Siirry pääsisältöön

Rauhallista joulun aikaa!


Vaikka täällä Keski-Suomessa nurmikko vihertää ja on kovin vetistä, on joulumieli hyvä. Parasta on, kun saa rauhoittua läheisten ihmisten kanssa joulunviettoon. Hyvää ruokaa, juomaa - ja varmasti myös hyvä kirja, jota lukiessa saa antaa itselle luvan herkutteluun.
Rauhallista joulun aikaa ja monia hyviä lukuhetkiä!

Kommentit

 1. Samoin sinulle, Jonna! Tiivistit joulun parhaat asiat hyvin, juuri niin minäkin koen.

  VastaaPoista
 2. Täälläkin nurmikko vihertää mutta joulutunnelma on silti saapunut. Mukavaa ja kirjaisaa joulua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että vihertävä nurmikko ei vie joulutunnelmaa pois. :) Hyvää joulua!

   Poista
 3. Kovin on vetistä Oulun seudullakin, vaikka hiven lunta maassa vielä onkin. Mutta joulufiilis tulee sisältä päin... tunnelmallista joulunaikaa!

  VastaaPoista
 4. Vettä räimii Turussa, mutta ei se haittaa. Joulupukki toi uuden kirjan (Jokapäiväinen elämämme)...

  Hyvää ja rauhallista Joulua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saman kirjan toi joulupukki myös minulle. Ei haittaa, vaikka sen ehdinkin jo lukea, sen pariin voi palata jossain vaiheessa uudelleen. Finlandia-voittaja on kiva saada omaksi. :) Hyvää joulun aikaa!

   Poista
 5. Suloisia välipäiviä sinulle!

  Meillä sataa täällä Päijänteen saaressa vettä, mutta jotenkin en enää välitä vaan nautin, että saa vain olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, Leena!
   Huonolla säällä usein tuntuukin, että on erityisen sallittua vain olla. Siitä pitääkin nyt ottaa kaikki irti!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tove Jansson: Muumipappa ja meri

"Eräänä iltapäivänä elokuun lopulla kulki eräs isä puutarhassaan ja tunsi olevansa tarpeeton. Hän ei tiennyt mihin ryhtyisi, sillä kaikki mitä oli tehtävä oli jo tehty, tai sitten joku muu oli juuri siinä puuhassa."
Muumipappa ja meri lähtee liikkeelle hetkestä, kun Muumipappa huomaa olevansa tarpeeton. Hänellä ei ole mitään tekemistä eikä kukaan tunnu häntä tarvitsevan. Hän haaveilee suuresta seikkailusta ja päättää viedä perheensä majakkasaarelle. Vaikka muumiperhe saapuu saarelle yöllä, ei majakan valo pala.
- Ei majakkaa niin vain sammuteta, sanoi isä. - Jos mikään on varma, niin se että majakka palaa. Maailmassa on eräitä ehdottoman varmoja seikkoja, esimerkiksi merivirrat ja vuodenajat ja se, että aurinko nousee aamuisin. Ja että majakkavalot palavat.
Vakuutteluistaan huolimatta Muumipappa joutuu toteamaan, että majakan valo on todellakin sammunut. Majakanvartijaa ei löydy, ja saarella on jotain outoa. Salaperäinen kalastaja asuu pienessä mökissään ja välttelee muita, e…

Kristin Hannah: Satakieli

"Vianne sulki silmänsä ja ajatteli: Tule jo kotiin, Antoine.
Enempää hän ei sallinut itselleen, vain yhden hiljaisen pyynnön. Miten hän selviytyisi yksin tästä kaikesta – sodasta, kapteeni Beckistä, Isabellesta?"


Kristin Hannahin romaani Satakieli tarkastelee toista maailmansotaa ja saksalaisten osuutta siinä näkökulmasta, joka ei usein tule esille: nyt ollaan Ranskassa, jonka natsit ovat miehittäneet. Keskitysleirit jäävät enimmäkseen taustalle, mutta saksalaisten uhka on läsnä vahvasti.

Vianne on nuori perheenäiti, jonka puoliso joutuu sotaan. Vianne huolehtii pariskunnan Sophie-tyttärestä ja yrittää pärjätä säännöstelyn ja pelottavien uutisten keskellä. Elämää saapuu Pariisista sekoittamaan Viannen pikkusisko Isabelle, joka ei halua taipua uhkien ja vallanpidon alle. Nuori nainen liittyy vastarintaliikkeeseen ja on valmis vaarantamaan paljon vastustaakseen vallitsevaa yhteiskunnallista tilaa.

Tarina sijoittuu kahdelle aikatasolle. Liikkeelle lähdetään vuodesta 1995, kun Vi…

Laura Lindstedt: Oneiron

"Rivi on kaunis kuin kaunein hautajaissaatto, surullinen kuin surullisin sävel, lohdullinen kuin äiti maan syli. Rivi on täydellinen. Naiset eivät pelkää."
Laura Lindstedtin Finlandia-palkittu Oneiron tuli minulle joululahjaksi, ja taisin viime vuoden viimeisinä päivinä kirjan lukea loppuun. Kirjasta kirjoittaminen on kuitenkin venynyt uuden vuoden puolelle, sillä tuntui, että kovin pian lukemisen jälkeen oli romaanista vaikea sanoa yhtään mitään.

Nyt, kun olen ehtinyt makustella, tunnustella ja mietiskellä, totean: Oneiron on huimaava, jäljet jättävä romaani, jonka vaikutus ei hetkessä katoa.
Tarina keskittyy seitsemään naiseen. Newyorkilainen Shlomith, moskovalainen Polina, brasilialainen Rosa, marseillelainen Nina, hollantilainen Wlbgis, senegalilainen Maimuna ja itävaltalainen Ulrike ovat kaikki kuolleet. Romaani kertoo siitä, mitä tapahtuu kuoleman jälkeisenä aikana, keskellä valkeutta, ja mitä naisten elämässä oikein tapahtui. Huomasin, että alkuun minua kutkutti tietä…