Siirry pääsisältöön

Kuvaterveisiä Nizzasta

Meillä oli ilo viettää kesäinen ja helteinen loma Ranskan Rivieralla, joka ihastutti suuresti. Tässä muutamia kuvia kauniista Nizzan kaupungista:Nizzan keskusaukio eli Place Masséna.

Keskusaukion suihkulähteet olivat riemun aihe hellepäivänä.
Ranta-aktiviteetteja.

Näkymä Splendid-hotellin kattoterassilta.

Nizzan rantaa.


Illan tullen.
Nizza osoittautui hyvin viehättäväksi kaupungiksi. Välimeren tuuli puhalsi kaupungille mukavasti ja teki helteestä vähemmän polttavaa. Upeaa Promenade des Anglais -rantabulevardia pitkin oli mukava kävellä: lenkillä saattoi ihastella niin turkoosina hohtavaa merta kuin kauniita rakennuksia. Nizzan leppoisa tunnelma vetosi hyvin rentoutumista kaipaavaan lomalaiseen.

Kommentit

 1. Upeita kuvia. Matkasta jää varmasti ihanat muistot.

  Ja voi, miten matkakuume valtaa taas mielen. Nizzassa en olekaan koskaan käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja! Ihanat muistot todella jäivät, ja tykästyin Nizzaan niin, että mielelläni joskus vielä sinne palaisin. Matkakuume vaivaa taas ja edelleen. :)

   Poista
 2. Oih Nizza! Näyttää just niin ihanalta kuin olen kuvitellutkin.

  Olemme ajaneet suoraan Ranskasta Sveitsiin, mutta aina on Nizza jäänyt käymättä. Se asia täytyy korjata tulevina vuosina.

  Nuo suihkulähteet tuovat mieleen sydämeni kotikaupungin eli Salzburgin, jonka kaduilta nousee eräässä kohden vesisuihkuja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen Nizzaa lämpimästi, minä ainakin ihastuin.

   Salzburg! Sinne olen jo moneen kertaan matkaa kaavaillut, mutta aina on tullut jotain muuta väliin. Jospa joskus...

   Poista
  2. Jonna, meillä on nyt jotain uutta kokeiltavaa molemmilla;) Erityisen ihanaa oli se, että tämä oli juuri Nizzasta, josta olen niin usein miehelleni puhunut ja puhunut. Ensi keväänä suuntaamme taas automme nokan kohti Salzburgia, jossa viivymme jonkin aikaa, mutta sen jälkeen taitaakin vuorossa olla Porto ja sieltähän voisi ajaa Nizzan kautta kotiin. Kokea Nizza ja kuolla!

   Poista
  3. Ihania matkasuunnitelmia teillä on joka tapauksessa, joko Nizzalla tai ilman. :) Minä lupaan kääntyä puoleesi ja kysyä suosituksia, mikäli haaveeni Salzburgista joskus toteutuu!

   Poista
 3. Olen Nizzassa viettänyt yhden kokonaisen päivän ja siitä jäi kaipuu päästä sinne joskus pidemmäksi aikaa. Aina keväisin Nizza nousee esiin, kun mietitään tulevia kohteita, mutta sitten muut asiat/kohteet ajavat ohi. Mutta vielä kerran sinne aion päästä.

  Mukavaa, että teillä oli antoisa loma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillista, kun aina joutuu valikoimaan. Maailmassa olisi niin paljon kiinnostavaa nähtävää!
   Kiitos, loma tosiaan oli antoisa. Nyt on mukavaa kääntää ajatuksia kihti alkavaa arkea.

   Poista
 4. Aivan ihania kuvia! <3 Vietin parisen vuotta sitten reilun viikon kierrellen Provencea ja Ranskan Rivieraa ja asemapaikkanani oli silloin juuri Nizza. Matkustin kaupunkiin lähes vailla odotuksia, mutta se hurmasi minut täysin. Olin ehkä kuvitellut mielessäni jonkinlaisen sijainniltaan erinomaisen "turistirysän", josta on näppärää matkustaa junilla ja busseilla niihin oikeasti kiinnostavampiin kaupunkeihin. mutta Nizza itse olikin pullollaan kauneutta, ihania yksityiskohtia ja jotenkin niin aitoa ranskalaista elämänmenoa. Minusta tuli Nizza-fani, ja haaveilen jo uudesta matkasta tuohon ihanaan kaupunkiin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Nizza yllätti minutkin positiivisesti, sillä odotin kiireisempää menoa ja suurkaupunkimeininkiä. Nizzassa onkin ihana pikkukaupunkitunnelma ja paljon ihasteltavaa.

   Poista
 5. Viehättävä kuvasarja kerrassaan. Olen kerran käväissyt Nizzassa 18-vuotiaana ja meren turkoosi lumosi minut ikiajoiksi :) Kiva saada katsella kuviasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kun näin meren, yllätyin siitä, että se todella välkehti turkoosina. Niin kaunista!

   Poista
 6. Oijoi, mikä loma teillä onkaan ollut! <3

  Upea, huokailuttava kuvasarja..:)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tove Jansson: Muumipappa ja meri

"Eräänä iltapäivänä elokuun lopulla kulki eräs isä puutarhassaan ja tunsi olevansa tarpeeton. Hän ei tiennyt mihin ryhtyisi, sillä kaikki mitä oli tehtävä oli jo tehty, tai sitten joku muu oli juuri siinä puuhassa."
Muumipappa ja meri lähtee liikkeelle hetkestä, kun Muumipappa huomaa olevansa tarpeeton. Hänellä ei ole mitään tekemistä eikä kukaan tunnu häntä tarvitsevan. Hän haaveilee suuresta seikkailusta ja päättää viedä perheensä majakkasaarelle. Vaikka muumiperhe saapuu saarelle yöllä, ei majakan valo pala.
- Ei majakkaa niin vain sammuteta, sanoi isä. - Jos mikään on varma, niin se että majakka palaa. Maailmassa on eräitä ehdottoman varmoja seikkoja, esimerkiksi merivirrat ja vuodenajat ja se, että aurinko nousee aamuisin. Ja että majakkavalot palavat.
Vakuutteluistaan huolimatta Muumipappa joutuu toteamaan, että majakan valo on todellakin sammunut. Majakanvartijaa ei löydy, ja saarella on jotain outoa. Salaperäinen kalastaja asuu pienessä mökissään ja välttelee muita, e…

Laura Lindstedt: Oneiron

"Rivi on kaunis kuin kaunein hautajaissaatto, surullinen kuin surullisin sävel, lohdullinen kuin äiti maan syli. Rivi on täydellinen. Naiset eivät pelkää."
Laura Lindstedtin Finlandia-palkittu Oneiron tuli minulle joululahjaksi, ja taisin viime vuoden viimeisinä päivinä kirjan lukea loppuun. Kirjasta kirjoittaminen on kuitenkin venynyt uuden vuoden puolelle, sillä tuntui, että kovin pian lukemisen jälkeen oli romaanista vaikea sanoa yhtään mitään.

Nyt, kun olen ehtinyt makustella, tunnustella ja mietiskellä, totean: Oneiron on huimaava, jäljet jättävä romaani, jonka vaikutus ei hetkessä katoa.
Tarina keskittyy seitsemään naiseen. Newyorkilainen Shlomith, moskovalainen Polina, brasilialainen Rosa, marseillelainen Nina, hollantilainen Wlbgis, senegalilainen Maimuna ja itävaltalainen Ulrike ovat kaikki kuolleet. Romaani kertoo siitä, mitä tapahtuu kuoleman jälkeisenä aikana, keskellä valkeutta, ja mitä naisten elämässä oikein tapahtui. Huomasin, että alkuun minua kutkutti tietä…

Laura Manninen: Kaikki anteeksi

"Me olimme se vihreän puutalon uusi onnellinen perhe, jolla oli vanhemmat. Ja liikaa salaisuuksia. Ehkä joku oli nähnyt kun meillä kävi poliisiauto, kenties huomannut lastensuojelun kotikäynnillä, pannut merkille miten Mikko huusi minulle pihassa. Ehkä joku lasten kavereista oli kuullut kyläillessään asioita. Mutta jos joku olikin jotain huomannut, me kaikki teeskentelimme ettei se ollut mitään."Kaikki anteeksi on kuvaus parisuhdeväkivallasta, johon sisältyy niin laaja kavalkadi väkivallan muotoja, että tarinan asiantuntijatkin kavahtavat ja suosittelevat jo eroa. Päähenkilö Laura yrittää kuitenkin viimeiseen saakka pysyä yhdessä Mikon kanssa, vaikka Mikko lyö, uhkailee, puhuu rumasti ja satuttaa lukemattomin eri tavoin.

Laura on itsellinen nainen, joka kohtaa Mikon, eronneen kolmen lapsen isän. Alkuun kaikki vaikuttaa (tietenkin!) täydelliseltä, sillä mies osaa hurmata ja puhua kauniisti. Mutta sitten Mikon pimeä puoli alkaa kaivautua esiin ja saa vähitellen yhä enemmän til…