Siirry pääsisältöön

100. postaus ja kirja-arvonta (päättynyt!)

Blogini on vielä lapsen kengissä ja ensi askeleiden tiellä, mutta sadannen postauksen aika tuli yllättävän äkkiä: tässä se nyt on! Ensimmäisen blogitekstini julkaisin 3.11.2013, ja nyt, noin neljän kuukauden iässä, on tämän sadan tekstin merkkipaalun aika.

Vauvani on pari viikkoa blogiani vanhempi, ja juuri vauva selittää sitä, miksi olen ehtinyt lukea ja postata niin paljon. Hän on hyvin tyytyväinen ja rauhallinen, eli äidin lukuharrastusta ajatellen (ja toki muutenkin) unelmavauva. Olen ehtinyt viime kuukausina lukea enemmän kuin pitkään aikaan tätä ennen, joten kulunut talvi on ollut hyvin antoisa.

Aloitin blogin, koska minua on jo pitkään häirinnyt se, että unohdan niin paljon lukemiani kirjoja. Kysymys ei ole kirjojen huonoudesta vaan onnettomasta muististani, ja ajattelin, että blogin avulla voin palata muistuttamaan mieleeni, mitä kirjoja olen lukenut ja millaisia ajatuksia ne ovat herättäneet. Bloggaaminen on kuitenkin ollut myös paljon muuta kuin lukukokemusten muistiin kirjaamista. On ollut hienoa huomata, miten vuorovaikutteista tällainen toiminta on! Ihka ensimmäisen kommentin saaminen oli mahtavaa - sen takana muuten oli upea Leena Lumi. Kivaa on ollut myös huomata se, että jotkut ovat olleet ajatuksistani riittävän kiinnostuneita liittyäkseen blogini jäseniksi. Ensimmäisenä kirjautui Omppu, ja nyt jäseniä on 21. Kiitos teille kaikille, jotka tavalla tai toisella osallistutte bloggaamiseeni!

Blogini merkkipaalun kunniaksi loin katsauksen kirjoittamiini teksteihin. Kaikista suosituin lukijamäärällä mitattuna on ollut kirjoitukseni Jarkko Tontin romaanista Lento. Heti sen vanavedessä seuraavat Jhumpa Lahirin Tuore maa ja Maaria Päivisen Pintanaarmuja. Eniten on kommentoitu Maija Muinosen teoksesta Mustat paperit kirjoittamaani tekstiä.

Kirkastuvan kevään ja blogini merkkipaalun kunniaksi julistan kirja-arvonnan! Arvottavana on yhteensä kolme teosta: kerran luettu mutta oikein hyväkuntoinen Riikka Pulkkisen romaani Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän (2014) ja kaksi kappaletta Leena Laulajaisen nuortenromaaneja Maria ja taikalyhty (2011). Nämä jälkimmäiset kirjat ovat aivan uusia.


Arvontaan osallistuminen on hyvin helppoa: kommentoi tätä postausta ja kerro, kiinnostaako Pulkkinen vai Laulajainen enemmän. Voit myös olla yhtä kiinnostunut molemmista teoksista. :) Toisen arvan saat, jos linkität tiedon arvonnasta omaan blogiisi. Kerrothan kommentissasi, monellako arvalla osallistut.
Arvontaan voi osallistua tiistaihin 18.3. kello 21 saakka. Tulokset julkistetaan Minna Canthin päivänä 19.3.

Postitan kirjoja Suomen rajojen sisäpuolella. Muistathan kommentoida niin, että olet jotenkin tunnistettavissa, kun palkintoja arvotaan.

Kommentit

  1. Onnea merkkipaalusta, Jonna! Olet aktiivinen bloggaaja, täältä löytyy melkein aina kurkatessa uutta luettavaa. Luku- ja kirjoitusintoa jatkoonkin!

    Kyllähän tuo Pulkkisen kirja kiinnostaisi, eli osallistun arvontaan sen osalta yhdellä arvalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Suketus! :)
      Olet mukana Pulkkisen kirjan arvonnassa yhdellä arvalla.

      Poista
  2. Onnittelut sadannesta postauksesta! Olet kyllä ihailtavan ahkera lukija ja bloggaaja, ja blogissasi on aina mukava vierailla. :)

    Jonotan Pulkkisen kirjaa kirjastosta sijalla 110, joten osallistun sen arvontaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aa ja nyt vasta huomasin tuon arpojen määrän. Osallistun kahdella, joten linkki on blogissani ihan kohta. :)

      Poista
    2. Kiitos, Annami!
      Olet kahdella arvalla mukana Pulkkisen kirjan arvonnassa.

      Poista
  3. Onnittelut komeasta merkkipaalusta! Minua kiinnostavat molemmat kirjat, joten osallistun niiden arvontaan kahdella arvalla (linkitän blogissani tähän pikapuoliin). Bloggausintoa jatkossakin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, MarikaOksa!
      Olet molempien kirjojen arvonnassa mukana kahdella arvalla.

      Poista
  4. Onnittelut sadasta mielenkiintoisesta postauksesta. Osallistun arvontaan yhdellä arvalla, Laulajaisen nuorten kirja kiinnostaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Paula!
      Olet mukana yhdellä arvalla Maria ja taikalyhty -kirjan arvonnassa.

      Poista
  5. Onnea merkkipaalun johdosta! Tuo Pulkkisen romaani kiinnostaisi, joten osallistun arvontaan yhdellä arvalla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Lumikukka!
      Olet Pulkkisen romaanin arvonnassa mukana yhdellä arvalla.

      Poista
  6. Onnea 100 postauksesta! Täältä löytää aina mielenkiintoista luettavaa, joten kiitos postauksistasi! Pulkkinen houkuttaa kovasti. Linkitin blogiini joten kahdella arvalla mukana. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Pihi nainen!
      Olet Pulkkisen kirjan arvonnassa mukana kahdella arvalla.

      Poista
  7. Onnea hienosta saavutuksesta. Olet näemmä aloittanut bloggarinurasi vain pari viikkoa ennen kuin minä ja postannut ja lukenut ihan hurjan paljon enemmän. Tosi ahkera olet olut. No, minulla onkin aika kiireinen vaihe elämässä menossa.

    Osallistun kahdella arvalla kokeilemaan onneani Pulkkisen kanssa. Olen juuri aloittamassa Muinosen Mustia papereita ja kun bloggaan siitä, linkitän sinun kirjoitukseesi ko. teoksesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Omppu!
      Minun elämäntilanteeni on tosiaan sikäli erityinen, että aikaa lukemiseen on ollut epätavallisen paljon. Tiedän, että kun työelämän kiireet taas palaavat, jää lukeminen huomattavasti vähemmälle. Enkä muuten ollut huomannutkaan, että kirjablogimme ovat niin samanikäisiä.
      Olet Pulkkisen teoksen arvonnassa mukana kahdella arvalla.

      Poista
  8. Minä juuri eilen etsiskelen yhtä muistivihkoani ja käsiin tarttui toinen, todella vanha vihko ja avasin sen ensimmäiseltä sivulta. Olin siihen aloittanut kirjaamaan lukemiani kirjoja niin, että olin laittanut perään vain päivämäärän ja arvosanan. Vihko oli vuodelta 2003, jolloin minäkin olin äitiyslomalla ja oli ihanan paljon aikaa lukea. No, se mikä minua huvitti oli, että siellä oli luetuissa kirjoissa mm. Sebaldin Austerlitz, jota pidetään klassikkona ja jota moni on kehottanut minua lukemaan. Ja minä kuule ostin kirjan pokkarina itselleni ennen joulua lainkaan muistamatta, että olen lukenut sen. Ja ihmiset sentään kertoivat aika laajasti, mistä kirja kertoo...minullakin on siis aivan onneton muisti sen suhteen, miten hyvin muistan lukemani kirjat. Tuo listan pito muuten kesti vain vajaan vuoden, sen jälkeisestä ajasta ei ole mitään muistiinpanoja.

    Mutta hei, ehdottomasti mukana arvonnassa. Onnea vielä kovasti sinulle, olet todella ahkera lukija ja postaaja! Koska niin moni havittelee Pulkkista, osallistun tuohon Laulajaisen kirjan arvontaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kirjailijatar!
      Minäkin yritin joskus pitää muistikirjaa, johon merkitsin lukemani kirjat. Ei se kuitenkaan oikein toiminut, kirja oli kana hukassa tai muuten vain väärässä paikassa. Blogi on helposti tavoitettavissa melkein mistä vain.
      Kivaa, että Maria ja taikalyhty kiinnostaa! Olet yhdellä arvalla mukana kirjan arvonnassa.

      Poista
    2. Siis kirja oli aina hukassa, ei kana! :) Automaattinen tekstinkorjaus pääsi yllättämään...

      Poista
  9. Minä olen kirjoittanut lukemani kirjat ylös noin 10-vuotiaasta lähtien. Valitettavasti vaan vanhimmat luettujen kirjojen listat on tällä hetkellä kadoksissa, mutta eiköhän nuo jostain esiin tupsahda. Sähköisessä miuodossa olen pitänyt lukulistaa vuodesta 1994. Aika monta kertaa on tullut tarkistettua, että olenko jonkun kirjan lukenut vai en.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau! Olen usein harmitellut sitä, etten ole tullut kirjanneeksi muistiin lukemiani kirjoja lapsuudesta lähtien. Lista olisi pitkä, sillä olen aina lukenut paljon. Olisi mielenkiintoista katsoa, mitä on lukenut vaikkapa 12- vuotiaana.

      Poista
  10. Kumpikin kirja kiinnostaa, mutta Maria ja taikalyhty on niin kuin minulle tehty kirja. Onnittelut 100 postauksesta. Yhdellä arvalla mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Mai!
      Olet yhdellä arvalla mukana Laulajaisen kirjan arvonnassa.

      Poista
  11. Onnea♥ Kahdella mukana ja tavoittelen Taikalyhtyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Olet kahdella arvalla mukana Laulajaisen kirjan arvonnassa.

      Poista
  12. Onnittelut! Molemmat kirjat kuulostavat hyviltä, mutta jos olisi pakko valita, niin ottaisin Pulkkisen kirjan. Yhdellä arvalla mukana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaffe, kiitos!
      Olet yhdellä arvalla mukana Pulkkisen kirjan arvonnassa.

      Poista
  13. Yhdellä mukana. Enemmän kiinnostaisi Pulkkinen. :)
    s.kansakoski@luukku.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet yhdellä arvalla mukana Pulkkisen kirjan arvonnassa. :)

      Poista
  14. Onnea satasesta, blogiurasi on tosiaan lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin! :) Onnea myös vauvasta, elät ihanaa aikaa <3

    Taikalyhty on ihana kirja, mutta koska olen sen jo lukenut ja se löytyy hyllystäkin, niin osallistun kahdella (linkitän illalla, kun menen koneelle) Pulkkisen kirjan arvontaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä on kyllä ihanaa aikaa. Tiedän, että joskus kaipaan vielä kovasti tätä ajanjaksoa elämästäni. <3
      Olet kahdella arvalla mukana Pulkkisen romaanin arvonnassa.

      Poista
  15. Kirjoja, palkinto mun mieleen ^_^ Maria ja taikalyhty kiinnostaa himpun verran enemmän, joten jos arpa osuu minulle ekana, niin sen valitsen. Mutta myös toinen opus kiinnostaa, joten osallistun senkin arvontaan, kiäh :D kaljukeiju@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet siis molempien kirjojen arvonnassa mukana.
      Onpa sinulla hupaisa sähköpostiosoite! :)

      Poista
  16. Pulkkisen kirjan arvontaan mukaan. 1 arpa.
    -minttu47-
    minttu47@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet Pulkkisen kirjan arvonnassa mukana yhdellä arvalla.

      Poista
  17. Uutta luettavaa ja uusia tuttavuuksia,kyllä kiitos siis ^_^
    Maria ja Taikalyhty kuulostaa himpun paremmalta,mutta koska toinenkaan ei kuulosta hullummalta niin taidampa tahtoa kumman vain ^_^

    mewamili@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selvä, olet molempien kirjojen arvonnassa mukana! :)

      Poista
  18. Onnea sadannesta postauksesta! Olet ahkera lukija! Ihanaa, että sinulla on rauhallinen vauva ja pääset tätä kautta irrottamaan kotiympyröistä. Minä perustin blogin vuorotteluvapaalla ja nyt äitiys- ja hoitovapaalla se on ollut henkireikäni.

    Mutta niin, molemmat kirjat kiinnostavat yhtä lailla. Olen yhdellä mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Tämä on kyllä ihanaa aikaa, kun elämä on niin leppoisaa ja kiireetöntä. Minullekin blogi on ollut upea henkireikä ja ikkuna ulkomaailmaan, kun muuten olen tietenkin kovin paljon kotona.
      Olet molempien kirjojen arvonnassa mukana.

      Poista
  19. Pulkkinen kiinnostaa enemmän. :)

    anna-maria@flodin.ax

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selvä juttu, olet Pulkkisen kirjan arvonnassa mukana. :)

      Poista
  20. Yhdellä arvalla mukana ja kumpikin kiinnostaa; Pulkkinen itselle ja Laulajaisen antaisin kummitytölle lahjaksi. Pidän Pulkkisen tyylistä kirjoittaa ja tarkoituksena on lukea kaikki hänen kirjansa sitä mukaa, kun aika antaa myöten.
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet siis molempien kirjojen arvonnassa mukana. :)

      Poista
  21. Yksi arpa minulle kiitos ja Pulkkisen kirjaa tavoittelen.
    Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet Pulkkisen kirjan arvonnassa mukana yhdellä arvalla!

      Poista
  22. Onnitteluni. Kumpi vain kiinnostaa ja yhdellä mukana.

    VastaaPoista
  23. Osallistun yhdellä arvalla kummankin kirjan arvontaan.
    isontalonpoikii@gmail.com

    VastaaPoista
  24. Osallistun yhdellä arvalla, ja molemmat kiinnostaa! :-)

    jelena.nieminen@hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että molemmat kirjat kiinnostavat. Olet mukana arvonnassa!

      Poista
  25. Molemmat kiinnostaa yhdellä arpasella :) linnuton.puu@hotmail.com

    VastaaPoista
  26. Mukana kisassa yhdellä arvalla, Pulkkisen muut kirjat olleet mieleeni, joten Pulkkinen kiinnostaa enemmän. :) annina.vih(a)gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet siis Pulkkisen kirjan arvonnassa mukana. :)

      Poista
  27. Molemmat kiinnostavat, ja kahdella arpasella olisin mukana. Käyhän se, jos blogin facebook seinälle linkitän? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin käy! Olet kahdella arvalla kirjojen arvonnassa mukana!

      Poista
  28. Onnea 100 postauksesta. Mukana tavoittelemassa Riikka Pulkkisen romaania.

    VastaaPoista
  29. Onnea hirmuisesti!

    Minua kiinnostaisi Pulkkisen romaani ehdottomasti :).

    mariestrange(a)hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!
      Mukavaa, että Pulkkisen uutukainen kiinnostaa. Olet sen arvonnassa mukana!

      Poista
  30. Ohhoh, aikamoinen postaustahti, vaan antaa tulla vaan..
    Minäkin olen kiinnostunut Pulkkisen uutuudesta, yhdellä mukana.
    ahlfors(at)suomi24(piste)fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet siis yhdellä arpasella mukana Iiris Lempivaaran kertomuksen arvonnassa.

      Poista
  31. Molemmat kirjat kyllä kiinnostaisi :) Yhdellä arvalla mukaan!
    ilokseni@gmail.com

    VastaaPoista
  32. Mukana yhdellä molempien kirjojen arvonnassa :)
    teekoo81(ät)gmail.com

    VastaaPoista
  33. Yhdellä mukaan molempiin :)
    millal@luukku.com

    VastaaPoista
  34. Onnea merkkipaalun saavuttamisesta :) En nyt tällä kertaa osallistu arvontaan, mutta ajattelin kuitenkin huikata onnitteluni.

    VastaaPoista
  35. Onnea reippaasta postaustahdista, toivottavasti tahti pysyy jatkossakin :)
    Osallistun yhdellä molempien kirjojen arvontaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minäkin toivon, että jatkossakin riittää aikaa ja energiaa lukea ja toki myös kirjoittaa luetuista kirjoista.
      Olet molempien kirjojen arvonnassa mukana!

      Poista
  36. Minua kiinnostaisi lukea tuo Laulaisen kirja, koska Maria Jotuni on päähenkilö ja sivuaa Minna Canthia. Kanttilan talo on edelleen Kuopiossa ja tuttuja seutuja minulle, kun Kuopio oli pitkään kotikaupunkini. Linkitän arvonnan blogiini, joten kahdella mukaan.
    Blogistasi löysin taas uusia lukuvinkkejä, kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos blogistani löytyy vinkkejä! :)
      Olet Laulajaisen kirjan arvonnassa mukana kahdella arvalla.

      Poista
  37. Ilmoittaudun mukaan molempien kirjojen arvontaan. Toivottavasti vielä otat mukaan mattimyöhäisenkin osallistujan ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki ehdit vielä mukaan molempien kirjojen arvontaan!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön, joten odotathan rauhassa, että viestisi tulee näkyviin.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pilvi Hämäläinen: Cinderella

Jade hyrrää hyvästä mielestä. Näin vaan tytöt löytävät ihan täysin sattumalta taas yhden yhteisen jutun! Kyllä tästä taitaa ihan oikea ystävyys muodostua! Vaikka Jaden äiti ei kuulukaan ympäristölautakuntaan, niin Jade sentään on ihminen, joka on kiinnostunut kiinnostavista asioista.  Pilvi Hämäläinen: Cinderella Otava 2022 kansi Elina Warsta 269 sivua Pilvi Hämäläinen on tullut tunnetuksi erityisesti Putous-näyttelijänä, ja nyt häneltä on julkaistu esikoisromaani. Teoksen keskiössä ovat yläkoululainen Jade-Adele, joka häpeää nimeään ja äitiään, Jaden äiti Siru, joka ei häpeä juuri mitään, ja Sirun äiti Sirkka, joka kiinnittää huomionsa Cinderellaan. Samaan sukuun kuuluvien naisten lisäksi yhtenä näkökulmahenkilönä on aikuisikään ehtinyt Jari, joka elää äitinsä katon ja komennon alla. Romaani kuvaa tapahtumia, jotka keskittyvät yhteen päivään. Kun päivä etenee kohti erästä suoraa lähetystä, tapahtuu paljon, ja päivän mittaan henkilöistä paljastuu monenlaista. He joutuvat itse kukin kum

Shelley Read: Minne virta kuljettaa

  Eräänä yönä matalien pilvien riippuessa laakson yllä me kaksi – syntymätön lapseni ja minä – käperryimme pesäämme huopien alle, ja siellä maatessani kuvittelin kaikkien metsän eläinten tekevän samoin, asettuvan levolle, kääriytyvän kerälle omaan lämpöönsä. Mietin, että jotkut metsän äideistä tunsivat lastensa potkivan sisällään aivan samalla tavalla, kun toiset taas ruokkivat ja hoivasivat ja suojelivat jälkeläisiään niin kuin minä pian tekisin. Ajattelin kaikkea sitä elämää, joka alkoi, kesti ja päättyi ympärilläni, suurimmasta karhusta pienimpään hyönteiseen, siemeneen, nuppuun ja kukkaan. Metsässä en ollut yksin. Olin varma, että juuri se oli yksi niistä asioista, joita Wil oli yrittänyt selittää minulle. Syleilin lempeästi vatsani kumpua, sekä lastani että myös jotain muuta, jotain sanoin kuvaamatonta valtavuutta, jonka osa tunsin olevani. Shelley Read: Minne virta kuljettaa Otava 2023 alkuteos Go as a river suomentanut Jaakko Kankaanpää äänikirjan lukija Mirjami Heikkinen kesto

Nguyễn Phan Quế Mai: Vuorten laulu

Kuunnellessani sinä yönä Đat-enon tarinaa tajusin, miten hirvittävä asia sota oli. Sen osalliset joko kuolivat tai menettivät osan sielustaan niin, etteivät enää koskaan tunteneet itseään kokonaisiksi. Nguy ễ n Phan Qu ế  Mai: Vuorten laulu Sitruuna 2022 englanninkielinen alkuteos The Mountains Sing suomentanut Elina Salonen 349 sivua Vuorten laulun mukana tulee matkanneeksi nykyajasta menneisyyteen. Romaani avaa 1900-luvun jälkipuoliskoa vietnamilaisten näkökulmasta, kun isoäiti kertoo H ươ ngille, lapsenlapselleen, elämäntarinaansa. Isoäiti  Diệu Lan  on eräänlainen suvun keskushahmo, joka pitää lankoja käsissään kriisistä toiseen siinä määrin kuin kykenee. Kriisejä nimittäin riittää. Jo kommunistinen vallankumous ajaa perheen ahtaalle, ja kun maanomistajat rinnastetaan riistäjiin, joutuu Diệu Lan pakenemaan lastensa kanssa kauas kotoaan. Pakomatkalla hän joutuu tekemään vaikeita ratkaisuja, mutta silti hän odottaa saavansa koota perheensä luokseen sitten, kun ajat ovat suotuisammat