Siirry pääsisältöön

Oman kirjahyllyn kaivelemista

Oksan hyllyltä -blogista löytyi idea oman kirjahyllyn lukuprojektista. MarikaOksa taas oli napannut idean alun perin Täällä toisen tähden alla -blogista. Molemmissa siis on ajatuksena se, että omasta kirjahyllystä luetaan niitä kirjoja, joita ei vielä ole aiemmin tullut tavattua.

Tähän samankaltaiseen projektiin olen ryhtymässä minäkin: etsin kirjahyllystäni ne kirjat, joita en ole vielä lukenut - ja hämmästyin. Arvelin, että muutama varmaan löytyy, mutta että 26 kirjaa! Pelkään pahoin, että tässä eivät edes ole kaikki kirjat, sillä olen tilanpuutteen vuoksi joutunut ripottelemaan kirjoja vähän sinne ja tänne.
Nämä kirjat ovat lojuneet hyllyissäni lukemattomina.
Huh. On siis korkea aika ryhtyä lukemaan näitä lukemattomia kirjoja ja jarrutella hieman kirjastolainojen ja erityisesti uusien kirjaostosten tekemistä!

Varovaiseksi tavoitteekseni asetan, että vuoden kuluttua, helmikuun 2015 loppuun mennessä, olen lukenut kirjoista puolet eli 13 kappaletta. Näin ollen minun pitäisi lukea yksi kirja kuukaudessa sekä yksi bonuskirja. Lukusuunnitelmani olen tehnyt niin, että jokaiselle kuukaudelle on olemassa kaksi vaihtoehtoa ja kahdelle kuukaudelle kolme. Näin tulen listanneeksi kaikki kirjat, joita en ole vielä lukenut.


Maaliskuu 2014
  • Delijani, Sahar: Jakarandapuun lapset
  • Llosa, Mario Vargas: Tuhma tyttö
Huhtikuu 2014
  • Linna, Väinö: Täällä Pohjantähden alla, osa 3
  • Valli, Suvi: Ohijuoksija
  • Zusak, Markus: Kirjavaras
Toukokuu 2014
  • Hugo, Victor: Kurjat
  • Lähteenmäki, Laura: Kaaso
Kesäkuu 2014
  • Jansson, Tove: Vaarallinen juhannus
  • Snellman, Anja: Pääoma
Heinäkuu 2014
  • Hustvedt, Siri; Kesä ilman miehiä
  • Tolstoi, Leo: Anna Karenina
Elokuu 2014
  • Bulgakov, Mihail: Saatana saapuu Moskovaan
  • Honkasalo, Laura: Sinun lapsesi eivät ole sinun
  • Laulajainen, Leena: Keinu meren yllä
Syyskuu 2014
  • Adichie, Chimamanda Ngozi: Huominen on liian kaukana
  • Irving, John: Vapauttakaa karhut!
Lokakuu 2014
  • Dostojevski, F.M.: Riivaajat
  • Susi, Pauliina: Ruuhkavuosi
Marraskuu 2014
  • Márguez, Gabriel García: Sadan vuoden yksinäisyys
  • Karjalainen, Tuula: Tove Jansson. tee työtä ja rakasta.
Joulukuu 2014
  • Kinsella, Sophie: Minishoppaaja
  • Hesse, Hermann: Siddhartha
Tammikuu 2015
  • Tabermann, Tommy: Vernazzan valot
  • Nicholls, David: Kaikki peliin
Helmikuu 2015
  • Melleri, Arto: Pääkallolipun alla
  • Coelho, Paulo: Zahir
Asetan tästä siis itselleni projektin, joka päättyy 28.2.2015. Yritän lukea näistä lukemattomista kirjoista vähintään puolet, mutta jos saan enemmänkin luettua, olen oikein tyytyväinen. Jos onnistun tässä hankkeessa, annan itselleni luvan mennä hyvällä omallatunnolla taas kirjaostoksille!

Kommentit

  1. Oi miten kiva, että aloitat oman hyllyprojektin. :) Kivan kuuloisia kirjoja sinulla on listalla, erityisesti heinäkuu näyttää lupaavalta. Ihana Anna Karenina on minullakin lukusuunnitelmissa, mutta omaan hyllyyn se ei ole vielä päätynyt. Sehän näissä hyllynprojekteissa on tosin vikana, että kun jotain saa luettua niin uutta kirjaa jotenkin vaan ilmestyy lukemattomien jatkoksi. Tsemppiä projektiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)
      Sitä minäkin pelkään, että projektin päättyessä lukemattomia kirjoja on vain entistä enemmän. Mistä niitä aina kertyykin...
      Mutta kiva projekti tämä kyllä on. Tuli pitkästä aikaa katseltua omia kirjavarastoja tarkasti. Löytyi monta kirjaa, joiden lukemista odotan innolla - tosin on niitäkin, joita kohtaan ei ole kovin suuria odotuksia. ;)

      Poista
  2. Luen juuri parhaillaan Täällä Pohjantähden alla osaa 3 osana Tea With Anna Karenina -blogin Noran alullepanemaa kimppalukua. 2 ekaa osaa on jo luettu ja bloggaus osasta 2 tulee keskiviikkona.

    Tuossa kimppaluvussa on huhtikuussa muuten luettavana Hugon Kurjat. Minullakin on se lukemattomana hyllyssä, mutta en ole vielä päättänyt, osallistunko kimppalukuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei minäkin olen kimppaluvussa mukana! :) Helmikuun alussa kirjoitin ykkösosasta ja keskiviikkona postaan kakkosesta. Hugon Kurjat ajattelin myös lukea kimppaluvussa, jotta se tulisi vihdoin luettua.

      Poista
  3. Näistä olen lukenut Minishoppaajan ja Kirjavarkaan ja pidin molemmista kovasti, Kirjavaras on oikeastaan yksi lempikirjoistani <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjavarkaan sainkin luettua, mutta Minishoppaaja odottelee edelleen hyllyssä. Ensin mainitusta en täysin hurmaantunut mutta jokin siinä osui ja jäi vahvasti mieleen.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön, joten odotathan rauhassa, että viestisi tulee näkyviin.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pilvi Hämäläinen: Cinderella

Jade hyrrää hyvästä mielestä. Näin vaan tytöt löytävät ihan täysin sattumalta taas yhden yhteisen jutun! Kyllä tästä taitaa ihan oikea ystävyys muodostua! Vaikka Jaden äiti ei kuulukaan ympäristölautakuntaan, niin Jade sentään on ihminen, joka on kiinnostunut kiinnostavista asioista.  Pilvi Hämäläinen: Cinderella Otava 2022 kansi Elina Warsta 269 sivua Pilvi Hämäläinen on tullut tunnetuksi erityisesti Putous-näyttelijänä, ja nyt häneltä on julkaistu esikoisromaani. Teoksen keskiössä ovat yläkoululainen Jade-Adele, joka häpeää nimeään ja äitiään, Jaden äiti Siru, joka ei häpeä juuri mitään, ja Sirun äiti Sirkka, joka kiinnittää huomionsa Cinderellaan. Samaan sukuun kuuluvien naisten lisäksi yhtenä näkökulmahenkilönä on aikuisikään ehtinyt Jari, joka elää äitinsä katon ja komennon alla. Romaani kuvaa tapahtumia, jotka keskittyvät yhteen päivään. Kun päivä etenee kohti erästä suoraa lähetystä, tapahtuu paljon, ja päivän mittaan henkilöistä paljastuu monenlaista. He joutuvat itse kukin kum

Shelley Read: Minne virta kuljettaa

  Eräänä yönä matalien pilvien riippuessa laakson yllä me kaksi – syntymätön lapseni ja minä – käperryimme pesäämme huopien alle, ja siellä maatessani kuvittelin kaikkien metsän eläinten tekevän samoin, asettuvan levolle, kääriytyvän kerälle omaan lämpöönsä. Mietin, että jotkut metsän äideistä tunsivat lastensa potkivan sisällään aivan samalla tavalla, kun toiset taas ruokkivat ja hoivasivat ja suojelivat jälkeläisiään niin kuin minä pian tekisin. Ajattelin kaikkea sitä elämää, joka alkoi, kesti ja päättyi ympärilläni, suurimmasta karhusta pienimpään hyönteiseen, siemeneen, nuppuun ja kukkaan. Metsässä en ollut yksin. Olin varma, että juuri se oli yksi niistä asioista, joita Wil oli yrittänyt selittää minulle. Syleilin lempeästi vatsani kumpua, sekä lastani että myös jotain muuta, jotain sanoin kuvaamatonta valtavuutta, jonka osa tunsin olevani. Shelley Read: Minne virta kuljettaa Otava 2023 alkuteos Go as a river suomentanut Jaakko Kankaanpää äänikirjan lukija Mirjami Heikkinen kesto

Tiina Raevaara: Minä, koira ja ihmiskunta – Lajien välisen yhteiselon historia

Ihmisen kulttuuri ja yhteiskunta eivät kuitenkaan sisällä pelkästään ihmisiä. Ei ole olemassa mitään puhtaasti ihmistä sisältävää kokonaisuutta. Elämme pienellä pallollamme yhdessä toisten lajien kanssa. Muut eläimet ovat muokanneet kulttuuriamme ja rakentaneet yhteiskuntaamme. Tai ehkä asia pitäisi sanoa näin: ihmiskunta on muokannut itseään ja maailmaansa muiden eläinlajien avulla. Tiina Raevaara: Minä, koira ja ihmiskunta – Lajien välisen yhteiselon historia Otava 2022 317 sivua Tiina Raevaara on suunnattoman taitava kirjoittaja, ja siitä on osoitus tämäkin: Minä, koira ja ihmiskunta – Lajien välisen yhteiselon historia  on kiehtova ja hyvin kirjoitettu tietoteos ihmisen ja hänen parhaan ystävänsä yhteisestä taipaleesta historian hämäristä nykypäivään. Kokonaisuuteen nivoutuu luontevasti anekdootteja kirjailijan kokemuksista koirien ja muiden eläinten kanssa. Kimmoke kirjan olemassaoloon löytyy mitä ilmeisemmin kirjailijasta itsestään: "Kaikista eläinlajeista nimenomaan koira o