Siirry pääsisältöön

Vuosi kuvina: toukokuu


Ihana kesä on täällä! Tänään on lämmintä 27 astetta ja elämä vauvan kanssa on muuttunut hurjasti, kun enää ei tarvitse pukea haalareita ja pipoja päälle pientäkin ulkona piipahdusta varten. Pienet varpaat ovat jo tunnustelleet vihreää nurmikkoa ja hellepuvut on otettu käyttöön.


Upeista säistä huolimatta olen kärsinyt isosta väsymyksestä ja melkoisesta lukujumista. Kirjojen lukeminen on takunnut ja takana on pisin bloggaustauko koko blogini olemassaoloaikana. En kuitenkaan ole viitsinyt liikaa asiasta stressata vaan uskon, että kyllä se lukuilo taas palaa.


Toivoin saavani tähän postaukseen kuvan kukkivista tulppaaneista, jotka lupaavasti nostivat päätään kukkapenkistä. Kutsumaton vieras päätti toisin: myyrä on käynyt kaivamassa tulppaanit yksi kerrallaan kukkapenkistä ylös ja jättänyt kuopan jälkeensä ikään kuin merkiksi: tässä kukan piti kasvaa. Nyt olisivat siis hyvät neuvot tarpeen!
Onneksi kirsikkapuu kuitenkin aloittaa juuri nyt upeaa kukintaansa.

Kommentit

 1. Terveisiä samoin täältä Suomen Tahitilta, joksi Alvar Aalto huvilasaarensa niemsi: Hellepäivä on tulossa.

  Myyrät sallivat meille muutamia tulppaaneja, mutta kun illalla viimein olisi aurinko ollut pois kuvausta häiritsemästä, unohdin jo koko asian. Meiltä lumeton talvi vie noin 10 Repandaa, joka on sellainen kiva maanpeittohavu, jonka alle rikkaruohot eivät mahdu. Kätevää jyrkissä rinteissä, mutta sitä onnea ei enää ole.

  Minua vaivasi järkyttävä uupumus melkein koko huhtikuun. Ehkä se on nyt ohi.

  Toivotan sinulle iloa ja jaksamista♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tulppaanit tosiaan tekevät liian hyvin kauppansa. Mutta pitääpä googlata tuo havukasvi, kuulostaa kiinnostavalta.
   Kiitos, Leena! ♡

   Poista
 2. Sä olet blogannut ihan hurjia määriä, joten ehkä pieni hengähdys välillä on ihan hyväkin juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, pitääkin ajatella noin. :) Ja toisaalta on ihanaa, kun on kesä ja paljon puuhaa. Kun vain väsymyksestä pääsisi eroon... :)

   Poista
 3. Helle ja vauva, tulee mieleen muutaman vuoden takaiset ajat (kesät 2006 ja 2008). Mutta aika ihanaa tämä lämmin silti on. :)

  Ja voi kurjuus myyriä. Meillä on myyrävapaa piha, mistä olen iloinen. Onneksi hedelmäpuut kukkivat kauniisti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä ihanaa aikaa, vauva nauttii kun ei tarvitse pukea paljon päälle. Isommat lapset nauttivat lämmöstä kovasti.
   Ostin laitteen, jonka värinän pitäisi karkottaa myyrät muualle. Saa nähdä, toimiiko se.

   Poista
 4. (Hiukan myöhässä: Kiitos Maria Aution Varjopuutarhaa käsittelevästä postauksestasi, johon pistin kommentin. Mahdatko enää löytää kun vasta nyt sen löysin.)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Venla Kuoppamäki: "Sun poika kävi täällä"

Tuntui, että vihdoin kaikkein pahin puristus rinnassani alkoi hellittää, vaikka sairaalassa käynnit olivat edelleen kokonaisuutena raskaita. En silti edes miettinyt vaihtoehtoa, etten olisi siellä käynyt, sillä vielä paljon raskaampaa olisi ollut olla käymättä. Oma pieni rakas poikani. Venla Kuoppamäki: "Sun poika kävi täällä" Teos 2022 ulkoasu Dog Design 224 sivua äänikirjan lukija Vilma Melasniemi kesto 9 t 18 min Venla Kuoppamäen teos "Sun poika kävi täällä"  kertoo äidin näkökulmasta, minkälaista elämä mielenterveysongelmaisen nuoren kanssa on. Kuoppamäen poika Oskari sairastuu alle kaksikymppisenä tyypin 1 kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön. Ajoittain poika on hyvin alakuloinen, ajoittain maaninen ja lopulta myös psykoottinen. "Sun poika kävi täällä"  on päiväkirjamainen kuvaus syksystä 2014 vuoden 2018 lopulle. Kuoppamäki käy töissä, joogaa ja matkustaa, mutta kaiken keskellä on Oskari, joka ei pärjää ilman äitinsä tukea. Äiti tekee kaikkensa saadakse

Anthony Doerr: Taivaanrannan taa

Kun Anna lakaisee ompelimon työhuoneen lattiaa, kun hän raahaa taas kangaspakkaa tai hiilisankoa, kun hän istuu ompelimossa Marian vieressä sormet turtina ja hengitys silkin yllä huuruten, hän harjoittelee kirjaintensa piirtämistä mielensä tuhannelle tyhjälle sivulle. Joka merkki edustaa äännettä ja äänteitä yhdistelemällä muodostetaan sanoja ja sanoja yhdistelemällä rakennetaan maailmoja. Anthony Doerr: Taivaanrannan taa WSOY 2022 alkuteos Cloud Cuckoo Land suomentaja Seppo Raudaskoski kansi Martti Ruokonen 554 sivua äänikirjan lukija Jukka Pitkänen kesto 16 t 38 min Kolme eri aikakautta, kolme eri paikkaa, kolme päähenkilöä: keskiaika, nykypäivä ja tulevaisuus; Konstantinopoli, Idaho ja avaruus; Anna, Zeno ja Konstance. Anna on orpotyttö, joka oppii lukemaan. Keskiajalla se ei todellakaan ole mikään itsestäänselvyys varsinkaan, kun Anna sattuu olemaan tyttö. Annan rinnalle asettuu toinen keskiajan tärkeä hahmo, Omeir, joka on joutunut jo pienenä jättämään kotiseutunsa. Kotinsa hän jä

Miranda Cowley Heller: Paperipalatsi

Ja sitten se hetki, jona tiesin sen tapahtuvan: kaikki se viini, Jonasin kaunis lausuntaääni, mieheni Peter sohvalla grappahuuruissaan, kolme lastani unten mailla mökissään, äiti jo pesemässä astioita tiskialtaassa kirkkaankeltaiset kumihanskat käsissään illallisvieraista vähät välittämättä. Katseemme viipyivät toisissaan sykäyksen liian pitkään.  Miranda Cowley Heller: Paperipalatsi Tammi 2022 alkuteos The Paper Palace 2021 suomentanut Tuulia Tipa alkuperäiskansi Lauren Peters-Collaer 403 sivua Kesä Cape Codissa. Koolla koko perhe; Elle ja Peter, heidän lapsensa, Ellen äiti. Lapsuuden tuttu mökkikylä Perämetsä ja kaikki on kuten tavallisesti. Vaan ei sittenkään ole. Edellisyönä Ellen maailma on nyrjähtänyt tavanomaisilta raiteiltaan. Hän on pettänyt aviomiestään Jonasin kanssa. Jonasin, jonka hän on tuntenut ikuisuuden ja jonka kanssa hänen piti mennä naimisiin. Niin sovittiin jo teini-iässä. Elämä kuitenkin tuli sopimuksen tielle. Tapahtui liian paljon, ja kertomuksen nykyhetkessä El