Siirry pääsisältöön

Kesäkuun luetuista muutama sananen


Kesäkuu oli kirjojen määrässä mitattuna kuluneen vuoden hiljaisin kuukausi. Luin yhteensä 12 kirjaa ja yhden artikkelin. Kirjoista neljä oli romaaneja, kaksi dekkaria, kaksi lasten- ja nuortenkirjaa ja kaksi novellikokoelmaa, sarjakuvateoksia ja tietokirjoja oli molempia yksi.

Kirjojen vähäiseen määrään on varmaan useita syitä. Ehkä tärkein on se, että vauva on kasvanut niin, että lukuaikaa hän ei ole äidilleen enää entiseen tapaan sallinut. (Lapsen kasvun ja kehityksen seuraaminen on kuitenkin ollut kovin antoisaa!) Kesän tultua ovat päivät lisäksi täyttyneet niin monenlaisesta puuhasta, että lukeminen on ihan huomaamatta vähentynyt. Kiireiden takia en pystynyt osallistumaan lukumaratoniinkaan, vaikka kovasti olisin halunnut maratonkestävyyttäni päästä ensimmäistä kertaa kokeilemaan. Onneksi mukana kuitenkin oli monia innokkaita lukijoita: koosteen voi lukea kesälukumaratonia emännöineen Annamin blogista.

Kesäkuun kirjojen sykähdyttävimmän lukukokemuksen tarjosi Harold Fryn odottamaton toivioretki. Se oli ennakko-odotuksiani huomattavasti parempi kirja, jota uskallan suositella.

Heinäkuun alussa olen ehtinyt jo blogata parista kirjasta, jotka itse asiassa luin jo kesäkuun puolella. Vieras kartanossa nosti Sarah Watersin niiden kirjailijoiden joukkoon, joiden tuotantoon haluan ehdottomasti tutustua enemmän.
Kesäkuun säät eivät mahdollistaneet montaa lukuhetkeä
terassilla. Toivottavasti heinäkuussa käy paremmin.
Heinäkuussa on luvassa paitsi (toivottavasti) helteitä, myös mökkeilyä ja kauan odotettu matka, jota varten olen jo alkanut miettiä, mitä luettavaa otan mukaan. Suuntaamme Ranskan eteläosiin, ja vinkkejä hyvistä kirjaseuralaisista otan mielelläni vastaan.

Heinäkuussa otan osaa Instagramin puolella kuvahaasteeseen. Kerta on minulle ensimmäinen ja vähän jännittää, kuinka jaksan kuvia ottaa. Hauska haaste joka tapauksessa on kyseessä!
Kuvahaaste näyttää heinäkuussa tältä.
Blogistanian seuraava lukumaraton on muuten 16.7., ja hiljaa itsekseni pohdin, josko voisin siihen jollain tapaa osallistua. Toivottavasti yhteiseen lukurupeamaan innostuu joka tapauksessa mahdollisimman moni kirjaihminen.

Kaunista, rentouttavaa ja heleää heinäkuuta!

Kommentit

  1. Oi, heinäkuu on toiveita täynnä – meilläkin alkaa "oikea" loma miehen loman myötä ja luvassa on sensorttista kotimaanmatkailua, että säiden olisi syytä suosia ;D Teitä hellivät siellä Etelä-Ranskassa ilmat varmasti, mutta mitäköhän osaisin vinkata reissulukemiseksi? Tunnen ranskalaista kirjallisuutta hävettävän huonosti – Anna Gavaldan Kunpa joku odottaisi minua jossakin kolahti, mutta kirjailijan seuraavat eivät – mutta joka tapauksessa ottaisin tuollaiselle matkalle mukaan jotain kesäisen kepeää ja mukaansatempaavaa, vaikkapa jonkun Vera Valan dekkareista (sen uusimman taisit jo lukeakin?)

    Voit tuota Harry Fryn toivioretkeä! Sain sen (muistaakseni) odottamattomana (!) ennakkokappaleena, mutta nyt en kyllä muista, laitoinko sen heti kiertoon vai hautasinko omien kirjapinojeni uumeniin. Luulin, ettei H. F. olisi niinsanotusti "minun kirjani", mutta sinun suosittelusi vakuuttaa.

    Vieras kartabossa on hyytävän ihana kirja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi, Maria!
      Tuon Gavaldan teoksen olen lukenut, mutta Ariannan voisin kyllä seurakseni ottaa. Sen verran paljon tuosta kolmososasta pidin, että aiempiin osiin tekee mieli perehtyä myös. Mitään kovin (sisällöltään) raskasta ei tosiaan kannata ehkä mukaan raahata. Luulen, että aikaa ja mahdollisuuksia tiiviiseen keskittymiseen ei juuri tule, mutta pieniä luppohetkiä on kiva käyttää kirjojen parissa.
      Toivotaan, että säät täällä Suomessakin vähitellen paranevat. Ainakin meidän suunnallamme näyttää nyt lupaavalta. :)

      Minä kyllä ihastuin Harold Fryn seuraan. Toivottavasti löydät kirjan ja pidät siitä, jos päädyt sen lukemaan.

      Vieras kartanossa on tosiaan upea kirja! Tänään kirjastosta löytyi Watersin Yövartio, ja se oli tietenkin pakko napata mukaan.

      Poista
  2. Sarah Waters on ollut pitkään minullakin lukulistalla, ja ainakin tuo Vieras kartanossa kuulostaa erittäin hyvältä. Ihanan tunnelmallinen kuva tuo viimeinen kuva. :) Oikein hyvää Ranskan-lomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi ainakin tuota Vieras kartanossa -romaania! :)
      Suomen kesäisessä luonnossa on ihanaa tunnelmaa. Kiitos!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Olen ottanut kommenttien valvonnan käyttöön, joten odotathan rauhassa, että viestisi tulee näkyviin.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Historiallista romantiikkaa 💓

Äänikirjakoosteessa on tarjolla historiallisia romaaneja: tämänkertaisessa kvartetissa kohdataan monenlaisia tunteita ja erilaisia ihmisiä erilaisissa ympäristöissä. 1700-luvun skotlantilaislinnasta siirrytään ensin parisataa vuotta ajassa eteenpäin mutta pysytään Skotlannissa. Sen jälkeen aika pysyy kuta kuinkin samana mutta maisema vaihtuu Petsamoon. Viimeisessä romaanissa taas liikutaan hieman pohjoiseen ja mennään ajassa hitusen verran taaksepäin. **********   Samassa ovi avautui koputtamatta. Tulija ei ollut palvelijatar eikä edes Charlotten äiti, vaan Fingal MacTorrian, joka marssi sisään naistenhuoneeseen kuin maailman luonnollisimpana asiana. – Täällä kaivataan kuulemma apua, mies sanoi. Kaisa Viitala: Klaanin vieraana Karisto 2024 kansi Timo Numminen äänikirjan lukija Emma Louhivuori kesto 15 t 32 min Kaisa Viitalan historiallinen romaani Klaanin vieraana  aloittaa Nummien kutsu -sarjan, joka sijoittuu 1700-luvulle. Päähenkilö on Agnes, lontoolaisperheen hellitty tytä...

Haaste: kirjankansibingo

Haasteeseen osallistuvat saavat käyttää bingokuvaa omissa postauksissaan. Kesän ajalle on varmasti taas luvassa monenmoista haastetta, ja päätin minäkin - ensimmäistä kertaa muuten - kyhätä kokoon lukuhaasteen. Viime kesänä Le Masque Rouge -blogin Emilie emännöi kirjabingoa , ja siitä kehittelin edelleen kirjankansibingon. Bingorivejä täytetään lukemalla kirja, jonka kansikuva vastaa kutakin bingoruutua. Eli jos luetun kirjan kansikuvassa on lapsi, saa ruksata kyseisen lokeron. Bingo muodostuu vaakasuorasta, pystysuorasta tai vinottaisesta, kulmasta kulmaan ulottuvasta rivistä, jossa on viisi lokeroa. Samaa kirjaa ei voi käyttää useampaan lokeroon. Lokeroiden täyttämisessä saa käyttää omaa tulkintaa, kunhan ei vihreää lue punaiseksi. Haaste alkaa huomenna 15.5. ja päättyy 15.8. Elokuun loppuun mennessä toivon jonkinlaista bingokoontia, joka tulisi linkittää tämän postauksen kommentteihin. Bingoajien kesken arvotaan syyskuun alussa jonkinlainen kirjallinen palkinto. Koska tä...

Kristin Hannah: Satakieli

"Vianne sulki silmänsä ja ajatteli: Tule jo kotiin, Antoine . Enempää hän ei sallinut itselleen, vain yhden hiljaisen pyynnön. Miten hän selviytyisi yksin tästä kaikesta – sodasta, kapteeni Beckistä, Isabellesta?" Kristin Hannah: Satakieli WSOY 2019 Alkuteos The Nightingale  2015 Suomentanut Kaisa Kattelus 450 sivua Kristin Hannahin romaani Satakieli  tarkastelee toista maailmansotaa ja saksalaisten osuutta siinä näkökulmasta, joka ei usein tule esille: nyt ollaan Ranskassa, jonka natsit ovat miehittäneet. Keskitysleirit jäävät enimmäkseen taustalle, mutta saksalaisten uhka on läsnä vahvasti. Vianne on nuori perheenäiti, jonka puoliso joutuu sotaan. Vianne huolehtii pariskunnan Sophie-tyttärestä ja yrittää pärjätä säännöstelyn ja pelottavien uutisten keskellä. Elämää saapuu Pariisista sekoittamaan Viannen pikkusisko Isabelle, joka ei halua taipua uhkien ja vallanpidon alle. Nuori nainen liittyy vastarintaliikkeeseen ja on valmis vaarantamaan paljon vastustaaksee...