Siirry pääsisältöön

Oman kirjahyllyn kaivelemista

Oksan hyllyltä -blogista löytyi idea oman kirjahyllyn lukuprojektista. MarikaOksa taas oli napannut idean alun perin Täällä toisen tähden alla -blogista. Molemmissa siis on ajatuksena se, että omasta kirjahyllystä luetaan niitä kirjoja, joita ei vielä ole aiemmin tullut tavattua.

Tähän samankaltaiseen projektiin olen ryhtymässä minäkin: etsin kirjahyllystäni ne kirjat, joita en ole vielä lukenut - ja hämmästyin. Arvelin, että muutama varmaan löytyy, mutta että 26 kirjaa! Pelkään pahoin, että tässä eivät edes ole kaikki kirjat, sillä olen tilanpuutteen vuoksi joutunut ripottelemaan kirjoja vähän sinne ja tänne.
Nämä kirjat ovat lojuneet hyllyissäni lukemattomina.
Huh. On siis korkea aika ryhtyä lukemaan näitä lukemattomia kirjoja ja jarrutella hieman kirjastolainojen ja erityisesti uusien kirjaostosten tekemistä!

Varovaiseksi tavoitteekseni asetan, että vuoden kuluttua, helmikuun 2015 loppuun mennessä, olen lukenut kirjoista puolet eli 13 kappaletta. Näin ollen minun pitäisi lukea yksi kirja kuukaudessa sekä yksi bonuskirja. Lukusuunnitelmani olen tehnyt niin, että jokaiselle kuukaudelle on olemassa kaksi vaihtoehtoa ja kahdelle kuukaudelle kolme. Näin tulen listanneeksi kaikki kirjat, joita en ole vielä lukenut.


Maaliskuu 2014
 • Delijani, Sahar: Jakarandapuun lapset
 • Llosa, Mario Vargas: Tuhma tyttö
Huhtikuu 2014
 • Linna, Väinö: Täällä Pohjantähden alla, osa 3
 • Valli, Suvi: Ohijuoksija
 • Zusak, Markus: Kirjavaras
Toukokuu 2014
 • Hugo, Victor: Kurjat
 • Lähteenmäki, Laura: Kaaso
Kesäkuu 2014
 • Jansson, Tove: Vaarallinen juhannus
 • Snellman, Anja: Pääoma
Heinäkuu 2014
 • Hustvedt, Siri; Kesä ilman miehiä
 • Tolstoi, Leo: Anna Karenina
Elokuu 2014
 • Bulgakov, Mihail: Saatana saapuu Moskovaan
 • Honkasalo, Laura: Sinun lapsesi eivät ole sinun
 • Laulajainen, Leena: Keinu meren yllä
Syyskuu 2014
 • Adichie, Chimamanda Ngozi: Huominen on liian kaukana
 • Irving, John: Vapauttakaa karhut!
Lokakuu 2014
 • Dostojevski, F.M.: Riivaajat
 • Susi, Pauliina: Ruuhkavuosi
Marraskuu 2014
 • Márguez, Gabriel García: Sadan vuoden yksinäisyys
 • Karjalainen, Tuula: Tove Jansson. tee työtä ja rakasta.
Joulukuu 2014
 • Kinsella, Sophie: Minishoppaaja
 • Hesse, Hermann: Siddhartha
Tammikuu 2015
 • Tabermann, Tommy: Vernazzan valot
 • Nicholls, David: Kaikki peliin
Helmikuu 2015
 • Melleri, Arto: Pääkallolipun alla
 • Coelho, Paulo: Zahir
Asetan tästä siis itselleni projektin, joka päättyy 28.2.2015. Yritän lukea näistä lukemattomista kirjoista vähintään puolet, mutta jos saan enemmänkin luettua, olen oikein tyytyväinen. Jos onnistun tässä hankkeessa, annan itselleni luvan mennä hyvällä omallatunnolla taas kirjaostoksille!

Kommentit

 1. Oi miten kiva, että aloitat oman hyllyprojektin. :) Kivan kuuloisia kirjoja sinulla on listalla, erityisesti heinäkuu näyttää lupaavalta. Ihana Anna Karenina on minullakin lukusuunnitelmissa, mutta omaan hyllyyn se ei ole vielä päätynyt. Sehän näissä hyllynprojekteissa on tosin vikana, että kun jotain saa luettua niin uutta kirjaa jotenkin vaan ilmestyy lukemattomien jatkoksi. Tsemppiä projektiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Sitä minäkin pelkään, että projektin päättyessä lukemattomia kirjoja on vain entistä enemmän. Mistä niitä aina kertyykin...
   Mutta kiva projekti tämä kyllä on. Tuli pitkästä aikaa katseltua omia kirjavarastoja tarkasti. Löytyi monta kirjaa, joiden lukemista odotan innolla - tosin on niitäkin, joita kohtaan ei ole kovin suuria odotuksia. ;)

   Poista
 2. Luen juuri parhaillaan Täällä Pohjantähden alla osaa 3 osana Tea With Anna Karenina -blogin Noran alullepanemaa kimppalukua. 2 ekaa osaa on jo luettu ja bloggaus osasta 2 tulee keskiviikkona.

  Tuossa kimppaluvussa on huhtikuussa muuten luettavana Hugon Kurjat. Minullakin on se lukemattomana hyllyssä, mutta en ole vielä päättänyt, osallistunko kimppalukuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei minäkin olen kimppaluvussa mukana! :) Helmikuun alussa kirjoitin ykkösosasta ja keskiviikkona postaan kakkosesta. Hugon Kurjat ajattelin myös lukea kimppaluvussa, jotta se tulisi vihdoin luettua.

   Poista
 3. Näistä olen lukenut Minishoppaajan ja Kirjavarkaan ja pidin molemmista kovasti, Kirjavaras on oikeastaan yksi lempikirjoistani <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjavarkaan sainkin luettua, mutta Minishoppaaja odottelee edelleen hyllyssä. Ensin mainitusta en täysin hurmaantunut mutta jokin siinä osui ja jäi vahvasti mieleen.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tove Jansson: Muumipappa ja meri

"Eräänä iltapäivänä elokuun lopulla kulki eräs isä puutarhassaan ja tunsi olevansa tarpeeton. Hän ei tiennyt mihin ryhtyisi, sillä kaikki mitä oli tehtävä oli jo tehty, tai sitten joku muu oli juuri siinä puuhassa."
Muumipappa ja meri lähtee liikkeelle hetkestä, kun Muumipappa huomaa olevansa tarpeeton. Hänellä ei ole mitään tekemistä eikä kukaan tunnu häntä tarvitsevan. Hän haaveilee suuresta seikkailusta ja päättää viedä perheensä majakkasaarelle. Vaikka muumiperhe saapuu saarelle yöllä, ei majakan valo pala.
- Ei majakkaa niin vain sammuteta, sanoi isä. - Jos mikään on varma, niin se että majakka palaa. Maailmassa on eräitä ehdottoman varmoja seikkoja, esimerkiksi merivirrat ja vuodenajat ja se, että aurinko nousee aamuisin. Ja että majakkavalot palavat.
Vakuutteluistaan huolimatta Muumipappa joutuu toteamaan, että majakan valo on todellakin sammunut. Majakanvartijaa ei löydy, ja saarella on jotain outoa. Salaperäinen kalastaja asuu pienessä mökissään ja välttelee muita, e…

Kristin Hannah: Satakieli

"Vianne sulki silmänsä ja ajatteli: Tule jo kotiin, Antoine.
Enempää hän ei sallinut itselleen, vain yhden hiljaisen pyynnön. Miten hän selviytyisi yksin tästä kaikesta – sodasta, kapteeni Beckistä, Isabellesta?"


Kristin Hannahin romaani Satakieli tarkastelee toista maailmansotaa ja saksalaisten osuutta siinä näkökulmasta, joka ei usein tule esille: nyt ollaan Ranskassa, jonka natsit ovat miehittäneet. Keskitysleirit jäävät enimmäkseen taustalle, mutta saksalaisten uhka on läsnä vahvasti.

Vianne on nuori perheenäiti, jonka puoliso joutuu sotaan. Vianne huolehtii pariskunnan Sophie-tyttärestä ja yrittää pärjätä säännöstelyn ja pelottavien uutisten keskellä. Elämää saapuu Pariisista sekoittamaan Viannen pikkusisko Isabelle, joka ei halua taipua uhkien ja vallanpidon alle. Nuori nainen liittyy vastarintaliikkeeseen ja on valmis vaarantamaan paljon vastustaakseen vallitsevaa yhteiskunnallista tilaa.

Tarina sijoittuu kahdelle aikatasolle. Liikkeelle lähdetään vuodesta 1995, kun Vi…

Laura Lindstedt: Oneiron

"Rivi on kaunis kuin kaunein hautajaissaatto, surullinen kuin surullisin sävel, lohdullinen kuin äiti maan syli. Rivi on täydellinen. Naiset eivät pelkää."
Laura Lindstedtin Finlandia-palkittu Oneiron tuli minulle joululahjaksi, ja taisin viime vuoden viimeisinä päivinä kirjan lukea loppuun. Kirjasta kirjoittaminen on kuitenkin venynyt uuden vuoden puolelle, sillä tuntui, että kovin pian lukemisen jälkeen oli romaanista vaikea sanoa yhtään mitään.

Nyt, kun olen ehtinyt makustella, tunnustella ja mietiskellä, totean: Oneiron on huimaava, jäljet jättävä romaani, jonka vaikutus ei hetkessä katoa.
Tarina keskittyy seitsemään naiseen. Newyorkilainen Shlomith, moskovalainen Polina, brasilialainen Rosa, marseillelainen Nina, hollantilainen Wlbgis, senegalilainen Maimuna ja itävaltalainen Ulrike ovat kaikki kuolleet. Romaani kertoo siitä, mitä tapahtuu kuoleman jälkeisenä aikana, keskellä valkeutta, ja mitä naisten elämässä oikein tapahtui. Huomasin, että alkuun minua kutkutti tietä…