoaa todellista joulutunnelmaa kolmen kodin verran. Teoksessa esitellään kirjan tekijöiden joulukodit Mustikkamäki ja Metsäpirtti sekä kolmas koti, Tyynelä.
Metsäpirtin joulukattausta.
Kaikki kolme taloa ovat sisustukseltaan melko runsaita, joten minimalismin ystäville kirja ei välttämättä suuria elämyksiä tarjoa. Toisaalta minimalistikin voi kirjasta jonkun vinkin omaan käyttöönsä bongata. Hyviä vinkkejä teoksessa riittääkin alkaen siitä, että joulun voi punaisen sijaan rakentaa myös mustasta, valkoisesta ja hopeasta.

Vaikka peruslähtökohdiltaan talot ovat samansuuntaisia, löytyy niistä myös eroja, joten runsaan ja romanttisen tyylin suosijalle kirjasta löytyy ammennettavaa. Runsaus on toisaalta myös haaste, mutta onneksi aika ajoin maltetaan keskittyä pieniin yksityiskohtiin tai antaa tilaa yhden sivun verran suurelle, rauhoittavalle kokonaisuudelle.
Tyynelässä joulu ulottuu työhuoneeseenkin.
Tekstiä kirjassa on vähänlaisesti, joten teoksen ahmaisee helposti päivässä. Halutessaan sen parissa voi kuitenkin aikaa viettää runsaastikin, sillä kirjan sivuilta löytyy paitsi tuunausvinkkejä, myös joitakin jouluisia reseptejä.
Mustikkamäestä löytyy raastinraudan tuunausvinkki.
Tervetuloa joulu lunastaa nimensä lupauksen ja tarjoaa lukijalle kurkistuksia tunnelmallisiin joulukoteihin. Kuvat ovat kauniita ja luovat suloista tunnelmaa joulunaluspäivinä teosta lueskellessa.

Myös Katja on tähän teokseen tutustunut.

Kommentit

  1. Joulu koristuksineen omassa kodissa ei kiinnosta, mutta tällaisella kirjalla voisi olla kiva tunnelmoida ihan vain kuvia katselemalla. Joitakin vinkkejähän voi tuunata ei-jouluiseksi. Pidän kovasti "kuvakirjoista" - tai siis kirjoista, joissa on runsaasti kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tunnelmointiin tämä tosiaan sopii vallan hyvin. Minä olen vähän huono toteuttamaan ideoita, mutta kiva niitä on katsella.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kassandra Montag: Tulvan jälkeen

Pearl oli vihainen, koska emme olleet yrittäneet auttaa heitä, ja minä yritin muistuttaa hänelle, että meidän oli tärkeää pysyä omissa oloissamme. Järkeilystäni huolimatta pelkäsin, että sydämeni oli kutistunut, kun vedenpinta oli noussut ympärilläni. Paniikki oli täyttänyt minut, kun vesi peitti maan, ja se työnsi tieltään kaiken muun ja kuihdutti sydämeni kovaksi, pieneksi möhkäleeksi, jota en enää tunnistanut. Kassandra Montag: Tulvan jälkeen HarperCollins Nordic 2020 alkuteos After the Flood suomentanut Hanna Arvonen äänikirjan lukija Pihla Pohjolainen kesto 14 h 2 min Suuren tulvan jälkeisessä ajassa eletään Kassandra Montagin romaanissa Tulvan jälkeen . Vesi on peittänyt alleen suuren osan maasta, ja luonnonvaroja on jäljellä enää. Ihmiskunnan rippeet taistelevat vähäisistä resursseista  ja yrittävät ehtiä ennen muita valtaamaan harvoja elinkelpoisia maa-alueita. Ikävät kohtaamiset ihmisten kesken ovat arkipäivää. Romaanin päähenkilö on aikuinen nainen, Myra, joka on jään

Anna-Leena Härkönen: Ihana nähä! ja muita kirjoituksia

"Panin soimaan Lordin levyn. Jos siihen ei Paavo Pesusieni reagoi, niin sitten ei mihinkään. Mitään ei tapahtunut. Paavo makasi edelleen lattialla kuin ruumis." Anna-Leena Härkönen: Ihana nähä! ja muita kirjoituksia (Otava 2015) 173 sivua Anna-Leena Härkösen teos Ihana nähä! ja muita kirjoituksia  sisältää kirjailijan havaintoja, oivalluksia ja omakohtaisia kokemuksia monista aiheista matkustamisesta naisena olemisen vaikeuteen ja äitiydestä vanhustenhoitoon. Kirjoittaja ottaa kantaa vahvasti ja napakasti, huumoria unohtamatta. Kyytiä saavat esimerkiksi asiakaspalvelun möröt ja Suuret Äidit. Moni huomio saa lukijan nyökyttelemään päätään ilahtuneena, sillä Härkönen kirjoittaa tutuista ilmiöistä tunnistettavalla ja kiinnostavalla tavalla. Mielikuvia luodessaan kirjailija saa lukijansa hyrisemään ilosta, ellei jopa nauramaan äänen. Nuorempana näin vanhenemisessa yhden ainoan hyvän puolen: sen kun saa mielenrauhaa ja tasapainoa. Kuvittelin, miten jakelen lempeästi hymy

Delia Owens: Suon villi laulu

He olivat tunteneet Chasen pikkuvauvasta asti. Seuranneet, miten poika oli lipunut läpi elämän ihastuttavasta lapsesta suloiseksi teiniksi, jalkapallokentän tähtipelaajaksi ja kylän kultapojaksi, joka työskenteli vanhempiensa yrityksessä. Ja lopulta komistukseksi, joka oli nainut seudun kauneimman tytön. Nyt hän retkotti siinä yksin, soisessa alennustilassaan. Kuoleman kylmä koura oli vetänyt pidemmän korren, niin kuin se aina teki. Delia Owens: Suon villi laulu WSOY 2020 alkuteos Where the Crawdads Sing suomentanut Maria Lyytinen 416 sivua Ällistyttävä esikoinen , unohtumaton romaani , luvataan kirjan takakannessa, ja odotukset ovat korkealla. Delia Owensin Suon villi laulu  houkuttaa nimellään ja on kannen mukaan maailmanlaajuinen jättimenestys. Tarinassa onkin viehättävyyttä mutta – valitettavasti – myös selkeitä ongelmia. Prologi tuo esille romaanin lähtökohdan: lokakuun 30. päivänä vuonna 1969 Chase Andrewsin ruumis lojuu suolla. Vanhasta palotornista putoaminen ei liene silkka on