Siirry pääsisältöön

Kirjankansibingo 2019

MarikaOksa loihti kesälle kirjankansibingon, josta löytyy lisätietoa täältä. Olikin hauskaa taas kiinnittää erityishuomiota kirjojen kansiin, ja jonkin verran valikoin luettavaa sillä perusteella, mikä kansi sopii bingoruudukkoon.

Sainkin bingoruudukkoon merkintöjä varsin mainiosti: täysbingo jäi vain yhtä ruutua vajaaksi: Ei kuvaa -ruutuun en löytänyt kirjaa.



Tässä bingoon lukemani kirjat:

Ensimmäinen vaakarivi:
Romantiikka: Kate Morton, Kellontekijän tytär
Kirja: Penelope Fitzgerald, The Bookshop
Yö: Sami Makkonen, Kalevala
Puu: Virpi Hämeen-Anttila, Tiergartenin teurastaja
Huonekalu: Domenico Starnone, Kepponen


Toinen vaakarivi
Ruutuja: Rachel Cusk, Ääriviivat
Lempiväri: Liane Moriarty, Yhdeksän hyvää, kymmenen kaunista
Nainen: Jojo Moyes, Ne jotka ymmärtävät kauneutta
Ei kuvaa:
Lomahaave: Elly Griffiths, Korppikuningas


Kolmas vaakarivi:
Harrastus: Merete Mazzarella, Varovainen matkailija
Hauska kansi: Roope Lipasti, Jälkikasvukausi
Matkalla: Erin Kelly, Älä jää pimeään
Jännitys: Anna Ekberg, Salattu nainen
Vähintään 5 eri väriä: Johanna Venho, Ensimmäinen nainen


Neljäs vaakarivi
Ovi: Sofie Sarenbrant, Avoimet ovet
Mies: Andre Aciman, Kutsu minua nimelläsi
Piirroskuva: Nina Lykke, Ei, ei ja vielä kerran ei
Kotieläin: Suvi Ratinen, Matkaystävä
Juoma: Laura Honkasalo, Vie minut jonnekin


Viides vaakarivi
Unenomainen: Ruth Ware, Rouva Westaway on kuollut
Numeroita: Ruth Ware, Nainen hytissä 10
Kaunis vaate: Pauliina Vanhatalo, Tuulesta temmattu elämä
Eksotiikka: Kim Thuy, Ru
Raitoja: Heather Morris, Auschwitzin tatuoija

Kiitos MarikaOksalle bingohaasteen emännöimisestä. Kivaahan tuo jälleen oli!

Kommentit

  1. Sinulla oli hieno bingokesä. :) Niin paljon kauniita kansia... minulla oli omassa ruudukossa muutamia todella rumiakin, mutta sinulla on tosi näyttävä kansikuvajoukko. Älä jää pimeään ja Tuulesta temmattu elämä ovat erityisesti minun makuuni (ja voisin kyllä lukea ne ihan sisällönkin puolesta). :) Kiitos, kun innostuit haasteeseen mukaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihastelin itsekin noita kansia, ja nyt niihin tuli kiinnitettyä aivan erityisesti huomiota. Samoja suosikkeja on minullakin, mutta erityisesti mieleen jäi Ensimmäinen nainen, jonka kansi on mielestäni upea.
      Kiitos sinulle haasteesta!

      Poista
  2. Sullahan meni hyvin, onnittelut! Nopealla vilkaisulla meillä on kolme samaa: Ääriviivat, Ensimmäinen nainen ja Kutsu minua nimelläsi, tosin eri kohdissa. Kepposen luin jo aiemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Yllättävän hyvin sain kesän aikana luettua ja kuunneltua kirjoja. Nyt huomaa, että töiden alkaminen taas hidastaa lukutahtia.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön, joten odotathan rauhassa, että viestisi tulee näkyviin.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Historiallista romantiikkaa 💓

Äänikirjakoosteessa on tarjolla historiallisia romaaneja: tämänkertaisessa kvartetissa kohdataan monenlaisia tunteita ja erilaisia ihmisiä erilaisissa ympäristöissä. 1700-luvun skotlantilaislinnasta siirrytään ensin parisataa vuotta ajassa eteenpäin mutta pysytään Skotlannissa. Sen jälkeen aika pysyy kuta kuinkin samana mutta maisema vaihtuu Petsamoon. Viimeisessä romaanissa taas liikutaan hieman pohjoiseen ja mennään ajassa hitusen verran taaksepäin. **********   Samassa ovi avautui koputtamatta. Tulija ei ollut palvelijatar eikä edes Charlotten äiti, vaan Fingal MacTorrian, joka marssi sisään naistenhuoneeseen kuin maailman luonnollisimpana asiana. – Täällä kaivataan kuulemma apua, mies sanoi. Kaisa Viitala: Klaanin vieraana Karisto 2024 kansi Timo Numminen äänikirjan lukija Emma Louhivuori kesto 15 t 32 min Kaisa Viitalan historiallinen romaani Klaanin vieraana  aloittaa Nummien kutsu -sarjan, joka sijoittuu 1700-luvulle. Päähenkilö on Agnes, lontoolaisperheen hellitty tytä...

Kristin Hannah: Satakieli

"Vianne sulki silmänsä ja ajatteli: Tule jo kotiin, Antoine . Enempää hän ei sallinut itselleen, vain yhden hiljaisen pyynnön. Miten hän selviytyisi yksin tästä kaikesta – sodasta, kapteeni Beckistä, Isabellesta?" Kristin Hannah: Satakieli WSOY 2019 Alkuteos The Nightingale  2015 Suomentanut Kaisa Kattelus 450 sivua Kristin Hannahin romaani Satakieli  tarkastelee toista maailmansotaa ja saksalaisten osuutta siinä näkökulmasta, joka ei usein tule esille: nyt ollaan Ranskassa, jonka natsit ovat miehittäneet. Keskitysleirit jäävät enimmäkseen taustalle, mutta saksalaisten uhka on läsnä vahvasti. Vianne on nuori perheenäiti, jonka puoliso joutuu sotaan. Vianne huolehtii pariskunnan Sophie-tyttärestä ja yrittää pärjätä säännöstelyn ja pelottavien uutisten keskellä. Elämää saapuu Pariisista sekoittamaan Viannen pikkusisko Isabelle, joka ei halua taipua uhkien ja vallanpidon alle. Nuori nainen liittyy vastarintaliikkeeseen ja on valmis vaarantamaan paljon vastustaaksee...

Susanna Ylinen: Lapsiperheen retkiopas – päiväretkistä pitkiin vaelluksiin

Hiihto järven jäällä sujui joutuisasti. Viisivuotias lykki edessä tasatyöntöä, ja minä hiihdin vauvan kanssa perässä. Pienimmän aurinkolasien takaa en nähnyt, nukahtiko hän, vai oliko hiljaa ihan vain tyytyväisyyttään. Suksi luisti, ja matka eteni. Illan hämärtyessä saavutimme määränpäämme, saaressa sijaitsevan laavupaikan. Isomman lapsen silmät loistivat päästyämme perille: ”Täälläkö me äiti saadaan nukkua?” Susanna Ylinen: Lapsiperheen retkiopas – Päiväretkistä pitkiin vaelluksiin Karttakeskus 2024 kansikuva Riikka Ruokolainen 192 sivua Susanna Ylinen on Instagram-profiilinsa mukaan superliikkuja, ja sitä hän todellakin vaikuttaa olevan. Erityisen upeaa on, että Ylinen on ottanut myös lapsensa mukaan liikunnalliseen elämäntapaansa, ja nyt hän tarjoaa tietämystään Lapsiperheen retkioppaassa , joka sisältää monenlaisia vinkkejä lähtien siitä, miten päiväretkiä voi toteuttaa lasten kanssa, ja päätyen siihen, miten myös pitkät vaellukset ovat pikkuväen kanssa mahdollisia. Opaskirja on hy...