Siirry pääsisältöön

Älyttömät joululahjatoiveet -haaste


Tuija houkutteli mukaan miettimään älyttömiä joululahjatoiveita, ja sehän sopii. Ideana on siis esittää kolme joululahjatoivetta ilman realismin rajoittavia kahleita.
 1. Ensimmäinen lahjatoiveeni on valkea joulu. Tällä hetkellä näyttää kovasti siltä, että toivoa saa mutta pettymään joutuu. Eilen illalla tuprutti lunta ja maisema oli ihastuttavan jouluinen, mutta nyt rähmii räntää ja sääennuste on luvannut jo sunnuntaille useita lämpöasteita, eli valkeus vaihtuu mustaan märkyyteen. Voih! Minä niin kaipaisin lunta, joka muuttaa toiseksi paitsi sen, miltä ulkona näyttää, myös sen, miltä tuntuu, tuoksuu ja kuulostaa.
 2. Jouluksi toivoisin aikaa ja malttia rauhoittua monen, monituisen hyvän kirjan ääreen. Joulukuusi voisi muodostua erinomaisista tai vieläkin paremmista kirjoista, joita voisi kuusesta napsia mielin määrin, ilman pelkoa kirjakuusen yhtäkkisestä romahtamisesta.
 3. Kolmas toiveeni ulottuu joulun jälkeiseen elämään. Olisi mukavaa, jos yhtäkkiä huomaisin osaavani puhua useita kieliä ihan noin vain. Valikoimaan kelpaisivat vaikkapa espanja, venäjä, ranska ja kiina. Kylläpä maailma avartuisi!
Näin ennen joulua haastan Marin ja Ellenin miettimään omia joululahjatoiveitaan. Vielä ehtii toiveita esittää!

Kommentit

 1. Lumi olisi ok kohtuudella. Tuntuu, että joko sitä ei ole tai sitten sitä on liikaa. Joulusta vain puuttuu jokin ilman sitä.

  VastaaPoista
 2. Oi, ihanat toiveet... Näitä samoja toivon minäkin! <3

  VastaaPoista
 3. Oi, ihanat toiveet... Näitä samoja toivon minäkin! <3

  VastaaPoista
 4. Mukava toiveet. :) Ouluun tulla tupsahti lunta tänään roimasti, vähän vähempikin olisi riittänyt mutta ainakin on valkeaa maassa. Ehkä se lumi ehtii vielä teillekin asti. Hyvää joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huonolta näyttää lumisen joulun suhteen, mutta täytyy yrittää muuten tavoitella joulutunnelmaa. Mukavaa joulun aikaa!

   Poista
 5. Ihanat toiveet! Lunta, lunta meillekin, kiitos!

  Minunkin älyttömät toiveeni ovat jo muhimassa. Jouluna ne voisivat vaikka toteutua, eikö?

  VastaaPoista
 6. Täälläkin on vielä tänään ollut lumi maassa, mutta koko päivän satanut vesi ja lähipäiville luvatut lämpöasteet ovat kyllä takuuvarma merkki siitä, ettei valkoista joulua ole luvassa. Vähän ankeaa, vaikken lumesta kauheasti tykkääkään, mutta silti.

  Mainiot toiveet sinulla kuitenkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ankeaa tosiaan on, kun ei jouluna ole lunta. Jos saan valita, otan talvikuukausina mieluummin lumi- kuin vesisateen.

   Poista
 7. Valkoinen joulu olisi kyllä monen toiveissa vaan toiveeksi se tosiaan taitaa jäädä kun Tampereen korkeudellekin +7C juuri luvattiin 😕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Tilastojen mukaan Keski-Suomessa on vielä useampi joulu valkea kuin musta, mutta tänä vuonna eivät tilastot ole puolellamme.

   Poista
 8. Kiitos haasteesta! Lunta lähdetään meillä hakemaan aina pikkuisen pohjoisemmaksi. Itseäni ei vaivaa, vaikka ei lunta olisikaan, koska lumi tarkoittaa aina vähän kylmmempää säätä. Lapsille taas lumi antaa paljon enemmän tekemistä, joten saadaan rauha maahan lumen myötä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, toivottavasti ehdit vastaamaan. Lukisin mielelläni ajatuksiasi. Meillä taapero viihtyy ulkona paljon, paljon paremmin, kun on lunta. Siksikin valkeita päiviä odottelen.

   Poista
 9. Jonna, täällä kaivataan lunta niin, että ihan sattuu.

  ...juu, uusia kieliä ja ranskaakin olisi kiva osata;

  Hyvää joulua sinulle&co♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamulla kauhistelin taaperon kanssa leikkipuistossa, kun nurmikko vihertää ja hiekkaleikit sujuvat kuin syyskuussa. Säätiedotusta olen vilkuillut vähän väliä, mutta lunta ei ole luvassa, ei vaikka mitä tekisi. :(

   Mutta eiköhän joulutunnelma silti tule.

   Kiitos samoin, Leena! ★♥

   Poista
 10. Toivottavasti toiveesi ovat toteutuneet! Ainakin pakkasta on - ja monia kieliä voi rauhassa kuunnella sujuvasti :) Valoisaa tulevaa vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan täysin eivät toiveeni ole toteutuneet, mutta joulu tarjosi mukavaa yhdessäoloa läheisten kanssa - se on tärkeintä. :) Kiitos, hyvää uutta vuotta, joka kohta jo ovella kolkuttaa!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kassandra Montag: Tulvan jälkeen

Pearl oli vihainen, koska emme olleet yrittäneet auttaa heitä, ja minä yritin muistuttaa hänelle, että meidän oli tärkeää pysyä omissa oloissamme. Järkeilystäni huolimatta pelkäsin, että sydämeni oli kutistunut, kun vedenpinta oli noussut ympärilläni. Paniikki oli täyttänyt minut, kun vesi peitti maan, ja se työnsi tieltään kaiken muun ja kuihdutti sydämeni kovaksi, pieneksi möhkäleeksi, jota en enää tunnistanut. Kassandra Montag: Tulvan jälkeen HarperCollins Nordic 2020 alkuteos After the Flood suomentanut Hanna Arvonen äänikirjan lukija Pihla Pohjolainen kesto 14 h 2 min Suuren tulvan jälkeisessä ajassa eletään Kassandra Montagin romaanissa Tulvan jälkeen . Vesi on peittänyt alleen suuren osan maasta, ja luonnonvaroja on jäljellä enää. Ihmiskunnan rippeet taistelevat vähäisistä resursseista  ja yrittävät ehtiä ennen muita valtaamaan harvoja elinkelpoisia maa-alueita. Ikävät kohtaamiset ihmisten kesken ovat arkipäivää. Romaanin päähenkilö on aikuinen nainen, Myra, joka on jään

Anna-Leena Härkönen: Ihana nähä! ja muita kirjoituksia

"Panin soimaan Lordin levyn. Jos siihen ei Paavo Pesusieni reagoi, niin sitten ei mihinkään. Mitään ei tapahtunut. Paavo makasi edelleen lattialla kuin ruumis." Anna-Leena Härkönen: Ihana nähä! ja muita kirjoituksia (Otava 2015) 173 sivua Anna-Leena Härkösen teos Ihana nähä! ja muita kirjoituksia  sisältää kirjailijan havaintoja, oivalluksia ja omakohtaisia kokemuksia monista aiheista matkustamisesta naisena olemisen vaikeuteen ja äitiydestä vanhustenhoitoon. Kirjoittaja ottaa kantaa vahvasti ja napakasti, huumoria unohtamatta. Kyytiä saavat esimerkiksi asiakaspalvelun möröt ja Suuret Äidit. Moni huomio saa lukijan nyökyttelemään päätään ilahtuneena, sillä Härkönen kirjoittaa tutuista ilmiöistä tunnistettavalla ja kiinnostavalla tavalla. Mielikuvia luodessaan kirjailija saa lukijansa hyrisemään ilosta, ellei jopa nauramaan äänen. Nuorempana näin vanhenemisessa yhden ainoan hyvän puolen: sen kun saa mielenrauhaa ja tasapainoa. Kuvittelin, miten jakelen lempeästi hymy

Delia Owens: Suon villi laulu

He olivat tunteneet Chasen pikkuvauvasta asti. Seuranneet, miten poika oli lipunut läpi elämän ihastuttavasta lapsesta suloiseksi teiniksi, jalkapallokentän tähtipelaajaksi ja kylän kultapojaksi, joka työskenteli vanhempiensa yrityksessä. Ja lopulta komistukseksi, joka oli nainut seudun kauneimman tytön. Nyt hän retkotti siinä yksin, soisessa alennustilassaan. Kuoleman kylmä koura oli vetänyt pidemmän korren, niin kuin se aina teki. Delia Owens: Suon villi laulu WSOY 2020 alkuteos Where the Crawdads Sing suomentanut Maria Lyytinen 416 sivua Ällistyttävä esikoinen , unohtumaton romaani , luvataan kirjan takakannessa, ja odotukset ovat korkealla. Delia Owensin Suon villi laulu  houkuttaa nimellään ja on kannen mukaan maailmanlaajuinen jättimenestys. Tarinassa onkin viehättävyyttä mutta – valitettavasti – myös selkeitä ongelmia. Prologi tuo esille romaanin lähtökohdan: lokakuun 30. päivänä vuonna 1969 Chase Andrewsin ruumis lojuu suolla. Vanhasta palotornista putoaminen ei liene silkka on