Siirry pääsisältöön

Kirjakuvahaasteessa lukueväitä ja kova kohtalo

Kirjakuva päivässä -haaste on jatkunut niin Instagramissa kuin Facebookissa. Tässä kooste viime päivien haastekuvista:
Ylhäällä vasemmalla: 18. Lukueväät.
Ylhäällä oikealla 19. Alkaa V-kirjaimella.
Alhaalla vasemmalla: 20. Lukutoukan yöpöytä.
Alhaalla oikealla: 21. Kovia kokenut.
Yleensä en syödessäni lue, mutta nyt vauvan kanssa kotona ollessa on muodostunut tavaksi laittaa jotain pientä syötävää ja lukea vauvan päiväunien aikana. Ihana rauhoittumisen hetki päivän keskellä!

Stedmanin Valo valtameren yllä on ollut jo pitkään lukulistallani. Sain kirjan viimein omakseni bloggarikollega Maijalta Kirjojen keskellä -blogista, mutta vielä en ole ehtinyt tarinaan perehtyä. Kiitos kirjasta, Maija!

Yöpöytäni notkuu kirjoja, kuten arvata saattaa. Kirjojen joukossa on niin luettavana olevia kuin lukuvuoroaan odottaviakin. Lisäksi pidän yöpöydällä muistikirjaa - tällä kertaa itse asiassa kahta, sillä voitin ihanan Mummo-muistion Oksan hyllyltä -blogin arvonnassa. Kiitos muistiosta, MarikaOksa!

Tänään tehtävänä on kuvata Kovia kokenut. Kuten kuvasta näkyy, vauva luki hyvin innokkaasti Harold Fryn odottamaton toivioretki -romaanin paperikansia. Onneksi itse kirja säilyi ehjänä, sillä pidin tarinasta kovasti. Kirjoitukseni romaanista löytyy täältä.

Kommentit

 1. Kiva, että muistio löysi perille (anteeksi Itella os. Posti, mutta olen toisinaan hieman epäileväinen toimitustenne suhteen...). :) Voi tuota kovia kokenutta... teillä taitaa kasvaa pieni kirjabloggaajan alku. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistio onkin isompi kuin odotin, kiva juttu. :)
   Kirjat kiinnostavat perheen pienimmäistä kovasti, mutta käsittely on varsin kovakouraista. :)

   Poista
 2. Kivoja kuvia! Tuo Valo valtameren yllä on kiinnostanut minuakin kovasti. Vauvastanne tulee selvästi kova lukija, toivottavasti kuitenkin kovakouraisuus kirjoja kohtaan vähenee iän myötä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   On kyllä mukavaa, kun kirjat kiinnostavat vauvaa. Tässä vaiheessa tosin toivoisin, että hän keskittyisi omiin kirjoihinsa, jotka kestävät kovaakin käsittelyä. :D

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tove Jansson: Muumipappa ja meri

"Eräänä iltapäivänä elokuun lopulla kulki eräs isä puutarhassaan ja tunsi olevansa tarpeeton. Hän ei tiennyt mihin ryhtyisi, sillä kaikki mitä oli tehtävä oli jo tehty, tai sitten joku muu oli juuri siinä puuhassa."
Muumipappa ja meri lähtee liikkeelle hetkestä, kun Muumipappa huomaa olevansa tarpeeton. Hänellä ei ole mitään tekemistä eikä kukaan tunnu häntä tarvitsevan. Hän haaveilee suuresta seikkailusta ja päättää viedä perheensä majakkasaarelle. Vaikka muumiperhe saapuu saarelle yöllä, ei majakan valo pala.
- Ei majakkaa niin vain sammuteta, sanoi isä. - Jos mikään on varma, niin se että majakka palaa. Maailmassa on eräitä ehdottoman varmoja seikkoja, esimerkiksi merivirrat ja vuodenajat ja se, että aurinko nousee aamuisin. Ja että majakkavalot palavat.
Vakuutteluistaan huolimatta Muumipappa joutuu toteamaan, että majakan valo on todellakin sammunut. Majakanvartijaa ei löydy, ja saarella on jotain outoa. Salaperäinen kalastaja asuu pienessä mökissään ja välttelee muita, e…

Laura Lindstedt: Oneiron

"Rivi on kaunis kuin kaunein hautajaissaatto, surullinen kuin surullisin sävel, lohdullinen kuin äiti maan syli. Rivi on täydellinen. Naiset eivät pelkää."
Laura Lindstedtin Finlandia-palkittu Oneiron tuli minulle joululahjaksi, ja taisin viime vuoden viimeisinä päivinä kirjan lukea loppuun. Kirjasta kirjoittaminen on kuitenkin venynyt uuden vuoden puolelle, sillä tuntui, että kovin pian lukemisen jälkeen oli romaanista vaikea sanoa yhtään mitään.

Nyt, kun olen ehtinyt makustella, tunnustella ja mietiskellä, totean: Oneiron on huimaava, jäljet jättävä romaani, jonka vaikutus ei hetkessä katoa.
Tarina keskittyy seitsemään naiseen. Newyorkilainen Shlomith, moskovalainen Polina, brasilialainen Rosa, marseillelainen Nina, hollantilainen Wlbgis, senegalilainen Maimuna ja itävaltalainen Ulrike ovat kaikki kuolleet. Romaani kertoo siitä, mitä tapahtuu kuoleman jälkeisenä aikana, keskellä valkeutta, ja mitä naisten elämässä oikein tapahtui. Huomasin, että alkuun minua kutkutti tietä…

Laura Manninen: Kaikki anteeksi

"Me olimme se vihreän puutalon uusi onnellinen perhe, jolla oli vanhemmat. Ja liikaa salaisuuksia. Ehkä joku oli nähnyt kun meillä kävi poliisiauto, kenties huomannut lastensuojelun kotikäynnillä, pannut merkille miten Mikko huusi minulle pihassa. Ehkä joku lasten kavereista oli kuullut kyläillessään asioita. Mutta jos joku olikin jotain huomannut, me kaikki teeskentelimme ettei se ollut mitään."Kaikki anteeksi on kuvaus parisuhdeväkivallasta, johon sisältyy niin laaja kavalkadi väkivallan muotoja, että tarinan asiantuntijatkin kavahtavat ja suosittelevat jo eroa. Päähenkilö Laura yrittää kuitenkin viimeiseen saakka pysyä yhdessä Mikon kanssa, vaikka Mikko lyö, uhkailee, puhuu rumasti ja satuttaa lukemattomin eri tavoin.

Laura on itsellinen nainen, joka kohtaa Mikon, eronneen kolmen lapsen isän. Alkuun kaikki vaikuttaa (tietenkin!) täydelliseltä, sillä mies osaa hurmata ja puhua kauniisti. Mutta sitten Mikon pimeä puoli alkaa kaivautua esiin ja saa vähitellen yhä enemmän til…