Siirry pääsisältöön

Kirjakuva päivässä -haasteen ensimmäinen kolmannes

Elokuuta on piristänyt Emilien Kirjakuva päivässä -haaste, johon olen innolla ottanut osaa Instagramissa. Neljän ensimmäisen kuvan koosteen julkaisin aiemmin blogissani, ja tässä on nyt esillä kuusi viimeisintä kuvaa.

Ylinnä vasemmalla on kuva päivältä numero 5, jolloin tehtävänä oli kuvata kirja ja herkuttelua. Tuo päivä toi silmieni eteen monta ihanaa herkkua! Itse menin tylsähkösti suklaan kanssa.

Kirjanmerkkikuvan julkaisin aiemmin jo blogissanikin, mutta uusinta ei liene kiellettyä.

Kirja reissussa -kuva on otettu automatkalla kotinurkilla, ja päivän numero 8 kuvassa on lukunurkkani, eli sohvan kulmaus, johon on ihana käpertyä iltaisin hyvän kirjan kanssa. Televisiota katson melko vähän, mutta luen mielelläni samassa tilassa, jossa muu perhe on syventynyt tv-tarjontaan.

Kirjabloggarin työpiste -kuva on hieman kuvitteellinen sikäli, että tekstejä tulee kirjoitettua hyvin monenlaisissa paikoissa. Kun olen kotona ja kirjoitusaikaa on mukavasti tarjolla, asetun mielelläni pöydän ääreen.

Kirja-aarteesi-kuvaan olisi ollut useita ehdokkaita, mutta lopulta päädyin valitsemaan Sofi Oksasen Puhdistuksen. Aikanaan romaani tarjosi upean lukuelämyksen ja varsinainen aarre siitä tuli, kun sain kappaleeseeni kirjailijan omistuskirjoituksen.

Nyt kirjakuvahaastetta on takana kutakuinkin kolmannes. Mukavia tehtäviä on vielä edessä!

Kommentit

  1. Tätä haastetta on ollut kiva seurata. Meinasin itsekin osallistua, mutta tuntuu että elokuun alkuun on kasautunut niin paljon kaikkea. Mutta ehkä tämän voisi tehdä syyskuussakin. :) Olen omalla FB-sivullani osallistunut monta kertaa kuva päivässä -haasteeseen ja se on ollut aina iso ilo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ollut antoisaa sekä seurata haastetta että olla siinä mukana. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Venla Kuoppamäki: "Sun poika kävi täällä"

Tuntui, että vihdoin kaikkein pahin puristus rinnassani alkoi hellittää, vaikka sairaalassa käynnit olivat edelleen kokonaisuutena raskaita. En silti edes miettinyt vaihtoehtoa, etten olisi siellä käynyt, sillä vielä paljon raskaampaa olisi ollut olla käymättä. Oma pieni rakas poikani. Venla Kuoppamäki: "Sun poika kävi täällä" Teos 2022 ulkoasu Dog Design 224 sivua äänikirjan lukija Vilma Melasniemi kesto 9 t 18 min Venla Kuoppamäen teos "Sun poika kävi täällä"  kertoo äidin näkökulmasta, minkälaista elämä mielenterveysongelmaisen nuoren kanssa on. Kuoppamäen poika Oskari sairastuu alle kaksikymppisenä tyypin 1 kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön. Ajoittain poika on hyvin alakuloinen, ajoittain maaninen ja lopulta myös psykoottinen. "Sun poika kävi täällä"  on päiväkirjamainen kuvaus syksystä 2014 vuoden 2018 lopulle. Kuoppamäki käy töissä, joogaa ja matkustaa, mutta kaiken keskellä on Oskari, joka ei pärjää ilman äitinsä tukea. Äiti tekee kaikkensa saadakse

Anthony Doerr: Taivaanrannan taa

Kun Anna lakaisee ompelimon työhuoneen lattiaa, kun hän raahaa taas kangaspakkaa tai hiilisankoa, kun hän istuu ompelimossa Marian vieressä sormet turtina ja hengitys silkin yllä huuruten, hän harjoittelee kirjaintensa piirtämistä mielensä tuhannelle tyhjälle sivulle. Joka merkki edustaa äännettä ja äänteitä yhdistelemällä muodostetaan sanoja ja sanoja yhdistelemällä rakennetaan maailmoja. Anthony Doerr: Taivaanrannan taa WSOY 2022 alkuteos Cloud Cuckoo Land suomentaja Seppo Raudaskoski kansi Martti Ruokonen 554 sivua äänikirjan lukija Jukka Pitkänen kesto 16 t 38 min Kolme eri aikakautta, kolme eri paikkaa, kolme päähenkilöä: keskiaika, nykypäivä ja tulevaisuus; Konstantinopoli, Idaho ja avaruus; Anna, Zeno ja Konstance. Anna on orpotyttö, joka oppii lukemaan. Keskiajalla se ei todellakaan ole mikään itsestäänselvyys varsinkaan, kun Anna sattuu olemaan tyttö. Annan rinnalle asettuu toinen keskiajan tärkeä hahmo, Omeir, joka on joutunut jo pienenä jättämään kotiseutunsa. Kotinsa hän jä

Miranda Cowley Heller: Paperipalatsi

Ja sitten se hetki, jona tiesin sen tapahtuvan: kaikki se viini, Jonasin kaunis lausuntaääni, mieheni Peter sohvalla grappahuuruissaan, kolme lastani unten mailla mökissään, äiti jo pesemässä astioita tiskialtaassa kirkkaankeltaiset kumihanskat käsissään illallisvieraista vähät välittämättä. Katseemme viipyivät toisissaan sykäyksen liian pitkään.  Miranda Cowley Heller: Paperipalatsi Tammi 2022 alkuteos The Paper Palace 2021 suomentanut Tuulia Tipa alkuperäiskansi Lauren Peters-Collaer 403 sivua Kesä Cape Codissa. Koolla koko perhe; Elle ja Peter, heidän lapsensa, Ellen äiti. Lapsuuden tuttu mökkikylä Perämetsä ja kaikki on kuten tavallisesti. Vaan ei sittenkään ole. Edellisyönä Ellen maailma on nyrjähtänyt tavanomaisilta raiteiltaan. Hän on pettänyt aviomiestään Jonasin kanssa. Jonasin, jonka hän on tuntenut ikuisuuden ja jonka kanssa hänen piti mennä naimisiin. Niin sovittiin jo teini-iässä. Elämä kuitenkin tuli sopimuksen tielle. Tapahtui liian paljon, ja kertomuksen nykyhetkessä El