Siirry pääsisältöön

Kirjahyllyni kertomaa

Sain Suketukselta hauskan haasteen, jossa minun pitää vastata kysymyksiin kirjahyllystäni löytyvien kirjojen nimillä. Tähän haasteeseen tartun mielelläni!
 1. Oletko mies vai nainen? Naisen opas.
 2. Kuvaile itseäsi. Ruuhkavuosi.
 3. Mitä elämä sinulle merkitsee? Rakastamisen taito.
 4. Kuinka voit? Raskausarpia.
 5. Kuvaile nykyistä asuinpaikkaasi? Tuulenpesä.
 6. Minne haluaisit matkustaa? Hytti nro 6.
 7. Kuvaile parasta ystävääsi. Tiikerin lapsi.
 8. Mikä on lempivärisi? Keltaiset tyypit.
 9. Millainen sää on nyt? Jää.
 10. Mikä on mielestäsi paras vuorokaudenaika? Betoniyö.
 11. Jos elämästäsi tehtäisiin tv-sarja, mikä sen nimi olisi? Säkenöivät hetket.
 12. Millainen on parisuhteesi? Vuosisadan rakkaustarina.
 13. Mitä pelkäät? Sadan vuoden yksinäisyys.
 14. Päivän mietelause? Saat sen mistä luovut.
 15. Minkä neuvon haluaisit antaa? Kaikki peliin.
 16. Miten haluaisit kuolla? Kun olen luonasi.
Tämä haaste on kiertänyt blogeissa jo laajalti. Siksi en nyt haasta ketään, mutta toivon pääseväni lukemaan tähän haasteeseen liittyviä postauksia vielä monta.

Kommentit

 1. Viisitoista kertoo sinusta paljon...

  Vastasin joskus tuohon 'mitä pelkäät', että Luonas en ollutkaan. Tuli mieleen viimeisestä vastauksestasi.

  VastaaPoista
 2. Totta, Leena.

  Mielestäni tämä haaste on tavattoman kiinnostava monessa mielessä. Oli kivaa miettiä vastauksia kysymyksiin ja on mielenkiintoista lukea muiden vastauksia.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tove Jansson: Muumipappa ja meri

"Eräänä iltapäivänä elokuun lopulla kulki eräs isä puutarhassaan ja tunsi olevansa tarpeeton. Hän ei tiennyt mihin ryhtyisi, sillä kaikki mitä oli tehtävä oli jo tehty, tai sitten joku muu oli juuri siinä puuhassa."
Muumipappa ja meri lähtee liikkeelle hetkestä, kun Muumipappa huomaa olevansa tarpeeton. Hänellä ei ole mitään tekemistä eikä kukaan tunnu häntä tarvitsevan. Hän haaveilee suuresta seikkailusta ja päättää viedä perheensä majakkasaarelle. Vaikka muumiperhe saapuu saarelle yöllä, ei majakan valo pala.
- Ei majakkaa niin vain sammuteta, sanoi isä. - Jos mikään on varma, niin se että majakka palaa. Maailmassa on eräitä ehdottoman varmoja seikkoja, esimerkiksi merivirrat ja vuodenajat ja se, että aurinko nousee aamuisin. Ja että majakkavalot palavat.
Vakuutteluistaan huolimatta Muumipappa joutuu toteamaan, että majakan valo on todellakin sammunut. Majakanvartijaa ei löydy, ja saarella on jotain outoa. Salaperäinen kalastaja asuu pienessä mökissään ja välttelee muita, e…

Kristin Hannah: Satakieli

"Vianne sulki silmänsä ja ajatteli: Tule jo kotiin, Antoine.
Enempää hän ei sallinut itselleen, vain yhden hiljaisen pyynnön. Miten hän selviytyisi yksin tästä kaikesta – sodasta, kapteeni Beckistä, Isabellesta?"


Kristin Hannahin romaani Satakieli tarkastelee toista maailmansotaa ja saksalaisten osuutta siinä näkökulmasta, joka ei usein tule esille: nyt ollaan Ranskassa, jonka natsit ovat miehittäneet. Keskitysleirit jäävät enimmäkseen taustalle, mutta saksalaisten uhka on läsnä vahvasti.

Vianne on nuori perheenäiti, jonka puoliso joutuu sotaan. Vianne huolehtii pariskunnan Sophie-tyttärestä ja yrittää pärjätä säännöstelyn ja pelottavien uutisten keskellä. Elämää saapuu Pariisista sekoittamaan Viannen pikkusisko Isabelle, joka ei halua taipua uhkien ja vallanpidon alle. Nuori nainen liittyy vastarintaliikkeeseen ja on valmis vaarantamaan paljon vastustaakseen vallitsevaa yhteiskunnallista tilaa.

Tarina sijoittuu kahdelle aikatasolle. Liikkeelle lähdetään vuodesta 1995, kun Vi…

Alex Michaelides: Hiljainen potilas

"Alician asianajaja oli niin ikään paikalla, mutta Alicia pysyi vaiti koko tapaamisen ajan. Silloin tällöin hänen kalvakat huulensa värähtelivät, mutta ääntä ei kuulunut. Hän ei vastannut ainoaankaan kuulustelijan esittämään kysymykseen eikä sanonut mitään edes siinä vaiheessa, kun tämä syytti häntä Gabrielin murhasta ja määräsi hänet pidätettäväksi. Alicia ei suostunut sen enempää kiistämään kuin myöntämäänkään syyllisyyttään.
Hän ei puhunut enää koskaan."

Hiljainen potilas kertoo nimensä mukaisesti hiljaisesta potilaasta. Hän ei ole pelkästään hiljainen vaan lähes täysin eristäytynyt muista ja oikeastaan kaiken vuorovaikutuksen ulottumattomissa.

Hiljainen potilas on Alicia Berenson. Hän on taiteilija ja murhaaja, joka ampui raa'asti aviomiehensä ja vaikeni sen jälkeen. Yleisen mielipiteen tuomitsema nainen näyttäytyy tarinassa monenlaisessa valossa: jonkun mielestä hän on väkivaltainen ja arvaamaton, jonkun mielestä herkkä ja kykenemätön tappamaan ketään. Mikä on totuus?