Siirry pääsisältöön

Kirja-arvonnan tulokset!

Hyvää Minna Canthin päivää!


Julkistin maaliskuun alussa sadan postauksen merkkipaalun kunniaksi blogissani kirja-arvonnan. Palkinnoiksi asetin Riikka Pulkkisen uutuusromaanin Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän ja Leena Laulajaisen vuonna 2011 julkaistun nuortenkirjan Maria ja taikalyhty. Jälkimmäistä teosta löytyy kaksi kappaletta.

Ilokseni arvonnasta innostui moni lukija, ja kommentteja tuli enemmän kuin osasin odottaa. Kiitos kaikille osallistuneille!

Arvonnan suoritin lahjomattoman random.orgin avulla, ja tässä voittajat:
Iiris Lempivaaran tarinaan pääsee perehtymään Jelena Nieminen.
Maria ja taikalyhty matkaa puolestaan Mai Laaksolle ja Me Wämilille.
Kaikki voittajat ovat ilmoittaneet minulle sähköpostiosoitteensa, joten otan teihin pikapuoliin yhteyttä udellakseni osoitteitanne.

Paljon onnea voittajille ja ihania kevätpäiviä kaikille!

Kommentit

 1. Kiitos samoin sinulle!

  Onnea voittajille.

  VastaaPoista
 2. Hirmusisesti kiitoksia täällä bloginkin puolen. :-) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään saapui kirja postilaatikkooni. <3 Pääsiäiseen saa odottaa, niin on aikaa pysähtyä lukemaan! :-)

   Kiitos vielä sinulle, ja mukavaa viikonloppua!

   Poista
  2. Ole hyvä! Toivottavasti pidät kirjasta. :)
   Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tove Jansson: Muumipappa ja meri

"Eräänä iltapäivänä elokuun lopulla kulki eräs isä puutarhassaan ja tunsi olevansa tarpeeton. Hän ei tiennyt mihin ryhtyisi, sillä kaikki mitä oli tehtävä oli jo tehty, tai sitten joku muu oli juuri siinä puuhassa."
Muumipappa ja meri lähtee liikkeelle hetkestä, kun Muumipappa huomaa olevansa tarpeeton. Hänellä ei ole mitään tekemistä eikä kukaan tunnu häntä tarvitsevan. Hän haaveilee suuresta seikkailusta ja päättää viedä perheensä majakkasaarelle. Vaikka muumiperhe saapuu saarelle yöllä, ei majakan valo pala.
- Ei majakkaa niin vain sammuteta, sanoi isä. - Jos mikään on varma, niin se että majakka palaa. Maailmassa on eräitä ehdottoman varmoja seikkoja, esimerkiksi merivirrat ja vuodenajat ja se, että aurinko nousee aamuisin. Ja että majakkavalot palavat.
Vakuutteluistaan huolimatta Muumipappa joutuu toteamaan, että majakan valo on todellakin sammunut. Majakanvartijaa ei löydy, ja saarella on jotain outoa. Salaperäinen kalastaja asuu pienessä mökissään ja välttelee muita, e…

Laura Lindstedt: Oneiron

"Rivi on kaunis kuin kaunein hautajaissaatto, surullinen kuin surullisin sävel, lohdullinen kuin äiti maan syli. Rivi on täydellinen. Naiset eivät pelkää."
Laura Lindstedtin Finlandia-palkittu Oneiron tuli minulle joululahjaksi, ja taisin viime vuoden viimeisinä päivinä kirjan lukea loppuun. Kirjasta kirjoittaminen on kuitenkin venynyt uuden vuoden puolelle, sillä tuntui, että kovin pian lukemisen jälkeen oli romaanista vaikea sanoa yhtään mitään.

Nyt, kun olen ehtinyt makustella, tunnustella ja mietiskellä, totean: Oneiron on huimaava, jäljet jättävä romaani, jonka vaikutus ei hetkessä katoa.
Tarina keskittyy seitsemään naiseen. Newyorkilainen Shlomith, moskovalainen Polina, brasilialainen Rosa, marseillelainen Nina, hollantilainen Wlbgis, senegalilainen Maimuna ja itävaltalainen Ulrike ovat kaikki kuolleet. Romaani kertoo siitä, mitä tapahtuu kuoleman jälkeisenä aikana, keskellä valkeutta, ja mitä naisten elämässä oikein tapahtui. Huomasin, että alkuun minua kutkutti tietä…

Laura Manninen: Kaikki anteeksi

"Me olimme se vihreän puutalon uusi onnellinen perhe, jolla oli vanhemmat. Ja liikaa salaisuuksia. Ehkä joku oli nähnyt kun meillä kävi poliisiauto, kenties huomannut lastensuojelun kotikäynnillä, pannut merkille miten Mikko huusi minulle pihassa. Ehkä joku lasten kavereista oli kuullut kyläillessään asioita. Mutta jos joku olikin jotain huomannut, me kaikki teeskentelimme ettei se ollut mitään."Kaikki anteeksi on kuvaus parisuhdeväkivallasta, johon sisältyy niin laaja kavalkadi väkivallan muotoja, että tarinan asiantuntijatkin kavahtavat ja suosittelevat jo eroa. Päähenkilö Laura yrittää kuitenkin viimeiseen saakka pysyä yhdessä Mikon kanssa, vaikka Mikko lyö, uhkailee, puhuu rumasti ja satuttaa lukemattomin eri tavoin.

Laura on itsellinen nainen, joka kohtaa Mikon, eronneen kolmen lapsen isän. Alkuun kaikki vaikuttaa (tietenkin!) täydelliseltä, sillä mies osaa hurmata ja puhua kauniisti. Mutta sitten Mikon pimeä puoli alkaa kaivautua esiin ja saa vähitellen yhä enemmän til…