Siirry pääsisältöön

Oman kirjahyllyn kaivelemista

Oksan hyllyltä -blogista löytyi idea oman kirjahyllyn lukuprojektista. MarikaOksa taas oli napannut idean alun perin Täällä toisen tähden alla -blogista. Molemmissa siis on ajatuksena se, että omasta kirjahyllystä luetaan niitä kirjoja, joita ei vielä ole aiemmin tullut tavattua.

Tähän samankaltaiseen projektiin olen ryhtymässä minäkin: etsin kirjahyllystäni ne kirjat, joita en ole vielä lukenut - ja hämmästyin. Arvelin, että muutama varmaan löytyy, mutta että 26 kirjaa! Pelkään pahoin, että tässä eivät edes ole kaikki kirjat, sillä olen tilanpuutteen vuoksi joutunut ripottelemaan kirjoja vähän sinne ja tänne.
Nämä kirjat ovat lojuneet hyllyissäni lukemattomina.
Huh. On siis korkea aika ryhtyä lukemaan näitä lukemattomia kirjoja ja jarrutella hieman kirjastolainojen ja erityisesti uusien kirjaostosten tekemistä!

Varovaiseksi tavoitteekseni asetan, että vuoden kuluttua, helmikuun 2015 loppuun mennessä, olen lukenut kirjoista puolet eli 13 kappaletta. Näin ollen minun pitäisi lukea yksi kirja kuukaudessa sekä yksi bonuskirja. Lukusuunnitelmani olen tehnyt niin, että jokaiselle kuukaudelle on olemassa kaksi vaihtoehtoa ja kahdelle kuukaudelle kolme. Näin tulen listanneeksi kaikki kirjat, joita en ole vielä lukenut.


Maaliskuu 2014
 • Delijani, Sahar: Jakarandapuun lapset
 • Llosa, Mario Vargas: Tuhma tyttö
Huhtikuu 2014
 • Linna, Väinö: Täällä Pohjantähden alla, osa 3
 • Valli, Suvi: Ohijuoksija
 • Zusak, Markus: Kirjavaras
Toukokuu 2014
 • Hugo, Victor: Kurjat
 • Lähteenmäki, Laura: Kaaso
Kesäkuu 2014
 • Jansson, Tove: Vaarallinen juhannus
 • Snellman, Anja: Pääoma
Heinäkuu 2014
 • Hustvedt, Siri; Kesä ilman miehiä
 • Tolstoi, Leo: Anna Karenina
Elokuu 2014
 • Bulgakov, Mihail: Saatana saapuu Moskovaan
 • Honkasalo, Laura: Sinun lapsesi eivät ole sinun
 • Laulajainen, Leena: Keinu meren yllä
Syyskuu 2014
 • Adichie, Chimamanda Ngozi: Huominen on liian kaukana
 • Irving, John: Vapauttakaa karhut!
Lokakuu 2014
 • Dostojevski, F.M.: Riivaajat
 • Susi, Pauliina: Ruuhkavuosi
Marraskuu 2014
 • Márguez, Gabriel García: Sadan vuoden yksinäisyys
 • Karjalainen, Tuula: Tove Jansson. tee työtä ja rakasta.
Joulukuu 2014
 • Kinsella, Sophie: Minishoppaaja
 • Hesse, Hermann: Siddhartha
Tammikuu 2015
 • Tabermann, Tommy: Vernazzan valot
 • Nicholls, David: Kaikki peliin
Helmikuu 2015
 • Melleri, Arto: Pääkallolipun alla
 • Coelho, Paulo: Zahir
Asetan tästä siis itselleni projektin, joka päättyy 28.2.2015. Yritän lukea näistä lukemattomista kirjoista vähintään puolet, mutta jos saan enemmänkin luettua, olen oikein tyytyväinen. Jos onnistun tässä hankkeessa, annan itselleni luvan mennä hyvällä omallatunnolla taas kirjaostoksille!

Kommentit

 1. Oi miten kiva, että aloitat oman hyllyprojektin. :) Kivan kuuloisia kirjoja sinulla on listalla, erityisesti heinäkuu näyttää lupaavalta. Ihana Anna Karenina on minullakin lukusuunnitelmissa, mutta omaan hyllyyn se ei ole vielä päätynyt. Sehän näissä hyllynprojekteissa on tosin vikana, että kun jotain saa luettua niin uutta kirjaa jotenkin vaan ilmestyy lukemattomien jatkoksi. Tsemppiä projektiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Sitä minäkin pelkään, että projektin päättyessä lukemattomia kirjoja on vain entistä enemmän. Mistä niitä aina kertyykin...
   Mutta kiva projekti tämä kyllä on. Tuli pitkästä aikaa katseltua omia kirjavarastoja tarkasti. Löytyi monta kirjaa, joiden lukemista odotan innolla - tosin on niitäkin, joita kohtaan ei ole kovin suuria odotuksia. ;)

   Poista
 2. Luen juuri parhaillaan Täällä Pohjantähden alla osaa 3 osana Tea With Anna Karenina -blogin Noran alullepanemaa kimppalukua. 2 ekaa osaa on jo luettu ja bloggaus osasta 2 tulee keskiviikkona.

  Tuossa kimppaluvussa on huhtikuussa muuten luettavana Hugon Kurjat. Minullakin on se lukemattomana hyllyssä, mutta en ole vielä päättänyt, osallistunko kimppalukuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei minäkin olen kimppaluvussa mukana! :) Helmikuun alussa kirjoitin ykkösosasta ja keskiviikkona postaan kakkosesta. Hugon Kurjat ajattelin myös lukea kimppaluvussa, jotta se tulisi vihdoin luettua.

   Poista
 3. Näistä olen lukenut Minishoppaajan ja Kirjavarkaan ja pidin molemmista kovasti, Kirjavaras on oikeastaan yksi lempikirjoistani <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjavarkaan sainkin luettua, mutta Minishoppaaja odottelee edelleen hyllyssä. Ensin mainitusta en täysin hurmaantunut mutta jokin siinä osui ja jäi vahvasti mieleen.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Venla Kuoppamäki: "Sun poika kävi täällä"

Tuntui, että vihdoin kaikkein pahin puristus rinnassani alkoi hellittää, vaikka sairaalassa käynnit olivat edelleen kokonaisuutena raskaita. En silti edes miettinyt vaihtoehtoa, etten olisi siellä käynyt, sillä vielä paljon raskaampaa olisi ollut olla käymättä. Oma pieni rakas poikani. Venla Kuoppamäki: "Sun poika kävi täällä" Teos 2022 ulkoasu Dog Design 224 sivua äänikirjan lukija Vilma Melasniemi kesto 9 t 18 min Venla Kuoppamäen teos "Sun poika kävi täällä"  kertoo äidin näkökulmasta, minkälaista elämä mielenterveysongelmaisen nuoren kanssa on. Kuoppamäen poika Oskari sairastuu alle kaksikymppisenä tyypin 1 kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön. Ajoittain poika on hyvin alakuloinen, ajoittain maaninen ja lopulta myös psykoottinen. "Sun poika kävi täällä"  on päiväkirjamainen kuvaus syksystä 2014 vuoden 2018 lopulle. Kuoppamäki käy töissä, joogaa ja matkustaa, mutta kaiken keskellä on Oskari, joka ei pärjää ilman äitinsä tukea. Äiti tekee kaikkensa saadakse

Anthony Doerr: Taivaanrannan taa

Kun Anna lakaisee ompelimon työhuoneen lattiaa, kun hän raahaa taas kangaspakkaa tai hiilisankoa, kun hän istuu ompelimossa Marian vieressä sormet turtina ja hengitys silkin yllä huuruten, hän harjoittelee kirjaintensa piirtämistä mielensä tuhannelle tyhjälle sivulle. Joka merkki edustaa äännettä ja äänteitä yhdistelemällä muodostetaan sanoja ja sanoja yhdistelemällä rakennetaan maailmoja. Anthony Doerr: Taivaanrannan taa WSOY 2022 alkuteos Cloud Cuckoo Land suomentaja Seppo Raudaskoski kansi Martti Ruokonen 554 sivua äänikirjan lukija Jukka Pitkänen kesto 16 t 38 min Kolme eri aikakautta, kolme eri paikkaa, kolme päähenkilöä: keskiaika, nykypäivä ja tulevaisuus; Konstantinopoli, Idaho ja avaruus; Anna, Zeno ja Konstance. Anna on orpotyttö, joka oppii lukemaan. Keskiajalla se ei todellakaan ole mikään itsestäänselvyys varsinkaan, kun Anna sattuu olemaan tyttö. Annan rinnalle asettuu toinen keskiajan tärkeä hahmo, Omeir, joka on joutunut jo pienenä jättämään kotiseutunsa. Kotinsa hän jä

Miranda Cowley Heller: Paperipalatsi

Ja sitten se hetki, jona tiesin sen tapahtuvan: kaikki se viini, Jonasin kaunis lausuntaääni, mieheni Peter sohvalla grappahuuruissaan, kolme lastani unten mailla mökissään, äiti jo pesemässä astioita tiskialtaassa kirkkaankeltaiset kumihanskat käsissään illallisvieraista vähät välittämättä. Katseemme viipyivät toisissaan sykäyksen liian pitkään.  Miranda Cowley Heller: Paperipalatsi Tammi 2022 alkuteos The Paper Palace 2021 suomentanut Tuulia Tipa alkuperäiskansi Lauren Peters-Collaer 403 sivua Kesä Cape Codissa. Koolla koko perhe; Elle ja Peter, heidän lapsensa, Ellen äiti. Lapsuuden tuttu mökkikylä Perämetsä ja kaikki on kuten tavallisesti. Vaan ei sittenkään ole. Edellisyönä Ellen maailma on nyrjähtänyt tavanomaisilta raiteiltaan. Hän on pettänyt aviomiestään Jonasin kanssa. Jonasin, jonka hän on tuntenut ikuisuuden ja jonka kanssa hänen piti mennä naimisiin. Niin sovittiin jo teini-iässä. Elämä kuitenkin tuli sopimuksen tielle. Tapahtui liian paljon, ja kertomuksen nykyhetkessä El