Siirry pääsisältöön

100. postaus ja kirja-arvonta (päättynyt!)

Blogini on vielä lapsen kengissä ja ensi askeleiden tiellä, mutta sadannen postauksen aika tuli yllättävän äkkiä: tässä se nyt on! Ensimmäisen blogitekstini julkaisin 3.11.2013, ja nyt, noin neljän kuukauden iässä, on tämän sadan tekstin merkkipaalun aika.

Vauvani on pari viikkoa blogiani vanhempi, ja juuri vauva selittää sitä, miksi olen ehtinyt lukea ja postata niin paljon. Hän on hyvin tyytyväinen ja rauhallinen, eli äidin lukuharrastusta ajatellen (ja toki muutenkin) unelmavauva. Olen ehtinyt viime kuukausina lukea enemmän kuin pitkään aikaan tätä ennen, joten kulunut talvi on ollut hyvin antoisa.

Aloitin blogin, koska minua on jo pitkään häirinnyt se, että unohdan niin paljon lukemiani kirjoja. Kysymys ei ole kirjojen huonoudesta vaan onnettomasta muististani, ja ajattelin, että blogin avulla voin palata muistuttamaan mieleeni, mitä kirjoja olen lukenut ja millaisia ajatuksia ne ovat herättäneet. Bloggaaminen on kuitenkin ollut myös paljon muuta kuin lukukokemusten muistiin kirjaamista. On ollut hienoa huomata, miten vuorovaikutteista tällainen toiminta on! Ihka ensimmäisen kommentin saaminen oli mahtavaa - sen takana muuten oli upea Leena Lumi. Kivaa on ollut myös huomata se, että jotkut ovat olleet ajatuksistani riittävän kiinnostuneita liittyäkseen blogini jäseniksi. Ensimmäisenä kirjautui Omppu, ja nyt jäseniä on 21. Kiitos teille kaikille, jotka tavalla tai toisella osallistutte bloggaamiseeni!

Blogini merkkipaalun kunniaksi loin katsauksen kirjoittamiini teksteihin. Kaikista suosituin lukijamäärällä mitattuna on ollut kirjoitukseni Jarkko Tontin romaanista Lento. Heti sen vanavedessä seuraavat Jhumpa Lahirin Tuore maa ja Maaria Päivisen Pintanaarmuja. Eniten on kommentoitu Maija Muinosen teoksesta Mustat paperit kirjoittamaani tekstiä.

Kirkastuvan kevään ja blogini merkkipaalun kunniaksi julistan kirja-arvonnan! Arvottavana on yhteensä kolme teosta: kerran luettu mutta oikein hyväkuntoinen Riikka Pulkkisen romaani Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän (2014) ja kaksi kappaletta Leena Laulajaisen nuortenromaaneja Maria ja taikalyhty (2011). Nämä jälkimmäiset kirjat ovat aivan uusia.


Arvontaan osallistuminen on hyvin helppoa: kommentoi tätä postausta ja kerro, kiinnostaako Pulkkinen vai Laulajainen enemmän. Voit myös olla yhtä kiinnostunut molemmista teoksista. :) Toisen arvan saat, jos linkität tiedon arvonnasta omaan blogiisi. Kerrothan kommentissasi, monellako arvalla osallistut.
Arvontaan voi osallistua tiistaihin 18.3. kello 21 saakka. Tulokset julkistetaan Minna Canthin päivänä 19.3.

Postitan kirjoja Suomen rajojen sisäpuolella. Muistathan kommentoida niin, että olet jotenkin tunnistettavissa, kun palkintoja arvotaan.

Kommentit

 1. Onnea merkkipaalusta, Jonna! Olet aktiivinen bloggaaja, täältä löytyy melkein aina kurkatessa uutta luettavaa. Luku- ja kirjoitusintoa jatkoonkin!

  Kyllähän tuo Pulkkisen kirja kiinnostaisi, eli osallistun arvontaan sen osalta yhdellä arvalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Suketus! :)
   Olet mukana Pulkkisen kirjan arvonnassa yhdellä arvalla.

   Poista
 2. Onnittelut sadannesta postauksesta! Olet kyllä ihailtavan ahkera lukija ja bloggaaja, ja blogissasi on aina mukava vierailla. :)

  Jonotan Pulkkisen kirjaa kirjastosta sijalla 110, joten osallistun sen arvontaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa ja nyt vasta huomasin tuon arpojen määrän. Osallistun kahdella, joten linkki on blogissani ihan kohta. :)

   Poista
  2. Kiitos, Annami!
   Olet kahdella arvalla mukana Pulkkisen kirjan arvonnassa.

   Poista
 3. Onnittelut komeasta merkkipaalusta! Minua kiinnostavat molemmat kirjat, joten osallistun niiden arvontaan kahdella arvalla (linkitän blogissani tähän pikapuoliin). Bloggausintoa jatkossakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, MarikaOksa!
   Olet molempien kirjojen arvonnassa mukana kahdella arvalla.

   Poista
 4. Onnittelut sadasta mielenkiintoisesta postauksesta. Osallistun arvontaan yhdellä arvalla, Laulajaisen nuorten kirja kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Paula!
   Olet mukana yhdellä arvalla Maria ja taikalyhty -kirjan arvonnassa.

   Poista
 5. Onnea merkkipaalun johdosta! Tuo Pulkkisen romaani kiinnostaisi, joten osallistun arvontaan yhdellä arvalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Lumikukka!
   Olet Pulkkisen romaanin arvonnassa mukana yhdellä arvalla.

   Poista
 6. Onnea 100 postauksesta! Täältä löytää aina mielenkiintoista luettavaa, joten kiitos postauksistasi! Pulkkinen houkuttaa kovasti. Linkitin blogiini joten kahdella arvalla mukana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pihi nainen!
   Olet Pulkkisen kirjan arvonnassa mukana kahdella arvalla.

   Poista
 7. Onnea hienosta saavutuksesta. Olet näemmä aloittanut bloggarinurasi vain pari viikkoa ennen kuin minä ja postannut ja lukenut ihan hurjan paljon enemmän. Tosi ahkera olet olut. No, minulla onkin aika kiireinen vaihe elämässä menossa.

  Osallistun kahdella arvalla kokeilemaan onneani Pulkkisen kanssa. Olen juuri aloittamassa Muinosen Mustia papereita ja kun bloggaan siitä, linkitän sinun kirjoitukseesi ko. teoksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Omppu!
   Minun elämäntilanteeni on tosiaan sikäli erityinen, että aikaa lukemiseen on ollut epätavallisen paljon. Tiedän, että kun työelämän kiireet taas palaavat, jää lukeminen huomattavasti vähemmälle. Enkä muuten ollut huomannutkaan, että kirjablogimme ovat niin samanikäisiä.
   Olet Pulkkisen teoksen arvonnassa mukana kahdella arvalla.

   Poista
 8. Minä juuri eilen etsiskelen yhtä muistivihkoani ja käsiin tarttui toinen, todella vanha vihko ja avasin sen ensimmäiseltä sivulta. Olin siihen aloittanut kirjaamaan lukemiani kirjoja niin, että olin laittanut perään vain päivämäärän ja arvosanan. Vihko oli vuodelta 2003, jolloin minäkin olin äitiyslomalla ja oli ihanan paljon aikaa lukea. No, se mikä minua huvitti oli, että siellä oli luetuissa kirjoissa mm. Sebaldin Austerlitz, jota pidetään klassikkona ja jota moni on kehottanut minua lukemaan. Ja minä kuule ostin kirjan pokkarina itselleni ennen joulua lainkaan muistamatta, että olen lukenut sen. Ja ihmiset sentään kertoivat aika laajasti, mistä kirja kertoo...minullakin on siis aivan onneton muisti sen suhteen, miten hyvin muistan lukemani kirjat. Tuo listan pito muuten kesti vain vajaan vuoden, sen jälkeisestä ajasta ei ole mitään muistiinpanoja.

  Mutta hei, ehdottomasti mukana arvonnassa. Onnea vielä kovasti sinulle, olet todella ahkera lukija ja postaaja! Koska niin moni havittelee Pulkkista, osallistun tuohon Laulajaisen kirjan arvontaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirjailijatar!
   Minäkin yritin joskus pitää muistikirjaa, johon merkitsin lukemani kirjat. Ei se kuitenkaan oikein toiminut, kirja oli kana hukassa tai muuten vain väärässä paikassa. Blogi on helposti tavoitettavissa melkein mistä vain.
   Kivaa, että Maria ja taikalyhty kiinnostaa! Olet yhdellä arvalla mukana kirjan arvonnassa.

   Poista
  2. Siis kirja oli aina hukassa, ei kana! :) Automaattinen tekstinkorjaus pääsi yllättämään...

   Poista
 9. Minä olen kirjoittanut lukemani kirjat ylös noin 10-vuotiaasta lähtien. Valitettavasti vaan vanhimmat luettujen kirjojen listat on tällä hetkellä kadoksissa, mutta eiköhän nuo jostain esiin tupsahda. Sähköisessä miuodossa olen pitänyt lukulistaa vuodesta 1994. Aika monta kertaa on tullut tarkistettua, että olenko jonkun kirjan lukenut vai en.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau! Olen usein harmitellut sitä, etten ole tullut kirjanneeksi muistiin lukemiani kirjoja lapsuudesta lähtien. Lista olisi pitkä, sillä olen aina lukenut paljon. Olisi mielenkiintoista katsoa, mitä on lukenut vaikkapa 12- vuotiaana.

   Poista
 10. Kumpikin kirja kiinnostaa, mutta Maria ja taikalyhty on niin kuin minulle tehty kirja. Onnittelut 100 postauksesta. Yhdellä arvalla mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mai!
   Olet yhdellä arvalla mukana Laulajaisen kirjan arvonnassa.

   Poista
 11. Onnea♥ Kahdella mukana ja tavoittelen Taikalyhtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Olet kahdella arvalla mukana Laulajaisen kirjan arvonnassa.

   Poista
 12. Onnittelut! Molemmat kirjat kuulostavat hyviltä, mutta jos olisi pakko valita, niin ottaisin Pulkkisen kirjan. Yhdellä arvalla mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaffe, kiitos!
   Olet yhdellä arvalla mukana Pulkkisen kirjan arvonnassa.

   Poista
 13. Yhdellä mukana. Enemmän kiinnostaisi Pulkkinen. :)
  s.kansakoski@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet yhdellä arvalla mukana Pulkkisen kirjan arvonnassa. :)

   Poista
 14. Onnea satasesta, blogiurasi on tosiaan lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin! :) Onnea myös vauvasta, elät ihanaa aikaa <3

  Taikalyhty on ihana kirja, mutta koska olen sen jo lukenut ja se löytyy hyllystäkin, niin osallistun kahdella (linkitän illalla, kun menen koneelle) Pulkkisen kirjan arvontaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on kyllä ihanaa aikaa. Tiedän, että joskus kaipaan vielä kovasti tätä ajanjaksoa elämästäni. <3
   Olet kahdella arvalla mukana Pulkkisen romaanin arvonnassa.

   Poista
 15. Kirjoja, palkinto mun mieleen ^_^ Maria ja taikalyhty kiinnostaa himpun verran enemmän, joten jos arpa osuu minulle ekana, niin sen valitsen. Mutta myös toinen opus kiinnostaa, joten osallistun senkin arvontaan, kiäh :D kaljukeiju@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet siis molempien kirjojen arvonnassa mukana.
   Onpa sinulla hupaisa sähköpostiosoite! :)

   Poista
 16. Pulkkisen kirjan arvontaan mukaan. 1 arpa.
  -minttu47-
  minttu47@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet Pulkkisen kirjan arvonnassa mukana yhdellä arvalla.

   Poista
 17. Uutta luettavaa ja uusia tuttavuuksia,kyllä kiitos siis ^_^
  Maria ja Taikalyhty kuulostaa himpun paremmalta,mutta koska toinenkaan ei kuulosta hullummalta niin taidampa tahtoa kumman vain ^_^

  mewamili@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvä, olet molempien kirjojen arvonnassa mukana! :)

   Poista
 18. Onnea sadannesta postauksesta! Olet ahkera lukija! Ihanaa, että sinulla on rauhallinen vauva ja pääset tätä kautta irrottamaan kotiympyröistä. Minä perustin blogin vuorotteluvapaalla ja nyt äitiys- ja hoitovapaalla se on ollut henkireikäni.

  Mutta niin, molemmat kirjat kiinnostavat yhtä lailla. Olen yhdellä mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Tämä on kyllä ihanaa aikaa, kun elämä on niin leppoisaa ja kiireetöntä. Minullekin blogi on ollut upea henkireikä ja ikkuna ulkomaailmaan, kun muuten olen tietenkin kovin paljon kotona.
   Olet molempien kirjojen arvonnassa mukana.

   Poista
 19. Pulkkinen kiinnostaa enemmän. :)

  anna-maria@flodin.ax

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvä juttu, olet Pulkkisen kirjan arvonnassa mukana. :)

   Poista
 20. Yhdellä arvalla mukana ja kumpikin kiinnostaa; Pulkkinen itselle ja Laulajaisen antaisin kummitytölle lahjaksi. Pidän Pulkkisen tyylistä kirjoittaa ja tarkoituksena on lukea kaikki hänen kirjansa sitä mukaa, kun aika antaa myöten.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet siis molempien kirjojen arvonnassa mukana. :)

   Poista
 21. Yksi arpa minulle kiitos ja Pulkkisen kirjaa tavoittelen.
  Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet Pulkkisen kirjan arvonnassa mukana yhdellä arvalla!

   Poista
 22. Onnitteluni. Kumpi vain kiinnostaa ja yhdellä mukana.

  VastaaPoista
 23. Osallistun yhdellä arvalla kummankin kirjan arvontaan.
  isontalonpoikii@gmail.com

  VastaaPoista
 24. Osallistun yhdellä arvalla, ja molemmat kiinnostaa! :-)

  jelena.nieminen@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että molemmat kirjat kiinnostavat. Olet mukana arvonnassa!

   Poista
 25. Molemmat kiinnostaa yhdellä arpasella :) linnuton.puu@hotmail.com

  VastaaPoista
 26. Mukana kisassa yhdellä arvalla, Pulkkisen muut kirjat olleet mieleeni, joten Pulkkinen kiinnostaa enemmän. :) annina.vih(a)gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet siis Pulkkisen kirjan arvonnassa mukana. :)

   Poista
 27. Molemmat kiinnostavat, ja kahdella arpasella olisin mukana. Käyhän se, jos blogin facebook seinälle linkitän? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin käy! Olet kahdella arvalla kirjojen arvonnassa mukana!

   Poista
 28. Onnea 100 postauksesta. Mukana tavoittelemassa Riikka Pulkkisen romaania.

  VastaaPoista
 29. Onnea hirmuisesti!

  Minua kiinnostaisi Pulkkisen romaani ehdottomasti :).

  mariestrange(a)hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!
   Mukavaa, että Pulkkisen uutukainen kiinnostaa. Olet sen arvonnassa mukana!

   Poista
 30. Ohhoh, aikamoinen postaustahti, vaan antaa tulla vaan..
  Minäkin olen kiinnostunut Pulkkisen uutuudesta, yhdellä mukana.
  ahlfors(at)suomi24(piste)fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet siis yhdellä arpasella mukana Iiris Lempivaaran kertomuksen arvonnassa.

   Poista
 31. Molemmat kirjat kyllä kiinnostaisi :) Yhdellä arvalla mukaan!
  ilokseni@gmail.com

  VastaaPoista
 32. Mukana yhdellä molempien kirjojen arvonnassa :)
  teekoo81(ät)gmail.com

  VastaaPoista
 33. Yhdellä mukaan molempiin :)
  millal@luukku.com

  VastaaPoista
 34. Onnea merkkipaalun saavuttamisesta :) En nyt tällä kertaa osallistu arvontaan, mutta ajattelin kuitenkin huikata onnitteluni.

  VastaaPoista
 35. Onnea reippaasta postaustahdista, toivottavasti tahti pysyy jatkossakin :)
  Osallistun yhdellä molempien kirjojen arvontaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin toivon, että jatkossakin riittää aikaa ja energiaa lukea ja toki myös kirjoittaa luetuista kirjoista.
   Olet molempien kirjojen arvonnassa mukana!

   Poista
 36. Minua kiinnostaisi lukea tuo Laulaisen kirja, koska Maria Jotuni on päähenkilö ja sivuaa Minna Canthia. Kanttilan talo on edelleen Kuopiossa ja tuttuja seutuja minulle, kun Kuopio oli pitkään kotikaupunkini. Linkitän arvonnan blogiini, joten kahdella mukaan.
  Blogistasi löysin taas uusia lukuvinkkejä, kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos blogistani löytyy vinkkejä! :)
   Olet Laulajaisen kirjan arvonnassa mukana kahdella arvalla.

   Poista
 37. Ilmoittaudun mukaan molempien kirjojen arvontaan. Toivottavasti vielä otat mukaan mattimyöhäisenkin osallistujan ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki ehdit vielä mukaan molempien kirjojen arvontaan!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tove Jansson: Muumipappa ja meri

"Eräänä iltapäivänä elokuun lopulla kulki eräs isä puutarhassaan ja tunsi olevansa tarpeeton. Hän ei tiennyt mihin ryhtyisi, sillä kaikki mitä oli tehtävä oli jo tehty, tai sitten joku muu oli juuri siinä puuhassa."
Muumipappa ja meri lähtee liikkeelle hetkestä, kun Muumipappa huomaa olevansa tarpeeton. Hänellä ei ole mitään tekemistä eikä kukaan tunnu häntä tarvitsevan. Hän haaveilee suuresta seikkailusta ja päättää viedä perheensä majakkasaarelle. Vaikka muumiperhe saapuu saarelle yöllä, ei majakan valo pala.
- Ei majakkaa niin vain sammuteta, sanoi isä. - Jos mikään on varma, niin se että majakka palaa. Maailmassa on eräitä ehdottoman varmoja seikkoja, esimerkiksi merivirrat ja vuodenajat ja se, että aurinko nousee aamuisin. Ja että majakkavalot palavat.
Vakuutteluistaan huolimatta Muumipappa joutuu toteamaan, että majakan valo on todellakin sammunut. Majakanvartijaa ei löydy, ja saarella on jotain outoa. Salaperäinen kalastaja asuu pienessä mökissään ja välttelee muita, e…

Mauri Kunnas: Hui kauhistus!

"- Äiti, minkä tähden me oikein kummittelemme? kysyy Hemppa.
- Jaa-a, luulenpa, että ihmisten elämä olisi aika tylsää ilman jännittäviä kummitusjuttuja."
Meillä on ollut tapana, että yritämme hankkia omaan kirjahyllyyn kirjat, joiden pohjalta tehdyt teatteri- tai muut esitykset olemme lasten kanssa nähneet. Esimerkiksi Fedja-setä, kissa ja koira sekä Ronja, ryövärintytär on nähty teatterissa. Tämän nyt esittelyssä olevan Hui Kauhistuksen! näimme lastenoopperana Savonlinnan oopperajuhlilla vuonna 2006. Hankin kirjan omaksi jo tuolloin, mutta koska se katosi, ostin tilalle uudemman painoksen pari vuotta sitten.

Hui Kauhistus! koostuu pienistä tarinoista, joissa käsitellään pelkoja sympaattisella tavalla. Esimerkiksi ensimmäisessä tarinassa, joka on nimeltään Kummitusten yö, esillä ovat Pippendorfin kartanon kummitukset, jotka valmistautuvat yötä varten. Äiti komentaa perhettään pukemaan ylle puhtaat lakanat, ja kummitteleminen on kuin mitä tahansa tavallista työtä.
Vaari vingutt…

Kristin Hannah: Satakieli

"Vianne sulki silmänsä ja ajatteli: Tule jo kotiin, Antoine.
Enempää hän ei sallinut itselleen, vain yhden hiljaisen pyynnön. Miten hän selviytyisi yksin tästä kaikesta – sodasta, kapteeni Beckistä, Isabellesta?"


Kristin Hannahin romaani Satakieli tarkastelee toista maailmansotaa ja saksalaisten osuutta siinä näkökulmasta, joka ei usein tule esille: nyt ollaan Ranskassa, jonka natsit ovat miehittäneet. Keskitysleirit jäävät enimmäkseen taustalle, mutta saksalaisten uhka on läsnä vahvasti.

Vianne on nuori perheenäiti, jonka puoliso joutuu sotaan. Vianne huolehtii pariskunnan Sophie-tyttärestä ja yrittää pärjätä säännöstelyn ja pelottavien uutisten keskellä. Elämää saapuu Pariisista sekoittamaan Viannen pikkusisko Isabelle, joka ei halua taipua uhkien ja vallanpidon alle. Nuori nainen liittyy vastarintaliikkeeseen ja on valmis vaarantamaan paljon vastustaakseen vallitsevaa yhteiskunnallista tilaa.

Tarina sijoittuu kahdelle aikatasolle. Liikkeelle lähdetään vuodesta 1995, kun Vi…